Dodaj do ulubionych

Krótka historia smaku

24.11.11, 16:32

W normalnym świecie media i kultura mają charakter konstruktywny a więc stanowią osobliwość lustra ideowego które odzwierciedla te czy inne aspekty pragmatycznej rzeczywistości wskazując że pomimo tego że teoria i praktyka sobie wzajem przeczą to istnieje pewien wspólny obszar zwany wartością.

W Polsce media i kultura przyjęły na siebie rolę intryganta i błazna usiłując udowodnić że ideowość i merkantylizm nie tylko wzajemnie się wykluczają ale że cała rzeczywistość ma charakter patologiczny i że to właśnie patologia jest wartością, co udowadnia wyjątkowo niesmaczna krotka historia smaku
Obserwuj wątek
    • asasello_krakow [...] 24.11.11, 16:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • monci1974 [...] 24.11.11, 16:49
        • asasello_krakow [...] 24.11.11, 17:05
    • fast_eddy Krótka historia smaku 24.11.11, 17:27
      Fajny pomysł!
      Mam nadzieję, że będzie CDN...

Pozdrawiam
    • oldnick5 260 483 * 871123 * ZL 195 * A 24.11.11, 21:32
      W mojej śpiżarce stoi nie otwarta leciutko podrdzewiała puszka z tytułowo wytłoczonymi liczbami i z takim napisem na zachowanej papierowej (!) etykiecie "Zakladów Mięsnych": cena, data produkcji i nr zakładu tłoczone na wieczku. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Na mój rozum, za rok będzie miała ćwierć wieku.
      Nawet chciałem o tym mały program dla Polsatu zrobić - jak się otwiera, co tam jest, jak smakuje, jak się zjada, i czy deklikwent przeżyje + opinia mikrobiologów z Sanepidu o zawartości - ale BCh jakoś nie był zainteresowany..
      Stanisław Remuszko
      www.remuszko.pl
      • maksimum Re: 260 483 * 871123 * ZL 195 * A 25.11.11, 04:53
        oldnick5 napisał:

> W mojej śpiżarce stoi nie otwarta leciutko podrdzewiała puszka z tytułowo wytło
        > czonymi liczbami i z takim napisem na zachowanej papierowej (!) etykiecie "Zakl
        > adów Mięsnych": cena, data produkcji i nr zakładu tłoczone na wieczku. Przec
        > howywać w suchym i chłodnym miejscu.
        Na mój rozum, za rok będzie miała ćwie
        > rć wieku.

Tak dlugo jak nie ma terminu zuzycia zawartosci,nie powinienes sie badrowac tym,ze puszka jest leciutko podrdzewiala.
        Wez ja pod namiot na Mazury i przyrzadz na kuchence gazowej i jak muchy i komary nie zdechna w locie tzn ze wszystko jest OK do konsumpcji.

> Nawet chciałem o tym mały program dla Polsatu zrobić

Nie przejmuj sie telewizornia,nawet jakbys zmarl po konsumpcji pies z kulawa noga do namiotu nie wejdzie.

• maksimum Re: 260 483 * 871123 * ZL 195 * A 25.11.11, 04:54
          * puszka na pewno zlapala rdze w twojej lodowce,bo zakopana w ziemii blyszczalaby do dzis.
      • bimota Re: 260 483 * 871123 * ZL 195 * A 25.11.11, 10:31
        Ale mi tez sensacja... Nie pamietasz "afery" z puszkami szwedzkiej (chyba) armii ?
    • saint_just [...] 24.11.11, 22:59
    • trajkotek [...] 24.11.11, 23:40
      • trajkotek trajkotek łamie regulamin? 25.11.11, 01:08
        a w jaki sposób?
        przypominając o wydarzeniu rozreklamowanym przez GW, którego elementem było przygotowywanie i spożywanie łakoci w kształcie vaginy? to jest łamanie regulaminu? wstyd cenzorze!
        • pomruk Re: trajkotek łamie regulamin? 25.11.11, 01:18
          Znajdujesz sie na forum "Nauka". Twoja wypowiedź łacznie z linkiem są jaskrawo niezgodne z tematyką tego forum, co jest sprzeczne z netykietą.
          • kornel-1 Re: trajkotek łamie regulamin? 25.11.11, 07:30
            Artykuł pochodzi z działu: Opinie, nie Nauka.
            Nieprawidłowo linkowane komentarze.
            Stąd nowe nicki i "nienaukowe" wypowiedzi.

k.
            • pomruk Re: trajkotek łamie regulamin? 25.11.11, 12:32
              Dlatego nie kasuję wypowiedzi, których jedyną "przewiną" jest to, że odnoszą się do podczepionego do nas artykułu, który z nauką nie ma wiele wspólnego. Każda ze skasowanych wypowiedzi ma coś dodatkowo "na sumieniu", co nie pasuje do naszego działu.
            • stefan4 Re: trajkotek łamie regulamin? 25.11.11, 12:53
              kornel-1:
              > Artykuł pochodzi z działu: Opinie, nie Nauka.
              > Nieprawidłowo linkowane komentarze.

Na forum ,,O forum'' przy okazji innego kiksu redakcji GW uzyskałem następującą poradę:

siwa:
              > Faktycznie zdarzają sie na Nauce "niepoważne" artykuły
              [...]
              > jedyna metoda: podesłać nienaukowego linka na forum@agora.pl i dyżurny
              > znajdzie mu nowy dom

Z kontekstu wynika, że tym ,,nowym domem'' może np. jakieś inne forum.

- Stefan
    • erte2 Re: Krótka historia smaku 24.11.11, 23:44
      martwalitera
      A tak naprawdę to o co Ci chodzi mniej więcej ?
      • martwalitera Re: Krótka historia smaku 25.11.11, 02:38
        Kultura ludzka jest kulturą pokarmu. Wspólnoty jedzenia, oryginalności przyprawy, stylistyki dekoracji. Jedzenie to świętość , nabożność, tradycja,celebracja a także wyraz szacunku do pracy i ofiary. Smak wyraża świadomość życia i śmierci w wymiarze cyklicznej odnowy. Autor artykułu usiłuje sporządzić danie z papieru toaletowego sensacji sugerując że smak ma swoje źródło nie w tym co świeże, banalne , proste i oczywiste ale w tym co stare, ekscentryczne , zgniłe i unikalne. Sugeruje że smak wywodzi się ze zjadania trupa i potwora. Ohydne i niesmaczne.
    • sakral Krótka historia smaku 25.11.11, 00:44
      św.Tomasza z Akwinu gotowano w kotle
      (pośmiertnie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka