conveyor 10.11.08, 14:39 Bylem wczoraj przejazdem w Parchatce. Bardzo fajne miejsce na luksusowa wille, tuz nad Wisla, piekne widoki, spokoj cisza i tylko 9 km do Kazimierza Dolnego. Panowie, nie oburzajcie sie tak na Arona, ze was tam wysyla :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maverick777md Re: Oslawiona Parchatka 10.11.08, 20:54 ja już siedzę w Lublinie, jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: Oslawiona Parchatka 10.11.08, 21:07 > Bardzo fajne miejsce na luksusowa wille, bardzo fajnie że na willę, tylko co to ma z nami, lekarzami, wspólnego? Do sprzątania w niej się nająć? JESZCZE nie jest tak źle, a poza tym, nie każdy z nas umie sprzątać. Ja na przykład nie- za dużo bym stłukł. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Oslawiona Parchatka 10.11.08, 23:48 Aron wskazal nam cel: willa w Parchatce. Nie wiem jak wy ale ja chcialbym miec tyle kasy zeby sobie zbudowac nieduzy domek w Parchatce, tak ze 200- 300 m2. W sam raz zeby pare weekendow w roku spedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Oslawiona Parchatka 11.11.08, 07:33 nie w ogóle willa nie ma nic z lekarzami wspólnego. Wszyscy mieszkają w komunalkach, ewentualnie w starych blokach gierkowskich. Jak ty coś napiszesz to boki zrywać. Napisz jeszcze że lekarze nie mają terenówek tylko Poldki. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 obs = PGRowiec 11.11.08, 07:40 przyjedź w końcu do Lublina i pokaż mi lekarzy którzy jeżdżą Poldkami i mieszkają w komunalkach, bo ja sam jakoś nie potrafię takich zobaczyć. Ciągle tylko bredzisz jaki jesteś biedny. Zmień zawód jak ci źle. Albo miejsce zamieszkania. A ty jesteś jak PGRowiec - narzeka że mu źle, ale d... za lepszą pracą nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: obs = PGRowiec 11.11.08, 09:03 Aron, czy wreszcie zrozumiesz że nie chodzi o to że mi źle tylko o to że się wypiusuje brednie o zamożności lekarzy? Ja tej zamożności nie widzę. Mój status majątkowy jest zły, ale nie piszę o tym jako o swoich żalach tylko jako o typowym przykładzie statusu lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: obs = PGRowiec 11.11.08, 10:41 ale czy ty nie rozumiesz, ze jesteś nietypowy? Przyjedź do Lublina ( w którym są tysiące lekarzy) i pokaż mi JEDNEGO lekarza który jest tak biedny ja ty czyli mieszka w komunalce i jeździ Poldkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: obs = PGRowiec 11.11.08, 12:15 > ale czy ty nie rozumiesz, ze jesteś nietypowy? buhahahaha. Kolega, dobrze po 40, bardzo, aż do przesady zwolennik kasy i konsupcji, bardzo pracowity, przychodnia, dyżury, stado prywatnych pacjentów. Opel Astra zbliżający się do 10 lat. Dom po rodzicach. Lekarz, gastrolog, ogromna praktyka, tysiące wykonanych endoskopii, dobra opinia, znane nazwisko, liczne znajomości wśród profesury. Mniejszy opel astra. Mieszkanie rodowe w starym budownictwie bez szans na remont - wymiana jednego stropu w pokoju to jego kwartalne dochody. Lekarka z pogotowia. Kilka lat wynajmowała pokój z drugą koleżanką lekarką. Ostatnio kupiła mieszkanie na kredyt. Ponieważ nie ma rodziny, dzieci, obecnie dyżurując 400 godzin w miesiącu jest w stanie spłacić raty kredytu, poza tym- na jedzenie ma, innych potrzeb nie ma, a na przyjemności nie ma czasu - dzięki temu kredyt spłaca. Nie wspomnę o koleżankach które - z ich winy, to prawda, nie wpłacały kilka lat składki na Izbę Lekarską. Kiedy przyszło zapłacić nagle 600 czy 800 zł zaległych składek- wszystkie prosiły o rozłożenie na raty. A przecież przy zakładanych przez Ciebie Aron dochodach, wydanie 600 zł ot tak to dla lekarza powinna być codzienność. Lekarz internista, 30 lat w zawodzie, syn byłego dyrektora szpitala. Jeździ na wakacje w Beskidy. Lubi, owszem, ale nie ukrywa że zobaczyłby coś ponadto. Ale wycieczka w cenie 3 tys zł to nie jest wydatek na który jest gotów. A wspominane przez Ciebie wakacje w Grecji? Tak, jeden z moich znajomych był. Z całą rodziną. Od kilkunastu lat handluje bielizną. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 14:32 Pani doktor l.32 Rodzina 5-osobowa.Troje dzieci w prywatnych szkołach+szkoły językowe.Mieszkanie własnościowe 86 m.Własnie kończy budowe domu w dośc atrakcyjnej dzielnicy,za ok 480000.Dwa samochody :nowa Yariska(ok 40000)i Toyota Avensis.Mąż nie wiem czy jezdzi.Wakacje od maja do wrzesnia:Kuba,Egipt,Kreta(5 osób łatwo policzyć).Pani do sprzatania ok.1000/mies. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 22:08 jest widocznie wyjątkowym specjalistą lub ma drukarnię pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 23:21 niunia-live napisała: > Pani doktor l.32 Rodzina 5-osobowa.Troje dzieci w prywatnych szkołach+szkoły > językowe.Mieszkanie własnościowe 86 m.Własnie kończy budowe domu w dośc > atrakcyjnej dzielnicy,za ok 480000.Dwa samochody :nowa Yariska(ok 40000)i Toyot > a > Avensis.Mąż nie wiem czy jezdzi.Wakacje od maja do wrzesnia:Kuba,Egipt,Kreta(5 > osób łatwo policzyć).Pani do sprzatania ok.1000/mies. wreszcie przejaw normalnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 14:41 Lekarz l.35.W ubiegłym roku kupił apartament za 450000(za gotówke).Od maja do pazdziernika wyjazdy :Kuba,Turcja,kreta i Cypr.Niktóre z nich na urlopach bezpłatnych(trzy osoby)Patrz oferty biur podrózy.Dwa samochody: Jaguar i terenówka Toyota,nówka.Pani do sprzatania+niania do dziecka nie liczac czestych wizyt w agencjach towarzyskich(facet lubi ten sport,a zona jakos nieatrakcyjna,a do tego wcale tego nie ukrywa)i dom letniskowy 160 m W Zwardoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 22:08 jest zapewne wyjątkowym specjalistą lub ma drukarnię pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 15:11 Pan doktor l.38.Własnie sie wprowadził do nowego domu 180 m za 480000.Kupiony za gatówke.Nowa Skoda Superb i nowa Yariska dla zony.Wakacje w tym roku skromnie:Egipt i Leba nad polskim morzem.Rodzina 3-osobowa.Pewnie "odbije" sobie zimą.Znowu Alpy.Francja lub Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 22:09 jest z pewnością wyjątkowym specjalistą lub ma drukarnię pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 15:14 Trzech kolejnych lekarzy,młodych ponizej 30-ki własnie kupili działki ,obok siebie.Pod budowe domów.70000 kazda.Sa na etapie wyboru projektów.Na wiosne zaczynaja.Kazdy znich jezdzi oczywiscie autem ktorego cena nie schodzi poniżej 50000.Wakacje na jachtach.Morze Srodziemne.Njczesciej dłuzej niz trzy tygodnie.I narty w drogich kurortach. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 15:21 Pan doktor l.40.Fatalny fachowiec.Mieszkanie własnosciowe,niepozorne.W starej kamienicy.140 m.A w środku ....mózg sie lasuje.Apartament "Dody" to marnizna w porównaniu do jego.Dom "letniskowy" 250 m,nowy "wypasiony" w okolicach Chyżnego.Dwa samochody warte ok.70000/kazdy. Syn w prywatnej szkole+szkoły jezykowe.Wakacje skromne 3 tyg w Bułgarii.Ale zima znów zaszaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 15:28 Niektórym z nich poprzewracało sie już w głowach.I nie badz zdziwiony skad mam takie wiadomości,bo zaden z nich tego nie ukrywa.Mówia głosno i oficjalnie.Chwala sie.Jeden przed drugim.I jeden drugiemu najchetniej wyrwałby z gardła to ,co tamten juz ma,a czego ten jeszcze nie ma. Moge podac jeszcze przykłady zupełnie młodych lekarzy których staz pracy nie przekracza 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 15:34 Smarkacz l.27,jeszcze niczego w zyciu nie osiągnął,niczego sie nie nauczył.Kiedy zaczynał prace.Całkiem niedawno.Zaczynał tez od wynajmowania kawalerki.Po roku pracy wziął kredyt na zakup mieszkania ok 65 m.Nie miał problemu ze spłatą rat.Po 2 latach mieszkanie już mu "śmierdzi"i własnie kupił działke pod budowe domu,która to budowe ma zamiar zakonczyc w czasie ok 1 roku. Masz jeszcze jakieś pytania ??? A moze chcesz jeszcze poczytac jak to Twoim kolegom jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 15:52 Gdybyś 10% tej energii która wkładasz w liczenie kasy innym przeznaczyła na sporządzenie bilansu swych mocnych i słabych stron (taką "mini-SWOT") i porządnego biznesplanu dla siebie z całą pewnością znalazłabyś mnóstwo sposobów by odnieść sukces finansowy którego mocno Ci brakuje. I byłabyś (i Twoje otoczenie) zdecydowanie szczęśliwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 19:08 slav to chyba nie wszystko.Jeszcze sie nie chwalili ile mają na kontach. Odpowiedz Link Zgłoś
trogir13 Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 16:16 Już dawno nie czytałem takiego bełkotu (piszę tu o wszystkich Twoich postach z ostatnich dni). Jesteś chora z nienawiści. Bardzo mi żal ludzi z którymi pracujesz; Jeżeli Ty w ogóle gdzieś pracujesz... Ps. Złapałem sie na tym, że podczas czytania Twoich wpisów, pojawia mi się na twarzy grymas obrzydzenia... Nie odpisuj, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 16:40 Właściwie dlaczego NIE? To tak dla równowagi.Obs2 napisał jak to jego kolegom zle,a ja jak to jego kolegom dobrze.A co do nienawiści....jest nas duzo więcej,duzo ,duzo wiecej.Pacjenci i inni pracownicy słuzby zdrowia. Tylko Wy lekarze tak bardzo sie kochacie,ze nie bierzecie pod uwage tego,że ktos mógłby Was nie kochac.Zycze Wam zeby kiedyś wszyscy Was kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 17:48 Oj, Niunia, Niunia...A kto ci kazał być pielęgniarką? Nie dostałaś się na medycynę-to pewne ,jak w banku.To własnie ta część z was choruje z nienawiści do lekarzy. Nie udało się ,a teraz nie dość,że zarobki gorsze, to jeszcze doktorów trzeba słuchać.A to tak boli...Jakże cierpi na tym wybujała ambicja...Ale jak się rzygnie złośliwie na forum, to trochę lżej. Ale za to masz "klasę"(dokładnie tego słowa użyłaś w innnym wątku). Złośliwość i zawiść jej nie przeszkadza.Cholera, ja nigdy nie wpadłabym,żeby tak o sobie napisać.Jestem uczciwa i pracowita.Ale to jeszcze nie to samo. Kurza twarz.Muszę nad tym popracować.Ale może to wrodzone ma być...? ps.frapuje mnie twój nick,zwłaszcza pierwsza część. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 19:03 Następna do której nie dociera że zawód który wykonuje jest dokładnie tym który zawsze chciałam.Nigdy na medycyne nie startowałam.Jakos bardziej rajcował mnie bezpośredni kontakt z pacjentem,a nie taki który ogranicza sie do 5-minutowej wizyty i...jeszcze paru innych rzeczy ,których też nie trawie.I jezeli uwazasz ze tylko częśc z nas ma takie zdanie na Wasz temat,to gratuluje optymizmu.I proponuje sie obudzić.Te wszystkie rzygi złosliwe na Wasz temat,to własnie to, dokładnie co od lat mówi sie za Waszymi plecami.I masz racje z "klasą" trzeba sie urodzić,tego na medycynie nie ucza. A jeszcze co do mojego nick.To zupełny przypadek,tak jak mój pobyt Tutaj.No cóż gdybym wiedziała ze tu takie doborowe towarzystwo......I masz jeszcze jedna racje;troche mi lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 19:48 Przypadkowa obecność z nieprzypadkową aktywnością postów...:) Niunia, tyle w tym temacie.Koń, jaki jest, każdy widzi... (a przynajmniej każdy inteligentny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 20:03 Skończy sie urlopik,skończy sie aktywnośc postów.Dociekliwość to też fatalna cecha.To tak z totalnej nudy.Kiedy mam lepsze rzeczy do roboty,nie zajmuje sie głupotami na Forach.Bo to przecież DAREMNE. Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 20:10 "Nuda" i "głupoty na forach" to cechy typowe dla ludzi "z klasą"?:) Wszyscy "klasowcy" tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 20:14 Sorry."Totalna nuda" miało byc. A co to są te "ciekawsze rzeczy do roboty"? Sorry,że pytam, ja nie mam "klasy", to mnie tłumaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 20:25 A co sugerujesz ze to obrzucanie sie błotem,ubliżanie i daremne pogaduszki o niczym,to satysfakcjonujace zajęcie? Pokaz mi tu jeden temat który jest warty poczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 23:54 W imię czego się zatem męczysz? Musisz się faktycznie strasznie nudzić. A propos-inteligentni ludzie nie znają słowa "nuda". A skoro już piszesz o daremnych pogaduszkach, przytocz proszę jedną swoją wypowiedź, która zawiera jakiekolwiek głębszą myśl-może a nuż przeoczyłam.Twoje posty to puste slogany z brukowej prasy, doprawione jadem i zawiścią.Mieszanka niestabilnych emocji i intelektualnej nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 00:15 Nie,tu sie nie nudziłam,tu sie bawiłam swietnie.Nudziłam sie w ogóle ,dlatego bywałam tu. Ludzie inteligentni znaja słowo nuda.Jak siedza na takich forach w takim towarzystwie.No i oczywiscie zadnych głebszych mysli wykrzesac sie nie da ,bo jak to powiedział slav, trzeba sie przystosowac. I chyba nie jest to miejsce. Nie potrafie zrozumieć dlaczego kazdy z Was chciał żeby ostatnie słowo należało własnie do niego. No wiesz super-reset odpowiadac na puste slogany z brukowej prasy.Ciekawe skad wiesz co tam wypisuja.Bo ja np.nie wiem.Jestem bardzo stabilna emocjonalnie,nie ma we mnie grama jadu ani zawiści.A jezeli chodzi o nedze intelektualna to zalezy do kogo miałabym sie porównac.Bo jezeli do was tutaj to raczej nedznie sie nie czuje.No i dziekuja za współprace.Wspaniały materiał do kolejnej pracy.Tym razem z socjologii. Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 00:41 Artykuły, zamieszczane przez naszych pupili często pochodzą z przedruków z prasy brukowej (prześledź posty wielbionego szlachcica) lub z programów typu "Uwaga"-to co prawda nie gazeta, ale brukowiec medialny. Jesteś bardzo stabilna emocjonalnie, stąd częste wstawki dziesięciu pytajników lub wykrzykników, długie zdania dużymi literami. Od słowa "jak" ludzie inteligentni zaczynają pytanie, nie stwierdzenie.I nie piszą "jak się nudzą" tylko "kiedy się nudzą" Bawiłaś się świetnie.Dlatego "szlak "cię trafia, gdy czytasz nasze wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 01:23 Kolejna niedorzeczność.Za "szlak" wielkie poruszenie,wojna na całego.Bo napisane nie przez lekarza.Ale...kiedy Pan doktor pisze "góz",albo jeszcze lepiej"podruże"to jest ok bo Pam doktor ma...dysleksje,dysortografie. Pielegniarka:matoł do podstawówki.Pan doktor:dysleksja.Czasami jesteście tak żałośni ze...szkoda gadać. "jak sie nudzic" a "kiedy sie nudzić",kolosalna róznica.Jezeli dla Ciebie nie,to nie mamy o czym mówić.I bardzo prosze nie odpisuj już,bo zaczynasz sprawiac że z rozbawienia popadam w depresje. Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset celem intelektualno-emocjonalnej analizy... 14.11.08, 00:46 >Nie,tu sie nie nudziłam,tu sie bawiłam swietnie >Ludzie inteligentni znaja słowo nuda.Jak siedza na takich forach w >takim > towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 10:14 >Jestem bardzo stabilna emocjonalnie,nie ma we mnie grama jadu >ani zawiści. To (niestety) nie jest prawda nawet jeśli Ci się tak wydaje. Tego typu posty może "wyprodukować"jedynie osoba mocno zaburzona emocjonalnie i to na wielu płaszczyznach i nie ma tu żadnego znaczenia czy w postach jest więcej czy mniej prawdy (oczywiście większość zawartości to zaburzona kreacja rzeczywistości). Zapewne miałaś jakąś styczność z opieką zdrowotną (może jako pacjentka) ale powątpiewam byś była pielęgniarką a NA PEWNO nie jesteś pielęgniarka anestezjologiczną. Język. Języka i określeń którego używasz nie używają profesjonaliści. To język z seriali TV i prasy brukowej piszącej o opiece zdrowotnej. Masz problem ze sobą (ma go również twoje otoczenie - bliscy, rodzina) i powinnaś o tym wiedzieć - świadomość tego to niezbędny warunek rozpoczęcia terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 10:41 > ale powątpiewam byś była pielęgniarką a NA PEWNO nie jesteś > pielęgniarka anestezjologiczną. Język. Języka i określeń którego > używasz nie używają profesjonaliści. dokładnie Slav; właśnie zastanawiałem się czemu nie zwracacie na to że, język niuni to w żadnym razie nie jest językiem osoby mającej jakąkolwiek inną styczność z anestezjologią niż styczność jako pacjentka, która coś słyszła przez zabiegiem albo jak napisałeś oglądacza tiwi.... Wstyd mi za was bo jako prosty rep - czasem jeszcze tylko bywający w szpitalach - od razu sqmałem, że Niunia wpuszcza was w maliny jak jakieś bure misie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 13:18 Jak to "nie zwracamy" skoro zwracamy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 16:01 Ty naprawde aron "wiejski głupek"jestes.I nawet chyba nie stanowisz kolorytu własnej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: obs = PGRowiec 14.11.08, 16:34 Swan, obawiam się,że poza tobą i Slavem nikt nie czytał wszystkich jej produkcji:) W naturze, niestety , ten typ mentalny jest powszechny.Konia z rzędem temu lekarzowi, który nie spotkał na swej drodze takiej pielęgniarki/techniczki/fizykoterapeutki (odpowiedznie skreślić- generalnie chodzi o personel średni).Na moim byłym oddziale było takich eksponatów trzy.Dwie na szczęście cieszą się już zasłużonym odpoczynkiem na emeryturze:) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: BRAWO slav 14.11.08, 13:24 Długo trzeba czekac na trafną diagnoze Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: BRAWO slav 14.11.08, 13:30 Znam to wszystko z...opowiesci,relacji,niestety z relacji 100 % pielęgniarek anestezjologicznych. Pozostałych relacji nie odwaze sie jednak przytoczyc.Pozdrawiam jeszcze raz.I żegnam! Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: BRAWO slav 14.11.08, 14:28 Zmartwię Cię. Wszystkie moje komentarze do Twoich postów (od pierwszego do tego ostatniego) dotyczące widocznej "poprzez tekst" Twojej kondycji emocjonalnej, osobowości i funkcjonowania społecznego pozostają niestety aktualne. To faktycznie jest diagnoza - w sensie czysto medycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: BRAWO slav 14.11.08, 16:43 Kiedy otrzymałam temat pracy(nie ważne jaki ,bo pewnie i tak niezrozumiały dla wiekszości,raczej niezwiązany z medycyna)wydawał mi sie nieciekawy i banalny.W miare upływu czasu jednak zmieniłam zdanie. Pochłonął mnie całkowicie.Nie w celu zabicia czasu i nudy.Relacje kt óre miałam okazje tu poznac,chyba troszke mnie zszokowały.Obawiam sie Panie slav ze dopiero wczoraj,po moich bardzo wyraznych sygnałach,zorientował sie Pan że cały ten cyrk to zwykła "podpucha" .Szkoda ,czułam sie zawiedziona.O ile mogłam sie spodziewac,albo raczej nie spodziewac wyczucia sytuacji przez Pana marcina lub przez Pana obs,o tyle byłam pewna ze kilku pierwszych moich "chorych"postach,rozszyfruje mnie Pan do szpiku kości. Niestety, każde słowo napisane przez ostatnich kilka dni(obrazliwe słowa i jad wylewjacy sie z tekstów dodany celowo),są relacjami osób pracujacych w placówkach SZ.Moze nie tak dobitnie,ale jednak.Relacje czterech osób(dwie znich znam od wielu lat i mysle ze raczej nie sa "askonami")dwie pozostałe troche mniej,ale tez nie naleza do grona idiotek.Nie jestem równiez pacjentka.Do tej pory przynajmniej ze zdrowiem wszystko OK.(musze Pana rozczarować) Z tym psychicznym tez. To dla mnie nowe doswiadczenie.Moja obecnośc w placówkach SZ,nigdy nie wiazała sie z obserwacją relacji miedzy personelem srednim i wyższym.Powiem nawet wiecej,nie miałam pojecia ze taki problem istnieje.Teraz wiem.Mysle ze wina lezy po obu stronach.Moja kondycja emocjonalna nie budzi zastrzeżeń(przynajmniej w moim srodowisku),w rodzinie też wszysto w najlepszym porządku(z mężem równiez),nie jestem sfrustrowana,ani biedna.Jeżeli chodzi o funkcjonowanie społeczne ,to nie narzekam. Przykro mi tylko ze cały problem który miałam okazje poruszyc,niestety istnieje.Strach sie bac.Chyba wszystkim nalezy duzo zdrowia zyczyć. I pozdrawiam również moje sympatyczne informatorki........... Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: BRAWO slav 14.11.08, 17:33 W swoich komentarzach staram sie być taktowny a w opiniach ostrożny. Nie traktuję również (jak i moi koledzy) respondentów jako oszustów co – na krótka metę – może ułatwić oszustom manipulację. Jest to jednak dla mnie bez znaczenia (i tak od początku nie wierzyłem w prawdziwość opisów). Gorsze szkody wyradzają takie teksty „przygodnym” czytelnikom którzy nie potrafią ( przez brak doświadczenia zawodowego) tego skorygować i biorą za dobra monetę – przez fałszywe „podparcie się” (oczywiście poprzez oszustwo) autorytetem pielęgniarki (przy okazji autorytet ten mocno nadwerężając) – szczególnie przez wykorzystanie wizerunku „pielęgniarki krzywdzonej przez lekarzy” co jest prostym acz skutecznym zabiegiem socjotechnicznym. Zdecydowanie takie opisy mogą zwiększać (i tak mocno wystymulowany przez fałszywy obraz w mediach) poziom lęku związany z kontaktami z opieką zdrowotną (zwłaszcza w sytuacjach tak skrajnych jak zabiegi operacyjne) ze szkodą dla pacjentów. Szkodzisz pacjentom i szkodzisz pielęgniarkom (przez nadużywanie ich autorytetu i robienie idiotki z pielęgniarki którą udajesz). Jesteś szkodnikiem – TWOJA odpowiedzialność. Może nie zdajesz sobie z tego sprawy „lecząc” takimi tekstami własne problemy ale tak jest. A powyższy zestaw zaprzeczeń – nie wiem czemu miałby służyć? „To nie tak jak myślcie”? Pytanie tylko w czyich oczach swój obraz chcesz poprawić i kogo przekonać – respondentów na forum czy siebie? Jak na respondentów jest nazbyt niespójny i mało wiarygodny. Na oszukiwanie samego siebie może tym razem wystarczy ale radzę poszukać innej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
borderlineonline Niunia-live vs Joe-Alex 14.11.08, 19:41 Aż to skurczybyk! Co za wysublimowana, wysokiej klasy, jedwabnymi nićmi dziesięć zer szyta intryga! Jestem po wrażeniem! Ani dyskretny nick, ani subtelne wypowiedzi, ani sytuacje opisywane bez przesrysowania nie dały nawet pomyśleć, ze to prowokacja! Skądże znowu! W zasadzie nawet nie jestem ciekaw cóż to za praca miałaby powstać droga niuniu- bo myślę, ze żadna. Nie chcę Ci zabierać satysfakcji- myśl ,że jesteś prawdziwym asem wywiadu i szpiegiem nad szpiegami, aby nawet dodać Ci uciechy - powiem, że poczułem się jak za lat szczenięcych, gdy z wypiekami na twarzy czytałem wyjaśnienie intrygi w kryminałach autorstwa Joe Alexa czy Agathy Christie. Pozdrawiam, zafascynowany błyskotliwością Twych działań- ten z pogranicza :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
super-reset Re: BRAWO slav 15.11.08, 01:13 Oj, Niunia, Niunia... Taki z ciebie socjolog, jak z twoich informatorek pielęgniarki.Co i komu udowodniłaś? Jaki "relacje" odkryłaś? Co cię zaszokowało? Bo nikt tu nic nowego, ani szokującego nie napisał.W matriksie żyjesz? Posługujesz się opiniami małostkowych, zawistnych żmijek-a skoro łączą cię z nimi długoletnie relacje, widocznie jesteś taka sama, jak one. A najmądrzejsze , niestety, nie są...Doczytałam tym razem.Bajkopisarskie relacje o prowadzeniu znieczulenia przez pielęgniarkę i podrzucaniu rano dokumentacji lekarzowi świadczą dobitnie o twoich "informatorkach", które lubią sobie samopoczucie poprawić. Ale takie mamy czasy.Za 1500 zł/rok każdy może zostać socjologiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 19:12 Ciekawe zjawisko .Jak kasujecie za pacjenta któremu i tak już nic nie pomoze i obiecujecie rodzinie gruszki na wierzbie.Wtedy nie macie na twarzy grymasu obrzydzenia.Fenomenalne.Nawet rzygać sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: obs = PGRowiec 13.11.08, 22:10 trzech wyjątkowych specjalistów lub posiadaczy drukarni pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
niunia-live Re:czas sie pożegnać 13.11.08, 23:51 Urlopik sie skończył.Czas sie pozegnac! pozdrawiam wszystkich mądrych i tych mniej mądrych.Fajnie było Was powkurzac.Dawno tak dobrze sie nie bawiłam.A swoją drogą takie inteligenty i tak banalnie, prosto dają sie podpuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re:czas sie pożegnać 14.11.08, 07:52 > takie inteligenty i tak banalnie, prosto dają sie podpuszczać. od dawna stwierdzam, że lekarze to średnie "inteligenty". To kolejny mit: że się wywyższamy i mamy poczucie wyjątkowości. Nie. Poza brakiem zamożności, poza niespóźnianiem się, należy jeszcze dodać że lekarze się nie wywyższają, natomiast na ogół ze spokojem znosza powszechne wywyższanie się pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re:czas sie pożegnać 15.11.08, 01:09 jasne, a swistak siedzi i zawija ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 [...] 14.11.08, 06:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś