Dodaj do ulubionych

sekcja zwłok

08.01.03, 08:47
Ile czasu można czekać na jej wyniki!?!
Mój chłopak zginął w sierpniu w wypadku samochodowym.
Przychodziły informacje, że konieczne jest powołanie dodatkowych ekspertów,
bla, bla, bla. Za dwa dni minie 5 miesięcy od Jego śmierci a ja nadal nie
wiem jaka była jej bezpośrednia przyczyna. Ile czasu jeszcze?!?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: sekcja zwłok IP: 195.13.26.* 08.01.03, 16:21
      Wyniki juz pewnie sa, ale nie sa dostepne, dopoki sprawa jest w toku, w koncu protokol sekcji to dokument procesowy. Poza tym w swietle prawa jestes wobec swojego chlopaka osoba obca, wiec byc moze dlatego nie udostepniono Ci szczegolow.
      • kahula Re: sekcja zwłok 08.01.03, 17:00
        Dzięki za odpowiedź. Wiem, że "nic nie znaczę" ale jestem w kontakcie z Jego
        rodzicami. Co to znaczy "póki sprawa jest w toku"? A co ją zakończy? Innymi
        słowy - co musi się stać abyśmy poznali wyniki i czy jest jakiś tzw. deadline?
        • Gość: Doki Re: sekcja zwłok IP: *.225-201-80.adsl.skynet.be 08.01.03, 19:15
          kahula napisała:

> Dzięki za odpowiedź. Wiem, że "nic nie znaczę" ale jestem w kontakcie z Jego
          > rodzicami. Co to znaczy "póki sprawa jest w toku"?

Dopoki nie zostanie zamkniete postepowanie prokuratorskie i/lub karne oraz nie zostana zalatwione wszelkie roszczenia cywilne. Nie znam szczegolow wypadku, ale pewnie takowe sie tocza, prawda?

> słowy - co musi się stać abyśmy poznali wyniki i czy jest jakiś tzw. deadline?

Nie wiem dokladnie czy prawo polskie przewiduje taki deadline. Moze po prostu skontaktuj sie z prokuratorem prowadzacym sprawe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka