Dodaj do ulubionych

Tatry polem walki

• kgbaca Re: Tatry polem walki 26.01.10, 15:37
      kasiunia napisała:
      "po raz kolejny przekonuje się ,że chęc zysków jest silniejsza od zdrowego rozsądku.Góralska chciwośc i pazernosc na dudki przechodzi już wszelkie wyobrażenia.Zniszczyc przyrodę która rosła przez wieki jest bardzo łatwo pytanie tylko co potem?"

Tak, tak znowu ci pazerni górale. Jakbys porozmawiała z góralami to byś się zdziwiła ilu popiera takie wspaniałe pomysły AŁUSIA B-C. On się wymądrza bo na stałe mieskza we Francji i stracił juz poczucie rzeczywistości.

A góralom zależy na Tatrach, ich pieknie i ochronie bardziej niz ekologicznym krzykaczom bo oni tu zyją od pokoleń i kochają te nasze maleńkie ale za to piekne góry
    • Gość: JAck Re: Tatry polem walki IP: 77.255.91.* 26.01.10, 15:53
      Ależ to proste: kolej linową należy rozebrać i tyle. Podobnie z wyciągami krzesełkowymi. Jak ktoś chce pozjeżdźać, niech zapyla piechotą. Albo jedzie w inne góry.
    • Gość: gosciu Re: Tatry polem walki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:06
      Każdy kto był w Zadeptanym wie jacy są Górale.. więc albo żyjesz w swoim świecie, nie widząc pazerności sąsiadów albo kłamiesz..
    • Gość: Jack Re: Tatry polem walki IP: 77.255.91.* 26.01.10, 16:10
      Gość(13:55): "Cwaniaczki z parków narodowych wciskają kit ciemnemu ludowi, który uważa, że stworzenie ośrodka sportów zimowych w górach spowoduje katastrofę.
      Efekty takiej "katastrofy" widać na całym świecie."

Skoro nie masz pojęcia jak funkcjonują ekosystemy to sie nie wypowiadaj. Gołym okiem to widać conajwyżej śmieci i rozdeptane ścieżki. Reszta jest ukryta i trzeba fachowego oka i systematycznych porównawczych obserwacji żeby wiedzieć co sie dzieje, jakie zmiany aktualnie zachodzą w środowisku.
      Taką wypowiedzią możesz sobie zasłużyć co najwyżej na opinię laika. Jeśli nie niedouczonego tępaka.
      A tacy to lepiej niech sobie jeżdżą z dala od Tatr, bo tylko wyrywają "ładne kwiatki".
    • Gość: Gość Re: Tatry polem walki IP: *.upc.com.pl 26.01.10, 16:27
      Dla tych co popierają ten "niby-rozwój" niech w końcu się obudzą i uświadomią co nam grozi jeżeli nadal będziemy tak krótkowzroczni:
      www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCUPOLECAM!
    • Gość: Gość Re: Tatry polem walki IP: *.upc.com.pl 26.01.10, 16:32
      Właściwy link to:
      www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
    • Gość: wędrowiec Re: Tatry polem walki IP: *.euro-net.pl 26.01.10, 16:51
      Plany budowanie czegokolwiek, a w szczególności jakichś nowych wyciągów, baz utystycznych itd. w Tatrach to po prostu zbrodnia. Chciwość ludzka nie zna granic. Powiem tak: ten kto chce niszczyc w Polsce to co mamy najpiekniejsze nie jest, ani nie był Polakiem. On jest małym robaczywym polaczkiem, który najlepiej niech wyjedzie za tą kasiorą do UK lub US. Podobno dając dupy na ulicy też mozna dobrze zarobić.
    • Gość: wędrowiec Re: Tatry polem walki IP: *.euro-net.pl 26.01.10, 17:00
      Plany budowy nowych wyciągów i baz turystycznych w Tatrach to zbrodnia. To może tylko wymyslić polaczek, który ma Polskę w głębokim poważaniu. Budowa tunelu w Tatrach ?? Ten geniusz, który to wymyslił powinien od razu zrzec się polskiego obywatelstwa i przyznac się do prawdziwego.
    • Gość: cenzura Re: Tatry polem walki IP: *.euro-net.pl 26.01.10, 17:01
      cenzura .....
    • Gość: Gość Re: Tatry polem walki IP: *.euro-net.pl 26.01.10, 17:06
      Każdy kto planuje budowę wyciągów itd. i niszczenie Tatr powinien od razu zdać polskie obywatelstwo i przyznac się do prawdziwego. Zaś geniuszom, którzy wymyslili budowy tuneli przez góry, to proponuję najpierw sprzedać swoją Matke, a później wystawić dzieci na ulicę. To tez dobry biznes.
    • Gość: limaq______:) Re: Tatry polem walki IP: *.centertel.pl 26.01.10, 17:13
      To wy sobie w Zakopanym chrońcie świstaki, ja wam nie będę przeszkadzał, a na narty to ja sobie skoczę na Słowację. Tylko niech mnie nikt nie śmie opodatkować na rzecz skansenu zwanego Zakopane. Zresztą i tak tam nie jeżdżę, bo za drogo, brudno brzydko i ...ta góralska mentalność.
    • Gość: wędrownik Re: Tatry polem walki IP: *.euro-net.pl 26.01.10, 17:33
      Byłem w Tatrach Słowackich we wrześniu i widziałem ich przygotowania do budowy trasy zjazdowej w Tatrzańskiej Łomnicy. Pas wyciętej kosodrzewiny od góry do dołu i zastanawiałem się dlaczego ktoś ją zniszczył :(. A teraz przeczytałem ma być tam trasa zjazdowa. To, że słowacy nie szanują swojego Parku Narodowego nie znaczy, że mamy brac z ich arogancji przykład. Ale i tak tego nie zrozumie ten, kto nie kocha przyrody i miejsc, gdzie można zobaczyć naturę bez ingerencji człowieka. Ot co.
    • Gość: Michał K. Re: Tatry polem walki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 00:05
      Tez kocham Tatry ale muszę powiedzieć że kocham także Kolej. Zwłaszcza linową. Chciałbym przypomnieć że ta koleja na Kasprowy to duże osiągnięcie inżynieryjne. To też już jest nasze dziedzictwo tyle że techniczne. Myślę że możnaby się pokusić o budowę jeszcze jednej kolejki ale o żadnej bazie narciarskiej mowy być nie może. Na szczycie powinno być np:średniej wielkości obserwatorium astronowiczne. Coś co sluży nauce. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka