Dodaj do ulubionych

Ach, te wstrętne norki

19.04.05, 09:11
Zawsze milo mi sie czyta Pana Adama Wajraka.

Przy okazji pytanie: czy norki nie maja zadnych dobrych stron?
Obserwuj wątek
    • jawu Re: Ach, te wstrętne norki 19.04.05, 09:27
      futro
    • Gość: jamnik Norki - przekleństwo IP: *.kraj.com.pl 19.04.05, 15:53
      A ci durnii ekolodzy, zamiast się scieszyć że robią futra z norek, to biednych
      ludzi noszących futra oblewają jakimiś świństwami!
      • gonada Re: Norki - przekleństwo 19.04.05, 16:22
        a czy przypadkiem spadek populacji norek nie wiązałał sie ze wzrostem podaży
        owych futer na rynku. może warto sprawdzić i ewentualnie pochwalić. albo dać
        nagrodę np. "uśmiech Wajraka";)
    • Gość: Afacz Re: Ach, te wstrętne norki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 21:48
      Dziwny tytuł, mam nadzieje, że nie pochodzi od Wajraka. ziwny dlatego, że
      biolodzy zwykle nie nazywaja zwierzat wstętnymi.
      • Gość: pioc Re: Ach, te wstrętne norki IP: *.stacje.agora.pl 20.04.05, 09:36
        > Dziwny tytuł, mam nadzieje, że nie pochodzi od Wajraka. ziwny dlatego, że
        > biolodzy zwykle nie nazywaja zwierzat wstętnymi.

Ma Pan rację :). Tytuł pochodzi od redakcji.

pioc
      • iljicz Re: Ach, te wstrętne norki 22.04.05, 14:07
        Pan Wajrak nie jest biologiem tylko dziennikarzem. Sporo pisze o przyrodzie, ale często w sposób w jaki nie napisałby nawet student młodszych lat biologii. Chwała mu za to, że w prosty sposób potrafi zwrócić uwagę na to co się dzieje w przyrodzie, ale jego teksty skierowane są raczej do dzieci, młodzieży i ludzi, którym obca jesat bardziej zaawansowana wiedza biologiczna.
      • Gość: stop Re: Ach, te wstrętne norki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:47
        A jak biolodzy nazywają różne "importy" siejące spustoszenie w środowisku do
        którego zostały zawleczone?
        Np: króliczki i opuncję w Australii, wężogłowa czy raka amerykańskiego w wodach
        Europy, szczury, koty, kozy zawleczone na wysepki których fauna i flora jest
        bezbronna wobec tych konkwiskadorów?
        Bardzo mnie ciekawi odpowiedź, gdyż nie jestem biologiem - więc tego nie wiem.
    • Gość: kobold Re: Ach, te wstrętne norki IP: 62.232.58.* 02.05.05, 14:53
      pewnie ze maja dobre strony - mufki chociazby...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka