Dodaj do ulubionych

Dynamit w nogach

10.02.11, 16:49
Aj, waj......"oba modele prawidłowo przewidziały startową prędkość skaczącej pchły (dla ciekawych - 1,35 m/s), tylko jeden prawidłowo określił przeciążenie, jakiemu poddawana jest pchła w locie - około 150 g"

"W locie pchełka porusza się po krzywej balistycznej i w pionie podlega przyśpieszeniu -g ,
w poziomie podleg ujemnemu opóźnieniu a związanym z oporem aerodynamicznym"

Przyśpieszenie 150 g obejmuje tylko czas i drogę od momentu startu do czasu oderwania się pchlich stópek od podłoża:)!!!!!!!!!!!!

Korektorzy gazeciani!!!!!!!!!!!!
WYBIERZCIE SIĘ DO POOOOORZĄDNEJ BUDY I NAUCZCIE SIĘ FIZYKI !!!!!!!!!!!!!!!

Obserwuj wątek
    • hdk123 Dynamit w nogach 11.02.11, 07:05
      Adamie Wawrzyński, dokształć się:
      "Ten naturalny elastomer o nieuporządkowanej strukturze (czyli - w dużym uproszczeniu - polimer zdolny do wielokrotnego odkształcania i rozciągania) "

nieuporządkowana struktura nie jest konieczna by coś było elastomerem (czyli materiałem o którym napisałeś w nawiasie). Doucz się zasad pisowni i używaj nawiasów w odpowiednich miejscach, doucz się definicji elastomeru, ew. zmień fuchę i zacznij handlować zniczami przy cmentarzach.
    • bimota Dynamit w nogach 11.02.11, 13:15
      Wielkie mi odkrycie... Jak mozna sie odbijac z kolan ??

Wyszly te same predkosci, a inne obciazenia ?? JEbneli sie w tym programie i tyle...

Moje sciagna tez miliony razy podlegaly rozciaganiu i jakos nie narzekam na jakies niedowlady... Tkanki sie chyba regeneruja, nie ?
    • boleclaw Dynamit w nogach 12.02.11, 08:01
      ruski naukowiec badał muchę; po wyrwaniu jej wszystkich nóżek mówi do niej :mucha idi mucha idi; na podstawie zaobserwowanego braku reakcji stwierdził że mucha po wyrwaniu kończyn traci słuch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka