Dodaj do ulubionych

TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 16:35
Tak niestety od niemal 14 lat bycia chirurgiem biorę łapówki.
Lecz prezentowany przez G.W. cennik jest nieaktualny
W ciagu ostatniego miesiąca wykonałem 5 operacji wyrostka
7 operacji przepuklin ( różnych ) trzy operacje pecherzyka żółciowego
zeszyłem ponadto przeciętą tetnicę ramienną , pękniety pęcherz moczowy
założyłem trzy drenaże jam opłucnowych. Ponadto wykonałem kilka drobnych
zabiegów . Lecz 2 miesiące temu - prawdziwa gratka - zeszyłem ranę kłutą lewej
komory serca.
Policzmy
appendektomia 5x1000 = 5000 zł
Cholecystektomia 3x1500 = 4500 zł
przepukliny 7x1000 = 7000 zł
drenaz opłucnej 3x800 = 2400 zł
tetnica ramienna 20 000 zł
rana serca 100 000 zł

łącznie 138 900 zł
Dlatego też jeżdże 5 letnim polonezem i w tym roku odchodzę z zawodu do ZUS-u
Obserwuj wątek
    • Gość: Rn Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.specjal.szpital.lublin.pl 03.08.01, 16:47
      Nie szukaja w tyum Zusie drugiego lekarza?
      Rn
    • Gość: iatr Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.amwaw.edu.pl 04.08.01, 18:17
      Gość portalu: hadar napisał(a):

> Tak niestety od niemal 14 lat bycia chirurgiem biorę łapówki.
      > Lecz prezentowany przez G.W. cennik jest nieaktualny
      > W ciagu ostatniego miesiąca wykonałem 5 operacji wyrostka
      > 7 operacji przepuklin ( różnych ) trzy operacje pecherzyka żółciowego
      > zeszyłem ponadto przeciętą tetnicę ramienną , pękniety pęcherz moczowy
      > założyłem trzy drenaże jam opłucnowych. Ponadto wykonałem kilka drobnych
      > zabiegów . Lecz 2 miesiące temu - prawdziwa gratka - zeszyłem ranę kłutą lewej
      > komory serca.
      > Policzmy
      > appendektomia 5x1000 = 5000 zł
      > Cholecystektomia 3x1500 = 4500 zł
      > przepukliny 7x1000 = 7000 zł
      > drenaz opłucnej 3x800 = 2400 zł
      > tetnica ramienna 20 000 zł
      > rana serca 100 000 zł
      >
      > łącznie 138 900 zł
      > Dlatego też jeżdże 5 letnim polonezem i w tym roku odchodzę z zawodu do ZUS-u

Na miły Bóg! Wygląda na to, że po 14 latach pracy nie dopuszczają Pana zbyt często do stołu
      operacyjnego! Jeżeli Pan nie dyżuruje (a pewnie Pan dyżuruje), to znaczy, że w ciągu dnia roboczego
      wykonuje Pan jeden bardzo prosty, banalny zabieg! (oczywiście pomijam ranę serca, ale przyzna Pan,
      że przepukliny, wyrostki i drenaże opłucnej, to raczej przedszkole chirurgiczne). Nie chcę Pana
      urazić, ale wygląda na to, że pozostaje Pan nieco na uboczu tego, co dzieje się w oddziałach
      zabiegowych. Z całym szacunkiem - iatr
      • Gość: Chir Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.proxy.aol.com 05.08.01, 04:57
        Z zazenowaniem czytam poplakiwania moich kolegow w Polsce. Pracowalem w Klinice
        w Bytomiu od poslugacza do adjunkta i ordynatora. Nigdy nie prosilem o la
        powki, zarabialem za Gierka 20 tys.zl, pracujac w Klinice ,poradni,pogotowiu na
        kolei, w hucie i sporcie. Zrobilem doktorat i drudi stopien,byl czas na nauke
        jezyka, ktory mi umozliwil obecna profesure w USa.Wydaje mi sie,ze dla mlodych
        chirurgow sa szlone mozliwosci zarobkowania w Polsce, chociazby prywatna
        praktyka. Czeba chciec i umiec pracowac.Rada Zrob dwojke,doktorat,ucz sie
        angielskiego , to droga do dobrobytu.S.Z.
        • maretina Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM 01.02.02, 09:54
          Gość portalu: Chir napisał(a):

> Z zazenowaniem czytam poplakiwania moich kolegow w Polsce. Pracowalem w Klinice
          >
          > w Bytomiu od poslugacza do adjunkta i ordynatora. Nigdy nie prosilem o la
          > powki, zarabialem za Gierka 20 tys.zl, pracujac w Klinice ,poradni,pogotowiu na
          >
          > kolei, w hucie i sporcie. Zrobilem doktorat i drudi stopien,byl czas na nauke
          > jezyka, ktory mi umozliwil obecna profesure w USa.Wydaje mi sie,ze dla mlodych
          > chirurgow sa szlone mozliwosci zarobkowania w Polsce, chociazby prywatna
          > praktyka. Czeba chciec i umiec pracowac.Rada Zrob dwojke,doktorat,ucz sie
          > angielskiego , to droga do dobrobytu.S.Z.
          dziekuje!!!!!!:)))))))) buzia sie sama usmiecha do tego co Pan napisal! a juz
          myslalam, ze jestem durna a ci Panscy "koledzy" sa wyjatkowi, cudowni,
          najmadrzejsi i nigdy nie docenieni;))))) heheh.... milo sie czyta te wypowiedz...
          pieniazki kazdy chce, ale jak popytac o kwalifikacje to schody sie zaczynaja;)

• Gość: rodak Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 149.156.58.* 02.02.02, 22:20
          To dlaczego kurde wyjechałeś do tego USA,jakżeś taki zajebiście zaradny
          profesorku???
          • Gość: DIXI Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.unicity.pl 03.02.02, 00:40
            Gość portalu: rodak napisał(a):

> To dlaczego kurde wyjechałeś do tego USA,jakżeś taki zajebiście zaradny
            > profesorku???

Właśnie dlatego wyjechał
      • Gość: A. Rada Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 05.08.01, 16:24
        W Chinach potrzebują specjalistów do pobierania organów od żywych skazańców ,
        można dobrze zarobić. Polskie hieny w białych kitlach - nadajecie się w sam raz
        do tej misji , więc w drgę s...cie stąd !
        • Gość: gosha Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 13:57
          Gość portalu: A. Rada napisał(a):

> W Chinach potrzebują specjalistów do pobierania organów od żywych skazańców ,
          > można dobrze zarobić. Polskie hieny w białych kitlach - nadajecie się w sam raz
          >
          > do tej misji , więc w drgę s...cie stąd !

Gratuluję kultury osobistej Ty za to do Chin na grabarza. przeciez ktoś musi
          tych biedaków zakopywać. Ciekawe czy miałeś lobotomię.Palant!
          • Gość: agnes Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 212.160.117.* 30.01.02, 14:51
            Gość portalu: gosha napisał(a):

> Gość portalu: A. Rada napisał(a):
            >
            > > W Chinach potrzebują specjalistów do pobierania organów od żywych skazańc
            > ów ,
            > > można dobrze zarobić. Polskie hieny w białych kitlach - nadajecie się w sa
            > m raz
            > >
            > > do tej misji , więc w drgę s...cie stąd !
            >
            > Gratuluję kultury osobistej Ty za to do Chin na grabarza. przeciez ktoś musi
            > tych biedaków zakopywać. Ciekawe czy miałeś lobotomię.Palant!

Wujku Dobra Rada, skup się, teraz będzie rada dla Ciebie - w rzeźni można dokonać
            wyniany ryja.. kosztuje w granicach 30 złotych. Jeśli nie masz, ogłoś zbiórkę.
            Jestem przekonana, że wiele osób się złoży na ten szlachetny cel - a w tak zwanym
            miedzy czasie ćwicz bicepsy, na kulturę osobistą za późno.

• maretina Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM 01.02.02, 10:01
              Gość portalu: agnes napisał(a):

> Gość portalu: gosha napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: A. Rada napisał(a):
              > >
              > > > W Chinach potrzebują specjalistów do pobierania organów od żywych sk
              > azańc
              > > ów ,
              > > > można dobrze zarobić. Polskie hieny w białych kitlach - nadajecie się
              > w sa
              > > m raz
              > > >
              > > > do tej misji , więc w drgę s...cie stąd !
              > >
              > > Gratuluję kultury osobistej Ty za to do Chin na grabarza. przeciez ktoś m
              > usi
              > > tych biedaków zakopywać. Ciekawe czy miałeś lobotomię.Palant!
              >
              > Wujku Dobra Rada, skup się, teraz będzie rada dla Ciebie - w rzeźni można dokon
              > ać
              > wyniany ryja.. kosztuje w granicach 30 złotych. Jeśli nie masz, ogłoś zbiórkę.
              > Jestem przekonana, że wiele osób się złoży na ten szlachetny cel - a w tak zwan
              > ym

heheheheh:)))) gratuluje wam dobrego samopoczucia i wysokiej kultury osobistej:)
              powodzenia w dlaszym pluciu:)
              > miedzy czasie ćwicz bicepsy, na kulturę osobistą za późno.
              >

• Gość: mengele Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 21:59
          A ile płaca od łeba? I gdzie składac podanie?
          • Gość: agnes Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 212.160.117.* 30.01.02, 14:52
            Gość portalu: mengele napisał(a):

> A ile płaca od łeba? I gdzie składac podanie?

Biedny, chory człowieku... Bardzo zabawne, co piszesz...
        • Gość: bzzr Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 23:49
          a ty h... lecz i operuj sie sam
          • maretina Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM 01.02.02, 10:03
            Gość portalu: bzzr napisał(a):

> a ty h... lecz i operuj sie sam

to co chciales napisac, pisze sie przez "ch" i u otwarte;))))
            pozdrawiam:)
    • Gość: Ślonzok Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.08.01, 00:30

> zabiegów . Lecz 2 miesiące temu - prawdziwa gratka - zeszyłem ranę kłutą lewej
      > komory serca.
      > Policzmy
      > rana serca 100 000 zł
      >
      > łącznie 138 900 zł

Dlatego też po Śląsku takiego palanta nazywo się CIULEM i życa Ci CIULU abyś w tym
      pincio letnim polonezem zajechoł do śpitala do następnego palanta kieryj bierze
      coby cie zszywoł i chcioł łapówka potym zaś abyś trafił do takiego samego
      orzecznika w ZUS-e a tyn zaś doł ci 300 zł renty oczywiście za łapówkę.
      • Gość: grzzechu Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 08:32
        > pincio letnim polonezem zajechoł do śpitala do następnego palanta kieryj bierze
        > coby cie zszywoł i chcioł łapówka potym zaś abyś trafił do takiego samego
        > orzecznika w ZUS-e a tyn zaś doł ci 300 zł renty oczywiście za łapówkę.

Masz zle doswidczenia z polska sluzba zdrowia? Trzeba bylo nie chorowac... he he!
    • Gość: kaja Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.chello.pl 23.08.01, 23:32
      138.900 w ciagu trzech miesiecy to ponad 40 000 miesiecznie plus pensja
      chcialabym tak zarabiac jestem nauczycielka i NIE BIORE lapowek .Ciekawa jestem
      panie doktorze czy nie zaszylby Pan tego przedziurawionego serca gdyby nie
      dostal Pan tej forsy? Co jest dala Pana zarobkiem wystarczajacym by nie
      ryzykowac ludzkiego zycia .Wstyd.Mam nadzieje ze jak bede musiala wyciac
      woreczek (a bede) to Pan juz bedzie w ZUS ie Nie pozdrawiam kaja
      • slav_ Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM 24.08.01, 01:09
        Droga Kaju.
        Chyba nie wyczułaś ironii w słowach hadara.
        Przeczytaj jego post jeszcze raz.
        Z pzdr dla Ciebie i dla hadara
      • Gość: naiwny Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.amwaw.edu.pl 31.01.02, 11:41
        Jak na nauczycielke to wyjatkowa lotnosc!
    • Gość: Sedzia Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 05:23
      Lekarze-lapowkarze = szmaty
      • Gość: baska Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.amg.gda.pl 24.08.01, 09:35
        szlag mnie trafia gdy słyszę, że lekarze mało zarabiają. Worek złota to dla
        nich też mało. Wiem coś o ich zarobkach, bo im je naliczam. łapówki to nie
        tylko wina pacjentów, też bym dała gdyby ktoś z moich bliskich potrzebował
        pomocy.
        • Gość: maciek Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 212.160.147.* 24.08.01, 10:16
          są lekarze którzy zarabiają 800 zł, i są tacy, którzy zarabiają 20 000 zł, ale
          myślę, że to normalne - w każdym zawodzie zarobki są zróżnicowane. Problem
          zaczyna się wtedy, kiedy masz prawo do bezpłatnego leczenia (płacimy w końcu
          niemałe podatki na tzw. służbę zdrowia), a taka hiena wymusza od ciebie
          pieniądze za to, co powinna zrobić w ramach swojej pracy. I jeszcze nie płaci
          od tego podatku !!!
          • Gość: kija Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 17:06
            prawda jest taka, ze generalnie lekarze malo zarabiaja
            ze jednej pensji trudno sie utrzymac... kazdy radzi sobie, jak moze- kilka
            etatow, gabinet...
        • Gość: ION Re: TAK ...Do Kai IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 12:07
          Nauczyciele to jednak przygłupy krótkowzroczne.
          Nawet czytać nie potrafią.
          • Gość: kaja Re: TAK ...Do Kai IP: *.chello.pl 02.09.01, 21:32
            Gość portalu: ION napisał(a):

> Nauczyciele to jednak przygłupy krótkowzroczne.
            > Nawet czytać nie potrafią.

Cham!!!!!
            • Gość: anim Re: TAK ...Do Kai IP: *.amg.gda.pl 30.01.02, 01:19
              no i co sie panienko tak bulwersujesz?na uczniow pewnie klniesz,ze niedorajdy
              myslec nie potrafia a tu jaki znakomity przyklad dajesz??
              zanim sie uniesiesz nastepnym razem ,przeczytaj uwaznie i zastanow sie dwa razy
              czy dobrze rozumiesz czy tez mialas nauczyciela tego samego pokroju!
              • Gość: lekarz Re: TAK ...Do Kai IP: 159.149.75.* 30.01.02, 17:01
                dzien dobry wszystkim sfrustrowanym. Najpierw w sprawie pana od przedszkola
                chirurgicznego-jak to pan nazywa- proponuje wiec krotki kurs i otworzyc wlasny
                gabinecik bedzie pan operowal te wyrostki i przepukliny za polowe tego co
                lekaze. a tak dobitnie TY OSLE ZEBY ZOPEROWAC WYROSTEK TRZEBA NAJPIERW SKONCZYC
                MEDYCYNE(NIe Ekonomie) A POZNIEJ JESZCZE SIE DUZO UCZYC I TO WCALE NIE JEST
                TAKIEPROSTE_BARANIE-A JAK NIE WIERZYSZ TO WEZ LUSTRO, ATLAS ANATOMICZNY(Choc go
                prawdopodobne nie przeczytasz bo nazwy sa po lacinie) TWJOE DZIECKO jako
                pacjenta I ZROB TO SAM A NA ANESTEZJOLOGA WEZ SASIADA.
                A PANI nauczyciel przepraszam-po pierwsze nie zrozumiala pani aluzji a to nie
                dobrze. Nie chce mowic ile pani pracuje-wakacje, ferie, swieta wszystko wolne i
                platne a wszkole(cieplo,mozna na przerwie poplotkowac) siedzi pani z 5 godzin.
                wiec proponuje zamiane na pogotowie dyzur 24!!!!!!!!!!! godziny non
                stop,pozniej normalny dzien w szpitalu -operacje. Wyjazdy o kazdej godzinie
                dnia i nocy(np do pani co ja oko boli o 3 nad ranem)w snieg, mroz,deszcz,upal i
                co jeszcze moznawymyslec.
                do tego schodzenie do kanalow po bezdomnego(z calym sprzetem ok 10 kg)czasami
                reanimacja jak sie na glowe leje(to nie film)i to nie woda tylko scieki lub
                bieg do umierajacego czlowieka ok 1km przez bloto bo karetka nie dojedzie a on
                sobie wybral takie miejsce na samobojstwo. naprawde sama przyjemnosc
                a jak sie juz pani z podoba to pensja 1100 zl/miesiac-wiec prosze bardzo droga
                otwarta dla wszytkich
                LUDZIE TROCHE SZACUNKU-MY WAM RATUJEMY ZYCIE I ZDROWIE ZECZ DLA KAZDEGO
                NAJCENNIEJSZA IWEC PRZESTANCIE NAS OBRZUCAC BLOTEM.-BO ZA KILKA DNI TO MOZE
                KTOS Z WASZYCH BLISKICHBEDZIE MIAL ZAWAL CZY WYPADEK (CZEGO NIKOMU NIE
                ZYCZE!!!) I BEDZIECI POTRZEBOWALI NASZEJ POMOCY.
                A toze dajecie lapowki zeby przyspieszyc operacje. CZEKAJCIE SPOKOJNIE NA SWOJA
                KOLEJ I NIE STARAJCIE SIE BYC LEPSI OD TYCH KTORZY NIC NIE DAJA BO NIE MAJA-a
                pretensje do ministrazdrowia
                A co do kolejnegopana od podatkow radze wizyte w szpitalu jaktam ladnie i
                milo,wszystko nowe,ladne-CZLOWIEKU OTWORZ OCZY
                W KARETKACH BRAKUJE NA IGLY I REKAWICZKI A NA ULICY NIE MA CZASU ROBIC TESTU NA
                HIV.
                WIEC POMIMO TEGO I TAK WAS RATUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Gość Ejże lekarze - trzymajciewątek ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 20:27
                  Koledzy lekarze trzymajcie wątek ! Ten pan od przedszkola to chyba lekarz -
                  kolego ! (I wygląda na takiego co nie jeździ polonezem) Tak - widziałem jak za
                  takimi biegają pacjenci i proszą na kolanach o przyjęcie w prywatnym
                  gabinecie. No i przecież od 3000 lat o to chodziło - prawda ? Teraz się ludziom
                  coś pop... przez tą komunę.
                • Gość: Zocha Re: TAK ...Do Kai IP: *.chello.pl 30.01.02, 22:08
                  Drogi "Lekarzu"!Nie użalaj się tak nad sobą,bo jeszcze mi się Ciebie żal zrobi!
                  Podziwiam Twoją wiedzę i poświęcenie,ale przecież nie wierzę,że nie wiedziałeś
                  na co się decydujesz.I że ta robota przeznaczona jest raczej dla pasjonatów.Są
                  też inne ciężkie zawody,ale oni publicznie tak się nie skarżą!!!Wstyd.
                  • Gość: ela Re: Do lapowkarzy IP: 203.69.88.* 31.01.02, 03:29
                    W kazdym zawodzie znajda sie czarne owce, przeliczanie ludzkich chorob, i
                    nieszczesc na lepszy samochod, to nieszczescie lapowkarza. Lapowkarzowi nigdy
                    nie bedzie dosc. Moze teraz bedzie sie jeszcze mscil.
                    Zmien zawod lekarzu jak ci tak zle, moze zostaniesz politykiem?
                    Nie ma wytlumaczenia na ograbywanie chorych. Nie ma wytlumaczenia na branie
                    lapowek.
                    Lekarzy moralnosc, jest swiadectwem ich szefow- lekarzy.
                    • Gość: ciekawy Re: Do lapowkarzy IP: *.tpnet.pl 02.02.02, 23:28
                      Proponuje aby lekarze zostali politykami a politycy lekarzami!!!!To uszczęśliwi
                      niezbyt zdrową umysłowo Elę!!!!
                  • Gość: naiwny Re: TAK ...Do Kai IP: *.amwaw.edu.pl 31.01.02, 11:49
                    Ale innych zawodow publicznie bez przerwy nie obrzuca sie blotem!
                    • Gość: lekarz Re: TAK ...Do Kai IP: 159.149.75.* 31.01.02, 12:04
                      nie inne publiczne zawody strajkuja jak im zle i maj wszystko gdzies!!!
                      zamykaja kopalnie i juz-a coto kogo obchodzi ze wegal zabraknie,albo dzieci
                      jeden dzien do szkoly nie pojda
                      a wiec prosze sobie wyobrazic gdybsmy my(CI OKROPNI LAPOWKARZE,NIEUKI,PARTACZE
                      I jeszcze bog wie co-tak takie rzeczy sie o nas mowi) tak zastrajkowali to co?
                      ludzie umieraliby na ulicach?
                      TROCHE SZACUNKU-DALTEGO ZE WLASNIE JESTESMY PASJONATAMI I PRACUJEMY CIEZKO ZEBY
                      WAS CZASAMI RATOWAC MILI INTERNAUCI;BO GDYBY WSZYSCY PRZEKALDALI WSZYSTKO NA
                      PIENIADZE TO NIE BYLOBY LEKARZY W POLSCE I LECZYLIBYSCIE SIE SAMI.( a to wy
                      krzyczycie tak o tych lapowkach)
                      A tak dla przyklady radze wybrac sie za granice i zobaczyc jak tam pracuja
                      lekarze i jak zarabiaja.(bo wiekszosc krytykow chyba nigdy nie byla na zgnilym
                      zachodzie) a wiec WYJASNIE ZE NA CALYM SWIECIE LEKARZE SA JEDNA Z NAJLEPIEJ
                      OPLACANYCH GRUP ZAWODOWYCH-BO MAJA DUZA WIEDZE I ODPOWIEDZIALNOSC i wtedy nie
                      potrzebuja lapowek,prywatnych gabinetow itp, tylko tutaj UWAZANI JESTESMY ZA
                      NIC-bo czasami sprzataczka wprywtnej firmir lub sekretarka zarabia wiecej-A TO
                      JUZ JEST NIE DO POMYSLENIA.
                    • maretina Re: TAK ...Do Kai 01.02.02, 10:26
                      Gość portalu: naiwny napisał(a):

> Ale innych zawodow publicznie bez przerwy nie obrzuca sie blotem!
                      nie martw sie:) jestem dziennikarka i mam na sobie cala mase blota:) z kazdej
                      strony cos poleci.... kazdy zawod cos zlapie, serio.... glowa do gory:)

• Gość: greg27 Re: TAK ...Do Kai IP: *.tpnet.pl 31.01.02, 12:15
                    Nigdy nie znajdziesz 100000 pasjonatow-a tylu lekarzy jest niebędnych w Polsce.
                    Myslę ,że za odpowiednią pracę należy się godziwa zapłata-zrozumiano to już
                    dawno w krajach Europy Zachodniej i USA-wtedy nie będzie takich problemów z
                    łapówkami a i takie dyskusje jak ta będą bezprzedmiotowe.Trudno równiez
                    zrozumieć tą niechęć do lekarzy w Polsce ostatnio intensywnie podsycaną przez
                    media...przecież za chwilę wszyscy pójdziecie po poradę do lekarza...czy
                    wowczas również będziecie tacy butni i napastliwi?Po co to wszystko?
                    • Gość: ela Re: TAK ...Do Kai IP: 203.69.88.* 01.02.02, 06:30
                      Gość portalu: greg27 napisał(a):

> Nigdy nie znajdziesz 100000 pasjonatow-a tylu lekarzy jest niebędnych w Polsce.
                      >
                      > Myslę ,że za odpowiednią pracę należy się godziwa zapłata-zrozumiano to już
                      > dawno w krajach Europy Zachodniej i USA-wtedy nie będzie takich problemów z
                      > łapówkami a i takie dyskusje jak ta będą bezprzedmiotowe.Trudno równiez
                      > zrozumieć tą niechęć do lekarzy w Polsce ostatnio intensywnie podsycaną przez
                      > media...przecież za chwilę wszyscy pójdziecie po poradę do lekarza...czy
                      > wowczas również będziecie tacy butni i napastliwi?Po co to wszystko?
                      Dlaczego nie jada lekarze do usa albo gdziekolwiek, jak mysla ze tam tak latwo.
                      Po pierwsz nie stac by polowy obecnych lekarzy w Polsce na sdudiowanie tam.
                      Kto was w tej polsce tak trzyma.
                      Wyjezdzajcie i urzadzajcie sie a nie na biedocie sie wyzywac.
                      BECWALY

• Gość: greg27 Re: TAK ...Do Kai IP: *.tpnet.pl 02.02.02, 23:21
                        Nie rozumiem dlaczego nazwalas mnie "bęcwalem" ale moze tak cię wychowano...Ja
                        nie chcę nigdzie wyjeżdżać,gdyż jest mi w Polsce b. dobrze,myslę tylko że
                        hierarchia spoleczna i zawodowa społeczenstw zachodnich jest godna uwagi.A
                        propos płatnosci za studia w USA to bierze sie tam kredyt który jest splacany
                        w czasie pracy zawodowej (czyli zarabia sie na kredyt i normalne życie...).
                        Pozdrawiam.
                        PS.Elu,Ty naprawdę jestes biedna...
                      • Gość: Lekarz Re: Do Eli IP: 212.106.139.* 03.02.02, 01:35
                        Gość portalu: ela napisał(a):

> Kto was w tej polsce tak trzyma.
                        > Wyjezdzajcie i urzadzajcie sie a nie na biedocie sie wyzywac.
                        > BECWALY

1)Wyjedź sama i "urządź się". Nie będziesz biedotą i nikt na Tobie nie będzie
                        sie "wyżywał".

2)Nie wyrzucaj nigdy nikogo z jego Ojczyzny. Ten horror w 1968 już
                        przeżywaliśmy...

3)Droga patriotko, "Polska" pisze się przez DUŻE "P"

P.S. A jaka to szkółkę skończyliśmy Szanowna Pani "niebęcwałko"?

• Gość: Jaś do Zochy IP: 149.156.58.* 02.02.02, 22:28
                    Zocha, aleś ty głupia - takiej durnoty to nawet znowelizowana Konstytucja nie
                    przewiduje - ale na leczenie za późno, oj za późno.....
                    • Gość: Zocha Re: do Zochy IP: *.chello.pl 04.02.02, 12:05
                      Gość portalu: Jaś napisał(a):

> Zocha, aleś ty głupia - takiej durnoty to nawet znowelizowana Konstytucja nie
                      > przewiduje - ale na leczenie za późno, oj za późno.....

Kolejny wykwalifikowany się znalazł-spadaj do ZUS-u jak ten doktorek,bo
                      takich"życzliwych"to tylko tam przyjmują.Widziałam na paru komisjach.
                • Gość: agnes Re: do Lekarza IP: 212.160.117.* 31.01.02, 13:27
                  Witam.. przylaczam sie do zywej dyskusji, ktora tak bardzo dzieli
                  spoleczenstwo.. (do tej pory Zydzi a teraz lekarze-lapowkarze).. Jedni bronia,
                  drudzy krzycza jeszcze inni wygrazaja piesciami.
                  Nie da sie ukryc, ze lapowkarstwo istnieje - w duzej mierze narzucone przez
                  samych lekarz a z drugiej strony kultywowane przez nas samych.. No bo jak to
                  tak - bez czekoladki do Pana Doktora?!?! I gnie sie czlowieczna w sluzalczych
                  uklonach wkladajac te bombonierke facetowi pod pache.. "Panie Doktorze, prosze
                  sobie nie myslec, ze ja.. ale tu takie male cos.." I tak sie kreci.Kto zaczal
                  pierwszy..? Nie wiadomo. Wiadomo, ze apety rosnie w miare jedzenia. I nic nie
                  moze tego zmienic - jestesmy ludzmi i basta. Zgodze sie ztym, ze nie jeden
                  lekarz zarabia mniej niz sprzataczka w biurze. Ja zarabiam znacznie wiecej niz
                  nie jeden specjalista - a jestem mloda osoba. Ktos powie "no tak, ale po to
                  koncze studia !!". No tak. Skonczylam studia, nauczulam sie jezyka itd. Lekarze
                  tez koncza studia, znaja jezyki.. Ale oni nie zarabiaja takich pieniedzy. To
                  wlasnie jest problem lapowek Szanowni Panstwo Internauci.. Znacie
                  powiedzenia "Potrzeba Matka Wynalazkow"..? Z cala pewnoscia. Jestem pewna, ze
                  gdyby lekarz byl dobrze oplacany, mial zapewnione sensowne warunki pracy - nie
                  byloby korupcji. Nie bralby w przyslowiowa "lape" za wykrojenie naszego
                  wyrostka. Paradoks - bronie.. Sama zaplcilam lapowke za operacje w zeszlym
                  roku - zapalacilam za moj kregoslup. Gdybym czekala na swoja kolej pewnie juz
                  bym miala powazne problemy z chodzeniem.. Biegam, skacze, ppodskakuje.. Wiecie
                  co dalam..? Szczery usmiech do faceta, ktory mnie kroil, czerwone serduszko z
                  czekoladkami, zeby wiedzial jak bardzo mi pomogl. Powiecie, ze mialam
                  szczescie ? No nie wiem - lekarz ma opinie mercedesa posrod neurochirgow i
                  jest "drogi"... a jednak - nie taki diabel straszny jak go maluja..Wiecej wiary
                  w lekarzy ludzie - w cos trzeba wierzyc. Nie wszyscy to zlodzieje i lapowkarze.
                  I prawda jest, ze ratuja nasze zdrowie i zycie. Hieny i kanalie..? Uwierzcie
                  mi, sa wszedzie. Ale to nie oznacza, ze wszyscy ludzie tacy sa..
                  Lekarzu, nie denerwuj sie. Nie wszyscy maja ochote Cie udusic...
                  "Robmy swoje" - z pewnoscia wiesz kto to powiedzial...

• beno1 Re: do Lekarza 31.01.02, 14:22
                    A kto dzisiaj zarabia tak jak powinien być wynagradzany ? Kochana my jesteśmy w
                    Polsce a nie na zachodzie i to są nasze realia. I wolałbym iśc do znachora niż
                    do wszystkich tych lekarzy, którzy się dzisiaj tu wypowiadają. Ludzie dają w
                    łapę lekarzowi nie z miłości do niego i uznania ale najczęściej z uzasadnionego
                    strachu o swoje życie. Mam dość wszelkiej służby zdrowia bo w całym moim
                    krótkim życiu spotakłem się gdzieś z 0,5% lekarzami z powołania. Wyjaśnij mi
                    dlaczego najwieksze przekręty są przy naborze na studia medyczne. I drugi wątek
                    z lekarzami jest jak z prawnikami jeśli im tak żle to czemu większoś ich dzieci
                    też idzie na medycynę ? Z powołania ?
                • beno1 Re: TAK ...Do Kai 31.01.02, 14:10
                  Widzisz koleś cały problem polega na tym, że mylisz pojęcia. Traktujesz
                  wykonywanie swoich zasranych obowiązków jako łaskę ofiarowaną nam potencjalnym
                  pacjentom. Czy może za każdą poprawną diagnozę mamy was po gołej dupie całować ?
                  Czy kiedy kierowca autobusu dowiezie ciebie bezpiecznie do celu to dajesz mu za
                  to w łapę ? A z innej beczki powiedz co mnie obchodzi ile lekarze zarabiają na
                  zachodzie ? Czy ciebie obchodzi ile zarabia inż też po wyższej uczelni na
                  zachodzie a ile w Polsce. Aha wyjaśnij mi dlaczego w Polsce obecnie panuje
                  takie powiedzenie: "żeby dzisiaj chorować trzeba mieć końskie zdrowie i kupę
                  fosy" a dzisiaj można jeszcze dodać znajomych w pogotowiu, co ?
                  • Gość: Hugo Re: TAK ...Do Kai IP: 159.107.89.* 31.01.02, 14:41
                    beno1 napisał(a):

> Widzisz koleś cały problem polega na tym, że mylisz pojęcia. Traktujesz
                    > wykonywanie swoich zasranych obowiązków jako łaskę ofiarowaną nam potencjalnym
                    > pacjentom.

przyjmij kolego do wiadomosci, ze obowiazki to mozna miec wtedy, kiedy za ich
                    wykonywanie ktos ci placi. jak lekarzom nie placa, to lekarze robia ci wlasnie
                    łaske. nie wyobrazam sobie zeby pojsc do lekarza i mu nie zaplacic. jakby mi w
                    pracy przyzwoicie nie placicli to tez bym sie obijal.

> Czy może za każdą poprawną diagnozę mamy was po gołej dupie całować ?

absolutnie nie. wystarczy koperta z gotowka wg cennika prywatnej przychodni.
                    • Gość: rabat Re: TAK ...Do Kai IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 16:18
                      Gość portalu: Hugo napisał(a):

> beno1 napisał(a):
                      >
                      > > Widzisz koleś cały problem polega na tym, że mylisz pojęcia. Traktujesz
                      > > wykonywanie swoich zasranych obowiązków jako łaskę ofiarowaną nam potencja
                      > lnym
                      > > pacjentom.
                      >
                      > przyjmij kolego do wiadomosci, ze obowiazki to mozna miec wtedy, kiedy za ich
                      > wykonywanie ktos ci placi. jak lekarzom nie placa, to lekarze robia ci wlasnie
                      > łaske. nie wyobrazam sobie zeby pojsc do lekarza i mu nie zaplacic. jakby mi w
                      > pracy przyzwoicie nie placicli to tez bym sie obijal.
                      >
                      > > Czy może za każdą poprawną diagnozę mamy was po gołej dupie całować ?
                      >
                      > absolutnie nie- bo nie zasłużyliście na pieszczoty!
                • Gość: kasiaewa Re: TAK ...Do Kai IP: *.lolo.com.pl 22.02.02, 17:05
                  o Boze jakze to boli ta prawda ,ktorą tu przeczytalam,bo tez tak pracuje i
                  szaleje w pogotowiu ,bo cholera nie umiem nic innego ,jedynie ratowac ludziom
                  zycie.MOJ mąz jest chirurgiem ,ja anestezjologiem i czasem kiedy bywamy razem w
                  domu i liczymy ile mozna dac dziecku to az serce boli.BYc dr Judymem---tylko
                  wytłumaczcie kolegom mojej corki czemu ona jest jak my naiwna i uczciwa A
                  ludzie ktorzy tak naprawde nie wiedzą jak wygląda nasze zycie ,zawsze bedą nas
                  obrzucac blotem.KOCHAM was wszyscy moi koledzy i kolezanki po fachu.nie jest
                  lekko zyc w tym kraju całuski Kasia
                • Gość: ....... Re: DO lekarza IP: 212.160.89.* 25.02.02, 10:03
                  Gość portalu: lekarz napisał(a):

> dzien dobry wszystkim sfrustrowanym. Najpierw w sprawie pana od przedszkola
                  > chirurgicznego-jak to pan nazywa- proponuje wiec krotki kurs i otworzyc wlasny
                  > gabinecik bedzie pan operowal te wyrostki i przepukliny za polowe tego co
                  > lekaze. a tak dobitnie TY OSLE ZEBY ZOPEROWAC WYROSTEK TRZEBA NAJPIERW SKONCZYC
                  >
                  > MEDYCYNE(NIe Ekonomie) A POZNIEJ JESZCZE SIE DUZO UCZYC I TO WCALE NIE JEST
                  > TAKIEPROSTE_BARANIE-A JAK NIE WIERZYSZ TO WEZ LUSTRO, ATLAS ANATOMICZNY(Choc go
                  >
                  > prawdopodobne nie przeczytasz bo nazwy sa po lacinie) TWJOE DZIECKO jako
                  > pacjenta I ZROB TO SAM A NA ANESTEZJOLOGA WEZ SASIADA.
                  > A PANI nauczyciel przepraszam-po pierwsze nie zrozumiala pani aluzji a to nie
                  > dobrze. Nie chce mowic ile pani pracuje-wakacje, ferie, swieta wszystko wolne i
                  >
                  > platne a wszkole(cieplo,mozna na przerwie poplotkowac) siedzi pani z 5 godzin.
                  > wiec proponuje zamiane na pogotowie dyzur 24!!!!!!!!!!! godziny non
                  > stop,pozniej normalny dzien w szpitalu -operacje. Wyjazdy o kazdej godzinie
                  > dnia i nocy(np do pani co ja oko boli o 3 nad ranem)w snieg, mroz,deszcz,upal i
                  >
                  > co jeszcze moznawymyslec.
                  > do tego schodzenie do kanalow po bezdomnego(z calym sprzetem ok 10 kg)czasami
                  > reanimacja jak sie na glowe leje(to nie film)i to nie woda tylko scieki lub
                  > bieg do umierajacego czlowieka ok 1km przez bloto bo karetka nie dojedzie a on
                  > sobie wybral takie miejsce na samobojstwo. naprawde sama przyjemnosc
                  > a jak sie juz pani z podoba to pensja 1100 zl/miesiac-wiec prosze bardzo droga
                  > otwarta dla wszytkich
                  > LUDZIE TROCHE SZACUNKU-MY WAM RATUJEMY ZYCIE I ZDROWIE ZECZ DLA KAZDEGO
                  > NAJCENNIEJSZA IWEC PRZESTANCIE NAS OBRZUCAC BLOTEM.-BO ZA KILKA DNI TO MOZE
                  > KTOS Z WASZYCH BLISKICHBEDZIE MIAL ZAWAL CZY WYPADEK (CZEGO NIKOMU NIE
                  > ZYCZE!!!) I BEDZIECI POTRZEBOWALI NASZEJ POMOCY.
                  > A toze dajecie lapowki zeby przyspieszyc operacje. CZEKAJCIE SPOKOJNIE NA SWOJA
                  >
                  > KOLEJ I NIE STARAJCIE SIE BYC LEPSI OD TYCH KTORZY NIC NIE DAJA BO NIE MAJA-a
                  > pretensje do ministrazdrowia
                  > A co do kolejnegopana od podatkow radze wizyte w szpitalu jaktam ladnie i
                  > milo,wszystko nowe,ladne-CZLOWIEKU OTWORZ OCZY
                  > W KARETKACH BRAKUJE NA IGLY I REKAWICZKI A NA ULICY NIE MA CZASU ROBIC TESTU NA
                  >
                  > HIV.
                  > WIEC POMIMO TEGO I TAK WAS RATUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Kto Ci doktorku kazał wybrać ten zawód???
                  No więc.... Twój dobrowolny wybór? Tak? ....No wię nas lecz i nie narzekaj!!!!!
                  A jak taka to ciężka praca to są lżejsze( jakiś gryzipiórek, a może salowy?)
                • Gość: wisia Re: TAK ...Do Kai IP: 217.97.175.* 03.04.02, 12:27
                  Gość portalu: lekarz napisał(a):

> dzien dobry wszystkim sfrustrowanym.

> WIEC POMIMO TEGO I TAK WAS RATUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Łaskawco!!!

Przez 6 lat opiekowałam się ciężko chorą starszą osobą. Nie używam takich słów,
                  jak inni piszący posty w tym wątku, wię spróbuję spokojnie powiedzieć Ci jedno:
                  przeszłam z moją Chorą wszystkie szpitale w dużym mieście wojewódzkim i w żadnym -
                  powtarzam: w żadnym - nie trafiłyśmy na lekarza z prawdziwego zdarzenia. I nie
                  mam tu na myśli łapówek (brali je wszyscy - od salowej, przez pielęgniarki,
                  lekarzy i ordynatorów) chodzi mi o to, że NIKT w tych szpitalach nie widział w
                  nas LUDZI. Moja chora była przypadkiem, a ja namolną babą, która chciała pomocy
                  dla swojej bliskiej. I wiesz jak się to skończyło? Właśnie dzisiaj jest 1.
                  rocznica Jej śmierci. Zmarła, bo w szpitalu zadławili Ją jedzeniem wpychanym do
                  buzi na siłę, mimo ze spała... A wystarczyło poczekać 15 minut i przyszłaby
                  opiekunka, która nakarmiłaby Ją w odpowiednim momencie (cały dzień ktoś przy
                  mojej chorej był: albo opiekunka albo po pracy ja). Po tym incydencie wypisali Ją
                  do domu w ciągu trzech dni, mimo że dopiero uczyła się chodzić po operacji stawu
                  biodrowego (wiesz ile kosztuje proteza?). Ale najgorsze było to, że NIKT mnie nie
                  poinformował co się stało. W domu rozwinęło się zachłystowe zapalenie płuc i
                  zmarła, mimo że miała pełną opiekę - oczywiście prywatnie - pielęgniarską,
                  lekarską i moją. Tylko tyle mogłam Jej na koniec dać: dom, spokój i ciszę przy
                  umieraniu.

Dzisiaj po roku dalej płaczę wspominając tę gehennę 6 lat i mam żal do całej
                  służby zdrowia. Wy nie jesteście służbą zdrowia!!! Wy jesteście zdegenerowanymi
                  rzemieślnikami, którzy nie potrafią porządnie wykonywać swojego zawodu. Porządni
                  ludzie i dobrzy fachowcy, jacy się trafiają wśród was są skazani na ostracyzm
                  środowiska i uważani za życiowych niedorajdów. A te lata, które spędziliście na
                  uczelni lub w szkołach to są także moje zmarnowane podatki. Zmarnowane, bo nie
                  nauczyły was bycia LUDŹMI.

mwt@poczta.gazeta.pl
              • maretina Re: TAK ...Do Kai 01.02.02, 10:19
                Gość portalu: anim napisał(a):

> no i co sie panienko tak bulwersujesz?na uczniow pewnie klniesz,ze niedorajdy
                > myslec nie potrafia a tu jaki znakomity przyklad dajesz??
                > zanim sie uniesiesz nastepnym razem ,przeczytaj uwaznie i zastanow sie dwa razy
                >
                > czy dobrze rozumiesz czy tez mialas nauczyciela tego samego pokroju!
                anim.... nawet jesli kaja cos zle zrozumiala, to czaasami tak sie zdarza. ty
                jestes nieomylny? nie wierze!a tak na marginesie co Ci z twojej "madroasci, kiedy
                brak Ci kyultury osobistej"?????

• maretina Re: TAK ...Do Kai 01.02.02, 10:16
              Gość portalu: kaja napisał(a):

> Gość portalu: ION napisał(a):
              >
              > > Nauczyciele to jednak przygłupy krótkowzroczne.
              > > Nawet czytać nie potrafią.
              >
              > Cham!!!!!
              ION.... kazdy ma prawo czasami cos inaczej zrozumiec.... kazdemu zdarzaja sie
              drobne wpadki, a ty moglbys czasami to zrozumiec i nie osadzac

• Gość: Luzak Re: TAK ...Do Kai IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 13:50
            Gość portalu: ION napisał(a):

> Nauczyciele to jednak przygłupy krótkowzroczne.
            > Nawet czytać nie potrafią.

Nie dosc, ze przyglupy, to jeszcze bezczelni! Kilka tygodni temu nauczycielka
            napisala do "Wysokich Obciachow" list, w ktorym sie chwali, ze ma na wszystko
            czas: 18 godzin (0.75 godz.!) tygodniowo, wycieczki, wakacje (nie dosc, ze
            platne, to dodatkowo dostali 500 zl), ferie, swieta itd., itp... Pierd... luzaki!
            Jak przyszedl czas weryfikacji (nowa matura), to gore wziela indolencja.
            Nienawidze tych darmozjadow.
            • agick Re: TAK ...Do Kai 31.01.02, 14:01
              Gość portalu: Luzak napisał(a):

> Gość portalu: ION napisał(a):
              >
              > > Nauczyciele to jednak przygłupy krótkowzroczne.
              > > Nawet czytać nie potrafią.
              >
              > Nie dosc, ze przyglupy, to jeszcze bezczelni! Kilka tygodni temu nauczycielka
              > napisala do "Wysokich Obciachow" list, w ktorym sie chwali, ze ma na wszystko
              > czas: 18 godzin (0.75 godz.!) tygodniowo, wycieczki, wakacje (nie dosc, ze
              > platne, to dodatkowo dostali 500 zl), ferie, swieta itd., itp... Pierd... luzak
              > i!
              > Jak przyszedl czas weryfikacji (nowa matura), to gore wziela indolencja.
              > Nienawidze tych darmozjadow.

Spokojnie - bez takich epitetow....
              Ciekawe czym sie zajmujesz nazywajac nauczycieli darmozjadami.. A poza tym
              wybacz - indolenacja wynika z Twojej wypowiedzi - nie każdemu psu burek na imię..
              Nie poluj na czarownice.

• maretina Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM 01.02.02, 10:08
        Gość portalu: Sedzia napisał(a):

> Lekarze-lapowkarze = szmaty

lekarz to nie znaczy lapowkarz, bo lapowkarze sa wszedzie... w policji, w
        urzedach, w polityce, w szkolach tez sie zdarzaja, moj wychowawca ze szkoly
        sredniej za to polecial...
      • Gość: prokurat Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 16:00
        sędziowie-łapówkarze=szmaty
      • Gość: dr.acula Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 16:09
        Czy to jest równanie: szmata + łapówkarz =lekarz?
        A prawnik?...Masz tupet, ty sędzio-kaloszu! Nie sądź, bo i ciebie osądzą (
        wiesz z czego to, ciulu?)
    • Gość: arti Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 217.96.16.* 31.01.02, 12:16
      Wiadomo, że zawsze znajdą się wyjątkowi ludzie, którzy żyją pod prąd, uczciwie
      i pięknie. Ale nie mogą zasłaniać i usprawiedliwiać te bagno jakie nam się w
      służbie zdrowia zrobiło. To, że ludzie umierają w szpitalach, nikogo nie dziwi.
      Ale że lekarze robią błędy i nikt ich z tego nie rozlicza w imię źle pojętej
      solidarności branżowej i dbania o dobry wizerunek czy obawy przed utratą
      zaufania społeczeństwa? To antyspołeczne. Ja protestuje. Należy odpowiadać za
      swoje działania bo inaczej można sobie pomyśleć, że się jest bezkarnym i brnąć
      w ciemne rejony gdzie nie ma już żadnej kontroli.
      • Gość: lekarz Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 159.149.75.* 31.01.02, 16:43
        panie madry beni te zasrane obowiazki jak je nazywasz prawdopodobnie beda
        kiedys dotyczyc ciebie( ziejesz tak nienawiscia ze zawal po 40 murowany)i wtedy
        lepiej nie mow lekarzowi ktory to bedzie robil: Panie rob pan swoj zasrany
        obowiazek" bo jak ci powie to pielegniarce to jak ci sie ona wkuje w zyle to
        bedziesz to DLUGO PAMIETAL.
        Albo jak beda ratowac twoich bliskich to tez nie radze uzyc takiego
        sformuowania.
        Roznica pomiedzy kierowca a lekarzem jest taka ze ten pierwszy studiow nie
        konczyl.
        POWTORZE SIE ALE COZ:
        A TY OSLE PRAWDOPODOBNIE NIGDY NIE PODEJMOWALES I NIGDY NIE BEDZIESZ PODEJMOWAL
        DECYZJI O ZYCIU LUDZKIM WIEC W KONCU PRZESTAN PISAC TAKIE BZDURY- i siedz na
        tej swojej uczelni gnebiac studntow (frustarcie) i robiac jakies
        pseudobadania.ktorych wynik mozesz wrzuci zaraz potem do kosza lub uprawiajac
        plagiat. No powiedz ile przelomowych osogniec na skale swiatowa wyprodukowala
        ostatnio twojauczelnia. Akurat jako inzynier maz duze pole do popisu jezeli
        chodzi o zarabianie pieniedzy i jezeli ich nie masz to znaczy ze jestes
        nieudolnikiem, ale co tam na uczelni cicho spokojnie,niczym nie ryzykujesz bo
        to nie twoje,zadnej odpowiedzialnosci.
        (Przepraszam wszystkich ktorych nieslusznie urazilem bo to kierowane jest
        wylacznie do pana bieniego - a nie do wszystkich naukowcow i pracownikow
        uczelni)
        a medycyna to nie politechnika OSLE( bo sam studiowalem tam rok i mialem tez
        tam kolegow i nie bede ci opowiadal jak studiowali) i naswiecie ZAWSZ LEKARZE
        SA LEPIEJ OPLACANI NIZ INZYNIEROWIE na porownywalnych stanowiskach.
        A z "calownaim w dupe" to terz sobie daruj bo jaktak siewypowiesz to raczej
        milego zywotu wszpitalu miec nie bedziesz wiec uwazaj.
        i przestan tak wymagac wszystkiego od swiata sfrustrowany czlowieku- bo
        niedlugo bedzieci potrzebny psychiatra( czego jednak pomimo niecheci do twojej
        osoby ci ni zycze)
        aha i sadzac po sposobie wyrazania opiniito nie sadze zebys skonczyl
        jakiejolwiek studia lub cos ponad szkolezawodowa.
        NAJPIERW KOCHANY PANIETRZEBASIE UCZYC KULTURY ZEBY DYSKUTOWACZ LUDZMINA
        POZIOMIE-bo twoj pozomkulturalny to jak mowia slowa piosenki LADY PANK "mniej
        niz 0"
        wiec jak myslisz ze juz umiesz pisac to niepisz byle czego zeby pochwalic sie
        ta umiejetnoscia swiatu- naprawde pisac potrafi wiele osob i sie tym nie chwali.
        z wyrazami szacunku
        lekarz
        • Gość: ela Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM do lekarz IP: 203.69.88.* 01.02.02, 01:44
          Mowisz o kulturze slowa, a sam jestes tym wlasnie glupkiem.
          Nie wiele sie nauczyles skoro nawet przemyslec tego co piszesz nie potrafisz.
          Kto ci doradzil studia medyczne? Pomylil sie porzadnie.
          Studia nic ci nie pomogly dalej jestes marny , i niedouczony.
          Cos wiecej chcesz naublizac.......?
          • Gość: profesor Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM do lekarz IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 02:02
            ALE UBAW. JESZCZE WIĘCEJ BŁOTA ,ZLOŚCI I CZEGO TAM JESZCZE. JEŻELI WIĘKSZOŚC
            TYCH CO PODPISUJA SIĘ JAKO LEKARZ JEST NIMI RZECZYWIŚCIE TO....ALE CHYBA NIE SĄ
            NIMI TAK JAK JA NIE JESTEM PROFESOREM. KAŻDY GŁUPI TU MOŻE NAPISAĆ CO ZECHCE I
            TO WIDAC TAK BARDZO ,ŻE AŻ STRACH. PROSZĘ WAS BARDZO - WIĘCEJ LUZU I TROCHE
            ROZWAGI W TYM CO PISZECIE.
          • Gość: ciekawy Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM do lekarz IP: *.tpnet.pl 02.02.02, 23:31
            Alez Ty jesteś Elu głupiutka...raczej nieuleczalnie!!!Przykro mi...
      • Gość: dr.acula Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 16:31
        Parę wyjaśnień. Medycyna jest cholernie hierarchiczna, i zanim się dojdzie do
        jakich takich apanaży i pozycji w zawodzie trzeba długo tolerować szefa (nawet
        łapówkarza) .A jak się już dorwiesz, to pacjenci nie pozwolą długo być moralnym.
        W efekcie nie opłaca się nikomu na nikogo donosić,ale takie sitwy są chyba też
        wśród prawników, złotników, kiedyś pompiarzy w CPN...Tak kręci się ten świat(
        lekarski).Sorry, ale ja tego nie wymyśliłem. Po prostu chcę przeżyć i dać
        przeżyć innym, a warunki określone są z zewnątrz.
        Kiedy ja wybierałem zawód, w PRL, mogłem sobie wmówić, że co prawda mój kolega
        po podstawówce jako parkieciarz zarabia 10-15x tyle co ja ( FAKT!), ale ja mam
        inną satysfakcję. W III RP miało być inaczej - i jest: już nic mnie nie
        tłumaczy z braku zamożności! Biedny- znaczy głupi. Ale jestem przynajmniej
        szczery, a jak widzę takich dupków jak ten profesor z USA ( chyba się znamy!)
        KTÓRY PEWNIE JAKO ADIUNKT W KLINICE W BYTOMIU NIGDY GROSZA NIE WZIĄŁ, CO,
        PROFESORKU??!!, to mnie szlag trafia.Pensja profesora w Polsce to jest ok.2.800
        netto - a wysokie dochody to on osiąga inaczej, szczególnie w chirurgii. A w
        USA nie trzeba być profesorem, aby jako lekarz mieć za co żyć.Ale PAN PROF.S.Z.
        nam wmawia że to jego osobiste przymioty a nie amerykański system opieki
        zdrowotnej dały mu kasę. Cóż, to prosty chirurg...
        • Gość: GTelega Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 141.106.192.* 22.02.02, 01:47
          Gość portalu: dr.acula napisał(a):

> jak widzę takich dupków jak ten profesor z USA ( chyba się znamy!)
          > KTÓRY PEWNIE JAKO ADIUNKT W KLINICE W BYTOMIU NIGDY GROSZA NIE WZIĄŁ, CO,
          > PROFESORKU??!!, to mnie szlag trafia.

Nie mysle, zebysmy sie znali, w Bytomiu nigdy nie bylem, pewnie nawet nie
          odpowiadasz na moj post. Niemniej jednak moge Ci odpowiedziec z mojej perspektywy
          amerykanskiego profesora. Furstracja z powodu tego, ze komus sie powiodlo jest
          ludzka, lecz niezbyt chwalebna cecha. Oczywiscie moglbys sam sprobowac dojsc do
          takiej pozycji, ale... braklo rozumu, enegii, jezyka, odwagi ... Wolisz wiec
          siedziec w swoim dolku i probowac ciagnac innych na dol.

> Pensja profesora w Polsce to jest ok.2.800
          > netto - a wysokie dochody to on osiąga inaczej, szczególnie w chirurgii. A w
          > USA nie trzeba być profesorem, aby jako lekarz mieć za co żyć.

Tu masz zupelna racje pensje lekarzy w Polsce sa oplakane. I to prawda, ze
          niezaleznie od tytulu lekarze w USA zyja dostatnio. Niemniej jednak nie jest to
          dla nikogo tajemnica - wiec ktos kto uwaza, ze zasluguje na wiecej ma otwarta
          droge. Na bilet do USA nawet w Polsce mozna zarobic, a potem Twoja wiedza,
          znajomosc jezyka, i ciezka praca zaprowadza Cie do dostatku, ktorego tak innym
          zazdroscisz. Jezeli myslisz o tym powaznie to moge Ci w tym pomoc, ale zapewne
          latwiej Ci jest w Polskim bagienku, gdzie niezaleznie od wiedzy i umiejetnosci
          mozna wyludzac pieniadze od ludzi, ktorzy nie maja innego wyboru.

> Ale PAN PROF.S.Z.
          >
          > nam wmawia że to jego osobiste przymioty a nie amerykański system opieki
          > zdrowotnej dały mu kasę. Cóż, to prosty chirurg...

Nie ukrywam, ze Amerykanski System jest zdrowszy od tego co jest w Polsce. Lecz
          jezeli myslisz, ze mozna tu pracowac i zarabiac pieniadze bedac nieuczciwym
          ignorantem to sie mylisz.

Po pierwsze kazdy lekarz musi zdac trudny egzamin licencyjny (ktory kladzie 80%
          Polakow, ktorzy odwazyli sie do niego podejsc), trzeba dostac sie na rezydencje -
          na co minimalny wynik egzaminu zwykle nie wystarcza, potem trzeba przejsc przez
          trzy lata rezydencji, gdzie jest sie ocenianym za jakosc pracy i mozna latwo
          wyleciec jezeli ktos ma zastrzezenia co do Twojej fachowosci, potem zdajesz
          egzamin specjalizacyjny (kazdy musi go odnawiac co 7 lat). Jezeli robisz
          podspecjalizacje dochodza dodatkowe egzaminy.

Kazde podejrzenie nieuczciwosci moze byc powodem odebrania licencji, wiec rzadko
          kto probuje. Naduzywanie drogich lekarstw lub konsultacji powoduje utrate
          kontrakow z ubespieczeniami i zmniejszenie zarobkow. Bledy medyczne czesto koncza
          w sadzie, wiec przegrana sprawa podnosi twoje uespieczenie od odpowiedzialnosici
          cywilnej.

To prawda - pieniadze sa dobre, ale nie dla niedouczonych malkontentow.

Jakos nie widze w tym forum nawolywania do zmiany systemu na wzor Amerykanski,
          zbyt wielu lekarzy mogloby sie dowiedziec, ze ich umiejetnosci sa
          niewystarczajace, lepiej narzekac na "nieuczciwych pacjentow" i usprawiedliwiac
          korupcje, niskimi zarobkami.
    • Gość: ela Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 203.69.88.* 01.02.02, 06:25
      Czy ty lekarzu ofiaro , napewno musiales sam za studia placic lapowki.
      Chyba nigdy ci ne dosc? co?
      Rozum ci odebralo.
      Nie chce mi sie wierzyc zebys byl w czyms innym dobry.
      Wiesz znam prawdziwych lekarzy a ty jestes zasrany chciwiec.
      Przyjedz do usa to ci ci sie w glowie ustawi.
      Czy ty ofiaro losu wiesz jak ludzie cierpia zeby miec na te twoje lapowki?
      Zmien sie to ci bedzie lzej. Jak ci sie kraj niepodoba, to kto cie tam trzyma.
      Odwagi nie masz? Na slabszych sie wyzywaz? Z rownymi sie zmierz...
      Pokaz co potrafisz z tym swoim cennym cennikiem.

A ile sobie zyczysz za nerke wyciagnieta z dziecka w Brazylii, bo pewno masz
      kupcow.
      Wy lapowkarze na wszystko polecicie. Sami tez.
      Pamietaj jestes w mniejszosci wsrod lekarzy.
    • maretina Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM 01.02.02, 09:51

> komory serca.
      > Policzmy
      > rana serca 100 000 zł
      >
      > łącznie 138 900 zł

a kto ci powiedzial, ze jestes lapowkarzem... nie szukaj dziury tam gdzie jej nie
      ma
      • Gość: lekarz Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: 159.149.75.* 01.02.02, 10:24
        Pani elu ziejesz tak nienawiscia ze chyba frustracje calego swiata sie na
        ciebie przelaly.
        A z lapowkamii chciwoscia to uwazaj bo mowisz jakies bzdury.
        co do umiejetnosci mojej osoby raczej sie nie wypowiadaj bo nic na ten temat
        nie wiesz-a ja naprawde nie zabiegam o twoja opinie-bo nie jest mi ona potrzebna
        mysle ze wielu ludzi w polsce i na swiecie docenilo moja wiedze i umiejetnosci
        ze twojej oceny do szczescia mi nie potrzeba.
        a lapowek brac nie musze-zapewniam cie sa kraje w krorych jako lekarz zarabiam
        sporo pieniedzy
        a na studia (w przeciwienstwie do ciebie-uderz w stol a nozyce sie odezwa)
        dostalem sie bez lapowki i pomimo tego jak piszesz ze jestem takim
        nieudolnikeim w tym okresie bylem na kilku stypendiach zagranicznych
        (oczywiscie za lapowki)
        z powazaniem
        na pewno nie twoj lekarz
        a tak z ciekawosci jaki zawod wykonuje pani ela-bo cos czuje duza frustracje?
        • _jamka Re: do wszyskich 18.02.02, 16:25
          Przesledzilam ten ciag pomowien,obelg i lzenia wszystkich przez wlasciwie
          wszystkich i dochodze do wniosku,ze niestety problem jest obok.Jest on tak
          rozlegly ,ze wrecz niewyobrazalny dla osoby postronnej.Moga go tylko uregulowac
          fundamentalne unormowania prawne,ktore urynkowiajac te dziedzine uslug zamkna
          wszystkie inne nieprawiodlowości.Ale to bardzo kosztowne przesięwzięcie i
          niestety nie na rękę wszystkim, bowiem pośród przedstawicieli tego zawodu jest
          ogromna, wrecz gigantyczna szara strefa,ktora nie chce dopuscić do zadnych
          zmian. Tak więc drodzy forumowcy spójrzcie na problem, a nie na osobiste
          doswiadczenia.Swoją drogą,mam uczucie,że sposob wypowiadania się poszczegolnych
          osób jest niestety wykładnią poziomu ludzi,którzy w tym samym poziomie
          reprezentują swoje zawody. Wszyscy jestesmy oburzeni slużbą zdrowia,ma zlą
          opinię,na pewno często slusznie złą,ale wyzwalają ją złe,tolerowane przez
          wszstkich od których to zależy mechanizmy.Propozycje reform,to tylko pic na
          wodę,sposób innego podziału kasy.Obawiam się,że istnieje tutaj tak silne
          lobby,ze przeprowadzenie jakiejkolwiek sensownej zmiany nie jest na razie
          mozliwe.Jwdnak wszstkim bez wyjątku zyczę zdrowia,bowiem aby u nas chorowac....
    • Gość: Min.Fin. Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 00:46
      No nareszcie jeden uczciwy łapówkarz!
      Drogi Panie, jak przedstawiciel pionu podatkowego Ministerstwa Finansów proszę
      o podanie całej sumy nielegalnie pobranych świadczeń od pacjentów i
      natychmiastowe zgłoszenie się do właściwego Urzędu Skarbowego celem wyliczenia
      zaległego podatku. Jednocześnie przypomina się, że zgodnie z Ustawą Karno -
      Skarbową ( Dz. U. nr 30 z 1997 r. poz. 674 z późn. zm.)świadome ukrywanie
      dochodów zagrożone jest karą grzywny do wysokości 3 krotnej osiągniętej
      korzyści majątkowej z zamianą na karę pozbawienia wolności. Lepiej się przyznać
      jak najszybciej, po dobroci, wtedy wymiar kary będzie niższy....
      • Gość: dr.acula Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 16:36
        Panie ministrze, a może się dogadamy???
        • Gość: kasiaewa Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.lolo.com.pl 22.02.02, 16:55
          oj znam tenbol panie kolego i czasem sobie tak mysle po co my sie tak szarpiemy
          w tym zyciu kiedy to wstyd byc dobrym w swym fachun bo co to za zabawa nie miec
          godnej pensji za to szalenstwo----byc lekarzem pozdrawiam i jestem calym sercem
          z panem mistrzu KASIA
          • Gość: kolekarz Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM IP: *.wat.waw.pl 13.03.02, 22:40
            Korupcja i łapówkarstwo jest naganne i nie do wytlumaczenia. Niestety
            podstawowym problemem są niewystarczające nakłady na służbe zdrowia. W każdym
            kraju i systemie. W Polsce nie tylko trzeba leczyć ludzi ale i reorganizowac
            oraz modernizować. Bez większych nakładów możemy tylko tępo trwać i narzekać,
            lecz : czyż tego nie robimy najlepiej?!
            • Gość: Zenek Re: TAK JESTEM ŁAPÓWKARZEM, NIE MA czym sie chwali IP: *.local 30.03.02, 20:41
              No tak lekarz jest pozbawiony ludzkich uczuc wyludzajac lapowke od biednego
              pacjenta.Karygodne!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka