Gość: Amelia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 20:07 Myślę, że 1000 dolarów, to i tak za wysoka kwota, choć odkrycie CD-genów jest dużym przełomem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Venter: pierwszy osobisty CD-genom najdalej z IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 20:43 Gość portalu: Amelia napisał(a): > Myślę, że 1000 dolarów, to i tak za wysoka kwota, choć odkrycie > CD-genów jest dużym przełomem. "Odkrycie CD-genow". Amelia, czy ty w ogole zrozumialas cos z tego artykulu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Amelia IP: *.math.missouri.edu 13.10.02, 20:53 > "Odkrycie CD-genow". Amelia, czy ty w ogole zrozumialas cos z > tego artykulu? Sprawdz w slowniku pod "ironia" (i "poczucie humoru"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Amelia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 09:34 Gość portalu: gosc napisał(a): > > "Odkrycie CD-genow". Amelia, czy ty w ogole zrozumialas cos z > > tego artykulu? > > Sprawdz w slowniku pod "ironia" (i "poczucie humoru"). Aha, no to ja nie zrozumialem. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild więc kiedy odda skradzione 3 mld dolarów? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 13.10.02, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: więc kiedy odda skradzione 3 mld dolarów? IP: *.tele2.pl 14.10.02, 08:38 Skradziono to mu jego metodę sekwencjonowania genów. To SKANDAL,że naukowcy mają upubliczniać swoje odkrycia z darmo. Podczas, gdy każdy może opatentować swoje pomysły. W ten sposób pieniądze przeznaczone na naukę trafiają do marnych instytutów!!!!! $1000 dużo za mapę genów. Wielokrotnie więcej wydajemy na leczenie zębów!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galon "upublicznianie" IP: *.ucdavis.edu 14.10.02, 21:39 Tak dla scislosci to coraz czesciej to naukowcy placa za prawo upublicznienia swoich wynikow, gdyz czaopisma tymze sie zajmujace wymagaja oplat za druk (np. jedno z bardziej prestizowych: PNAS). A wynika to z bzdurnych systemow rozliczania badan naukowych, dla pelnej jasnosci: w Polsce tez tak jest. > Skradziono to mu jego metodę sekwencjonowania genów. To > SKANDAL,że naukowcy mają upubliczniać swoje odkrycia z darmo. > Podczas, gdy każdy może opatentować swoje pomysły. > W ten sposób pieniądze przeznaczone na naukę trafiają do marnych > instytutów!!!!! > $1000 dużo za mapę genów. Wielokrotnie więcej wydajemy na > leczenie zębów!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk nawet 2000$... IP: 172.26.245.* / 172.18.121.* 18.10.02, 13:45 no chetnie bym dal nawet 2000$ zeby wiedziec na jakie choroby jestem podatny, co moze mi grozic kiedy bede starszy itd Wy nie? jk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdz A może mi powiedzą jaki samochód mnie rozjedzie??? IP: *.icm.edu.pl / *.slp.pl 19.10.02, 12:41 To może też jest zapisane w genomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: A może mi powiedzą jaki samochód mnie rozjedz IP: *.polbox.pl / 213.241.34.* 23.10.02, 14:33 Gość portalu: gdz napisał(a): > To może też jest zapisane w genomie? bez przesady. jest to duże osiągnięcie, ale ostatnie stwierdzenie jest znacznym przegięciem. może szanowny(a) gdz nie chciał(a)by wiedzieć, że za x lat może dostać parkinsona? o AIDS też się z genów zbyt dużo nie dowiemy, jednak jest ono pewną drogą do śmierci, podobnie jak samochód. trzeba dodać, że obie metody dla nierozważnych. jak ktoś sobie życzy proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś