Gość: Astro Re: Gandzia leczy IP: *.fias.uni-frankfurt.de 01.12.04, 16:58 Jako biolog molekularny chce ostrzec osoby w tej materii niebardzo obeznane przed zbyt daleko idaca interpretacja cytowanych badan (nie ma jej w tekscie ale sie moze nasunac). Skoro THC powstrzymuje rozwoj guza, bo uniemozliwia rozwoj zaopatrujacych go naczyn krwionosnych, to znaczy, ze substancja ta wplywa generalnie ZLE na ukrwienie mozgu (co cyc moze przyczynia sie do opisanych skutow ubocznych). Zatem, podobnie, jak inne leki antynowotworowe, to, co pomaga zwalczac chorobe, jest jednoczesnie szkodliwe dla " zdrowej reszty" organizmu. Niby dlaczego osoby po chemioterapii wygladaja tak, jak wygladaja? Zatem osobom niechorujacym na raka trawy palic nie polecam... Historia z ciaza jest analogiczna, THC moze pomoc w przypadkach ciazy pozamacicznej ale ZDROWYM EWIDENTNIE SZKODZI. Zamiast gandzi polecam trzy inne sposoby na wywolanie dobrego nastroju (udowodniono naukowo ich zwiazek z chemia mozgu, ale mysle ze nikogo nie trzeba do nich przekonywac:), czyli zasade 3S: seks sport slodycze Milego dnia! A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:13 Gandzia naprawde leczy ja i moi kumple wiemy o tym od dawna:D:D:D Tylko jakos nigdy pana w niebieskich mundurach nie mozna tego wytłumaczyc....! Legalizacji ziola w Polsce:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RASTAMAN Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:35 no i wrescie ktos napisał prawde LEGALIZOWAC MI GANJIE SZYBKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:36 Ja nie palę ale jestem za legalizacją, co najwyżej z jakoś ograniczoną dostępnością (jak np. alkohol). Nie wiem czy to leczy czy truje - uważam, że to sprawa człowieka czy tego chce czy nie. Po prostu szlag mnie trafia, gdy inni mi nakazują jakieś zachowanie. Podobnie jestem przeciwnikiem nakazu jeżdżenia samochodem w zapiętych pasach. Przeciwnikiem nakazu, nie przeciwnikiem jeżdżenia w pasach (sam ich używam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosna Re: Gandzia leczy IP: 195.150.114.* 01.12.04, 17:43 No, wiecej takich artkulow, napiszcie jeszcze kto i dlaczego ma interes w delegalizacji i penalizacji marihuany, to dopiero jest ciekawe. A tak poza tym, to mam nadzieje, ze moze wreszcie cos sie ruszy w tej sprawie, zacznie sie powazna i rzeczowa dyskusja na temat legalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosynier polecam ksiazke IP: *.chello.pl 01.12.04, 17:46 PePe poleca raport WHO, a ja ksiazke PhD Stevena Iversena THE SCIENCE OF MARIJUANA - szkoda ze nie ma polskiego tlumaczenia (jeszcze ?). dla sceptykow: to nie jest publikacja z gatunku Kto dybie na pralata jankowskiego z kiosku, tylko powazna ksiazka Oxford University Press. do kupienia w amazonie, a jesli ktos nie robi shoppingu w sieci, do zamowienia w International Publishing Service z Wwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogett Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:57 gdzie mogę znaleźć ten raport?? Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 ZNAJDZIESZ GO NA STRONCE.......(patrz w treści) 01.12.04, 18:01 www.druglibrary.org/schaffer/hemp/general/who-approach.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKubi Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:12 Wkońcu ktoś coś mondrego napisał o marihułanie tak trzymać legalizacja w polsce musi być jestem za leczeniem pozdro i nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKubi Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:13 i tak powino być hehe jebie polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kugarek Re: Gandzia leczy IP: *.ulanow.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 18:18 marihuana swietnie leczy kaca, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemele Re: Gandzia leczy IP: 10.40.68.* 01.12.04, 18:22 ciesza mnie takie artykuly moze cos sie zmieni w tym kraju glupio jest gdy ci kumpla zwijają jak dilera na 24h bo mial nabitą lufe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gandzia leczy IP: 83.168.75.* 01.12.04, 18:33 Pewnie, ze leczy i dlatego powinna byc legalna. Każdy człowiek niech indywidualnie oceni co dla niego dobre. Po co rzad się w to wtrąca zabraniając posiadania Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 NAMIARY NA RAPORT WHO 01.12.04, 19:22 www.druglibrary.org/schaffer/hemp/general/who-approach.htm Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 Who Fights Against Di Ganja 01.12.04, 18:41 Who fights against di Ganja? It is di Police, fighting ´gainst di Ganja. Tell Me, Who fights Against di Ganja? It Is Babylon, fighting ´gainst di Ganja. Early in de Morning me Wake Up and Pray Dat di Dirty Babylon nah come my Way Me only plant a seed and mek it to Weed Babylon dem See It and Bon down me Weed. Who fights against di Ganja? It is di Police, fighting ´gainst di Ganja. Tell Me, Who fights Against di Ganja? It Is Babylon, fighting ´gainst di Ganja. Me Smoke it in de Day and me smoke it in de Night Police-Man A come an Tell Me dat No Right But Me never Stop to Bon di Ganja-Pipe JAH JAH inspiration are di IRIE – Vibes Who fights against di Ganja? It is di Police, fighting ´gainst di Ganja. Tell Me, Who fights Against di Ganja? It Is Babylon, fighting ´gainst di Ganja. WEED mek U wise – dat´s Why They Criticize WEED mek U nice – dat´s Why they Criticize WEED give JAH-Vibes – dat´s why they Criticize ----------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzioooo Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:08 ja juz od siedmiu lat sie lecze:],ale wydawało mi sie ze to ma mnbiej substancji smolistych, przynajniej czyste ziolo, niz papierosy. zdrowia zycze;) Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma.pl w PL wszystko jest możliwe, więc legalizacja.. 01.12.04, 19:19 ... pewnie też :-))) Tak nawiasem mówiąc jest ogromne zielonogórskie forum na ten temat, chyba już archiwalne bo temat jest wałkowany od paru lat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=2344270&a=4006108 Ale żeby nie ściemniać to podam tylko kilka pozytywów legalizacji gandy, które utkwiły mi w pamięci, no i dodam parę własnych :))) POZYTYWY: 1. Kontrola państwa nad handlem miękkimi drugami. 2. Podatki (co najmniej VAT) więc Państwo zarobi i to znając realia to sporo :-))) 3. Bakanie na legalu w kulturalnych coffee shopach a nie w ciemnych obszczanych zakamarkach i parkach. 4. Spadek przestępczości przynajmniej w ujęciu statystycznym (mniej "dilerów" a więcej legalnych "sklepikarzy"). 5. Spadek bezrobocia i skurczenie przynajmniej troszkę Szarej Strefy (legalni "sklepikarze" zatrudnią pomoc, wydadzą kasę na promocję, itd. itp). 6. Wzrost lepszego (o niebo!!) samopoczucia i wolności wśród "oświeconych" obywateli naszego budzącego się kraju rządzonego przez alkoholików :) 7. Polepszenie jakości (sanepid) i wyróżnianie mnóstwa gatunków ziela (kto był w NL to wie o czym piszę). 8. Zmazanie z normalnych inteligentnych ludzi (lubiących zajarać trawkę a nie walić wódkę) plamy kryminalistów. 9. Wypieprzenie dresów z tego całego interesu, bo spidów nigdy żaden kraj nie zalegalizuje :) a oni legalnych deali raczej nie lubią etc. etc. AVE CANNABIS! Pozdro z Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaBoss Re: Gandzia leczy IP: 82.160.68.* 01.12.04, 19:47 Pale marihuane od 5 lat i czuje sie po niej idealnie. Dlaczego kraje tak rozwiniete jak holandia zalegalizowały gaje---ODPOWIEDZ jest Prosta----- Bo państwo na tym zarabia a nie lokalni delerzy czy przemytnicy. Jedeno jest pewne wóda też szkodzi a nawet bez dowodu małolaty kupuja. Ten kraj jest chory i to nie tylko pod tym wzgledem!!!POZDRO dla wszystkich czeszących Gibony!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:31 moze podaj dokladny temat raportu to bedzie latwiej znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komenda stoleczna Raport WHO IP: *.janugget.com / *.com 01.12.04, 20:56 Raport WHO w jezyku polskim znajduje sie tutaj hyperreal.info/kanaba/go.to/art/1283 Zapraszam do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drag Re: Gandzia leczy IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 01.12.04, 21:35 wreście może legalizacja ale czy w naszym kraiu to wypali to się przkonamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:31 ja tylko czekam az wsio bedzie legal... długo jeszcze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \roxymilian\korba Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:05 ;ciekawe kiedy zacznie sie cos dziac w sprawie narkotykjow w Polsce; moim zdaniem najwazniejsza jest prawda o narkotykach; wiedza i edukacja w tej dziedzinie to przyszlosc narkotykow; zakazami nic nie zdzialamy; liczy sie podejscie do sprawy; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaSkoczony Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:21 piekny temat pojeliscie, ale przecierz wszyscy o tym wiedza ZALEGALIZOWAC!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zk Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:10 Moim zdaniem, ludzie, a wszczególności politycy powinni wyciągnąać wnioski z tego artykułu. Jestem za legalizacja marihuany w Polsce, moze dla odmiany alkohol bedzie zakazany??? zreszta sam jestem abstynentem, tylko pale ganje;-). Odpowiedz Link Zgłoś