Dodaj do ulubionych

Prawo Murphy'ego

06.01.09, 16:56
okazuje sie ze obchodzimy w tym roku 60-lecie prawa Murphy'ego a zatem zasady,
ze jesli cos moze zepsuc sie/pojsc niezgodnie z planem, tak sie wlasnie
stanie. a zatem jesli spadnie nam kromka chleba, szanse sa wyladuje strona
posmarowana w dol (byly kiedys badania wskazujace, dlaczego tak sie wlasnie
dzieje - wysokosc stolu/krzesla i ilosc obrotow, ktore kromka chelba moze
wykonac lecac w dol).

tak czy owak oto przydatne linki:

www.tinyurl.pl?S9OKiJ2g
www.murphys-laws.com/
Obserwuj wątek
    • ap13579 Re: Prawo Murphy'ego 06.01.09, 17:18
      Prawo to w odniesienu do dalataty znaczy , ze mając szanse byc miłym
      czy byc wrednym ,dalatata wybierze: klikanie, madciowanie,
      bzdyczenie i gulgotanie.
      • dalatata Re: Prawo Murphy'ego 06.01.09, 17:33
        Leos, odpowiadam ci usmiechem na to.
        i wiem. najgorsze jest to klikanie.
        • charioteer1 Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 00:04
          Ja sie z przed-przedmowca nie zgadzam. Dalatata jest wredny z definicji, wiec
          jezeli sie usmiecha, to wlasnie prawo Murphy'ego w dzialaniu.
          • dalatata Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 00:09
            OK, ale star trek i tak jest lepszy od gwiezdnych wojen.
            • 3promile Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 00:20
              Uuuuuu, zraniłeś mnie!
              • dalatata Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 00:21
                no bardzo przepraszam. ale wiesz, amicus Lord Vader, sed magna amica veritas....
                • 3promile Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 10:27
                  Spock był gejem i masonem!
                  • dalatata Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 10:34
                    to mam byc zazdrosny czy co?

luk skajloker byl najmniej atrakcyjnym amantem w historii galaktyki. a kumplami
                    tam sa ludzie, ktorych wygnali ze wsi za glupie imiona. Leja (dobrze ze nie
                    sraja), Duku, dzaba i ten kudlaty.

jedyny joda fajny jest.
                    • 3promile Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 10:37
                      Nie gadam z szowinistami!
                      • dalatata Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 10:42
                        to sie nazywa przygwozdzenie argumentami!

Mr Sulu, set course for the nex watek. Engage!
                        • adept44_ltd ożesz 07.01.09, 15:58
                          znowu przegapiłem fajną dyskusję :-(
                          • dalatata i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:23
                            ale o Star Treku zawsze mozna podyskutowac.
                            nie tylko o Seven of Nine: tiny.pl/63h9
                            • kala.fior Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:25
                              te protezy to napewno nie leczenie....
                              • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:28
                                to nie protezy. ona jest Borg, to co innego.
                                a tak powaznie to chcialem kiedys napisac o konsturkcji tej postaci,
                                niekoniecznie ze wzgledu na protezy.

resistance is futile.
                                • kala.fior Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:30
                                  tak teoretycznie czy planowałeś field research ? Martwiłbym się o granty .
                                  • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:33

mialo byc o kulturze wizualnej, konstrukcji czlowieczenstwa itd itd.

glodnemu kalafior na mysli.
                                    • charioteer1 Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:38
                                      dalatata napisał:

> glodnemu kalafior na mysli.

No nie wiem, czy kalafior. Kto tu zaczal o asymilacji?
                                      • adept44_ltd Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:42
                                        poasymilowałbym - powiedziała rozmarzonym głosem malinka w nocy
                                        • charioteer1 Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:03
                                          adept44_ltd napisał:

> poasymilowałbym - powiedziała

Czy tylko mnie sie zdaje, czy tu sie jakas dwoistosc wkradla?
                                          • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:12
                                            tak, ten Borg ma dwie duze maliny :-)
                                          • adept44_ltd Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:33
                                            czasem się wkrada... chciałem pozbawić podtekstów...
                                      • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:09
                                        ze niby ja? asymilacje robia Borgi! i tyle.
                                        resistance is futile.

Kala.fior mysli o bardzo konkretnej Borgownie.
                                        • adept44_ltd Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:34
                                          może na borg???
                                          • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:35
                                            nie, nie jej maliny nie sa ani na borg, ani na kreche ani na zeszyt. to dwie
                                            zdrowe maliny.
                                    • kala.fior Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:40
                                      ...ciekawe, chyba podobne aspekty (płaskie postacie) sprawiają ze nie cierpię
                                      star trek i całej reszty (trzeba to połykać od dziecka a ja jakoś przeoczyłem
                                      początek, inne bzdurki łykam i owszem).
                                      • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:12
                                        hmmmmm. ja o star treku dowiedzialem sie dopiero w UK. za komuny nie bylo. i
                                        mialem szzcescie bo zaczalem od TNG, ktora jest wedlug mnie najlepsza. pozniej
                                        sie dowiedzialem ze ST to zupelnie kultowa seria. i sie zaczalem przygladac
                                        bardziej (i torche czytac). i to jest zupelnie niezwykla telewizja. a ja sie
                                        patrzy na siermieznosc TOS to to sie w pale nie miesci, ze to taki sukces
                                        • kala.fior Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 17:41
                                          mnie na ST ciągnęli koledzy Amerykanie, dla nich był to zupełny kult, a ja
                                          oczywiscie nic z tego nie rozumiałem, nie da się do tego wejść nie znając
                                          początku.. zresztą tak samo ciągnęli mnie na futbola (US), basebola a Angole na
                                          krykieta a ja posłusznie chciałem to wszystko przyswoić, biedaczek w malinach !!!
                                          • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 18:03
                                            to prawda, szczegolnie do ST trzeba miec podstawy.
                                            ja na krykieta sie nie dalem wyciagnac. ja zasypiam przy sprawozdaniu z
                                            najciekawszych momentow. nie mowiac o tym, ze nie znam regul gry. zreszta mecze
                                            ktore sie przerywa na lunch czy na herbate sa dla mnie tak odjazdowe, ze ni
                                            edaje rady
                                            • kala.fior Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 18:27
                                              ditto,
                                              natomiast "media is the message", wyjaśnił mi to jeden znajomy, w baseballu
                                              najważniejsze są przerwy, bo można pooglądać reklamy, strzelić piwko i hot-doga,
                                              reszta to tylko drobne dystrakcje,
                                              ten sam rytm (star/stop/(reklama, eat, drink)/start/stop) jest ten sam w tych
                                              sportach.
                                              • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 18:31
                                                mnie niedawno kolega wyjasnil ze sie na krykieta ksiazke bierze. i przerywa sie
                                                czytanie jak akurat cos sie dzieje.
                                                • kala.fior ST -wersja originalna 07.01.09, 19:12

uk.youtube.com/watch?v=R2qGr4rJyKM
                                                  • adept44_ltd Re: ST -wersja originalna 07.01.09, 19:47
                                                    tutti pingwini?
                                                  • charioteer1 Re: ST -wersja originalna 07.01.09, 19:56
                                                    et una pingwina
                                                  • adept44_ltd Re: ST -wersja originalna 07.01.09, 19:59
                                                    una pingwina - strasna gadzina...
                                                  • charioteer1 Re: ST -wersja originalna 07.01.09, 20:06
                                                    Pingwina, jak pingwina. Co sie czepiasz?
                                                  • dalatata profanacja!!!!!!!!! 07.01.09, 19:57
                                                    tu jest najnowszy ST.
                                                    uk.youtube.com/watch?v=puXPozd-kuc
                                                    musze przyznac ze nowi Kirk i Spock mnie irytuja.
                                                  • charioteer1 Re: profanacja!!!!!!!!! 07.01.09, 20:07
                                                    Hm, troche przypomina Star Wars i Mad Maxa...
                                                  • dalatata Re: profanacja!!!!!!!!! 07.01.09, 20:09
                                                    mam nadzieje ze nie, bo juz ostatni film, Nemesis, mial slabe recenzje. ja ten
                                                    sie nie uda, to to bedzie koniec star treka.
                                                  • dalatata Re: profanacja!!!!!!!!! 07.01.09, 20:16
                                                    a moglo byc tak fajnie....

uk.youtube.com/watch?v=1k2wJZFDkYI
                                                  • charioteer1 Re: profanacja!!!!!!!!! 07.01.09, 20:38
                                                    Ciezka sprawa z ta Borgowna, dalatata...
                                                  • dalatata Re: profanacja!!!!!!!!! 07.01.09, 20:49
                                                    nooooooo. a moglby to byc taki slodki ciezar....
                            • adept44_ltd Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:29
                              musiłabym wymyślić coś kompletnie z kosmosu, bo nie widziałem...
                              • dalatata Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:30
                                o star treku? no wiesz co!
                                • adept44_ltd Re: i to niezwykle wazna! 07.01.09, 16:34
                                  traumą był dla mnie taki dziwny serial w dziwnej audycji STUDIO 2, Kosmos
                                  1999... i tak już zostało, ciekawe, czy ktoś to pamięta...
                                  • dalatata Space 1999 07.01.09, 16:35
                                    wyjatkowo do kitu. a ST to jest powazna sprawa. pierwszy pocalunek w telewizji
                                    miedzy bialym mezczyzna a czarna kobieta na przyklad to ST TOS (the original
                                    series).
            • charioteer1 Re: Prawo Murphy'ego 07.01.09, 00:46
              dalatata napisał:

> OK, ale star trek i tak jest lepszy od gwiezdnych wojen.

Alez ja sie z tym zgadzam w calej rozciaglosci. Zdecydowanie!
    • kala.fior If it can stick, it will ! 07.01.09, 15:54
      Najsłodsze malinki są w najgęstszych chaszczach i najbrzydszych paszczach ?

--
      • charioteer1 Re: If it can stick, it will ! 07.01.09, 16:03
        Chaszcze sa OK, ale zeby w paszczy szukac malinek?
        • kala.fior Re: If it can stick, it will ! 07.01.09, 16:19
          charioteer1 napisał:

> ale zeby w paszczy szukac malinek?
          >
          ... paszcza nie szuka, paszcza znajduje !
      • charioteer1 Re: If it can stick, it will ! 07.01.09, 16:04
        Za linkiem, ktory zapodal dalatata:

It was not the malinka in the chaszcze but the pair on the ground that caused
        the trouble in the garden.
    • dar61 Re: Na lewo od Murphy'ego 07.01.09, 22:01
      Poczytałem lawinę wpisów tu i,
      czego sie u siebie nie spodziewałem,
      zgadzam się z {Madciem} co do twardej ręki w sprawie produkcji soku
      malinowego.

A serial ST to STrata czasu.
      Krykiet i bazopiłka?
      Palant dla starszych dzieci.

Reklamy - won!
      • dar61 Zapomniałbym o szkliwie 07.01.09, 22:09
        Zapomniałbym dodać, że w Mu-prawach najprzykrzejsze jest to, że po
        zamartwianiu się o te kilka części pozostałych po zdemontowaniu i
        rewitalizacji całości - ktoś NADAL musi tę kromkę upadłą na brudną
        podłogę zjeść.

A chrzęst piasku w zębach niszczy szkliwo...

Mr Murphy! - R.I.P.
      • dalatata Re: Na lewo od Murphy'ego 07.01.09, 22:32
        ale nam pojechal dar61. to chyba troche zalezy co kto lubi i na co lubi czas
        poswiecac. de gustibus.....

a czy ci sie podoba czy nie, to ST to kawal historii telewizji. i to tej dobrej
        historii, telewizji zaangazowanej spolecznie, bo wbrew pozorom ST, sczegolnie
        TOS i TNG dostarczaly niezwykle ostrego komentarza o rzeczywistosci spolecznej,
        w ktorej wystepowaly.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka