Gość: wułe Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 10:26 mało rzetely artykuł. ja kupiłem LCD 40 w MM w promocji za 2999. W najtańszym sklepie internetowym ten model kosztował, bez kosztow wysyłki 3048... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 10:32 też mi odkrycie, już od dawna wiadomo, że generalnie rzecz biorąc w hipermarketach jest najdrożej, a najtaniej w sklepach typu "Komputery" przysłowiowego pana Kowalskiego. 3-4 lata temu CRN robił nawet duże badanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czas zostać idiotą IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.08, 10:33 Próbowałem kupić parę raz (tak, parę razy) telewizor 42" w necie. Życzę powadzenia każdemu. Najtańsza oferta była albo bez vat, albo po kupieniu i podania danych nie było towaru u dystrybutora. Może dlatego, że nie chcąc się dać nabić w butle wybierałem płatność przy odbiorze (droższą o 40zł) ale bezpieczną. Inne sklepy oferowały dostawę do domu ale bez płatnością kartą. Uśmiałem się wtedy z kupowania przez net. Od tamtej pory preferuję oglądanie w MM, Euro, Saturn etc a kupowanie w małych sklepach w których zawsze się można dogadać na cenę, taką, żeby się opłacało. Miałem też wspomniane tu przypadku reklamacji przy kupowaniu z neta. Padła mi matryca laptopa. Ja z Wrocławia, sklep z Poznania, towar w serwisie HP w Niemczech. Trwało 2 tygodnie, ale udało się, myślę, że w Polskim serwisie HP nie byłoby szybciej. Ale to tak na marginesie kupowania w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bra Re: Czas zostać idiotą IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.08, 10:47 ej ten chlopak jest niepelnosprawny! autor powinien usunac ten plik i zmaiescic jakies ngranie z soba. TN CHLOPA NA OSTATNIM KLIPE JETS NIEPELNOSPRAWNY! BYLY JUZ RO TEMU AFEA Z TYM W TV!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek.gazeta Re: Czas zostać idiotą 26.10.08, 10:55 Zdaje się że MediaMarkt, EW i inne mają za małą sprzedaż skoro najemnicy z GW lansują zakupy w tych sklepach? Dzięki, tam tylko pooglądać, posłuchać, a zakupy i tak w necie. Tak z przekory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Czas zostać idiotą IP: *.devs.futuro.pl 26.10.08, 11:09 Najtańsza elektronika, to używana, kto jest w temacie może ustrzelić wspaniałe rzeczy, za małe pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szu Re: Czas zostać idiotą IP: *.chello.pl 26.10.08, 11:20 "Bycie idiotą ma swoje zalety. Ludzie traktują cię z pobłażaniem, wolno ci trochę więcej." taaaak... na moim osiedlu to by wpier**l dostał pedryl jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: Czas zostać idiotą IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.08, 11:22 hehe, Autor zawyza ceny z internetu. Ale inna sprawa ze ceny w sklepach z internetu zminiaja sie z dnia na dzien. Na ogol w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Czas zostać idiotą IP: *.chello.pl 26.10.08, 11:26 No tak jedna rzecz tansza o pare zlotych, reszta drozsza o 100 czy 200 i niby oplaca sie kupowac w marketach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzeM Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:31 Gratuluje - ten filmik na końcu przedstawia niepełnosprawnego kolesia a film został nielegalnie opublikwany przez ochornę MM - gratulacje dla agory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfsdfsdf Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:41 Autorze! Od dzisia możesz mosić zaszczytny tytuł Pierwszego Kretyna Agora SA! Nie wiesz za co? A za wklejenie ostatniego filmiku! Czy z niewidomego który wpadł pod pociąg metra (zapewne istnieją taśmy z monitoringu) też byś się naśmiewał? PS Za te kilka słow komentarza poprzedzającego filmik powinni ciebie wylać na zbitą morę i umieścić zdjęcia z tego "wydarzenia" w necie! Tez byś my się posmiali - tym razem z bezrobotnego redaktora - idioty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Czas zostać idiotą IP: 212.180.165.* 26.10.08, 11:45 Autor pominął jedną istotną rzecz: sklepy 'tradycyjne' dają możliwość obejrzenia i wypróbowania towaru (czyli - muszą wynająć powierzchnię, pracowników, kupić masę sprzętu żeby tylko stał itd.) Niech stanie się tak, że sklepy internetowe będa miały np. 80% rynku. Będą dwie możliwości- albo markety się zwiną - i nie obejrysz nigdzie towaru, albo będziesz płacić za wejście do tagiego sklepu np. 10, 20 czy 50 zł, które będzie zwracane przy zakupie produktu u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werwer Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:51 sklepy internetowe nigdy nie bedą miały 80% rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czas zostać idiotą IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.08, 12:02 powiem panu cos panie michale tak kolorowo to znowu niema jak pan to fajnie opisuje a siedze juz w tej "materii" juz troche czasu od 1995r, zgadza sie ze wiekszosc artykulow kupujac w sieci jest tansza ale wiaze sie to rowniez z pewnym ryzykiem jak np. gwarancja, zwroty itp. bo z tym niestety juz roznie bywa sam tego juz kilkakrotnie doswiadczylem dlatego same porownanie cen nic nie daje a z drugiej strony w "MM" mamy mozliwosc "utargowania" ceny sam kilkakrotnie tak postapilem i zakupilem towar po cenie jaki byl oferowany w sieci, ten artykul nie odbiega wiele od podobnych w niemczech a ludzie to nie "glupole" jak mysla media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Czas zostać idiotą IP: *.ds14.agh.edu.pl 26.10.08, 12:13 W sklepach internetowych jest taniej niż w hipermarketach. Dziękujemy Kapitanie Obvious. ep-630 w sklepie internetowym (nie na allegro) mozna znalezc juz za 34 zł, a 4GB Zenka za 251 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfde Re: Czas zostać idiotą IP: *.centertel.pl 26.10.08, 12:13 Ja zamierzam zakupic konsole xbox, przestudiowalem ceny i rzeczywiscie MM ma najlepsza oferte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Czas zostać idiotą IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.10.08, 12:18 NEONET jest najtańszy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdys Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:25 3dmarkowski@ i tu sie mylisz ! bo w kazdym sklepie netowym masz prawo oddac towar do 10 pod pewnymi warunkami. Kupowalem w agito i zadnych problemow nie robili, oddalem im towar i zamienili za doplata na cos innego. I nadal duzo taniej niz w MM i euro. Poza tym ciekawe jak autor szukal najtanszych ofert? Ja poszukalem tego laptopa jest znacznie tanszy w necie niz podane w artukule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:36 coz za swiete oburzenie! Palajmy zadza zemsty! Umiescil filmik z nieodpowiednia trescia! Zachowajmy sie jak na cywilizowanych ludzi przystalo i spalmy na stosie!;] Filmik jest nieodpowiedni, podpis jeszcze bardziej ale reakcja niektorych dramatyczna... Co do tematu: moim zdaniem dobrym pomyslem jest-> 1) szukasz w necie sprzetu (zawezamy) 2) idziemy do hipierdupiermarkietu i ogladamy 3) zamawiamy przez net. Bardzo mi przykro traktowac tak markiety ale jak sie nie potrafi rozsadnie cen dac majac takie zamowienia (i pewnie ulgi) od procudenta to przykro mi... I jest jeszcze jedna super zaleta hipiermarkietow - raty 0%. Nie wszyscy maja forse - a tu wchodzisz, wychodzisz - placisz 200 miesiecznie czy cus i masz sprzet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Czas zostać idiotą IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.08, 12:52 reklamowa bzdura. Wybierając odpowiednio produkty zawsze udowodni się, że wybrany sklep jest "najtańszy". Szkoda, że autor chciał "kupić" laptopa (a nie peceta stacjonarnego "marki" NTT - wymieniam tę markę ze świadomością i premedytacją :P) Z tymi ratami też nie jest tak różowo jak napisano. Brak zainteresowania spisywaczem cen i "informacje" wynikły z tego, że ochrona na kilometr wyczuje dziennikarza i traktuje go inaczej niż normalnego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrio Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:59 Nikon D60 jest w media markt w dwóch wrsjach z obiektywem 18-55 VR oraz 18-55 bez VR. Zestaw z obiektywem bez VR w mediamarkt w Poznaniu kosztuje niecałe 1300PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yago Re: Czas zostać idiotą IP: *.lanet.net.pl 26.10.08, 13:00 @gość: jeśli liczysz na to, że stacjonarny sklep skróci choć o jeden dzień standardowy 14-dniowy termin naprawy gwarancyjnej tylko dlatego, ze ma na miejscu własny serwis, to możesz się baaardzo zdziwić. Tak samo jak sklep internetowy wysyłają sprzęt do firmowego serwisu i rozkładają ręce, że jeszcze nie wrócił. Jak chcesz, to możesz się sądzić o przekroczenie terminu. Żona kupiła w necie lustrzankę Olympusa i miała z nią jakieś kłopoty, ale serwis ładnie się zachował - co prawda aparat jeszcze nie wrócił, ciągle robią mu sekcję, ale wysłali jej na czas naprawy zastępczy aparat z takimi samymi obiektywami. To gdzie lepiej dbają o klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Czas zostać idiotą IP: *.gprs.plus.pl 26.10.08, 13:08 3dmarkowski to zależy od sklepu internetowego ja jak kupowałem książki na necie to jak mi przyszły 3 dobre a 1 zła to kazali mi odesłać a sami mi wysłali właściwą jeszcze tego dnia co u nich reklamowałem tą złą (czyli wysłali zanim doszła do nich ta złą), a na dodatek to koszt przesyłki tej złej do nich mi zwrócili. A w komutroniku jak kupiłem monitor z martwym pikselem to nie chcieli wymienić. Raz jak kupiłem na allegro ciśnieniomierz i przyszedł wadliwy to się dogadałem z nimi że mama weźmie ten ciśnieniomierz do nich (akurat jechała do tego miasta co ich firma się znajduje) i wymienili od ręki po uprzednim sprawdzeniu przez pracownika tego wadliwego przy mamie. Więc to różnie bywa. Raz jak moja mama kupiła szczoteczkę elektryczną w Auchan to musiała składać reklamację i czekać chyba 2 tygodnie aż reklamacja zostanie rozpatrzona zanim dostała zwrot pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 13:10 <<<< Zastanawia mnie jakie to przygody DHL, czy chodzi o zamordowanie dwóch pracowników tej sieci w Afganistanie?? Niesmaczne, naprawde!!! >>>> Mysle ze raczej chodzilo o uszkodzeniu przesylki dla Microsoftu.Bylo w gazetach pare dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpisujac za dlugi Re: Czas zostać idiotą IP: 79.97.244.* 26.10.08, 13:28 . Odpowiedz Link Zgłoś