bweiss 15.11.05, 22:57 potrzebuję wiadomości na temat ośrodków leczących glejaka(skutecznie).Coś słyszałem o szczepionkach na glejaka,przygotowywanych w Bydgoszczy.Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulha Re: glejak 15.11.05, 23:09 Dokładnie nie wiem. Ale z Bydgoszczą to prawda, że jest dobry ośrodek (prof. Marek Harat ze Szpitala Wojskowego -www.haratmarek.com/). O tym ośrodku i profesorze możesz poszukać informacji w wyszukiwarce, był nawet blog jakiegoś wdzięcznego pacjenta. Biopsje stereotaktyczne i inne cuda robią też w Klinice Nowotworów Układu Nerwowego Instytutu Onkologii w Warszawie, p.o. kierownika kliniki to, o ile pamiętam, doc. Bonicki. Co do skuteczności, to zależy chyba od stadium i od szczęścia :-((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: glejak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:54 Wyciągam wątek, bo też poszukuję informacji na ten temat. Szukam lekarza, który zająłby się zoperowaniem tego "paskudztwa". Może ktoś zna Klinikę, w której wykonuje się takie zabiegi. Jestem z Górnego Śląska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: glejak 20.11.05, 17:13 Chyba jesteś na dobrym tropie. Prof. Majchrzak z Sosnowca też ma dobre notowania. Ale, jak mówiłam, ja mam te swoje pobieżne informacje nie od pacjentów (nie wiem, jak to wygląda z perspektywy pacjenta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: glejak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:49 Bardzo Ci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: glejak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:27 Glejaki operują praktycznie w kazdym większym ośrodku onkologicznym jeśli oczywiście dany glejak jest operacyjny, inną sprawą jest stopień glejaka i to że niestety odrastają nawet po operacji i radioterapii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: glejak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:06 Dzięki Magda. Wierzę, że ten glejak będzie operacyjny, uda się go usunąć i nie odrośnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: glejak 01.12.05, 08:18 szpital wojskowy na szaserow w warszawie, same dobre opinie jesli chodzi o neurochirurgie, wpisz na formum zdrowie "glejak", znajdzesz dokladne namiary na lekarzy z tego szpitala, powodzenia! aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: glejak IP: *.one.pl 02.12.05, 19:14 Aga, bardzo dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś