Dodaj do ulubionych

technik rtg

13.07.07, 16:21
Czy ktos orientuje sie ile zarabia technik rtg w państwowej przychodni
specjalistycznej?
Obserwuj wątek
    • beatag72 Re: technik rtg 14.07.07, 21:06
      nikt nie wie??????
      • delco dobra pamięć ale krótka? 14.07.07, 23:42
        Kilkanaście dni temu Ktoś pytał o to samo...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=65167551&v=2&s=0
        • beatag72 Re: dobra pamięć ale krótka? 15.07.07, 09:32
          dzięki Delco, w tamtym poście skoncentrowałeś sie na pracy poza granicami
          kraju, chodziło mi o przybliżenie tego zawodu tutaj , u nas , w ojczyźnie-jaka
          by ona nie była:)a rozpiętosć w zarobkach którą podajesz jest dosyć
          duża.Pozdrawiam, miłego dnia:)
          • delco Re: dobra pamięć ale krótka? 15.07.07, 12:21
            > by ona nie była:)a rozpiętosć w zarobkach którą podajesz jest dosyć
            > duża.Pozdrawiam, miłego dnia:)

No to podam nawet wiekszą,
            Technik rtg pierwsza praca po szkole na okres próbny 3 miesiące
            1295 brutto
            Kierownik zespołu techników mgr 30 lat pracy w osrodku akademickim 3200
            brutto. "stary" technik z 30 letnim stażem i w centralnym instytucie naukowym
            3100 brutto + dodatki za pracę w godzinach nocnych i swiątecznych razem ok 2600
            netto...
            Delco
            • beatag72 Re: dobra pamięć ale krótka? 15.07.07, 13:58
              Dzięki no i w koncu uzyskałam rzeczową odpowiedź.chyba jednak zdecyduję sie na
              ten zawód-chyba nie jest tak źle:)pozdrawiam
      • przeciwcialo Wiem! 17.07.07, 10:26
        Z tego co wiem to 1500 brutto + wysługa lat. Dane od kolezanki technika.
    • morelka8 Re: technik rtg 15.07.07, 14:23
      moj syn jeszcze w ubieglym roku pracowal jako technik rtg w szpitalu miejskim,
      zarabial w granicach 700zl na rękę, czyli reasumujac najniższe uposażenie. W
      zasadzie nie mial dyzurow, bo dyzury brali starsi technicy, on zawsze byl na
      samym koncu. Pracowal na zmiany, albo rano albo popoludniu. Nie wiem w jakich
      to szpitalach zarabia sie tyle kasy????????
      • delco Re: technik rtg 16.07.07, 15:22
        > zarabial w granicach 700zl na rękę
        Ale w tym wątku mowimy o zarobkach aktualnych i w kwocie brutto.
        Czy to oznacza że zarabia mniej niż 1295 brutto?

porównywanie kwoty netto to bzdura. każdy komu zakład pracy potraca np spłatę
        pozyczki może mówic ze dostaje np 300 zł netto i co z tego wynika? Ano nic.
    • beatag72 Re: technik rtg 16.07.07, 16:52
      I tak sie chyba zdecyduję, mają mało godzin pracy, lajcik- praca lekka i
      przyjemna, ruch średni i nie ma stresu jak gdzie indziej w służbie zdrowia.od
      września zaczynam.
    • beatag72 Re: technik rtg 18.07.07, 15:21
      Delco licze ostatecznie na ciebie jako znawce tematu, napisz czy sie dobrze
      orientuję co do tych godzin techników-że mają ich malutko a praca miła i
      przyjemna i czy wcześniej idzie sie na emeryturke, jeszcze ostatecznie nie
      podjełam decyzji stąd moje(może naiwne)pytania.pozdrawiam:)
      • przeciwcialo Re: technik rtg 19.07.07, 15:01
        Na wczesniejsza emeryturę nie masz co liczyć bo dlatego pracuje sie 5 godz a
        płaca jak za pełny etat. Sa to warunki szkodliwe. Ale 5 godzin pracy dla
        kobiety to majatek. Wiem bo sama taki 5-godzinny etat mam.
        • beatag72 Re: technik rtg 19.07.07, 18:30
          Czy mozesz w zwiazku z tym przybliżyć mi specyfike tego zawodu i powiedzieć ile
          dostajesz na reke ?Bardzo prosze:)
          • przeciwcialo Re: technik rtg 20.07.07, 11:36
            Zarobki które podałam podała mi kolezanka. Ona pracuje na neurologii i robi
            badania EEG głowy i EKG pacjentom z odziału. Nie przeswietla nikogo bo w
            typowym rtg nie pracjuje. Aha- pracuja na 2 zmiany i czasem dyzuruja jak jej
            szpital ma ostry dyzur.
            Ja nie jestem elektroradiologiem.
            • beatag72 Re: technik rtg 20.07.07, 12:00
              Dziękuję, miejmy nadzieje że zarobki skoczą w góre bo mało to optymistyczne,
              jednak te 5 godzin dziennie pracy mając na uwadze fakt bycia kiedyś mamą to nie
              jest tak źle.
          • beatag72 Re: technik rtg 23.07.07, 13:27
            Ponawiam prośbe o przybliżenie mi na czym polega ten zawód(jakie ma obowiązki
            technik rtg, czy to jest praca odpowiedzialna)Prosze o wypowiedź ludzi z
            branży, gdyż rozważam ewentualność takiego zawodu.Acha i ile na reke w
            przychodni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka