paczula8 03.08.07, 10:35 Gdzie i czy w ogole można kupić penicyline, taka podawaną dożylnie? Jeśli ktos wie, bardzo prosze o informacje, to pilne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loraphenus Re: penicylina. 03.08.07, 13:04 nie wiem jak z jej dostępnością w aptekach- w kazdym razie penicylina krystaliczna jest na pewno stosowana w lecznictwie i powinna być -ale czy nie do użytku w lecznictwie zamkniętym to nie wiem- powinni farmaceuci i starsi lekarze wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: penicylina. 03.08.07, 13:37 powinna, ale jej nie ma ... ma byc dopiero sprowadzona, nie chodzi o mnie, ktos prosil o pomoc, w kazdym razie dzieki za zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: penicylina. 03.08.07, 13:43 extorris napisał: > jest dostepna w jednym warszawskich szpitali nie bylo, ale wlasnie odebralam wiadomosc, ze juz jest, wiec temat nieaktualny ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: penicylina. 03.08.07, 13:39 jest na pewno na oddziałach toksykologicznych - zatrucia pewnym grzybem się tym leczy, z wynikami dyskusyjnymi... więc należało by uderzać po toksykologiach i zakaźnych ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: penicylina. 03.08.07, 13:46 loraphenus napisał: > jest na pewno na oddziałach toksykologicznych - zatrucia pewnym grzybem się tym > leczy, z wynikami dyskusyjnymi... > > więc należało by uderzać po toksykologiach i zakaźnych ewentualnie. jeszcze raz dziekuje Loraphenus:) Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: penicylina. 03.08.07, 14:09 przeciez nic nie pomogłem- zadzwoniłem sobie do kolegi który pracuje w szpitalu praskim - tam zawsze mają. szczerze się dziwie że nikt o tym nie pomyslał tam w szpitalu gdzie jesteś że krystaliczna penicylina jest od zawsze w szpitalu praskim. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni wszystko dobrze co dobrze sie konczy :) 03.08.07, 15:27 Dziekuje Paczuli i wszystkim innym za zainteresowanie. ps. Penicyliny zabraklo ....wlasnie w praskim :) Odpowiedz Link Zgłoś