Dodaj do ulubionych

Polski "Diament" w Apple

IP: 217.98.81.* 10.01.08, 17:20
Może ze względu na to, że dzisiaj jest piątek i pogoda za oknem wyjątkowo jesienna, ale jeżeli ten kawałek o Facebook'u był dowcipem, to totalnie się nie uśmiałem.
Jak ktoś piszący blog o technologiach i Internecie może nie wiedzieć o Facebook'u?!
Chyba lepiej jednak przyjąć, że to był dowcip...
Obserwuj wątek
    • Gość: fred Re: Polski "Diament" w Apple IP: 62.29.174.* 10.01.08, 17:20
      Zacząłem czytać tego bloga, bo wydawał mi się dość poważnym blogiem o technologii. Z tym facebookiem to jednak naprawdę przesadziliście.
    • Gość: rebel Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.agora.pl 10.01.08, 17:20
      Nie no, z tym Facebookiem to dowcipas. Niby chodzi o to, ze gry Arka sa takie fajne, ze powinny byc bardziej znane od najpopularniejszego serwisu. Chyba tak ironicznie

Dowcip sredni, ale zeby od razu tak sie wsciekac. A to, ze gosc robi hity na iPhone'a, to naprawde cos. Ciekawe ile na tym zarobil...
    • Gość: tigi Re: Polski "Diament" w Apple IP: 10.203.56.* 10.01.08, 17:20
      @wanty, fred: boshe, to już w ”dość poważnym blogu o technologii”, nie można sobie pozwolić na odrobinę luzu? Chyba się zwolnię :-( Tak btw. kawałek o Facebooku jest zupełnie nieistotny, ot taki wtręt. Istotne jest to, że nie tylko wygrywamy nawet najbardziej prestiżowe konkursy informatyczne, ale że ktoś w tym smutnym kraju potrafi zrobić coś ”picked by Apple”. I to jeszcze jako jeden z pierwszych.
    • Gość: clee Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.e-wro.net.pl 10.01.08, 17:20
      @tigi - należy wszędzie wstawiać emotikonki, tak, żeby nikt nie miał wątpliwości, o co w zdaniu chodzi ;).
    • Gość: wanty Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      No dobra... to zwracam honor :)
      Tak naprawdę to w Polsce rzeczywiście wiele się dzieje w informatyce szeroko rozumianej i uważam, iż jedyne co nam brak to autopromocja. Jesteśmy doceniani przez zachodnie firmy, mamy co pokazać (przykład mojego kolegi, Piotra Jaworowskiego www.hejz.com), jednak nie potrafimy się tym pochwalić jako naród.
      Może jeszcze nikt nie widzi biznesu w kompleksowej promocji polskiej informatyki...? Chyba ciekawy temat na szerszą dyskusję?
    • Gość: tarkowski Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.aster.pl 10.01.08, 17:20
      sam ostatnio trochę jęczałem, że nie jesteśmy innowacyjni, aż zrobiło mi się głupio i jednak doszukałem się całkiem wielu POlaków, którzy robią coś fajnego. Ale nie wiem, czy powyższe to nie jest szukanie sukcesu na siłę. Ktoś napisał, sprawnie, porta superpopularnej gry - nic więc chyba dziwnego, że port ten stał się sławny? Z Sudoku sprawa jest zabawniejsza, bo port mógł powstać tylko dlatego, że twórca sudoku nie pomyślał o opatentowaniu gry poza Japonia.
    • Gość: tigi Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.chello.pl 10.01.08, 17:20
      @ tarkowski: no weźże Alek, poczuj nieco magii iPhone'a. Choćby tej medialnej. Poza tym, nie tak często widzi się pasjonatów, którzy odnoszą efekty.
      Sprawdź - wersji Sudoku jest kilka. Jakoś tak się złożyło, że przebił się student z Bełchatowa.
      Jemu się chciało. I zrobił to dobrze.
      A w tym smutnym kraju czasem trzeba przekonywać na siłę o sukcesach. Bo ci jeden i drugi zaczną zrzędzić nad uchem, że się nie da, że nie można, że nie innowacyjni. Da się i można.
    • Gość: stolarzka meblarska Re: Polski "Diament" w Apple IP: 80.51.233.* 10.01.08, 17:20
      Nie znać Facebooka to nie jest powód do dumy. To kolejna platforma Web 2.0, konkurencja dla MySpace. Ten "blog" też zresztą jest jednym z odprysków W2, choć to może taki Web 2.5 bo to "blog" opłacany przez korporację.
    • Gość: ifon sucks, nokia rulez Re: Polski "Diament" w Apple IP: 80.51.233.* 10.01.08, 17:20
      A co do Bejeweled - ja na mojej nokii 7994 to mogę wszystko co ifone i jeszcze trochę. Nokia wciąga apple nosem.
      A dla Arka rispekt. Poczuł z której strony wieje i złapał się na ten wiatr zamiast jęczeć i zasłaniać się bzdurnymi wymówkami.
    • Gość: Pawel Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.dc.dc.cox.net 10.01.08, 17:20
      Ohhhh my GOD!!! Blagam nie pisz, ze pierwszy raz w zyciu slyszysz o Facebook... to najbardziej goracy startup od czasu wynalezienia krajalnicy do chleba...
    • Gość: tigi Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.chello.pl 10.01.08, 17:20
      @Pawel: litosci, to juz nie mozna zazartowac, bez używania ;-)???
      &$#@#&@*(#@.
    • Gość: hihi Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.curie.fr 10.01.08, 17:20
      zabawne, diamenciki w iPhonie wiekszym osiagnieciem niz Facebook
    • Gość: hihi Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.curie.fr 10.01.08, 17:20
      zabawne, diamenciki w iPhonie wiekszym osiagnieciem niz Facebook
    • Gość: unseen Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Panie Redaktorze, prosze poszukać na ile Microsoft wycenił wartość Facebook'a ;-) Zapłacił 250 milionów $ za 1.6% akcji, lol... liczba użytkowników serwisu wynosi około 50 mln. prosze nadrobić zaległości, może być o czyn napisać :-P
      Pozdrawiam
    • Gość: _egprs_ Re: Polski "Diament" w Apple IP: 217.10.60.* 17.01.08, 20:09
      Paru innych Polakow maczalo palce w iPhone'ie ...
      np. w EDGE'u ....
    • Gość: Gość Re: Polski "Diament" w Apple IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:20
      poprwcie ten Wasz 'klik, klik'!

"Page not found." !!!!!!!!!
    • Gość: zxcvbnm Re: Polski "Diament" w Apple IP: 195.136.164.* 02.03.08, 18:30
      Autor po co kłamiesz? Dopisujesz swoje wymyślone słowa obcym osobą, pogrubione, w tytule, pozniej afery przez takich niemyślących osób jak Ty. Nie przytaczaj komuś swoich słów. Kłamca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka