Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NBA. Knicks rozstrzelali Suns

IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.11, 08:40
    Nie oglądałem meczu. Może iktoś wyjaśni czemu na forum Suns, gdzie zwykle chwalą Gortata, teraz po tym meczu piszą, że zagrał źle? Jak na tyle minut statsy ma w miarę w porządku. A tu jeszcze autor pisze, że Marcin zagrał lepiej niż pokazują statystyki. Kto a rację? Ktoś widział mecz?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibic To trochę bardziej skomplikowane... IP: *.ists.pl 08.01.11, 09:01
        Gortat jest jedynym obecnie graczem Suns, który potrafi bronić i to broni a najwyższym w NBA poziomie.

Natomiast różnie wychosdzą mu rzuty. Czasem dobrze nawet jak na Suns a czasem jak dzisiaj... Niestety prawie zupełnie zresygnował z wsadów, prawdopodobnie wstydzi się polskiego tłumaczenia ksywki z Orlando "polski młotek". Bo po amerykańsku brzmi to doskonale a po polsku wiadomo jak.

No więc rzuca półhakami, z dołu, jak gracze niewysocy. No a takie rzuty, to wiadomo, czasem wpadają.

Z kolei pozostali koledzy nie najlepiej bronia. W ogóle w starym składzie Suns tylko Hill potrafi grać w obronie. Reszta, to gracze atakujacy.

Jest jeszcze Lopez, ale Lopez dobrze rzuca i ma szybkie ręce, jest ogromnie silny i większ niz wygloada, bo się jakoś tak kuli w sobie po europejsku. Natomast niestety choć ma bardzo szybkie ręce, to ma okropnie powolne cielsko. No i jest z tym kłopot.

Jeśli Suns wychodzą rzuty, to przy agresywnej grze walczą z każdą drużyną. Jeśli nie, to przegrywają.

Największym problemem jest to, iż w trakcie sezonu podsatwowego przszła połowa pierwszej piątki. Na zgranie się graczy i naukę kombinacyjnego systemu Suns, nie mają czasu a potrzebują go co najmniej trochę. Gortat i Pietrus o kombinacyjnym systemie Suns mają mgliste pojęcie. Carter moze grać każdy system.

Słowem team Suns jest bardzo dobry, jak powiedział po meczu w wywiadzie Stoudemire /były Suns który przed sezonem przeszedł do Knicks/. Team jest bardzo dobry ale potrzebuje czasu na zgranie, szczególnie gry obronnej.

Oczywiście Phoenix obecnie ćwiczą wyłącznie zgrywanie się ze sobą /chodzi o "podświadomą grę na pamięć"/ Ćwiczą też głównie obronę.

Ale cierpi na tym skuteczność, bo nie ma już czasu na trening rzutowy.

Tak to wygląda w telegraficznym skrócie.

Statystyki gracza +/- pokazują jak radzi sobie drużyna w momencie obecności danego zawodnika na parkiecie. Niestety w tak obecnie jeszcze niezgranej drużynie statystyki te są mocno mylące i o niczym nie świadczą.

Gortat zagrał całkiem przyzwoity mecz, nie licząc nieelnych rzutów. Być może powinien grać od początku, ale trener liczył na niski agresywny atak. Nie wyszło. Potem już było za późno.

• Gość: loko Re: NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 09:04
        Gortat grał swoje! Świetnie wykonywał swoje zadania poza kilkoma wpadkami rzutowymi! Ale największą wpadkę zaliczył trener Suns! Wydaje się ,że koleś nie radzi sobie z wystawieniem perfekcyjnego składu z tak wielkiej ilość dobrych zawodników jakich posiada!
      • Gość: loras Re: NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: 213.134.186.* 08.01.11, 09:07
        Oglądałem tylko marną pierwszą połowę i takie wrażenie można było odnieść po pierwszym wejściu Gortata gdzie w 20 sekund zaliczył dwa faule w ataku = 2 straty.
        Generalnie gra PHX wyglądała strasznie mizernie. Wydawało by się że przy grze 5 niskimi będzie dużo biegania i rzutów (trafionych) z dystansu - nie było ani jednego ani drugiego.
        Drugiej połowy już mi się nie chciało oglądać :P
      • Gość: widz Re: NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: *.komputerlan.com.pl 08.01.11, 09:10
        ja widziałem 3 min z gortatem potem poszedłem spać. W obronie jakoś tam mu szło a poza tym to dół. Dwutakt mu nie wyszedł po podaniu od nasha oraz z 1 na 1 nietrafił spod kosza.
      • Gość: lupo NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 11:07
        trener gentry w ogole nie ogarnia druzyny i w tym meczu najwiekszy minus nalezy sie wlasnie jemu. ile bedzie sprawdzal optymalny sklad? mamy przeciez juz polowe sezonu, a on dalej nie wie? kto byl dzis podstawowym centrem? wystawil childressa i dal mu pograc 11 min., czyli zrozumial, ze niewypal, dal pograc 12 min gortatowi, 6 min. lopezowi i 21 frye'owi. na skrzydle tez nie moze sie zdecydowac bo raz pietrus raz ktos inny. prawie kazdy gra juz optymalnym skladem, niewazne czy druzyna przeciwna zdobywa max 120 pkt czy 90. w nastepnym meczu z cavs wystawi slupki zamiast zawodnikow? najwiekszym problemem suns to trener, nie ma w ogole pomyslu, a sklad mimo slabego wyniku zwyciestw bardzo dobry.
      • Gość: Tomek Re: NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: *.globalconnect.pl 08.01.11, 11:58
        Gdzie się podział POLISH HAMMER ja sie pytam?!
      • Gość: pit chicago Re: NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.01.11, 13:53
        Nastepny twor mediow.Sledze nba codziennie, statystyki,fantasy i prase sportowa w usa.Gortat jest sredniakiem jak na swoje warunki a w Polsce na sile media robia z niego gwiazde i wciskaja kibicom kit ze statystyki mu sie polepszyly.,Bullshit jedyne co mu sie polepszylo to opalenizna.Gortat wyzej juz nie podskoczy
        • Gość: JRich Re: NBA. Knicks rozstrzelali Suns IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 19:58
          zgadzam się, choć uważam, że MG ma jeszcze szansę się rozwinąć. gortat nie jest zły, ale póki co to zwykł przeciętniak czy jak kto woli średniak jeżeli chodzi o pozycję centra w NBA. jego znacznie lepszą stroną jest obrona niż ofensywa. Ale w Polsce wiadomo, mamy deficyt wszystkiego, również dobrych sportowców, więc trochę naciągamy... Oczywiście nie sam Gortat dpowiada za grę słońc, a może on w najmniejszym stopniu. wg mnie w duzym stopniu za tą sytuację odpowiada trener, który rzeczywiście wydaje się być zagubiony, ucieka się do dziwnych roszad. poza tym słońca za niepasującego do ich stylu turkoglu oraz za JRicha i Clarka mogły pozyskać lepszy towar niż carter, gortat i pietrus. nie widzę podstaw, po tym co teraz prezentuje phoenix, żeby mogło być dużo lepiej. nie wróżę im play off, choć bardzo im tego życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka