Gość: sim Re: Gandzia leczy IP: *.resetnet.pl 02.12.04, 00:50 kazdy narkotyk ma wlasciwosci lecznicze - to fakt, ale sa to sladowe ilosci!!! a kto wie kiedy narkotyk przestaje byc lekarstwem ktory pomaga a zaczyna szkodzic??!! sek w tym ze nie jestesmy w stanie tego sami ocenic!!! i dlatego jestem przeciwny legalizacji tego narkotyku!!! pozatym nie stac NAS na profilaktyke a tym bardziej na leczenie ludzi ktorzy zazywaja narkotyki i ludzi ktorzy chce jej zalegalizowania! a kto mial by kontrolowac wydawanie recept w naszym skorumpowanym kraju??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WO Re: Gandzia leczy IP: *.autocom.pl 02.12.04, 07:32 "Zwłaszcza psychicznym"?? Z tego co wiem nie ma żadnego uzależnienia fizycznego, więc to zdanie jest głupie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penny6 Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 10:11 Sadzić Palić Zalegalizowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SC Raprt WHO IP: 212.160.172.* 02.12.04, 10:21 Gdzie można znaleźć ten raport? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SC Wolność wyboru. IP: 212.160.172.* 02.12.04, 10:40 Lek czy używka - nie ma znaczenia. Ważne jest, aby mieć wolność wyboru. Niestety tak zwane społeczeństwo jest traktowane jak stado baranów. Tu jest problem! Cały problem polega na tym, że inni próbują myśleć za nas (szczególnie politycy). Stosowane często hasło "Dla waszego dobra" to największe gó.. wymyślone przez polityków, dysydentów, czy jak ich tam zwać. Zresztą większość daje się indoktrynować i zaczyna wierzyć w bzdury, którymi częstują ich tzw. elity, grona opiniotwórcze itp. Myślcie SAMODZIELNIE opierając się na faktach – to naprawdę zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 18:50 Zjedz szklanke soli i przezyj, problem nie? Zjedz szklanke marichuany, i co? Nawet jak chodzisz na czworaka do tyłu to i tak nie musisz sie bac o swoje zdrowie. A do jakiego wnisku dojdzie mlody czlowiek kupujac nielegalnie maryske i stwierdzajac, ze nic mu sie zlego po niej nie dzieje? Że moze amfetamina proponowana przez tego samego dilera jest tak samo niegrozna... Policja zajmuje sie taki rzeczmi jak łapanie złodzieji i to jest powazna sprawa, ale zeby słuzbowo musiala sie interesowac czy to zielone w mojej kieszeni to pokrzywa czy konopie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjawa Re: Gandzia leczy IP: *.tele2.pl 02.12.04, 19:37 Swietny artykol! Gratuluje odwagi w przelamywaniu politycznej poprawnosci! Moze spoleczenstwo zacznie dorastac do odpowiedniego korzystania z substancji wystepujacych w przyrodzie a majacych olbrzymi potencjal... Fobia antynarkotykowa nikomu nic dobrego nie przyniosla. Czlowiek jako istota rozumna moze odpowiedzialnie i dla swojego dobra korzystac z wielu rzeczy, w tym narkotykow. Wazna jest tylko odpowiednia informacja, ewentualnie kontrola bardziej niebezpiecznych substancji (tak jak to sie robi w przypadku antybiotykow, czy innych silnych lekow - kontrolowanie i na recepte). pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havran Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:47 3 jojty zawiera tyle substancji smolistych co 20 papierosow ale nie wtedy gdy pali sie przez wodna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeMinG Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:27 eLLo ZiP... Sadzić...!! Palić...!! Zalegalizować...!! Zbyt pozytywna, dlatego zakazana...!! Ajjj!! Szfinie nie chcą zalegalizować, bo boją sie że ich prywatne plantacje zbankrutują... HWDP i ZiP... Palisz zioło jest wesoło...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hee hee Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:04 byc moze leczy ale mnie to nie interesuje tak bardzo jak dobra zabawa. Nie musze chyba mowic o alkoholu:(( sami wybierzcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:05 no i ja sie zgadzam z tym ze marihuana leczy i powinno sie ja sprzedawac na recepty.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PŁOCKowo Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:09 Ja tam bez blanta po pracy-wieczorem nie moge normalnie działać.Konopja MNIE USPOKAJA,RELAKSUJE I ODSTRESOWUJE,TAK JAK INNYCH KAWA,PAPIEROSY ITD..OCZYWIŚCIE Z JAK KAŻDĄ UŻYWKĄ NIE MOŻNA Z NIĄ PRZESADZAĆ,TRZEBA MIEĆ SILNĄ WOLE I PANOWĆ NAD TYM CO SIE ROBI-WTEDY POWINNO NIE BYĆ RZADNYCH PROBLEMÓW I STRESÓW ZWIĄZANYCH Z PALENIEM...POLECAM WSZYSTKIM STRESANTOM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Gandzia leczy IP: 213.238.100.* 11.02.05, 02:18 Ja stresantom odradzam-zwłaszcza im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PŁOCKowo DO WSZYSTKICH KONSERWATYWNYCH BURAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:38 KOMENTARZ JUŻ JEDEN NAPISAŁEM ALE PO LEKTURZE NIEKTÓRYCH WYPOWIEDZI{na szczęście w przytłaczającej mniejszości}NIE MOGĘ SIE POPROSTU OPRZEĆ I NAPISAĆ PARE SŁÓW DO TYCH WSZYSTKICH OBŁUDNYCH ŚWIĘTOSZKÓW,DLA KTÓRYCH KONOPIE SĄ NAJSTRASZNIESZĄ RZECZĄ NA ZIEMI.---ZASTANÓWCIE SIE LUDZIE JAK WY ŻYJECIE,POPATRZCIE NA SIEBIE I NA NASZE ZAPIJACZONE SPOŁECZEŃSTWO,WOLE 100 RAZY WALNĄĆ MACHA NIŻ SPIJAĆ TĄ JE..Ą LEGALNĄ WÓDKĘ,KTÓRĄ WY ŚWIĘTOSZKI I KONSERWATYWNE BURAKI CHLACIE PRZY KAŻDEJ NADAŻAJĄCEJ SIĘ OKAZJI.JESTEM TOLERANCYJNY ALE DLA LUDZI,KTÓRZY SĄ TOLERANCYJNI DLA MNIE I DLA MOICH POGLĄDÓW, WIĘĆ WSZYSCY NEGATYWNIE NASTAWIENI DO KONOPI WON I JESZCZE RAZ WON ZE SCENY-DO MONOPOLU PO WÓDE-ODURZAĆ SIE I PRZEWRACAĆ!!!!! PS:sory za błędy,pozdrawiam wszystkich sensymiljarzy...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pvt.|pablo [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 05:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: DO WSZYSTKICH KONSERWATYWNYCH BURAKÓW IP: 213.238.100.* 11.02.05, 02:16 Rozumiem,że Ty żadnego alkoholu do ust nie bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Question Re: Gandzia leczy IP: *.torun.mm.pl 05.12.04, 16:37 ja w ogole nie rozumiem takich "badaczy"! czy taki artykul przypadkiem nie reklamuje marychy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witam Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:36 Dla mnie to juz dawno powinno byc zalegalizowane, nie wiem na co oni wszyscy czekaja, i tak ci co pala beda palic... Jedyne co idzie to kasa dla mafi za sprzedaz tego po zarabistych kosztach ! BYło by duzo plusów z zalegalizowaniem marihuany. Chociazby to że zaczeli by sie zjezdzacod nas tak jak do amsterdamo zeby zajarac trawki na legalu, no i duza szansa dla rolnictwa... JESTEM ZA LEGALIZACJA ! ale czy ktos w koncu w POLSCE postara sie zalegalizowac TO ! POZDRO dla wszystkich Palaczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgam Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 18:08 Szkoda, że nie wspomniałeś, że marihuana przede wszystkim uzależnia psychicznie i właśnie na psychikę ma największy wpływ. To co jest w perspektywie czasu najgorsze to wywoływany przez nią syndrom amotywacyjny. Takie osoby po prostu wypadają ze społeczeństwa. Nie są w stanie nic skończyć, charakteryzują się słomianym zapałem a po jakimś czasie już w ogóle nic im się nie chce i w niczym nie widzą sensu. Kolejne zagrożenie to lęki, depresje i psychozy, które zazwyczaj wymagają leczenia w szpitalu psychiatrycznym i nie zwsze udaje się je wyleczyć. Zdarza się, że taki ktoś do końca życia musi brać leki psychotropowe. Jeśli zaś chodzi o stronę fizyczną marihuana niszczy układ oddechowy,układ nerwowy, układ krwionośny i serce. Zanim ktoś zacznie wychwalać i krzyczeć , żeby zalegalizować (owszem ale NA RECETE) może niech najpierw porozmawia ze specjalistą a nie z kolesiami, którzy palą jointy. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad Re: Gandzia leczy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.12.04, 17:23 leganla marihuana to ulga dla organów ścigania... a ile pieniędzy Polska by miała uuu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mero_Mero Re: Gandzia leczy IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 14.12.04, 22:54 Dobrze gadasz PePe i już się zaczyna to zmieniać ludzie zaczynają inaczej na to patrzeć. Więcej szkody niż pożytku z tej całej polityki antynarkotykowej. Polecam wszystkim zainteresowanym i niezainteresowanym srtony ruchu na rzecz legalizacji konopi Kanaba www.hyperreal.info/kanaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stone Re: Gandzia leczy IP: 82.160.102.* 15.12.04, 18:30 Co to za "utajniony raport WHO"??? Moglbys scislej? Z checia bym sie z tym zapoznal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewyneo23 Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:06 Zgadzam sie, ze jest ziolem leczniczym(dla mnie na wszystko;). Bylo by w pyte gdyby mozna bylo kupic pare getow na recepte. Ale zanim legal w Polsce nastapi poczekamy troszke(moze sie myle, oby). Oprocz WHO paluchy maczal je..y DuPont. !!!LEGALIZE IT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel.tasmanski Re: Gandzia leczy 20.12.04, 17:33 Wiedziałem że to jest lecznicze. Ile razy zapaliłem to się lepiej poczułem. Odpowiedz Link Zgłoś
narko2 ŻYJ I POZWÓL UMRZEĆ 21.12.04, 14:19 Nie rozumiem ludzi, którzy mają problem ponieważ, "ktoś" pali. odstusonkujcie się od tych złych palaczy, ćpunów, przyszłych makowych chłopców. Zajmicie się swoimi wspaniałymi żywotami, bez nałogów, narkotyków a nawet kofeiny. Pracujcie, płaćcie podatki, żeńcie się, wychodźcie za mąż, przestrzegajcie przepisów, żyjcie dalej ale swoim własnym życiem - nie cudzym. życząc tego wam i sobie - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrutny zielarz Re: Gandzia leczy IP: *.kalisz.mm.pl 28.12.04, 14:15 tak powinno byc zalegalizowac ziolki i caly swiat by sie odrazxu lepiej poczul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydy Re: Gandzia leczy IP: 213.238.100.* 11.02.05, 02:08 oprócz tych ,którzy mają z jej powodu złe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dec Re: Gandzia leczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 22:07 W koncu jestesmy blizej porzucenia zacowanej polityki antynarkotykowej z lat 50. Viva la kanaba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:10 skąd pochodzi informacja, że trzy jointy mają tyle substancji smolistych i węglowodorów aromatycznych co 20 papierosów? Odpowiedz Link Zgłoś