Dodaj do ulubionych

Mapy pamięci

IP: *.acn.waw.pl 01.07.05, 16:49
Serwis Googl'a jest zaiste kosmiczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Mapy pamięci IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:00
      e tam, "podwórek" nie widać.
    • Gość: ozon Re: Mapy pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:06
      eee tam,co mnie usa, ja chce swoje podworko zobaczyc
      • Gość: Mały Jaś Re: Mapy pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:07
        a ja chce jakomś goło babkę zobaczyć bez gaci najlepiej
    • Gość: Małgosia Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:59
      Zwróćcie uwagę, że przy Rondzie Babka nie ma jeszcze Arkadii :)
      • Gość: macro Re: Warszawa IP: *.chello.pl 04.07.05, 01:14
        WŁAŚNIE JAKIEŚ STAROCIE WCISNĘLI. Przy Centralnym też dopiero teren pod... a
        nawet nie dołek stare jak Bolka trampki. Pierniczenie. Swoją drogą jak coś
        takiego jest w Gazecie to co musi być w rzeczywistości? te gołe babki z postu
        powyżej są możliwe na 100 % i to w czasie rzeczywistym . Szkoda że nie dla
        nas...
    • Gość: MK Google Earth IP: *.echostar.pl 04.07.05, 01:28
      Polecam serwis google earth (earth.google.com/) - jest jeszcze bardziej
      nieziemski niż maps.google.com.
    • Gość: jur. drobna zmyłka IP: *.acn.waw.pl 04.07.05, 02:29
      soreczki, ale mapa satelitarna Kanady (orthophotos map) i przykładowe Vancouver
      są sprzed 15 bez mała lat. (???) Mają niezłą obsuwe chłopaki. Sprzed kilku lat,
      to ok, ale publikować sprzed 15??? Może faktycznie nostalgia przez nich
      przemawia.
      • Gość: abc Dlatego pod logiem google maps jest napis BETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:54
        który oznacza, że nie jest to jeszcze finalny produkt.
    • Gość: Chinczyk Re: Mapy pamięci IP: 5.2.1R* / 210.21.235.* 04.07.05, 07:46
      Dziekuje w imieniu mojego narodu za wszystkie linki. Bardzo nam sie przydadza.
      Prosze o wiecej.

Xie xie
    • Gość: A Re: Mapy pamięci IP: *.starnettelecom.pl 04.07.05, 08:52
      Jakieś wielkie gie....
      Warszawa jest, ale stara
      Z innymi miastami troche gorzej....
      • Gość: lubelak Re: Mapy pamięci IP: 81.219.88.* 04.07.05, 09:25
        a zdjecia lublina na pewno sa nowsze niz sprzed 10 lat bo ostatnio postawione kolo mnie budynki (tak z 7 lat temu juz sa widoczne)
        widocznei warszawa to jakas malointeresujaca wiocha :)
    • Gość: ja Re: Mapy pamięci IP: 81.210.86.* 04.07.05, 10:04
      Bemowo ma taką mapkę o 4 lat :)

mapa.bemowo.waw.pl
      • Gość: michal2708 Re: Mapy pamięci IP: *.cofund.org.pl 04.07.05, 10:23
        Ta mapa Bemowa jest niewiele nowsza od mapy Warszawy w Google, bo na mapie
        kościół przy Górczewskiej stoi a przecież spalił się ładnych parę miesięcy temu...
    • Gość: ji Zalosna jakosc tych map-zdjec IP: 62.29.248.* 04.07.05, 10:29
      Po to mamy tysiace lat postepu by domyslac sie co tak naprawde przedstawiaja te
      widoki?
      Moze w koncu ktos przestanie byc chytry i zamiesci dobra jakosc zdjec a nie
      jakies rozmazane akwarele...
    • Gość: dongiovanni FASCYNUJĄCA FUNKCJONALNOŚĆ IP: 217.17.35.* 04.07.05, 10:33
      Serwis maps.google.com, jest serwisem statycznym; to naprawdę niewiele w
      porównaniu do programu Google Earth, który można ściągnąć spod
      earth.google.com.
      Moją ulubioną "zabawą" w tym programi jest symulacja autentycznych przelotów
      nad powierzchnią Ziemi, w tym celu:
      - wybieramy jakiś ciekwy (najlepiej górzysty) teren - polecam na początek
      Turcję, można zacząć od wybrzeża przy Morzu Śródziemnym
      - opuszczamy się na jakieś, powiedzmy 10 km
      - "kładziemy" obraz, tak żeby było widać horyzont i trochę nieba.
      Następnie (to wymaga trochę zręczności i fartu (i jest to chyba
      nieudokumentowana funkcja, przynajmniej nie znalazłem do niej ani skrótu
      klawiaturowego ani komendy menu)) "pociągamy" ziemię ku sobie energicznym
      ruchem. Jeśli zrobimy to tak jak należy, Ziemia zacznie się SAMA przesuwać.
      Jeśli chwycimy nisko - ruch będzie wolny, jeśli wysoko - szybki.
      Mnie udało się np. osiągnąć prędkość około 770 km/h (policzyłem to ze wskazań,
      które wyświetlają się na pasku stanu)

Świadomość, że nie oglądam żadnej gry, czy innego abstraktu, ale prawdziwe
      zdjęcia powierzchni mojej planety; słowem że jest to najprawdziwsza symulacja
      rzeczywistego przelotu (i nawet w czasie rzeczywistym!!!) jest naprawdę
      FASCYNUJĄCA!
      • glos44 od kilku dni 04.07.05, 12:17
        wisi tam to samo zdjecie Warszawy, z autobusem w tym samym miejscu na moscie.
        • Gość: Małgosia Re: od kilku dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:48
          To nie to samo zdjęcie tylko satelita robi dokładnie co 24h jedno zdjęcie. A że
          komunikacja w Warszawie działa punktualnie (co dzień te same korki) to akurat
          zawsze łapie ten autobus na tym samym moście i tym samym miejscu :)
      • primum_non Re: earth.google.pl 05.07.05, 18:58
        desktop.google.com/download/earth/index.html
        Google Earth downloads temporarily delayed.Trzeba sprawdzać,kiedy download
        zostanie przywrócony.
    • Gość: nemo Re: Mapy pamięci IP: *.crowley.pl 04.07.05, 13:08
      Ten cały opis jest niepełny bez wspomnienia o Google Earth. Wspaniały program, a raczej jego namiastki. Reszta opisanych serwisów to tylko cień wspaniałej wizji tworców Google Earth.
    • Gość: vesifgvegh Re: Mapy pamięci IP: *.interpc.pl 04.07.05, 14:24
      A co ile oni w założeniu to aktualizują?????
      • Gość: mag Re: Mapy pamięci IP: *.despolnet.pl 04.07.05, 16:31
        Jak ściągnąć? Klikam na "downloads", to mi wraca do "google earth", i tak w
        kółko. Przecież program jest darmowy, prawda? Płatny jest "plus" i "pro". Mam
        rację? Pomóżcie proszę.
      • Gość: aga Re: Mapy pamięci IP: *.lib.uwaterloo.ca 04.07.05, 16:55
        Jesli ktos jest zainteresowany mapami topograficznymi i zdjeciami lotniczymi
        Malopolski, polecam mapy.wrotamalopolski.pl/wrotamalopolski2.htm
        Mozna znalezc swoje podworko...
        • Gość: gocort Re: Mapy pamięci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:47
          maps.google.com/maps?q=krak%C3%B3w,+poland&t=k&hl=en to bezpośredni link do większości Krakowa i okolic.Dla tych,którzy nie próbowali dodam że jakość zdjęć komputerowych jest wyśmienita i można je powiększać + aż do granicy,a następnie powiększać + w IrfanView.Na szybkich łączach możemy uchwycić zdjęcie kursorem i prawie płynnie poruszać się na przykład wzdłuż ulic.
          • Gość: Marcin Jest już pierwszy polski katalog zdjęć! IP: *.kam.pl 04.07.05, 18:12
            pod adresem www.zdjeciasatelitarne.com
        • Gość: baham Re: Wrota Małopolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:28
          To też cenne znalezisko.Ale pierwszy etap wyboru rejonu nawet Krakowa
          uciążliwszy niż maps.google.com .Google mają zdjęcia satelitarne poprawiane
          cyfrowo,z usuniętymi śmieciami i o ładnych ciemnych kolorach.Wrotamałopolski
          mają zdjęcia innego rodzaju wyglądające na prześwietlone
          rozmyte,nieostre,aczkolwiek czasami mogą dostarczać więcej danych.W sumie
          pogarszają znacznie wygląd terenu.Ciekawi mnie też harmonogram przelotów na tak
          dużym obszarze i wysokość.Zdjęsia satelitarne które dostarcza google wyglądają
          na robione o jednej porze dnia,bo na przykład Wieza Eifla rzuca cień w jedną
          stronę.Ale z kolei w Warszawie powyżej lotniska Okęcie jest chmurka.Widziałem
          chmurkę uciętą podczas łączenia 2 zdjęć sąsiednich obszarów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka