Dodaj do ulubionych

otyłość

06.06.06, 17:42
szukam dobrego i skutecznego lekarza nie serwującego diet "cud".
najchętniej woj dolnośląskie
Obserwuj wątek
    • maga_luisa Re: otyłość 06.06.06, 17:44
      To nie lekarz musi być jakoś specjalnie skuteczny; ważna jest motywacja
      pacjenta :D
    • aloalo2001 Re: otyłość 06.06.06, 19:14
      Bez diety i wysiłku fizycznego nie da się schudnąć.
      • ewax100 Re: otyłość 06.06.06, 19:24
        Większość ludzi a najbardziej lekarze uważają ze jeśli ktos ma nadwagę tzn.że
        za duzo je-bo tak niby powinno być.Ja jednak wiem to z własnego doświadczenia
        że jem bardzo mało,prawie beztłuszczowo,bez cukru,bez ziemnieków,makaronu
        bardzo mało,chude mleko i co?i tyję i to bardzo.Ostatnio przez kilka miesięcy
        brałam leki przeciwdepresyjne.Mój lekarz rodzinny powiedział że to nie od leków
        tylko z nadmiaru jedzenia.Co o tym sądzicie?
        • lealuc Re: otyłość 06.06.06, 19:50
          Po lekach przeciwdepresyjnych niestety sie tyje, pobudzają łaknienie. Otyłość
          ma najpewniej wieloczynnikowe przyczyny. Gdyby to była taka prosta sprawa dawno
          mielibyśmy cudowny lek na odchudzanie. Jak dotąd nie wynaleziono idealnego
          specyfiku.
        • aloalo2001 Re: otyłość 06.06.06, 20:27
          Jesz za dużo niż potrzebuje Twój organizm i nic nie piszesz o wysiłku, napewno
          nie ćwiczysz wogóle, pewnie też głownie poruszasz się samochodem, a w pracy
          siedzisz przy komputerze.
          Idz na spotkanie z dietytyczna, po pierwsze niech przeszkoli, policzy kalorie w
          produktach które spożywasz, pokaże jak zdrowo i małokalorycznie się odzywiać.
          Ćwicz codziennie, poszukaj osób o podobnych problemach i ćwiczcie razem a
          napewno schudniesz. jak już schudniesz, nie możesz sobie odpuszczać do końca
          życia musisz uważać i liczyć kalorie.
          • ada781 Re: otyłość 07.06.06, 19:28
            ja trafiłam do dr Anny Zmarzły we Wrocławiu.Poczytajcie na forum regionalnym
            Wrocławia w dziale słuzba zdrowia.dopiero zaczynam, ale wygląda na fachowca.
            podaję telefon:501045220
    • dr_ewa999 Re: otyłość 07.06.06, 19:51
      nie znam otyłej osoby, która powiedziałaby,że je dużo. Zawsze takie osoby
      twierdzą,że prawie nic nie jedzą albo jedzą bardzo mało. Niestety " z
      powietrza" się nie tyje, ale z obżarstwa....zbyt duzo i zbyt kalorycznie....do
      tego mało ruchu.Złe nawyki zywieniowe wyniesione z domów rodzinnych to główna
      przyczyna otyłości-zęsto tak jest,że do gabinetu wchodzi otyła kobieta, otyły
      mąż i otyłe dziecko....
      Bez diety się nie da i bez mądrego lekarza , który ustali konkretną dietę,liczbę
      kalorii ze wskazaniem na każdy posiłek....ważne by chudnąć powoli-ale chudnąć i
      zmienić nawyki żywieniowe, by nie było efektu " jo-jo"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka