Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu

IP: *.pai.net.pl 05.09.01, 22:05
    Czy wy tez slyszeliscie komentowanie tej lipy i bryndzy przez Jaska
    Tomaszewskiego???
    Jak mozna pieprzyc takie bzdury ze mamy opanowane zagrania jak chlopaki popili
    i grali jak oldboje?? Udane zamieszanie w polu karnym?? Co on gada??? Niech on
    lepiej sie wezmie za polityke!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: lukasz Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 22:18
        Janek i tak jest debeściak:-)
      • Gość: Paweł Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.chello.pl 05.09.01, 22:40
        Tomaszewski w czasie meczu jest po prostu za dużym optymistą. Ale jak chodzi o
        wypowiedzi przed meczem, to od dzisiaj będę wierzył we wszystko, co powie.
        Przewidział porażkę podstawowego składu (radził wystawić rezerwowy), tak samo,
        jak 3 lata temu przed finałowym meczem MŚ mówił wbrew wszystkim, że Francja
        wygra. Mimo wszystko myślę, że facet zna się na rzeczy.
        • Gość: jędrek Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.optimus.waw.pl 06.09.01, 01:40
          może i się zna , ale do komentowania meczow w tv się nie nadaje ,takie
          banialuki jakie smolił w wizji to nóż się w kieszeni otwierał .
      • Gość: Vixen Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.polymus.pl 06.09.01, 11:23
        A słyszeliście jak Bożydar Iwanow lub Jan Tomaszewski (niestety nie jestem
        pewny na 100% który) powiedział o napastnikach Białorusi "...niscy i podstępni"
        pozdr.
        Vixen
      • Gość: olek Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 11:39
        "A teraz sie zaczną przódki, wrzutki i przerzutki" - To jest najlepsze z Janka
        T.
        • Gość: HAHAHA Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 12:20
          Tego nie znałem. SUPER. Poryczałem się ze śmiechu. :-000
          • Gość: czarek Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 19:03
            Bialorusinow nazwal Gruzinami, ale zaraz sie zreflektowal, nie to co bylo na
            meczu z Armenia, tam ich caly czas nazywal Gruzinami, wiec Panowie jest poprawa.
            • Gość: cereal "dzień konia" IP: 192.168.10.* / *.popnet.pl 06.09.01, 21:14
              A jak wam sie podobało stwierdzenia, że Wasyluk ma dzisiaj dzień konia?
              • Gość: Larko Re: IP: 195.136.45.* 06.09.01, 23:19
                A ja i tak twierdzę,że Tomaszewski zna się na rzeczy. Przed meczem przestrzegał
                przed wystawianiem pierwszego składu, radził dać pograć rezerwowym. I może
                byłoby lepiej.
                • Gość: kajo95 Re: IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 07:33
                  zastanów się co piszesz!
                  najsłabsi na boisku byli kukiełka i a.bąk - to właśnie byli rezerwowi.
                  i co?! jeszcze 3 takich rezerwowych i wynik dwucyfrowy!
      • Gość: zbyszko Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 22:46
        nie mam wizji i nie słyszałem i całe szczęście

wystarczą mi te bzdury , które wypisuje w gazetach

jezu! czy ktoś w końcu zamknie gębe tego nadętego buca????

na czym on się zna??? na swojej biografii tylko...zawsze w kółko powtarza jak
        to było za jego czasów

to palant i palanta powinien komentować a nie piłkę
        • Gość: goostaff Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 01:15
          I tu sie musze wtracic, moze T. czasem pieprzy, nie wyraza sie jak na
          komentatora przystalo, heh, ale o przeszlosci moze sie wypowiadac ile zechce a
          i tak nie robi tego kompletnie natretnie. Jest uprawniony i zycze kazdemu /mimo
          logice/kto nazywa takich ludzi bucami, zeby osiagneli tyle co T. w
          jakielkolwiek dziedzinie. Znajac zycie wlasnie tacy co teraz mowia "buc" sa
          zdolni klapac o swoich osiagnieciach non stop w przyslosci /jezeli cokolwiek im
          z zycia wyjdzie/. Bez urazy Zbyszko ;)
          • Gość: zbyszko Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 02:40
            dobra, dobra, zdania nie zmieniam

i tak go nie cierpie..

buc - to taki nadęty koleś, który myśli sobie "co to nie on"

każdy kto wytyka komuś bucostwo, ma predyspozycje do stania się bucem??

proszę o jakieś uzasadnienie tego twierdzenia
            (pragnę uniknąć ztomaszewizowania się)

PZDR

ps:
            to ty się podszywasz pod takiego jednego???

;)

• Gość: zbyszko PS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 03:02
              Zresztą co go niby do tego uprawnia??

Parę udanych meczy? Ktoś kiedyś powiedział, że reprezie Górskiego to sam trener
              mógł stać w bramce. No dobra, to przesada, nie był złym bramkarzem... ale poza
              bramkarstwem to się niczym nie wykazał - a wręcz przeciwnie

Weźmy ''82, obraził się, qrde, na trenera.... bo ten pana-big-jana posadził na
              ławce. Powiedział nie! Nie jadę! Nie będę siedział na ławce! Albo ja, albo mam
              was w dupie!
              (tak, robią małe dzieci albo buce)
              - I BARDZO DOBRZE! Młynarczyk był 10 000 razy lepszy!

Albo repra Engelsa - od początku eliminacji robił wszystko żeby skłócić
              zawodników.. PSUŁ DOBRĄ ATMOSFERĘ! A to, że nie miał racji pokazał mecz w Oslo
              - potrzebny się jednak okazał Matysek - wróg numer jeden -pana-big-jana. Jego
              działalność jest po prostu wysoce szkodliwa i niebezpieczna!
              KTO TAK ROBI??
              -określenie ''palant'' to eufemizm , nazwij to sobie jak chcesz

pzdr
              • Gość: soir Jak mozna pisac takie rzeczy, zbyszku jeden? IP: *.ppp.polbox.pl 07.09.01, 03:33
                Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> Zresztą co go niby do tego uprawnia??
                >
                > Parę udanych meczy? Ktoś kiedyś powiedział, że reprezie Górskiego to sam trener
                >
                > mógł stać w bramce.

Chyba na glowe upadles. Tomaszewski w latach 1974-1979 byl jednym z pieciu
                najlepszych bramkarzy na swiecie. I nie chodzilo tylko o to, ze czasem bronil
                karne.

> No dobra, to przesada, nie był złym bramkarzem... ale poza
                > bramkarstwem to się niczym nie wykazał - a wręcz przeciwnie

A co, to malo? Chcialbys, zeby wynalazl lekarstwo na AIDS, opracowal metode
                przeprowadzania zimnej fuzji i potem ewentualnie pozwolilbys mu sie moze czasem
                wypowiedziec? A kim ty jestes? Tomaszewski byl jednym z najlepszych na swiecie w
                swojej specjalnosci! A TY? Byl wybitnym sportowcem, na pilce zna sie swietnie.
                Jasne ze nie jest dobrym (ani w ogole zadnym) komentatorem, ale na pilce sie zna,
                zas dla polskiej pilki zrobil bardzo duzo.

> Weźmy ''''82, obraził się, qrde, na trenera.... bo ten pana-big-jana posadził na
                > ławce. Powiedział nie! Nie jadę! Nie będę siedział na ławce! Albo ja, albo mam
                > was w dupie!

Widzisz, chcialbym, zebys nie dopatrzyl sie w tym, co teraz napisze szacunku, bo
                go do ciebie nie mam za grosz: ot, dupek, g... wie, ale ma wyrobione zdanie.
                Tomaszewski przed meczem z NRD w 1981 r nie byl brany pod uwage przy ustalaniu
                skladu, bo bylo kilku innych bramkarzy, wowczas lepszych. On juz wtedy powoli
                konczyl kariere w Herculesie Alicante. Piechniczek powolal go, bo Mlynarczyk byl
                po dlugiej dyskwalifikacji za pijanstwo, Kazimierski mial kontuzje, zas
                Piechniczek chcial koniecznie miec doswiadczonego bramkarza. Sciagajac
                Tomaszewskiego, obiecal mu, ze bedzie gral. I nie dotrzymal slowa. Tomaszewski
                poczul sie oszukany, a kiedy Piechniczek obiecal, ze cala szesnastka pojedzie do
                Hiszpanii, podziekowal, bo wiedzial, ze jechalby jako nawet nie drugi, tylko
                trzeci bramkarz, za dawne zaslugi. Ja nie widze w tym nic nagannego. Tym
                bardziej, ze nie majac zaufania do Piechniczka (z ktorego byl taki trener jak ze
                mnie baletnica), balbym sie, ze w ostatniej chwili mnie wyroluje.

> (tak, robią małe dzieci albo buce)
                > - I BARDZO DOBRZE! Młynarczyk był 10 000 razy lepszy!

A pewnie ze byl, tylko po co bylo sciagac na lawke zasluzonego zawodnika,
                oszukujac go, ze bedzie gral?
                >
                > Albo repra Engelsa - od początku eliminacji robił wszystko żeby skłócić
                > zawodników.. PSUŁ DOBRĄ ATMOSFERĘ! A to, że nie miał racji pokazał mecz w Oslo
                > - potrzebny się jednak okazał Matysek - wróg numer jeden -pana-big-jana. Jego
                > działalność jest po prostu wysoce szkodliwa i niebezpieczna!
                > KTO TAK ROBI??

Tomaszewski od poczatku namawial Engela do postawienia na jednego z dwoch
                najlepszych bramkarzy. Tak robia wszyscy. U Anglikow nr1. byl przez lata Shilton,
                mimo, ze bylo wielu wybitnych zawodnikow. A pozniej Seaman, mimo, ze rownie
                dobrych tez by sie paru znalazlo. Podobnie bylo u Francuzów i Hiszpanów. Kto
                przypomni sobie jakie chryje spowodowala w reprezentacji Niemiec rywalizacja
                pomiedzy bramkarzami, ten nie bedzie mial watpliwosci, ze lepszy jest model
                angielski (czy tez francuski).

> -określenie ''''palant'''' to eufemizm , nazwij to sobie jak chcesz
                >
                > pzdr

Ja uwazam, ze wypisujac swoje brednie sam sobie wystawiasz wiadectwo, wiec nawet
                nie podsumuje cie jakims zrecznym eufemizmem.

• Gość: kajo95 Re: Jak mozna pisac takie rzeczy, zbyszku jeden? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 07:44
                  Gość portalu: soir napisał(a):

>
                  > Chyba na glowe upadles. Tomaszewski w latach 1974-1979 byl jednym z pieciu
                  > najlepszych bramkarzy na swiecie. I nie chodzilo tylko o to, ze czasem bronil
                  > karne.

w takim razie niech się weźmie za trenowanie młodych bramkarzy a nie za
                  denerwowanie ludzi. lubański był najlepszym napastnikiem świata ale nigdy o tym
                  nie pieprzy bez sensu jak tomaszewski o sobie.

> > Jasne ze nie jest dobrym (ani w ogole zadnym) komentatorem, ale na pilce sie
                  zn
                  > a,
                  > zas dla polskiej pilki zrobil bardzo duzo.

tak się zna, że wyp... go z łks a w klubach całej polski jest persona non grata.

> Widzisz, chcialbym, zebys nie dopatrzyl sie w tym, co teraz napisze szacunku, b
                  > o
                  > go do ciebie nie mam za grosz: ot, dupek, g... wie, ale ma wyrobione zdanie.
                  > Tomaszewski przed meczem z NRD w 1981 r nie byl brany pod uwage przy ustalaniu
                  > skladu, bo bylo kilku innych bramkarzy, wowczas lepszych. On juz wtedy powoli
                  > konczyl kariere w Herculesie Alicante. Piechniczek powolal go, bo Mlynarczyk by
                  > l
                  > po dlugiej dyskwalifikacji za pijanstwo, Kazimierski mial kontuzje, zas
                  > Piechniczek chcial koniecznie miec doswiadczonego bramkarza. Sciagajac
                  > Tomaszewskiego, obiecal mu, ze bedzie gral. I nie dotrzymal slowa. Tomaszewski
                  > poczul sie oszukany, a kiedy Piechniczek obiecal, ze cala szesnastka pojedzie d
                  > o
                  > Hiszpanii, podziekowal, bo wiedzial, ze jechalby jako nawet nie drugi, tylko
                  > trzeci bramkarz, za dawne zaslugi. Ja nie widze w tym nic nagannego. Tym
                  > bardziej, ze nie majac zaufania do Piechniczka (z ktorego byl taki trener jak z
                  > e
                  > mnie baletnica), balbym sie, ze w ostatniej chwili mnie wyroluje.

to jest wersja tomaszewskiego- trzeba by zapytać p[iechniczka jak było, a było
                  podobno inaczej. ja pamietam jednak stwierdzenie tomaszewskiego odnośnie
                  juskowiaka - "zawodnik który odmawia występu w reprezentacji, nawet na ławce nie
                  jest godny miana reprezentanta polski" - i to cały komentarz nt. pana
                  tomaszewskiego.
                  • Gość: soir Re: Jak mozna pisac takie rzeczy, zbyszku jeden? IP: *.ppp.polbox.pl 07.09.01, 16:21
                    Tomaszewski ma paskudny charakter i nie nadaje sie na trenera, ani na dzialacza
                    sportowego. Ale nie uwazam, zeby mozna bylo odmawiac mu prawa wypowiadania sie
                    o pilce, bo:
                    1. Bardzo duzo zrobil dla polskiej pilki (na pewno wiecej, niz ludzie, ktorzy
                    go wyp... z LKS i caly LKS)
                    2. Doskonale zna sie na pilce.

Co do okolicznosci meczu w Lipsku i tego, ze opisana przeze mnie wersja to
                    wersja Tomaszewskiego:
                    1. Piechniczek temu nigdy nie zaprzeczyl.
                    2. W ksiazce opublikowanej przez A. Makowieckiego po mistrzostwach w Hiszpanii,
                    Piechniczek przyznaje, ze tak bylo, jak Tomaszewski twierdzi i tlumaczy to
                    nastepujaco:
                    "Bo widzisz, w futbolu obowiazuja wilcze prawa. Ja dowiedzialem sie, ze Niemcy
                    sciagaja z calej Europu materialy o Tomaszewskim, jak zachowuje sie w roznych
                    sytuacjach... Dlatego musialem mu mowic, ze bedzie gral, bo by inaczej nie
                    przyjechal, a Niemcy mogliby opracowac jakas nowa taktyke. Nie moglem
                    ryzykowac, rozumiesz..."
                    Nigdy pozniej, z tego co wiem, Piechniczek sie do tej sprawy nie odniosl.
                    3. Rzecz byla bardzo dla Tomaszewskiego klopotliwa, bowiem PZPN nie zadbal,
                    zeby w kontrakcie z Herkulesem Alicante znalazl sie zapis o zwalnianiu
                    zawodnika na mecze reprezentacji (bo Tomaszewski juz byl poza kadra). Wiec
                    Tomaszewski narobil sobie problemow w klubie po to, zeby grzac lawe.

Co do odmowy gry w reprezentacji:
                    1. Tomaszewskiemu nie grozila gra, ani nawet miejsce na lawce rezerwowych.
                    2. Jaki sens mialby wyjazd konczacego kariere bramkarza na taka impreze?
                    3. Znajac Piechniczka mogl Tomaszewski spodziewac sie, ze go w ostatniej chwili
                    wyroluje i nie chcial dowiedziec sie z telewizji ze jednak nie jedzie.
                    4. Ja widze pewna roznice, pomiedzy zasluzonym zawodnikiem, majacym duze
                    osiagniecia, a Juskowiakiem, ktory osiagniec zadnych poki co nie ma, ale stroi
                    fochy.
            • Gość: goostaff Re: Boze Swiety!!!!! Tomaszewski do domu IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 04:09
              No i poszlo "na noze", hehe. Nie dysponujac niestety taka wiedza jak soir, moge
              odniesc sie tylko ogolnie. Pokory ciut wiecej i bedzie ok ;) - to w odpowiedzi
              na predyspozycje. Rozwijajac - jezeli decydujesz sie na tak ostra krytyke w tak
              plynnej/wzglednej sprawie do czego posuniesz sie dalej? Moze wlasnie przy
              odrobinie szczescia w zyciu i sukcesach nagle nic ci nie stanie na przeszkodzie
              zeby zaczac traktowac siebie samego jako pepek swiata i ach i och :)

P.S. A sprawa jak sie okazuje nie tak znowu plynna i wzgledna co doskonale
              unaocznil soir, hehe
              P.P.S. Mysle jednak, ze jeszcze beda z Ciebie ludzie Zbyszko :))))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka