kumoter40 07.04.12, 19:38 ...która zatkała się sciąganą materią jak stary worek odkurzacza :), stąd np. ruch wirowy ziemi jako pozostałośc po wirującej cd, czy jest możliwe, aby tak powstawały i inne planety ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikodem123 Re: jądro ziemi to czarna dziura 07.04.12, 20:03 Czarna Dziura nigdy nie zapcha się, tym bardziej jak: worek odkurzacza. Gdyby jądro Ziemi było Czarną Dziurą to już dawno wchłonęłoby całą Ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
kumoter40 Re: jądro ziemi to czarna dziura 08.04.12, 09:36 jakieś argumenty? bo ja mam jeszcze jeden, byc może proces wciągania materii przez tę cd trwa nadal, a nazywa się grawitacją, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
alsor pfffffffffłehehe! 08.04.12, 20:24 czarna dziura dawno wciągnęłaby tę naszą grawitację... hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
dum10 Re: pfffffffffłehehe! 08.04.12, 20:29 alsor napisał: > czarna dziura dawno wciągnęłaby tę naszą grawitację... hehe! czarna dziura wciaga z daleka a z bliska wypycha Odpowiedz Link Zgłoś
dum10 Re: pfffffffffłehehe! 08.04.12, 22:45 dum10 napisał: > alsor napisał: > > > czarna dziura dawno wciągnęłaby tę naszą grawitację... hehe! > > czarna dziura wciaga z daleka a z bliska wypycha tu masz,alternatywna teorie do BB www.sciencedaily.com/releases/2003/09/030917072015.htm Odpowiedz Link Zgłoś
alsor to nie teorie, lecz skecze studenckie 09.04.12, 02:29 Najpierw grawitację trzeba zrobić, a dopiero potem... zagramy sobie czarno-białe. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: jądro ziemi to czarna dziura 11.04.12, 21:09 Proces wciągania przez Czarną Dziurę nie nazywa się grawitacją. Ten proces zachodzi poprzez grawitację. Odpowiedz Link Zgłoś
kumoter40 Re: jądro ziemi to czarna dziura 09.04.12, 14:22 nikodem123 napisał: > Gdyby jądro Ziemi było Czarną Dziurą to już dawno wchłonęłoby całą Ziemię. - nie chodziło mi o czarne dziursko wchłaniające gwiazdy, ale raczej o małe tzw. pierwotne czarne dziury Odpowiedz Link Zgłoś
dum10 Re: jądro ziemi to czarna dziura 09.04.12, 14:26 kumoter40 napisał: >- nie chodziło mi o czarne dziursko wchłaniające gwiazdy, ale raczej o małe t > zw. pierwotne czarne dziury Chodzi Ci moze o mala dziurke wchaniajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
dum10 Re: jądro ziemi to czarna dziura 09.04.12, 14:40 dum10 napisał: > kumoter40 napisał: > > >- nie chodziło mi o czarne dziursko wchłaniające gwiazdy, ale raczej o mał > e t > > zw. pierwotne czarne dziury > > Chodzi Ci moze o mala dziurke wchaniajaca? Sorry,samo sie poslalo. Micro black holes are predicted as tiny black holes, also called quantum mechanical black holes or mini black holes, for which quantum mechanical effects play an important role.[1] None have been found so far. en.wikipedia.org/wiki/Micro_black_hole Odpowiedz Link Zgłoś