finlandia07 06.06.06, 17:42 szukam dobrego i skutecznego lekarza nie serwującego diet "cud". najchętniej woj dolnośląskie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga_luisa Re: otyłość 06.06.06, 17:44 To nie lekarz musi być jakoś specjalnie skuteczny; ważna jest motywacja pacjenta :D Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: otyłość 06.06.06, 19:14 Bez diety i wysiłku fizycznego nie da się schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: otyłość 06.06.06, 19:24 Większość ludzi a najbardziej lekarze uważają ze jeśli ktos ma nadwagę tzn.że za duzo je-bo tak niby powinno być.Ja jednak wiem to z własnego doświadczenia że jem bardzo mało,prawie beztłuszczowo,bez cukru,bez ziemnieków,makaronu bardzo mało,chude mleko i co?i tyję i to bardzo.Ostatnio przez kilka miesięcy brałam leki przeciwdepresyjne.Mój lekarz rodzinny powiedział że to nie od leków tylko z nadmiaru jedzenia.Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lealuc Re: otyłość 06.06.06, 19:50 Po lekach przeciwdepresyjnych niestety sie tyje, pobudzają łaknienie. Otyłość ma najpewniej wieloczynnikowe przyczyny. Gdyby to była taka prosta sprawa dawno mielibyśmy cudowny lek na odchudzanie. Jak dotąd nie wynaleziono idealnego specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: otyłość 06.06.06, 20:27 Jesz za dużo niż potrzebuje Twój organizm i nic nie piszesz o wysiłku, napewno nie ćwiczysz wogóle, pewnie też głownie poruszasz się samochodem, a w pracy siedzisz przy komputerze. Idz na spotkanie z dietytyczna, po pierwsze niech przeszkoli, policzy kalorie w produktach które spożywasz, pokaże jak zdrowo i małokalorycznie się odzywiać. Ćwicz codziennie, poszukaj osób o podobnych problemach i ćwiczcie razem a napewno schudniesz. jak już schudniesz, nie możesz sobie odpuszczać do końca życia musisz uważać i liczyć kalorie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada781 Re: otyłość 07.06.06, 19:28 ja trafiłam do dr Anny Zmarzły we Wrocławiu.Poczytajcie na forum regionalnym Wrocławia w dziale słuzba zdrowia.dopiero zaczynam, ale wygląda na fachowca. podaję telefon:501045220 Odpowiedz Link Zgłoś
dr_ewa999 Re: otyłość 07.06.06, 19:51 nie znam otyłej osoby, która powiedziałaby,że je dużo. Zawsze takie osoby twierdzą,że prawie nic nie jedzą albo jedzą bardzo mało. Niestety " z powietrza" się nie tyje, ale z obżarstwa....zbyt duzo i zbyt kalorycznie....do tego mało ruchu.Złe nawyki zywieniowe wyniesione z domów rodzinnych to główna przyczyna otyłości-zęsto tak jest,że do gabinetu wchodzi otyła kobieta, otyły mąż i otyłe dziecko.... Bez diety się nie da i bez mądrego lekarza , który ustali konkretną dietę,liczbę kalorii ze wskazaniem na każdy posiłek....ważne by chudnąć powoli-ale chudnąć i zmienić nawyki żywieniowe, by nie było efektu " jo-jo" Odpowiedz Link Zgłoś