Dodaj do ulubionych

Teoria Bing-Bang to bzdura

IP: *.102.252.64.snet.net 21.04.02, 06:57
Odkryte niedawno przez Chandre najodleglejsze obiekty kosmiczne 3 quasary,
szacowane na ok. 1 mld lat a wiec bardzo "mlode", nie roznia sie wcale od
innych. Gdzie wiec ewolucyjnosc wrzechswiata?
Idiotyzmem jest hipoteza ze wrzeschswiat mial kiedys wielkosc glowki od szpilki
Jesli tak to skads sie ta szpilka tez musiala wziasc,nie?
I w jaki sposob szpilka stala sie universe.
Czyzby wiec Bog-kreator istnial?
Obserwuj wątek
    • Gość: +++IGNOR Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.02, 13:06
      Gość portalu: Marsjan napisał(a):

> Odkryte niedawno przez Chandre najodleglejsze obiekty kosmiczne 3 quasary,
      > szacowane na ok. 1 mld lat a wiec bardzo "mlode", nie roznia sie wcale od
      > innych. Gdzie wiec ewolucyjnosc wrzechswiata?
      > Idiotyzmem jest hipoteza ze wrzeschswiat mial kiedys wielkosc glowki od szpilki
      > Jesli tak to skads sie ta szpilka tez musiala wziasc,nie?
      > I w jaki sposob szpilka stala sie universe.
      > Czyzby wiec Bog-kreator istnial?

Witam!

Myslę, że to akurat nie jest dowodem przeciwko hipotezie BB...
      Po prostu kwazar miał 1 mld lat gdy wysłał był obecne swiatło w kierunku Ziemi...

A teraz już pewnie od milardów lat nie istnienie...

Pozatem czy ktoś wie cokolwiek o datowaniu kwazarów, szacowaniu czasów życia...

Pozdrawiam!

Ignorant
      +++
    • Gość: andrzejN Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: *.info.com.pl 21.04.02, 14:03
      Chłopcze. mylisz pojęcia. Porównujesz pomiar a więc doświadczenie z ideologią.
      Problem leży w tym, że albo wierzy się w doświadczenie - a w końcu obserwacja
      promieniowania tła różni się od słuchznia muzyki przez radio tylko w sensie
      ilościowym. Problem kto stworzył fale elektromagnetyczne i kto pozwolił
      Makswelowi opisać je przy pomocy swoich równzń jest z tej dziedziny pytań co:
      Po co był Big Bang. Ja nie próbując odpowiedzieć na to na gruncie nauki
      odpowiadam sobiue tak: Bo tak chciał Pan Bóg. I to już koniec. Dalsze pytania
      nie mają sensu bo wykraczają poza doktrynę religii. To jest wiara w tę doktrynę
      a tamto jest faktem fizycznym. Czy prawidłowo tłumaczy się te fakty czy nie to
      zupełnie inna sprawa, ale i tak wytłumaczenie zaobserwowanych faktów fizycznych
      nastąpi (kiedyś).
      Pozdrawiam
    • Gość: Blekota Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 09:29
      Na pytanie o ewolucyjność wszechświata mogę odpowiedzieć, że chociażby w tym,
      że obecnie już kwazarów już nie ma.
    • Gość: paul Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: 193.0.117.* 17.05.02, 10:52
      Nigdy nie slyszalem o teorii "Bing-Bang". Moze chodzi ci o "Bim-Bom"? Albo "Tik-
      Tak"? Zreszta masz zapewne racje, wszystkie te nazwy brzmia idiotycznie, wiec
      zapewne sa bzdurami.
      • Gość: Widz Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: *.pl 19.05.02, 09:27
        Gość portalu: paul napisał(a):

> Nigdy nie slyszalem o teorii "Bing-Bang". Moze chodzi ci o "Bim-Bom"? Albo "Tik
        > -
        > Tak"? Zreszta masz zapewne racje, wszystkie te nazwy brzmia idiotycznie, wiec
        > zapewne sa bzdurami.

Piotrusiu biedny, gdybyś tylko był w stanie pojąć, o ilu jeszcze rzeczach też
        nie słyszałeś....
        W.
        • Gość: paul Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: 193.0.117.* 20.05.02, 13:00
          Owszem, Heniu, zapewne o wielu jeszcze rzeczach też nie słyszałem... A Ty?

• Gość: Widz Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: *.zigzag.pl / 217.11.129.* 22.05.02, 07:19
            Gość portalu: paul napisał(a):

> Owszem, Heniu, zapewne o wielu jeszcze rzeczach też nie słyszałem... A Ty?

Witaj
            Pewnie, że nie słyszałem nie tyle o wielu, co o większości..Staram się o tym
            zawsze pamiętać. Sokrates wszak powiedział "wiem, że nic nie wiem".

Pozdrawiam

"Heniek" (Dlaczego Heniek? Byle nie VIII !!)

>
            >

• Gość: paul Re: Teoria Bing-Bang to bzdura IP: 193.0.117.* 22.05.02, 10:59
              A dlaczego Piotrus?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka