Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:10
    no i co? Trzeba czepiać sie beenhakkera odrazu? Te nasze kopacze są do kopania
    rowów a nie piłki. jedenastka pingwinów grałaby momentami lepiej niż nasi
    piłkarze. To samo było z hajtami, świerczewskimi i Koźmińskimi tak ochoczo
    rozliczającymi teraz trenera. Trzeba coś potrafić zeby robić za gwiazdy w
    reklamach i studiach eksperckich.
    gdybym był włodarzem polskiej piłki to wywalilbym tych naszych grajków na
    zbity pysk... niech ida grac w siatkonoge - bo tam osiągaja sukcesy na
    plażach. Trzeba znaleźć 11 luda którzy potrafią kopnąć, są profesjonalistami
    na i poza boiskiem, mają odpowiedni charakter i mentalnosc zwycięzcy. Nie
    wiem... moze naturalizować jakąś brazylijską drużynę albo co bo przeciez ci
    ludzie którzy są w kadrze nie nadają się juz do niczego. krzynówek w 3
    imprezie nie potrafi strzelić bramki. zurawski zawodzi regularnie. smolarek
    sprawia dobre wrażenie tak samo jak w Niemczech. o obronie nie chce mi się
    pisać - lepszej nie mamy... Cóż Polak głupi był i głuopi będzie skoro od 30
    lat nie potrafimy wychowac jednego jedynego piłkarza na europejskim poziomie.
    u austriaków było widac przynajmniej ambicję, agresję, walkę a u naszych smród
    z gaci czuć było przed telewizorem. Oni sie po prostu boją gry, krępuje ich
    sam występ, stawka paraliżuje... To nie są ludzie którzy potrafią wygrwać.
    Chorwaci niemców ogrywaja regularnie, austriacy nawet z nimi wygrywali, czesi,
    rosjanie... Polak wbił sobie do głowy że nie mozna i koniec... I tak wbił
    sobie do glowy setki podobnych bzdur i dlatego przegrywa. umiejetności nasi
    piłkarze maja małe ale główny problem to głowy niestety
    Obserwuj wątek
      • Gość: MikeOpDeFiets Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.uilenstede.casema.nl 16.06.08, 10:20
        Wracajac z pracy przejezdzam obok kilka boisk (z oswietleniem na zime) na
        ktorych pelno dzieciakow gra w noge. Nie pokopuja ale trenuja pod okiem
        fachowcow. Czy u nas bedzie to kiedys mozliwe?
        • Gość: lea u mnie jest boisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:20
          Niedawno grały tam dzieciaczki 8-10 lat..grali 3..piłke
          podawali..wykop slizgiem:0 wiecie jak fajnie im szło:)
          I mieli karniaka jak my:) i bramkarz mały ledwo obronił:)

Nie wiem tylko, czy rodzice i trenerzy tych dzieci wiedza jak mozna
          dostac sie do rerezentacji:) trzeba miec ojca znanego, co był
          zawodnikiem? A co jak sie nie ma:(?

• 10svb Re: u mnie jest boisko 16.06.08, 13:26
            Dopóki o wyniku meczów w polsce będą decydować telefony do "fryzjera"
            czy innego "golibrody" a nie umiejętności piłkarskie, dopóty polska
            piłka będzie wyglądać tak jak wygląda.
        • Gość: Igor W Holandii gra się od 6 lat a w Polsce od 10 IP: 86.92.213.* 16.06.08, 18:20
          Mike masz racje. Ja mieszkam w Holandii od 18stu lat. W Holandii
          dzieciaki grają w piłkę od piątego roku życia, są boiska,
          óswietlenie, dzieciaki mają własne ligi itd. Mieszkam w wiosce, 700
          mieszkańców a mamy 2 boiska z oświetleniem, jedno treningowe, 3
          drużyny seniorów i 5 drużyn juniorów, od 5 do 8 lat, od 8 do 11, od
          11 do 14, od 14 do 17 i od 17 do 20. Wszystkie drużyny mają swoje
          ligi i gramy z drużynami z okolic. A talenty są wyłapywane już od
          małego i idą grać w znanych klubach.
      • loppe Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak 16.06.08, 10:23
        kopanie rowów? ci znakomici piłkarze ograli Portugalię z C.Ronaldo
        • loppe Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak 16.06.08, 10:32
          a ten trening holenderski może skopiować każdy zawodnik który był
          trenowany wg tej metody - niestety nie powoduje to że na świecie są
          setki znakomitych trenerów bo na tym sztuka trenerska się nie
          kończy:))
        • Gość: ff Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:33
          no tak,,. znakomici piłkarze.. na eliminacje. eliminacje rozgrywa się z marszu a
          mistrzostwa to już inna bajka. idąc tym tropem finlandia którapokonała naszych
          wspaniałych piłkarzy jest lepsza i od polski i od portugalii? nie ma problemu.
          niech nasi wyjdą z grupy i ograją portugalię - nic prostszego aby twoją tezę
          potwierdzić już za 3-4 dni
      • Gość: mango Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.08, 12:11
        loppe ma racje! portugalii (w podstawowym skladzie) nie ogrywa sie przypadkiem!
        • Gość: old_kibic_polski Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.xdsl.centertel.pl 16.06.08, 12:25
          Porażka z takimi Polakami. Nasi piłkarze regularnie dostają lanie od słabych
          zespołów europejskich. Raz udało sie wygrać z taką drużyną jak Portugalia kiedy
          piłkarze grali słabym składem i im nie zależało szczególnie na wygranej, mieli
          wtedy do ogrania kilka zespołów klasy wyższej niż Polacy.

Panowie, nasze gwiazdy prezentują kiepski poziom gry, nie dają rady fizycznie,
          za mało od siebie wymagają. Chłopaki czują to dlatego Ci lepsi jak tylko mogą
          łapią się do składów europejskich gdzie dostają pieniądze 5 razy wyższe nawet
          jak siedzą na ławkach rezerwowych.

Aktualnie obserwujemy lanie Polakow na euro 2008 będzie podobnie lub gorzej na
          kolejnym Euro. Nie warto kibicować takim sierotą
          • Gość: kkk Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.aster.pl 16.06.08, 13:16
            > Raz udało sie wygrać z taką drużyną jak Portugalia kiedy
            > piłkarze grali słabym składem

Czyzby?

> i im nie zależało szczególnie na wygranej,

??? To znaczy?!

> mieli wtedy do ogrania kilka zespołów klasy wyższej niż Polacy.

???!!! Finow? Serbow? Kogo masz na mysli?
            A moze zwyczajnie gadasz od rzeczy? :-)))
            • jazdek2 Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak 16.06.08, 14:03
              sądzę że ma na myśli tych co wymieniłeś bo inaczej nie mógł obronić
              swojej opinii . Szkoda że Polska nie ma teraz formy (widać po
              wynikach ) oraz szczęścia ( sławny pan Howard Weeb ) .
      • signal no cóż materiał jaki mamy każdy widzi 16.06.08, 13:16
        z tej mąki dobrego chleba upiec się nie da
        • latarnick Re: no cóż materiał jaki mamy każdy widzi 16.06.08, 13:22
          jak nie ma co to i zakalec dobry
      • Gość: Skrzat Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:19
        Mam nadzieję na awans, mimo realnej oceny stanu polskiej piłki.
        Bo to jest własnie przywilej kibica - mieć nadzieję do końca /czasem
        wbrew zdrowemu rozsądkowi/.
        A kibicuję bo to drużyna narodowa, i czy będzie grała na
        mistrzostwach świata czy na podwórku, to będę się nią interesował.

Osoby które chcą samych sukcesów niech się przerabiają na
        obcokrajowca i kibicują aktualnie wygrywającym drużynom.
        • jazdek2 Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak 16.06.08, 14:01
          I to jest właśnie prawdziwy kibic :)
          • Gość: loth Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:20
            jestem kibicem Piasta Gliwice..
            w ostatniej kolejce 2 ligi biast aby awansowac musial wygrac swój mecz w
            warszawie a podbeskidzie musialo wygrac z pruszkowem...
            niby mało realne a stało się.. wierzylem do konca i teraz tez bedę wierzył..
          • tacx Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak 16.06.08, 14:22
            > I to jest właśnie prawdziwy kibic :)

kibic idiota co kocha reprezentację jak matka syna kretyna. bezwarunkowo. Ciekaw
            jestem czy taki żurawski kocha kadre choćby w połowie tak jak niektórzy kibice.
            Zastanówcie się czy warto płakać, rwać sobie włosy z głowy nad reprezentacją
            gdzie wiekszosć ludzi tak naprawdę nie bardzo wie co w niej robi, po co i brak
            im motywacji do wszystkiego.
            dla mnie tej reprezentacji na tym turnieju mogłoby nie być. Futbol przeciętny,
            wyniki marne, promocja polski nieciekawa... jak jużwysyłać to coś co się moze w
            swiecie podobać a tak...
            • Gość: Damon Hill ehhh wiecznie narzekające Polaczki... IP: *.it-net.pl 16.06.08, 15:11
              > > I to jest właśnie prawdziwy kibic :)

ja też jestem takim kibicem - zawsze wierzę, wbrew logice ;) o to chodzi w
              kibicowaniu i w sporcie w ogóle ;) w Kubicę też wierzyłem od jego mistrzostwa
              Włoch w kartingu, potem za czasów F3 trochę straciłem nadzieję ale jednak warto
              było marzyć!!! Robert trafił do F1 a teraz jest liderem MŚ! przy jego wyczynie
              awans naszych kopaczy do ćwierćfinału to nie będzie taki wielki cud, tylko
              cudzik taki mały :D zresztą tak samo wierzyłem w nasz awans na Euro nawet po 2
              kolejkach eliminacji, gdy inni pewnie pukali sie w głowę i chcieli głowy Leo...
              ja zawsze wierzę - bo skoro kibic nie będzie wierzył to kto ma wierzyć?? :)

> kibic idiota co kocha reprezentację jak matka syna kretyna. bezwarunkowo.

rozumiem, że matka która kocha swoje upośledzone dziecko to idiotka?? dziecka
              się nie wybiera - ale zawsze trzeba je kochać... wiec nie masz racji ciulu ;)

> Ciekaw
              > jestem czy taki żurawski kocha kadre choćby w połowie tak jak niektórzy kibice.
              > Zastanówcie się czy warto płakać, rwać sobie włosy z głowy nad reprezentacją
              > gdzie wiekszosć ludzi tak naprawdę nie bardzo wie co w niej robi, po co i brak
              > im motywacji do wszystkiego.

tu się zgodzę - niektórzy przeginają w przejmowaniu się reprą, a piłkarze nie
              zawsze sprawiają wrażenie zmotywowanych - a ja właśnie nad techników i wirtuozów
              piłki cenie tych ambitnych walczaków, którzy swoje braki nadrabiają walką ;) bo
              talent się dostaje w prezencie lub nie, a charakter zależy już od człowieka...

> dla mnie tej reprezentacji na tym turnieju mogłoby nie być. Futbol przeciętny,
              > wyniki marne, promocja polski nieciekawa... jak jużwysyłać to coś co się moze w
              > swiecie podobać a tak...

taaaa a ile masz takich drużyn które się podobają?? Austria walcząca, ale
              marniutka, Niemcy z Chorwacją to było dno dna i nie dało się na nich patrzeć,
              Włosi i Francuzi - tragedia, Grecja to chyba najgorsza drużyna Euro, Rosja
              momentami niezła, ale z Hiszpanią nie istniała na boisku, Szwecja solidna ale
              bez błysku a bez Ibrahimovicia to Szwecja bez żadnego pomysłu w ofensywie,
              Szwajcaria ambitna i nic ponadto, Czesi beznadziejni - w 3 meczach mieli może
              30-40min dobrej, kombinacyjnej gry, reszta to wykopy na Kollera... Turcja taka
              sobie, ale trzeba docenić ich grę do końca - to mi się podobało... tyle, ze
              pierwsze 60min meczu mają zawsze beznadziejne...

kto tak naprawdę zachwyca na tym Euro? Holandia, Hiszpania, Chorwacja,
              Portugalia, także Rumunia, ale nie tyle stylem co walecznością i skuteczną grą
              (pięknie się bronią - chciałbym, by Polska tak umiała grać) - 5 ekip...

to może w ogóle nie robić ME bo większość zespołów nie gra jak Holandia, co??

mi się Polska na Euro podoba - nie tyle gramy pięknie co w ogóle gramy i nie
              dostajemy batów jak na mundialu 2002! są emocje, walka i zaangażowanie, piękne
              parady Boruca, szczęście i dramaty - i walka o awans do końca ;) tego
              oczekiwałem po naszych marnych kopaczach, niczego więcej ;)

no i nadal mamy szanse na ćwierćfinał - wcale nie takie malutkie - myślę że dziś
              wygramy, a reszta zależy już tylko od Niemców ;)

a jeżeli myślałeś, że jedziemy wygrać Euro w pięknym stylu to chyba jesteś chory
              człowieku :D

wkurw... mnie takie wiecznie narzekające Polaczki...
      • Gość: miks Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.acn.waw.pl 16.06.08, 13:20
        Święte słowa
      • nikalaj Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera 16.06.08, 13:25
        Zadam więc pierwsze pytanie jakie mi wpadło do głowy: "No i ?"
        • Gość: purify no nie moge IP: *.77.classcom.pl 16.06.08, 13:32
          niezwykle rozbudowany umysl musisz miec,skoro takie rozwiniete pytania ukladasz.
        • Gość: qqq Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.wwnet.info 16.06.08, 13:36
          ty to jednak głupek jesteś...
      • Gość: Hubert Może za 4 lata to my będziemy grać jak Holandia IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 16.06.08, 13:35
        Nie miałbym nic przeciwko
        • Gość: RJ Re: Może za 4 lata to my będziemy grać jak Holand IP: *.ifpan.edu.pl 16.06.08, 13:42
          Opis wykonania ćwiczeń na treningach
          przez Holendrów i przez Polaków, mówi
          sam za siebie, zwłaszcza strzelanie na bramkę.
          Zero umiejętności i jeszcze do tego słaba psychika.
          W polskiej lidze nie ma stresu, bo wynik jest
          znany przed meczem.

Ale cholera coś w głowie każe wierzyć, że jednak wyjdą z grupy.
          DO BOJU POLSKO !!!!!!!

RJ

• Gość: piwo pite widelcem Żenujące to są komentarze kopaczy z ostatnich lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:41
        Normalnie myślący człowiek wie, że sukcesu wielkiego być nie mogło,
        bo i z czego sklecić nie ma porządnej drużyny. Leo wykonał jednak
        dobrą robotę, bo ci którzy teraz wychodzą grać przynajmniej nie walą
        od razu w portki ze strachu i nie murują bramki przez 90 minut, a to
        już postęp. Jeszcze trochę i będzie lepiej, ale nie od razu na
        pewno.
        Zupełnie żenujące są niektóre komentarze naszych kopaczy z ostatnich
        lat (że nie wspomnę o niejakich Wójcikach i innych żenadach w tym
        rodzaju, którzy nawet w lidze się nie potrafią utrzymać, a o Euro w
        tonie mentorskim się wypowiadają). Wielkich karier te piłkarzyki nie
        porobili, w reprezentacji grali głównie żenującą kopaninę bez głowy,
        na zasadzie byle dalej od swojej bramki, a może i jakoś wpadnie do
        drugiej. A teraz mędrkują i pouczają jak się gra w prawdziwą piłkę.
        Przecież to żenujące, bo jak to takie dziecinne proste jest dla
        nich, to ja pytam czemu te wszystkie Hajta, Kowalczyki,
        Świerczewskie i który tam jeszcze z nich gębę szeroko rozdziawia nie
        grali tak sami w reprezentacji. Oglądanie większości ich występów
        przyprawiało raczej o ból brzucha niż o wielkie doznania futbolowe.
        Trezba było być takim ekspertem na boisku w swiom czasie, a nie
        teraz głupio mędrkować.
        • jazdek2 Re: Żenujące to są komentarze kopaczy z ostatnich 16.06.08, 14:06
          Dokładnie. Oby Beenhakker nie był zwolniony (jak to zawsze co 2 lata
          zmieniają trenera) bo coś z naszej kadry zrobi . I życzę mu tego
          • Gość: Zamorano102 Re: Żenujące to są komentarze kopaczy z ostatnich IP: *.128.udn.pl 16.06.08, 15:51
            Ten Kowalczyk to byl vce mistrzem olimpijskim, strzelał bramki Sampdorii Genua i
            Manchesterowi United, a ten Hajto zdobył dwukrotnie Puchar Niemiec, był w
            czołówce stoperów Bundesligi i wywalczył dla nas pierwszy awans do Mundialu po
            16 latach. Mnie też ich "brylowanie" w mediach często mierzi, i też bardzo lubię
            i szanuję Leo, ale nie rób z nich miernot. To tak jak by robić z Leo miernotę bo
            miał najlepszych piłkarzy świata (Van Basten, Koeman, Gullit, Rijkard, Van
            Breukelen) a meczu na Mundialu nie wygrał.
      • Gość: Blekota Oho, zaczynamy akcję pt. Leo jest debest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:48
        natomiast piłkarze są do bani. Czujecie już co będzie wieczorem, prawda?
        • Gość: hhhhhh Re: Oho, zaczynamy akcję pt. Leo jest debest IP: *.ds13.agh.edu.pl 16.06.08, 14:15
          Nie, no oczywiście, trener beznadziejny, zwolnić go. :D Piłkarze przecież nie mają wpływu na to, jak grają. :D
      • sorrowandsadnessremains A PZPN się z kibiców śmieje... 16.06.08, 13:49
        Bo kto tak naprawdę jest winny aktualnej sytuacji w jakiej znaleźli się polscy
        piłkarze? Teraz wszyscy będą rozliczać trenera i obwiniać naszych za brak
        umiejętności. A powód jest prosty - debilnie niski poziom polskiej ligi
        wynikający m.in. z braku szkolenia młodzieży na odpowiednim poziomie.

Zobaczcie sobie ile PZPN ma ekspertów na etacie:

www.pzpn.pl/wydz_i_komis.php
        A teraz najlepsze - jak rozliczyć ludzi w wydziale szkolenia, skoro wyniki ich
        pracy będą widoczne dopiero za kilka dobrych lat?
        • Gość: Virtutti Mil Komisja Odznaczeń ? What the f.. ? Ilu ich tam! IP: *.devs.futuro.pl 17.06.08, 18:42
          KOMISJA ODZNACZEŃ
          Zdzisław Łazarczyk - Przewodniczący
          Janusz Borowy
          Władysław Drożdżal
          Mieczysław Golba
          Irena Grzelak
          Zbigniew Jabłoński
          Wojciech Kaszyński
          Mieczysław Rusinek
          Andrzej Wypysiński
      • Gość: stichu "Polska Myśl Szkoleniowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:13
        a ja sie zapytam wszystkich "naszych specjalisów"
        ... kogo to jest wina, że na si piłkarze (w wieku 30 lat), nie
        nadają się do żadnego współczesnego ćwiczenia. Nie mówąc już o
        umijętnościach, technice.....
        Leo nie nauczy 30-letniego konia, techniki, szybkości, takie rzeczy
        trenuje się podczas rozwoju piłkarza 17-25 lat, za czasem do chodzi
        do tego siła i trening kondycyjny...
        Jaky nie patrzeć, większość naszych piłkarzy rozwijała sie w czasie
        gdy górowała "polska myśl szkoleniowa" propagowana przez panów
        ENGELA, GMOCHA, PIECHNICZKA i BOŃKA...

• tacx Re: "Polska Myśl Szkoleniowa" 16.06.08, 14:30
          > a ja sie zapytam wszystkich "naszych specjalisów"
          > ... kogo to jest wina, że na si piłkarze (w wieku 30 lat), nie
          > nadają się do żadnego współczesnego ćwiczenia. Nie mówąc już o
          > umijętnościach, technice.....

to wina ekspertów i specjalistów którzy w młodości zajeżdżają szymkowiaków,
          citków, błaszczykowskich... robią z kłuska muła i przy okazji mało co ze
          zdrowych chłopaków sportowe kaleki. Polscy specjaliści zdaje się nie wiedzą co
          to właściwa dieta, kształtowanie struktury mięśniowej sportowca bo aplikują
          takie obciążenia jak dorosłemu sztangiście. i stąd kontuzje, brak szybkości..
          jak polski 20 latek ma być szybki jak torres skoro on otrzymuje za młodu takie
          obciążenia że jego mieśnie to są mięśnie maratończyka a a nie piłkarza. Zero
          dynamiki, szybkości... to się nie bierze znikąd
          jak nie bedzie stworzonego systemu szkolenia młodzieży to dalej tak będzie i
          dalej będzie tak że jedynym sukcesem po wielkiej imprezie bedzie zdanie "trzeba
          wyciagnąć wnioski i przemyśleć błędy" . Błedy są doskonale znane i zdiagnozowane
          - tumiwisizm i prywata polskich specjalistów i ekspertów.
      • Gość: 3Przemek Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.08, 14:23
        Trzeba najpierw zacząć ćwiczyć odpowiednio młodzież od najmłodszych lat. Poziom treningów grup młodzieżowych jest archaiczny jak na te czasy, zamiast iść do przodu stoimy, później wszystko wychodzi w seniorach, braki techniczne, taktyczne, mentalne, fizyczne.
        Dlatego trzeba wysłać trenerów drużyn młodzieżowych na szkolenia do Holandii, Hiszpanii, Anglii, Niemiec, Portugalii, Francji lub bliżej Czechy.
        Bez tego będziemy brnąć do tylu zamiast do przodu i żaden nawet najlepszy trener reprezentacji nic nie pomoże.
      • Gość: znafca Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.08, 14:32
        To najlepiej dowodzi umiejętności Benhakkera i naszych kopiących zdolniachów.
      • Gość: polska holenderka Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera IP: *.direct-adsl.nl 16.06.08, 14:45
        W Holandii mieszkam juz prawie 30 lat, i tak sie zlozylo ze moi
        partnerzy zyciowi ogladali i ogladaja pilke i dzieki temu to i tamto
        wiem. Holandia rozegrala dwa swietne mecze, ku zaskoczeniu samych
        Holendrow, bo mecze rozegrane w eliminacjach byly fatalne. Ale tu
        nikt nie wysylal od razu selekcjonera do domu. I to odroznia
        atmosfere w jakiej rozwija sie pilka holenderska: konsekwentnie, raz
        lepiej raz gorzej, ale ciagle w czolowce europejskiej, od lat. I
        nikt tu nie wierzy w jakies cuda, co jest domena raczej polska. Nie
        przez prace, upiorna, mordercza, ale ciagle wiara w "Polak potrafi".
        I choc kazdy zdrowo myslacy czlowiek zdawal i musial zdawac sobie
        sprawe, ze Beenhakker i tak odniosl sukces kwalifikujac sie na ME i
        wyjscie z grupy graniczy z cudem, to kazdy swiecie w to wierzyl. A
        gdy rzeczywistosc okazuje sie inna, to rozczarowanie, szukanie
        winnego itd itd. Kochani rodacy: czerpcie po prostu przyjemnosc z
        dalszego ogladania ME razem lub bez Polakow, zostawcie Beenhakkera w
        spokoju, pozwolcie mu dalej realizowac plany nastawione przede
        wszystkim na odmlodzenie kadry, czyli na przyszlosc i przez kojene
        dni trwania ME pracujcie nad swoja kultura, takze i ta sportowa. Bo
        ton wypowiedzi i slownictwo nie swiadczy niestety o niej najlepiej.
        Ogladajcie mecze, analizujcie trendy w europejskiej pilce noznej,
        analizujcie zachowania pilkarzy, a gwarantuje - i bez Polakow - beda
        to wartosciowe i ciekawe chwile.
        • Gość: gosc Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.08, 14:55
          -brawa dla ostatniej wypowiedzi !!!!- bedac na turnieju judo w
          niewielkiej holenderskiej miejscowosci Venray moglem zobaczyc -jak
          sie buduje SPORT w holandii --sobota rano -12 boisk -pelnych -dzieci
          starsi,chlopcy dziewczynki ,pilka nozna hokej na trawie -i tak przez
          caly dzien -na hali turniej judo -z publicznoscia..
          bez struktur i bez infrastruktury -bez boisk w lazdej mieascowosci -
          nie ma szans na zbudowanie podwalin sportu (nie tylko pilki
          noznej ) -w sierpniu olimpiada -i bedzie chyba kolejne
          rozczarowanie..
        • Gość: qqq Re: Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhak IP: *.wwnet.info 16.06.08, 17:09
          kobieta... powiedz nam szanowna kobieto kogo obchodzi, skąd pochodzi twoja
          wiedza o piłce...
      • Gość: Benio Wysłać na EURO dziewczyny !! IP: 62.233.214.* 16.06.08, 14:58
        Przynajmniej zwyciężą urodą. A w ogóle nie wiem czy lepiej Baby by nie zagrały
        od naszych chłopców.
      • Gość: miluś Panie Michale no ale Roger był super, prawda?? IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 15:05
      • Gość: U nas to samo u nas to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:15
        W naszym mieście jest dobry przykład. W I lidze juniorów grało 5 dobrych kolesi. Szybcy, technika dobra, ale jak się ich spytał prezes czy przejdą do pierwszej drużyny do III ligi to powiedzieli, że po wieku juniora kończą z piłką nożną, wolą studia, które im uniemożliwią normalne trenowanie i grę.

I tak jest zawsze - najlepsi nie garną się do gry w zespołach seniorskich, za to trafiają tam miernoty, które może i grały w pierwszych składach, ale nie były nigdy pierwszoplanowymi postaciami.

No i treningi. Są trenerzy, którzy karzą zawodnikom biegać w lesie przez całą zimę, a piłkę dopiero na wiosnę widzą, a są i tacy, którzy zapomnieli już o "polskiej myśli szkoleniowej", w której trzeba zajechać zawodnika biegowo i teraz stawiają na fizjologię, gierki, strzały, wrzutki - technika+fizjologia+wysiłek fizyczny w mniejszym stopniu niż kiedys = bardzo dobre efekty.
      • Gość: exe Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera IP: *.szczecin.mm.pl 16.06.08, 15:37
        no to szybko na trenera kadry dawać Wójcika może odkręci to co sam
        nakręcił-a czyja to zasługa że mamy niedouczonych piłkarzy LEO ????
        czy też różnych Wójcików ,Engelówi temu podobnych,szczególnie
        zaslużonych na treningach klubowych.Czy widzieliście treningi
        naszych asów w polskich klubach-obraz nędzy i rozpaczy i nic
        dziwnego że po wyjeżdzie za granicę to albo kontuzje albo
        ława/uczeni stwierdzili że zawodnik niedotrenowany,to wzrost
        możliwości kontuzji o 60-80% i tak to w praktyce z naszymi jest.
      • Gość: ja Michał Szadkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:50
        Michał Szadkowski - chce być holendrem ale nie jest. Liże jaja holendrom na
        każdym kroku -
        www.sport.pl/sport/1,89351,5315275,A_Holendrzy_ciagle_nie_wierza___.html
        www.sport.pl/sport/1,89351,5300328,Czym_sie_rozni_kibic_z_Polski_i_z_Holandii.html
      • jarus16 No to teraz wiadomo dlaczego Holędrzy tak dobrze . 16.06.08, 16:08
        grali.Oni skradli umiejętności polskie.Ale dlaczego nie skorzystali z tego
        notatnika Polacy?. No to ustawiajmy wrogów : spisek Ruskich i Niemców, sędzia
        angielski złodziej i bandzior, Holendrzy złodzieje.Nie pozostaje nic,jak
        wezwać na pomoc Ericę Steinbach.
      • cubikon Trzeba znaleźć ... 16.06.08, 16:10
        ... trzeba, tylko itp, jeżeli to takie proste to weź i znajdź takich 11 luda,
      • asimek Chłopaki z GW szukają argumentów. 16.06.08, 16:18
        A prawda jest taka, że Leo-półbóg osiągnął z kadrą tyle co buc Janas. Tak pod
        względem wyników, jak i stylu. Co więcej tak samo się obraża i takich samych
        głupich argumentów używa.
      • Gość: kocur Trening Holendrów skopiowany z notesu Beenhakkera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 16:32
        Co ma na celu taki artykoł..??nikt nigdy nie mówił i nie porównywał nas z
        holendrami!!!inna liga..ale bedąc rep polski nie chcialbym tego czytac...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka