Dodaj do ulubionych

MERCK, wszystko na temat pracy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 23:28
Witam, chciałbym zapytać Rep-ów którzy pracowali bądź pracują w firmie MERCK o atmosfere, zarobki. Chciałbym zaczerpnąć również informacji osób które nie pracowały w w/w firmie a były uczestnikami rozmowy rekrutacyjnej.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kurde-bele-69 Re: MERCK, wszystko na temat pracy 13.01.09, 14:46
      A pracowałeś wcześniej w branży farmaceutycznej w ogóle???
      Ja pracowałem w Merck i był tam jeden wielki bajzel jak w każdej firmie farm.
      Firma MERCK jako firma to bardzo dobra firma ale w Polsce to tylko
      przedstawicielstwo (agencja reklamowa pod logo jednej tylko firmy).
      Pracowało tam wtedy jakieś 120osób z czego 100 to Repy, odrzuć księgową,
      komputrowca, samochodziarza, laskę z recepcji i inny serwis to zostanie Ci z 10
      osób (a miał być wielki koncern 60tys. ludzi w 80 krajach czy coś takiego).
      Rotacja wśród tych osób to kilka miesięcy do kilku lat.
      Atmosfera - zależy od zrządzenia losu wywołanego rotacją.
      MI PRACOWAŁO SIĘ FAJNIE
      ...bo trafiłem na okres "rozbudowy" ale jeśli wierzysz w slogany z ogłoszenia
      typu: "stabilna, dynamicznie się rozwijająca itp." to boki zrywać. Ten cały
      rozwój, za mojej kadencji, kilka miechów po moim odejściu wrzucono do kosza wraz
      z ludźmi.

Ogólnie praca w tej branży (mówię o byciu Repem) to jak zatrudnianie się na już
      tonącym statku. Możesz tego nie wiedzieć, nie chcieć wiedzieć lub wyliczyć sobie
      że zatonie za 2 lata np. i przeskoczyć w porę na inny "tonący" zanim obudzisz
      się z ręką w nocniku...
      • Gość: REP Re: MERCK, wszystko na temat pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 17:03
        kurde-bele-69 napisał:

> A pracowałeś wcześniej w branży farmaceutycznej w ogóle???

Dziękuję za kilka "ciepłych" słów. Jeżeli chodzi o moje doświadczenie to pracuje
        w branży farmaceutycznej od ponad dwóch lat.
        Pojawiło się na moim terenie ogłoszenie PM: promocja leków ginekologicznych.
        Możesz udzielić mi informacji na temat promocji i miejsca MERCKa w działce
        ginekologicznej. Do tej pory pracowałem dla większej firmy niż w/w i słyszałem o
        MERCK dużo pozytywnych rzeczy. Bardzo proszę o więcej informacji.
        • kurde-bele-69 Re: MERCK, wszystko na temat pracy 13.01.09, 20:55
          :) Jeśli za "ciepłe" słowa traktujesz ostatni akapit to myślę że po 2 latach
          wiesz jak to działa tak samo jak ja...
          Merck to ogromna firma "by the way" więc możesz napisać w jakiej większej
          pracowałeś bo to jakie one są wielkie gdzieś tam nic nie ma do tych ich
          wydmuszek w Polsce. Nie wiem jak tam jest teraz, pewnie 400 w tym 380 repów (tak
          samo jak KRKA czy schering).

Ale na poważnie.
          Ja byłem w kardio-diabetologii i mogę powiedzieć że mają dobre preparaty
          (cenione nawet przez konkurencję-mówię o tej konkurencji z wyższej półki,
          których przedstawiciele są merytorycznie przygotowani). Komfort jaki miałem to
          to, że w Mercku nie musisz kitów żenić jak w innych firmach pchających jakieś
          gó.... Ja jestem dość kumaty w tej materii z racji wykształcenia i samodzielnego
          zdobywania informacji. Nie łykam więc bezkrytycznie papki ze szkoleń. Lekarze
          sami wiedzą, że Merck to nie jakiś krzak.Z ginekologią nie miałem nic wspólnego
          więc Ci nie powiem jak to jest ale pewnie polityka jest ta sama. To co było
          chore wtedy w Mercku to tereny - wielkie (ponad 40 cegieł). To było bez sensu
          ale góra nie potrafiła tego łyknąć.
          Co się tyczy kasy to wiesz jak to jest - ile wynegocjujesz to masz. Jest
          klauzula więc nikt nie wie ile ciągniesz ale kiedyś udało mi się to "obejść" i
          pokrętnie dowiedziałem się ile brał mój szef. Myślałem, że z krzesła spadnę...
          Wiesz, chodzą bajeczki że dystrykt bierze 6tke albo coś(wtedy tyle było).
          Prawdziwa wartość była dużooo inna.
          Nie chcę się tu rozwlekać, firma jest OK, nie zatrudnia dresów, którzy wcześniej
          "pchali kasze do spożywczaków" i teraz chcą tą trzodę u lekarzy robić.
          • celcia.5 Re: MERCK, wszystko na temat pracy 13.01.09, 21:19
            bierz te robotę!

więcej szczegółów to się musimy zgadać.
            i daj znać jaki teren to powiem ci o atmosferze w dystrykcie bo znam regionalnych.
            leki - super, firma- czepić się nie mogę niczego,bajzlu tam nie widziałam wcale
            a pracowałam w zeszłym roku - teraz jestem mamą :-)
            a leki do promocji bajkaaa !

pzdr

celka
            • Gość: REP Re: MERCK, wszystko na temat pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:46
              celcia.5 napisała:

> bierz te robotę!
              >
              > więcej szczegółów to się musimy zgadać.

Celcia.5 bardzo proszę o pozostawienie na siebie jakiegoś kontaktu. Pozdrawiam
              • celcia.5 Re: MERCK, wszystko na temat pracy 14.01.09, 11:07
                celinkapasko@o2.pl

:-)

pozdrawiam!
                pisz, potem się zdzwonimy

c.
    • Gość: waldek Diabetologia/Endokrynologia IP: *.net-serwis.pl 09.02.09, 21:37
      Takie dzis bylo ogloszenie w GW...
      Orientuje sie ktos jakie preparaty wchodza do tej grupy?
      Glucophage, Euthyrox cos jeszcze??
      • Gość: Mimi Re: Diabetologia/Endokrynologia IP: *.jjs-isp.pl 12.02.09, 22:45
        Concor i Bisopromerck jeszcze
    • merlinnn Re: MERCK, wszystko na temat pracy 27.03.09, 22:31
      witam
      osobiście nie pracuje w merck-u ale pracuje mój kolega i z tego co
      mówi to jest super. Repy to może i jeszcze maja co robić ale to
      zależy od kierownika ale za to kirownicy to własciwie poza tym że
      przegonią troche repow to ogolnie luzik.tz dni biurowe to norma
      (zawsze to 2-3 dni w tygodniu dodatkowego wolnego ( a kto to
      sprawdzi gdzie jesteś :)
      Kolejny benefit to mozliwosc robienia zakupow na koszt firmy
      (oczywiscie zakupy do domu) zawsze mozna powiedziec ze coś dla
      lekarza sie kupilo, oczywiscie wypad na kilka dni tez mozna pokryc
      wyjazdem do klijenta :) główny benefit albo prynajmniej jjeden z
      odczuwalnych to samochów(zadnych limitów- i tak tego nikt nie
      sprawdza)
      kumpel mówi ze jak kiedys zamontuja mu GPS to sie zwolni
      • thuram84 Re: MERCK, wszystko na temat pracy 28.03.09, 12:21
        Do wpisu powyżej.

Koleżanko nie na tym polega praca Repa. Przynajmniej nie jest zgodna z tym co
        Ja sobie założyłem. PRACUJ TAK JAKBYŚ PRACOWAŁA DLA SIEBIE. TRAKTUJ PRACĘ TAK
        JAKBYŚ TO TY BYŁA PRACODAWCĄ.
        Ostatnio miałem przyjemność być rekrutowanym przez Mercka jednakże do finału się
        nie dostałem. Ale jako jedna z nielicznych firm wysłała wiadomość i
        podziękowania za odpowiedz na ogłoszenie.
        Dla mnie Merck do jest jak Mercedes wśród samochodów. A co do PM czy PA maja
        świetne warunki stworzone przez firmę, tam się pracuje po 5-6 lat i nie myśli
        się nad zmianą miejsca. Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM tą firmę i wiem że gdy
        pojawi się ogłoszenie napewno będę dalej próbował. Pozdrawiam
      • Gość: REPKA Re: MERCK, wszystko na temat pracy IP: *.eranet.pl 02.04.09, 16:12
        Ja pracowałam w branży farm ponad 8 lat z sukcesami ale wystarczyło
        że zostałam mamą i obrażony szef wyrobił mi taką opinię że musiałam
        się zwolnić, albo praca albo rodzina, nie w Mercu ale Polpharmie
      • Gość: Też rep Re: MERCK, wszystko na temat pracy IP: *.centertel.pl 17.04.09, 22:31
        Koleżanko, mam nadzieję, że szybko zwolnią Twojego kolegę...
        Firma jest super. Moja koleżanka urodziła dwoje dzieci i pracuje. I
        nigdy nie myslała o zmianie
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka