Dodaj do ulubionych

Test na idiotyzm

IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.07, 11:29
Czy jestes idiota? Oto pytanie kontrolne:
Czym jest osobliwosc Black Hole o polu grawitacyjnym equiwalentnym
100 milionom mas slonca?
a) Forma materii bardzo goracej i bardzo gestej istniejacej w
punkcie geonetrycznym?
b) Grawitacja niezwiazana istniejaca dualnie- w przestrzeni jako pole
grawitacyjne oraz poza przestrzenia i czasem jako grawitacja
niezwiazana.
c) Ciezka du*pa Maryny
Obserwuj wątek
    • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.07, 12:55
      Tak jak sie spodziewalem wszyscy ateisci wybrali odpowiedz c.
      Bo ateista nie ma zdolnosci myslenia abstrakcyjnego.
      Ateista jest bezkrytycznym konsumentem politycznie
      poprawnej ,ateistycznej, pseudonaukowej propagandy

• mwookash Zdałeś, komisja cieszy się że 100% zdało :-) nt. 30.08.07, 16:05

• Gość: leonard3 Re: Zdałeś, komisja cieszy się że 100% zdało :-) IP: 83.238.147.* 30.08.07, 17:32
          Ciesze sie kolego, ze 100% ateistow to idioci.
          A jaka jest wlasciwa odpowiedz wedlug kolegi?
          • rkcb Właściwa odpowiedź 30.08.07, 21:51
            Nie dyskutuj z debilem - sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona
            doświadczeniem.
          • mwookash Kolegą nie jestem, odpowiedź dam taką 12.09.07, 12:54
            W Boga wierzę i wierzę, że nie jest nim leonard3 i że nie są
            idiotami ateiści. Wystarczy? Musi, bo więcej nie odpowiem.
      • mam_chomika Re: Test na idiotyzm 12.09.07, 18:36
        co za dziwna teoria... nie oceniam.
    • gaja78 Re: Test na idiotyzm 12.09.07, 13:59
      Nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie, bo nie znam słowa 'equiwalentny' :(
      • Gość: Leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: 83.238.147.* 12.11.07, 18:32
        Jak masz watpliwosci , zawsze glosuj "na du*pe Maryny".
        Equivalentny znaczy rownowazny
        • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: 83.238.147.* 12.11.07, 18:57
          Przyjaciele, dlaczego nie zaufacie waszym umyslom. Wcale nie
          jestescie mniej inteligentni niz wielu ludzikow ,ktorzy zbijaja baki
          w laboratoriach fizyki.
          No bo pomyslmy razem. Mamy zjawisko astronomiczne , ktore jest
          niesamowicie intrygujace:
          1) Wszystkie skladniki kosmosu: materia, wszystkie czasteczki
          elementarne, fotony,wszystkie rodzaje promieniowania
          elektromatycznego i wszystkie formy energi "ZNIKAJA" w czarnej
          dziurze, poniewaz czarna dziura nie zawiera "przestrzeni".
          No zadajmy sobie i fizykom prostackie pytanie:
          Gdzie do cholery podziala sie nieasamowicie wielka materia 100
          milionow mas slonca? Jedynym sladem po tej materii jest grawitacja
          black hole (nie calkiem rowna!!!!) oddzialywaniu grawitacyjnemu
          zapadajacej sie materii. No i co uslyszycie od fizykow? Absolutne
          go*wno ignorancji.
          Wiec dajmy im nasza odpowiedz . Black Hole to grawitacja wolna
          (niezwiazana z materia).
          Grawitacja niezwiazana z materia jest odpowiednikiem ciemnej energii
          (odpychajacego oddzialywania grawitacyjnego rowniez nie zwiazanego
          z antymateria)
          Sa trzy rodzaje oddzialywan grawitacyjnych w kosmosie:
          Oddzialywania przyciagajace: 1)Grawitacja niezwiazana (wolna)
          2) grawitacja zwiazana z materia ( hybryda materii i grawitacji)
          Oddzialywanie odpychajace:
          3) Ciemna Energia (antygrawitacja)
          • petrucchio Re: Test na idiotyzm 12.11.07, 23:20
            Gość portalu: leonard3 napisał(a):

> No zadajmy sobie i fizykom prostackie pytanie:
            > Gdzie do cholery podziala sie nieasamowicie wielka materia 100
            > milionow mas slonca? Jedynym sladem po tej materii jest grawitacja
            > black hole (nie calkiem rowna!!!!) oddzialywaniu grawitacyjnemu
            > zapadajacej sie materii.

Oj, ładnie tak opowiadać bajki? Kto, kiedy i jakim sposobem stwierdził, że
            efektywna masa czarnej dziury jest "nie całkiem równa" masie materii, która
            uległa kolapsowi? Nawet pięć wykrzykników nie zamieni fantazji w fakt ;)
            • atolski21 Re: Test na idiotyzm 12.11.07, 23:34
              Zostawmy na boku niunse dla bardzo inteligentnych i zajmijmy sie
              tylko prostactwem: Gdzie do cholery podziala sie materia 100
              milionow gwiazd ?
              • petrucchio Re: Test na idiotyzm 13.11.07, 01:35
                atolski21 napisał:

> Zostawmy na boku niunse dla bardzo inteligentnych i zajmijmy sie
                > tylko prostactwem: Gdzie do cholery podziala sie materia 100
                > milionow gwiazd ?

Wewnątrz horyzontu, czyli poza naszym zasięgiem. Co się z nią DOKŁADNIE dzieje,
                tego
                • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: 83.238.146.* 13.11.07, 11:00
                  Oj Petruccio, i ty wiesz i ja wiem , ze to nie jest zadna odpowiedz.
                  Horyzont to po prostu umowne miejsce w ktorym pole grawitacyjne
                  osiaga "natezenie" wieksze niz wszystkie "silne" oddzialywania
                  fizyczne. Gdzie do cholery jest schowane kwadryliony kwadrylionow
                  ton materii?
                  • petrucchio Re: Test na idiotyzm 13.11.07, 12:13

> Horyzont to po prostu umowne miejsce w ktorym pole grawitacyjne
                    > osiaga "natezenie" wieksze niz wszystkie "silne" oddzialywania
                    > fizyczne.

Nie całkiem. To umowna powierzchnia, spoza której informacja nie może się
                    wydostać sposobem "klasycznym", bo prędkość ucieczki dorównuje prędkości
                    światła. To bynajmniej nie oznacza, że np. struktura atomowa obserwatora
                    spadającego na czarną dziurę ulega zniszczeniu przy przekroczeniu horyzontu
                    zdarzeń. Jeśli coś ją niszczy, to dopiero siły pływowe blisko centrum czarnej
                    dziury (zakładając, że centralna osobliwość jest faktem, a nie idealizacją).
                    Inaczej to widzi obserwator pozostający na zewnątrz czarnej dziury: z jego
                    punktu widzenia każdy rozciągły obiekt, który wpada do do czarnej dziury,
                    rozsmarowuje się równomiernie po całym horyzoncie zdarzeń, ale nie przekracza go
                    w skończonym czasie.

> Gdzie do cholery jest schowane kwadryliony kwadrylionow
                    > ton materii?

A co to jest "materia" twoim zdaniem, i dlaczego jej "schowanie" w czarnej
                    dziurze miałoby być niewyobrażalne? (Nawiasem mówiąc, z tymi kwadrylionami
                    kwadrylionów ton to bardzo gruba przesada, ale nie będę się czepiał detali.)
                    • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: 83.238.146.* 13.11.07, 12:36
                      A co to jest materia twoim zdaniem? A no wlasnie.
                      Jezeli bedziemu sie upierali przy materialistycznym swiatopogladzie
                      Jozefa Stalina ,to to mamy tylko materialny nieskonczony kosmos.
                      Jezeli jednak zdecydujemy sie na racjonalne myslenie to z latwoscia
                      przyjmiemy mozliwosc takiej sekwencji:
                      Materia - Energia- Grawitacja
                      I tu lezy pies (rozum) pogrzebany
                      • petrucchio Re: Test na idiotyzm 13.11.07, 12:51

> A co to jest materia twoim zdaniem? A no wlasnie.
                        > Jezeli bedziemu sie upierali przy materialistycznym swiatopogladzie
                        > Jozefa Stalina ,to to mamy tylko materialny nieskonczony kosmos.

Zdanie Józefa Stalin na jakikolwiek temat nic mnie nie obchodzi. Mądrości z
                        "Krótkiego słownika filozoficznego" to tylko przykład na to, że używając tych
                        samych słów (Wszechświat, materia, energia), można przypisywać im zupełnie różne
                        znaczenia i konotacje.

> Jezeli jednak zdecydujemy sie na racjonalne myslenie to z latwoscia
                        > przyjmiemy mozliwosc takiej sekwencji:
                        > Materia - Energia- Grawitacja
                        > I tu lezy pies (rozum) pogrzebany

Józef Stalin fetyszyzował "materię", ty fetyszyzujesz "grawitację". Tyz piyknie.
                        Tak czy siak jest to przywiązywanie nadmiernej wagi do jakiegoś arbitralnie
                        wybranego aspektu rzeczywistości.
                        • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 16:10
                          Petrucchio tobie tez jest trudno sie od ortodoxii uwolnic.
                          Dobrze wiem jak sie zachowuja fotony w polu grawitacyjnym.
                          Bo foton tez jest hybryda grawitacji zwiazanej i dlatego tez przy
                          odpowiednim nasileniu pola grawitacyjnego (horyzont zdarzen) foton
                          is captured.
                          Jestem jak najdalszy od myslenia o materii jako ziarenkach.
                          Przeciez to ja jestem tworca pojecia "hybryda grawitacja-materia"
                          Ale zwroc uwage na fakty kosmosu i racjonalne relacje miedzy nimi:
                          a)Co jest powodem rozszerzania sie kosmosu?
                          Roznica netto pomiedzy grawitacja odpychajaca (czarna energia)
                          a grawitacja przyciagajaca (grawitacja zwiazana z materia i
                          grawitacja niezwiazana z materia w czarnych dziurach)
                          b) Zauwaz ,ze nie istnieje antymateria. Cale oddzialywanie
                          grawitacji odpychajacej ( czarnej energii) JEST NIEZWIANA.
                          JEST TO CALKOWITE UWIARYGODNIENIE FAKTU .ZE GRAWITACJA ODPYCHAJACA I
                          PRZYCIAGAJACA MOZE ISTNIEC JAKO SAMODZIELNE ZJAWISKO NIEZWIAZANE Z
                          MATERIA CZY ANTYMATERIA.
                          W obecnym kosmosie zachodza zjawiska , ktore sa niepodwazalnymi
                          faktami: 1) Zamiana materii w energie 2)zamiana materio-energii w
                          grawitacje niezwiazana.
                          w obecnym kosmosie NIE zachodzi: 1) Zamiana energii w materie
                          (energii w protony) 2) Grawitacji w materie.Te zjawiska zachodzily
                          tylko w Big Bang.
                          Grawitacja-energia- materia to sekwencja obukieronkowa zalezna
                          tylko od warunkow granicznych.
                          Wiem , ze trudno ci sie pogodzic ze twoj rodak Leonard jest
                          madrzejszy od Einsteina i mnie osobiscie gowno zalezy na slawie,
                          Niech Steven bedzie slawny. Ale to ja dokonalem najwiekszego
                          odkrycia w historii nauki- Grawitacyjna Teoria materii-TEORIA
                          WSZYSTKIEGO
                          • petrucchio Re: Test na idiotyzm 13.11.07, 20:20

> a)Co jest powodem rozszerzania sie kosmosu?
                            > Roznica netto pomiedzy grawitacja odpychajaca (czarna energia)
                            > a grawitacja przyciagajaca (grawitacja zwiazana z materia i
                            > grawitacja niezwiazana z materia w czarnych dziurach)

Nie ma "grawitacji odpychającej". Jest (prawdopodobnie) niezerowa, jednorodna
                            gęstość energii próżni, której efektem jest przyspieszenie ekspansji
                            Wszechświata (nie sama ekspansja!).

> b) Zauwaz ,ze nie istnieje antymateria. Cale oddzialywanie
                            > grawitacji odpychajacej ( czarnej energii) JEST NIEZWIANA.
                            > JEST TO CALKOWITE UWIARYGODNIENIE FAKTU .ZE GRAWITACJA ODPYCHAJACA I
                            > PRZYCIAGAJACA MOZE ISTNIEC JAKO SAMODZIELNE ZJAWISKO NIEZWIAZANE Z
                            > MATERIA CZY ANTYMATERIA.

"Ciemna energia" związana jest z samą próżnią, o której właściwościach wciąż
                            jeszcze niewiele wiadomo, ale jedno wiadomo od dawna: próżnia to nie to samo co
                            "nic". "Ciemna energia" nie jest i nigdy nie była związana z antymaterią (która
                            przecież jest produkowana w naturze, tyle że nie na skalę makroskopową) ani --
                            wbrew nazwie
                            • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 21:24
                              Petrucchio, zdumiewajace jest jak wiele koncepcji jest kreowane ad
                              hoc przez ortodoxow fizyki. "Niezerowa,jednorodna gestosc energii
                              prozni". No i wlasnie wyplules zbitke nic nieznaczacych slow na
                              ktore nie ma ani jednego dowodu, ani racjonalnego ciagu myslowego
                              plasujacego to w racjonalnej rzeczywistosci kosmosu. Tak ,
                              wiem ,magiczna proznia to nowa religia fizyki. Ale jest to jeszcze
                              jeden mit virtualnej bajki opowiedzianej w lingo matematyki.
                              Kolego, gdybys sie zmusil do myslenia samodzielnego i oryginalnego
                              to bys zobzczyl jaka to bzdura a ty kupujesz jeden googlowy kit za
                              drugim.
                              Teoria wszystkiego "czyli grawitacyjna teoria materii" wyjasnia
                              wszystkie biale plamy wspolczesnej fizyki i jej dowod empiryczny
                              jest w zasiegu reki. Odpowiedzialnosc za empiryczny experyment
                              spada na Stevena lub ludzi z Cambridge University. Ja jestem
                              autorem teorii i wzystkich jej szczegolow , ktorych oczywiscie nie
                              publikowlalem na glupim forum glupiej polskiej gazetki. Troche
                              pozyjesz - to zobaczysz.
                              • Gość: ]. Enes Re: Test na idiotyzm IP: 81.15.156.* 13.11.07, 21:35

...
                                > Teoria wszystkiego "czyli grawitacyjna teoria materii" wyjasnia
                                > wszystkie biale plamy wspolczesnej fizyki i jej dowod empiryczny
                                > jest w zasiegu reki. Odpowiedzialnosc za empiryczny experyment
                                > spada na Stevena lub ludzi z Cambridge University.

Dowód BYŁ w zasięgu ręki.
                                Przeszkodą jest czarna dziura Enesa-Perelmana...

->google
                              • petrucchio Re: Test na idiotyzm 13.11.07, 22:58

> Petrucchio, zdumiewajace jest jak wiele koncepcji jest kreowane ad
                                > hoc przez ortodoxow fizyki. "Niezerowa,jednorodna gestosc energii
                                > prozni". No i wlasnie wyplules zbitke nic nieznaczacych slow

Trudno dorównać tobie, jeśli chodzi o produkcję takich zbitek, więc rozumiem, że
                                znasz się na bezsensie, ale nawet taki mistrz jak Leonard może się mylić.
                                Fluktuacje energii próżni oraz powstawianie i znikanie cząstek wirtualnych to
                                fakty przewidywane przez mechanikę kwantową i empirycznie obserwowane (efekt
                                Casimira). Dodatkowy niezerowy składnik tej energii posiada ścisłą interpretację
                                fizyczną, a ostatnie pomiary wskazują na jego istnienie, więc to uwaga poniżej
                                jest gołosłowna i sprzeczna z empirią:

> na ktore nie ma ani jednego dowodu, ani racjonalnego ciagu
                                > myslowego plasujacego to w racjonalnej rzeczywistosci kosmosu.
                                > Tak , wiem ,magiczna proznia to nowa religia fizyki. Ale jest to
                                > jeszcze jeden mit virtualnej bajki opowiedzianej w lingo
                                > matematyki.
                                > Kolego, gdybys sie zmusil do myslenia samodzielnego i oryginalnego
                                > to bys zobzczyl jaka to bzdura a ty kupujesz jeden googlowy kit za
                                > drugim.

Ja miałem teorię względności i mechanikę kwantową na studiach. Fakt, że od tego
                                czasu sporo się zdarzyło i nie za wszystkim jestem w stanie nadążyć, że
                                współczesne teorie kosmologiczne rozumiem bardzo powierzchownie, ale w każdym
                                razie wiem i rozumiem tyle, żeby nie kupić ani grama kitu, choćby nie wiem jak
                                oryginalnego i samodzielnie ugniecionego, od forumowego geniusza samozwańca ;)

> Teoria wszystkiego "czyli grawitacyjna teoria materii" wyjasnia
                                > wszystkie biale plamy wspolczesnej fizyki i jej dowod empiryczny
                                > jest w zasiegu reki. Odpowiedzialnosc za empiryczny experyment
                                > spada na Stevena lub ludzi z Cambridge University. Ja jestem
                                > autorem teorii i wzystkich jej szczegolow , ktorych oczywiscie nie
                                > publikowlalem na glupim forum glupiej polskiej gazetki. Troche
                                > pozyjesz - to zobaczysz.

Muszę ci oddać sprawiedliwość jeśli chodzi o brawurę w częstowaniu na takimi
                                kawałkami. Einstein jak Einstein, ale baron Münchhausen miałby ci czego zazdrościć.
                                • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 23:41
                                  No coz , odpowiem ci jeszcze raz. Pozyjemy, zobaczymy.
                                  W kazdym razie wspolczuje ci - bo jestes zmuszony zyc w nonsensowmym
                                  kosmosie wielu odrebnych bajek pseudonauki opowiedzianych w lingo
                                  matematyki, aby pokryc koncepcyjna pustke.
                                  Czy setki tysiecy slepych dzdzownic nauki ryjacych park ,moze
                                  zobaczyc sens, piekno i prostote tego projektu ?
                                  Nigdy. Nie chce cie ponizyc kolego ani sam sie wywyzszac. Nic ci
                                  nie bujam ani nie konfabuluje.
                                  Ale ja to WSZYSTKO potrafie zrozumiec i polaczyc w calosc.
                                  Dzdzownice nie potrafia fruwac - tylko orly.
                                  To nie moja zasluga - tak Bozia mnie stworzyla.
                                  Pozdrawiam
                                  • petrucchio Wzrokiem orła 13.11.07, 23:50

> Czy setki tysiecy slepych dzdzownic nauki ryjacych park ,moze
                                    > zobaczyc sens, piekno i prostote tego projektu ?
                                    > Nigdy. Nie chce cie ponizyc kolego ani sam sie wywyzszac. Nic ci
                                    > nie bujam ani nie konfabuluje.
                                    > Ale ja to WSZYSTKO potrafie zrozumiec i polaczyc w calosc.
                                    > Dzdzownice nie potrafia fruwac - tylko orly.
                                    > To nie moja zasluga - tak Bozia mnie stworzyla.
                                    > Pozdrawiam

Szamańskie wizje są może bardziej spektakularne niż równania, ale jak świat
                                    światem jeszcze nic z nich nie wynikło. Tymczasem fizyka jakoś działa i ma się
                                    nieźle. Pozdrawiam nawzajem.
                • Gość: leonard3 Re: Test na idiotyzm IP: 83.238.146.* 13.11.07, 11:26
                  petrucchio mowisz, ze "Czarna dziura ......nie tylko jest zrodlem
                  pola grawitacyjnego ala sama zachowuje sie jak materialny obiekt o
                  okreslonej masie spoczynkowej"
                  Bingo. Bo caly kosmos to nie oddzialywanie materii na materie i
                  nie oddzialywanie materii ksiezyca ma materie ziemi.
                  Ale jest tylko oddzialywanie grawitacji zwiazanej ksiezyca na
                  grawitacje zwiazana ziemi.
                  Jest tylko oddzialywanie grawitacji ZWIAZANEJ gwiazdy orbitujacej na
                  grawitacje NIE-ZWIAZANA czarnej dziury
                  • petrucchio Re: Test na idiotyzm 13.11.07, 12:44

> Ale jest tylko oddzialywanie grawitacji zwiazanej ksiezyca na
                    > grawitacje zwiazana ziemi.
                    > Jest tylko oddzialywanie grawitacji ZWIAZANEJ gwiazdy orbitujacej na
                    > grawitacje NIE-ZWIAZANA czarnej dziury

Gdybyś jeszcze przestał się upierać przy mitologizowaniu grawitacji i dzieleniu
                    jej na "związaną" i "niezwiązaną", może uwolniłbyś się od myślenia o materii
                    jako o czymś twardym i solidnym, co musi składać się z osobnych "ziarenek"
                    ulepionych z jakiegoś tworzywa. Odróżnienie masy od energii jest tak samo
                    umowne, jak odróżnienie fal od cząstek. Grawitacja jest sposobem oddziaływania
                    wszelkich obiektów posiadających masę/energię (także takich, które nie mają masy
                    spoczynkowej, ale mają pęd, dlatego oddziaływaniom grawitacyjnym podlegają także
                    np. fotony). Struktura wewnętrzna obiektów jest przy tym bez znaczenia.
    • Gość: hahaha Re: Test na idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:48
      c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka