Dodaj do ulubionych

Przywróćmy Laboratorium!

• Gość: amdg Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 13:03
      Telewizja musi pozostać telewizją polską i taki program jak laboratorium nie może zniknąć bo nasza(nie nasza) TV zaczyna powoli TV Iltalia gdzie same konkursy rebusy i inne pierdoły aż człowiekowi sie rzygac chce.Pozdrawiam Pana Wiktora i niech bedzię Pana dobrej myśli nie zostawimy Pana samemu sobie.Pozdrawiam.
    • Gość: Romano Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 95.178.47.* 08.04.10, 14:43
      Ja tez ogladalem laboratorium i chyba jeszcze kuchnie czy jakoś tak. Teraz studiuje na studiach technicznych, ale kiedyś to coś wartościowego się dało pooglądać. Teraz to sam syf, chłam i masa reklam w środku. Taki program jak laboratorium przecież malo kosztował, dlaczego go zdejmują? Bo majtki dody się lepiej sprzedają?
    • Gość: ja Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 194.181.131.* 09.04.10, 08:22
      chcę SONDĘ na DVD
    • Gość: crazy jack Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.ipan.lublin.pl 26.04.10, 14:45
      Pamiętam programy p. Niedzickiego ze swoich szkolnych czasów. Mimo że do nauk ścisłych nigdy nie miałem talentu to Laboratorium było dla mnie zawsze obowiązkowym punktem w programie TV. Nikt inny tak przystępnie nie opowiadał o nauce. Trzymam kciuki!
    • Gość: bioaktywny na wp Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.aster.pl 02.05.10, 03:20
      Bardzo popieram Pana walkę o utrzymanie telewizji edukacyjnej. Uważam, że pełni ona ogromną rolę. Pozwala bowiem młodym ludziom zetknąć się z tematyką i podejściem, które pozwoli mu wejść na ścieżkę rozwoju i zostać kimś kto może się przyczynić do poprawy lub utrzymania obecnego poziomu życia. Nie wspomnę już o tym, że może mu dać ogromną satysfakcję z tego, że rozumie przyrodę, technikę ...

Ja obecnie jestem Postdoc'iem w jednym z Instytutów Biologii Molekularnej. Zajmuje się pisaniem programów komputerowych do symulacji dużych cząsteczek chemicznych: białek, RNA. Mam interdyscyplinarne wykształcenie, wykraczające poza uczelnię. Bardzo dużo zawdzięczam własnej pracy oraz własnym doświadczeniom. Wejście na tę drogę umożliwiły mi popularne w latach osiemdziesiątych publikacje popularyzujące naukę i technikę, oraz programy telewizyjne, z których nauczyłem się naprawdę dużo, lub rozszerzyłem posiadaną wiedzę, zyskałem inne punkty widzenia. Prawie zawsze po powrocie ze szkoły włączałem TV edukacyjną. Bardzo dobrze wspominam tamte czasy. Bardzo źle natomiast odebrałem wprowadzanie kolejnych programów, z których nie można się było absolutnie nic nauczyć. To było denerwujące, strata czasu.

Uważam, że takie argumenty powinien Pan przytaczać w swojej walce. Dla poziomu życia (również biznesu, bo rozumiem, że tu chodzi o pieniądze) nie ma nic ważniejszego niż edukacja i świadomość obywateli w różnych kwestiach. Jak młodzi ludzie mają się dowiedzieć o potrzebach np. przemysłu. Jeżeli o tym nie będzie się mówić to wiele ludzi zdolnych się po prostu zmarnuje.

Również liczy się to, że to u nas (w Polsce) można coś zrobić. Należy pokazywać polskie laboratoria, bo inaczej wyrabia się przekonanie, że to co dobre to tylko za granicą, gdzieś daleko. To wyrabia kompleks niższości i również nie prowadzi do szczęścia (społecznego) do dobrego samopoczucia.
    • Gość: sceptyk Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 19:19
      Wiecej religii ! w imie Jana Pawla II oraz blogoslawionego Lecha Kaczynskiego i jego malzonki !! po co gowniana nauka ?
    • Gość: Maturzystka Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.mikolow.multimetro.pl 17.05.10, 20:28
      Bardzo proszę o wydanie filmów na płytach DVD. Pańskie programy są niezwykle cenne. Warto byłoby je mieć przy sobie.. ;)
    • Gość: MARIA Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 78.8.151.* 20.05.10, 08:17
      JA BARDZO LUBIAŁAM TEN PROGRAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      SZKODA ZE TEGO TYPU PROGRAMY ZASTĘPUJE SIĘ GNIOTAMI - NICZEGO NIE WNOSZACYMI.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 212.244.241.* 20.05.10, 13:41
      Poroniona TVP tylko abonament im w głowie. KASA KASA KASA KASA, żeby tylko coś do miecha zagarnąć, limuzyny zakupić. A programy typu "Labotatorium" i "Sonda" (holernie mi szkoda tego programu i ich twórców) w kąt. Lepiej jakiś kiczowaty serial wyprodukować dla plebsu lub kupić jakiś typu "moda na sukę" :)
    • Gość: jadzka Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 57.66.197.* 25.05.10, 15:12
      Laboratorium to pierwszy program naukowy ktory ogladalam (potem tez pojawilo sie Bylo sobie zycie). To co dzieje sie w telewizji publicznej to granda, jestem za placeniem abonamentu (bo to zmniejsza ilosc reklamodawcow) i za wywaleniem politycznych wladz. Telewizja powinna byc niezalezna. Z informacjami, kultura, nauka i sportem!

P.S. raz bylam a wykladzie pana Niedzickiego- to naprawde madry czlowiek i fantastyczny prowadzacy
    • Gość: Zimny Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: 213.108.152.* 26.05.10, 10:58
      Jestem za kontynuacją programu. W otaczającej nas szmirze pozbycie się wartościowego programu do kolejne zubożenie młodych inie tylko młodych ludzi ale zawsze ciekwych świata i dociekliwych. Ja wychowałem się "na sondzie" ale kibicowałem Panu Niedzickiemu, którego bardzo cenię. Co dostaniemy zamian? Cycki Dody? Sorki, komercja komercją ale może któryś z ministrów doceniłby wkład takich programów w edukację przynajmniej części społeczeństwa. Chleb i igrzyska to jedno ale nauka to sól naszej egzystencji. Panie Wiktorze, jeżeli trzeba gdzieś się podpisać sypnąć groszem to proszę dać znać.
    • Gość: irondick Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.stansat.pl 27.05.10, 22:52
      Nie ma nic piękniejszego niż nauka. Pokazywanie tego młodzieży i nie tylko to jedynie słuszna polityka. Żądam przywrócenia Laboratorium bo za to płacę abonament.
    • Gość: abc Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 01:37
      Szkoda, zastanówmy sie jak wplynac na ta indoktrynacyjna warszawke i usunac indoktrynalki niedzielne
    • Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 30.05.10, 13:49
      Promowanie nauki i ogólnie "myślenia" jest nie na rękę PiS więc nie ma co liczyć żeby w telewizji było coś innego niż katolickie programy i propagandowe audycje.
    • Gość: lolo 32 Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 31.05.10, 08:58
      W latach 90. byly programy w TV, ktore spokojnie jako mlodszy nastolatek moglem obejrzec i nie mialem wtedy poczucia, ze zmarnowalem czas.

W obecnych czasach strach wlaczyc TV i posadzic dziecko przed nim. Ciagle oglupiajace reklamy i ociekające seksem klipy i pseudoprogramy dla "mlodziezy".
    • Gość: jjj Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 03.06.10, 18:25
      nie zdejmowac!
    • Gość: Waldek Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:33
      też bardzo lubiłem ten program będąc dzieckiem a i teraz chętnie bym obejrzał telewizja edukacyjna wg mnie to coś co w TVP było najlepszego powinna powstać petycja aby laboratorium pozostało bo jest to program który zachęca młodzież do przedmiotów ścisłych a przy tym pokazuje osiągnięcia polskich naukowców
    • Gość: kamilakarabasz Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.06.10, 09:04
      Skończyłam dwa kierunki humanistyczne i kończę pisać doktorat, ale zawsze ciągnęło mnie do nauki! Nawet kilkakrotnie przymierzałam się do studiów matematycznych lub fizycznych, ale z różnych względów nie spróbowałam. Będąc w szkole podstawowej z zapartym tchem oglądałam "kuchnię" i "kwant". Pod wpływem tych programów zaczęłam z biblioteki pożyczać książki o fizyce i chemii, a jako czternastoletnia dziewczynka próbowałam zrozumieć, o co chodzi w tej teorii względności (oczywiście, nie miałam dostępu do książeczki Russella), ale w bibliotece znalazłam taki niby komiks o Einsteinie. Ojej, to były czasy, aż się łza w oku kręci na ich wspomnienie. Niestety, w liceum nauczyciele skutecznie zniechęcili mnie do chemii i fizyki. Jedynie fascynacja matematyką pozostała. Od dawna ze zgrozą obserwuję, jak telewizja publiczna wyrzuca z programu to, co wartościowe. Nawet w teleturnieju nie trzeba już nic wiedzieć. A na ulicach hordy troglodytów!
    • Gość: stefan Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:07
      Jestem za tym by dogadać się z prywatnymi telewizjami i odpalić ten program w innej telewizji. A TVP pozwolić realizować ten cały chłam co robi dotychczas i za pare lat zapytać o osiągnięcia telewizji, dać im się pochwalić, stwierdzić że jest ich 0, po czym zlikwidować TVP, albo sprzedać (sprywatyzować) i skończyć s debilnym pomysłem abonamentu.
    • Gość: MariuszS Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.chello.pl 05.06.10, 10:34
      Programy edukacyjne :TAK! ale nie na tak zenujacym makaroniastym poziomie jak owe Laboratorium gdzie prowadzacy wciskał swoje niekumate pociechy.... I do tej pory pamiętam jak tłumaczył widzom... jak idotom, że elektrownie atomowe nie "siom" groźne, że są takie cacy .... hehe.... SONDA to był 100x ambitniejszy program i na poziome.... temu panu mowię : Już dziekujemy , juz prosimy nie edukować....
    • Gość: Gość Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.10, 13:18
      Matura z matematyki obowiązkowa to rozumiem, jeżeli "kraj" chce więcej "użytecznych obywateli "
      Ale co po tym jak z ekranów telewizyjnych, i niekiedy jedynych źródeł rozrywki zniknie program, którego zadaniem miała być promocja tego, że nauka jest interesująca.
      Dzięki temu programowi oraz Panu Niedzickiemu dowiadujemy się więcej niż w szkole, a i jeszcze mamy możliwość zobaczyć wiele interesujących rzeczy.
    • Gość: Off Re: Przywróćmy Laboratorium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:21
      Zdejmują ostatni program, jaki w tym gó...e dało się oglądać. Zamiast tego dadzą pewnie program Jak Oni Srają, Taniec z Pizdami, czy inne Gwiazdy Robią Loda. Brawo.
    • chromeck Re: Przywróćmy Laboratorium! 06.06.10, 19:41
      Skoro TVP, aż tak ciężko znaleźć pieniądze na swój PSI OBOWIĄZEK jakim jest edukacja społeczeństwa.. To niech utworzą jeden albo nawet dwa kanały erotyczno-rozrywkowy z dodami i innymi mizdrzącymi się cichopkami przerywany co 5 minut reklamami i puszczają go przez satelitę by zarobił na resztę TVP. A swoje kanały tematyczne wraz z jedynką i dwójką wykorzystają do wypełniania swego psiego obowiązku ale oczywiście obowiązkowo przez nadajniki naziemne!
    • erpe Re: Przywróćmy Laboratorium! 07.06.10, 20:39
      Jeżeli nie będzie Laboratorium i nowych programów naukowo-technicznych nie będę płacił abonamentu oraz namówię do tego moich bardzo wielu kolegów inzynierów. Obiecuję a znany jestem z tego że dotrzymuję słowa i umiem zorganizować protest społeczny.
    • superobserwator Re: Przywróćmy Laboratorium! 08.06.10, 00:44
      Reżyserwia w tym programie na pewno powinna zostać poprawiona. Sam "wjazd" czyli czołówka jest taki sobie. Lepiej go poprawić i sprzedać za granicę. Młodzi naukowcy w Polsce są niepotrzebni. Jedynym dobrym programem była Sonda, Kurka i Kamińskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka