Dodaj do ulubionych

Mój pierwszy wątek

20.05.06, 00:53
Niniejszym informuję "zarząd" forum, że umieszczanie całostronicowych reklam jakiegoś gówna pod tytułem "kup darmowe minuty" na tekstach z działu "Nauka" traktuję jako osobistą obrazę. Jednocześnie informuję, że w związku z ciągłym stosowaniem podobniej przemocy nigdy nie kupię niczego, co będzie w ten sposób reklamowane.
Jednocześnie informuję pomysłodawcę owego działania, że uważam go za "pięknego durnia".
Obserwuj wątek
    • wobo1704 Re: Mój pierwszy wątek 20.05.06, 07:30
      Nigdy nie przeczytałem reklamy przysłaniającej mi ekran.
      Deklaruję równocześnie, że jeżeli przez przypadek przeczytam kiedyś nazwę
      reklamującej się firmy, to podejmę wobec niej okrutne działania odwetowe.
      wobo
    • dokowski Taki jest kapitalizm. Jeżeli chcesz mieć coś za... 20.05.06, 10:03
      ... darmo, musisz tolerować reklamy. Dopiero gdy płacisz za usługę, masz prawo
      żądać usunięcia reklam. Nie lubisz reklam, nie korzystaj z darmochy
      • europitek Re: Taki jest kapitalizm. Jeżeli chcesz mieć coś 20.05.06, 11:49
        Trochę mnie znasz i powinieneś wiedzieć, że takie rzeczy rozumiem. Trafia mnie jednak szlag, gdy reklama uniemożliwia mi korzystanie z tej darmochy, bo przesłania cały ekran jakimiś bohomazami a nie widać "krzyżyka" do jej usunięcia. To jest tak, jakby telewizja emitowała film w okienku 5x5 cm, a resztę ekranu zajmowała reklama jakiegoś badziewka. Taka darmocha przestaje spełniać swoje funkcje dla odbiorcy i w efekcie powoduje jego utratę. I to właśnie miałem na myśli epitetując "twórcę" - podcina gałąź na której siedzi.
        • vacia Re: Taki jest kapitalizm. Jeżeli chcesz mieć coś 20.05.06, 11:59
          europitek napisał:

> , bo przesłania cały ekran jakimiś bohomazami a nie widać "krzyżyka" do jej
          usunięcia.

Też tego nie cierpię.Chyba wszyscy podzielamy Twoje odczucia. Natrętna reklama
          w Internecie jest mniej skuteczna, nigdy takich nie czytam, im mniejszą
          reklama i to z widocznym krzyżykiem tym większa szansa , że się na nią rzuci
          okiem. Decydenci są często bezmyślni i nie mają szacunku do odbiorców.
          • dokowski Jacy decydenci?! Reklama jest najczęściej ... 20.05.06, 14:34
            vacia napisała:

> Decydenci są często bezmyślni i nie mają szacunku do odbiorców

... prywatnej produkcji. Po prostu w Polsce jest taka sama niska kultura i
            umiejętności twórców reklam, jak i w innych zawodach. Nawet w najlepszych
            czasach i programach TV pojawiają się reklamy żenujące, jakby nakręcone przez
            zwyczajnych meneli, którzy splajtowali jako "fachowcy" (bo pili u klientów,
            zamiast remontować czy naprawiać), więc teraz próbują sił w biznesie
            reklamowym. Więcej takich kwiatków jest w radiu - czasem słychać orydynarne
            głosy kaleczące język polski udające elity zachwycone jakimiś wspaniałymy
            zakupamy.

Taka sama bywa jakość reklam umieszczanych w Internecie przez młody
            postsowiecki byznes
            • europitek Re: Jacy decydenci?! Reklama jest najczęściej ... 21.05.06, 16:01
              Chyba nie wyczułeś intencji Vaci - przecież w tym i tamtym biznesie też siedza "decydenci", którzy w imieniu zamawiającego zatwierdzają jakieś głupoty. Również dlatego, że nie potrafią reklamy właściwie zaadresować i dobrać do tego adekwatnej treści i formy. Tu się chyba wszyscy zgadzamy.
        • dokowski No tak, przepraszam więc 20.05.06, 14:25
          europitek napisał:

> Trochę mnie znasz i powinieneś wiedzieć, że takie rzeczy rozumiem(...)
          > miałem na myśli epitetując "twórcę" - podcina gałąź na której siedzi.

Nawet ja miewam czasem chwile zaćmienia umysłu, szczególnie w temacie krytyki
          portalu. Tyle osób na różnych forach tutaj atakuje Michnika, Agorę, GW i
          wszystko, co się z nimi wiąże, że jestem już uczulony na to wszechobecne tutaj
          chamstwo, i, wybacz, Twój post wpadł mi w umyśle do tej szufladki.

Przepraszam raz jeszcze.
          • europitek Re: No tak, przepraszam więc 21.05.06, 15:56
            Nie ma za co - nie jestem obraźliwy. I w tych kategoriach tego nie potraktowałem.
    • yoric Re: Mój pierwszy wątek 20.05.06, 20:22
      Reklamy, choć denerwujące, to nic w porównaniu z tonami intelektualnych śmieci
      na tym Forum. Trzeba przeryć tony gówna, żeby dotrzeć do jednej perły - jednego
      fajnego merytorycznego komentarza. Niestety, nie da się z tym nic zrobić przy
      obecnej postawie adminów, bo w grtę musiałoby wejść dopuszczenie tego forum
      tylko dla zarejestrowanych i bezwzględne wycinanie i blokowanie 'dowcipnisiów'.
      Ludzie byliby oburzeni, a Forum stałoby sięo wiele mniej popularne (ale
      oczywiście o wiele lepsze merytorycznie).
      Pozdrawiam
      • europitek Re: Mój pierwszy wątek 21.05.06, 16:14
        Co do "zaśmiecenia" masz rację. W tym wypadku jednak można zastosować pewne indywidualne systemy obronne własnej produkcji, zbudowane na fakcie, że nie jesteśmy zmuszeni czytać wszystkiego, co inni wypisują. Teraz i tak jest lepiej niż było jakiś rok temu, choć być może mój odbiór jest "zniekształcony" przez stosowane "filtry ochronne" - możliwe, iż przestałem zauważać szum tła "śmieciowego".
    • juta33 Re: Mój pierwszy wątek 21.05.06, 18:46
      europitek napisał:

> Niniejszym informuję "zarząd" forum, że umieszczanie całostronicowych reklam
      ja
      > kiegoś gówna pod tytułem "kup darmowe minuty" na tekstach z działu "Nauka"
      trak
      > tuję jako osobistą obrazę. Jednocześnie informuję, że w związku z ciągłym
      stoso
      > waniem podobniej przemocy nigdy nie kupię niczego, co będzie w ten sposób
      rekla
      > mowane.
      > Jednocześnie informuję pomysłodawcę owego działania, że uważam go
      za "pięknego
      > durnia".

Tys (tyż, kurcze nie jestem góralką) prowda, ale myślę że tak by powiedzieli.

• Gość: Antyreklama Swoją drogą to jestem ciekaw na kogo działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:46
      taka upierdliwa reklama, bo na mnie dział wkur...co i zniechęcajaco. Całą uwagę
      skupiam na szukaniu krzyżyka a nie na treści, ktora ogólnie jest do d... i w
      sensie pomysłu i wykonania (szczególnie ta ostatnia z jakimś żygającym dźwękowo
      stworkiem).
      Nie wiem jaki dureń liczy na to, że coś co mnie wkur..wia zachęci mnie do
      czegokolwiek !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka