dudala76 26.08.09, 11:08 Wybór należy do Państwa RP. No bo marihuany nie wolno palić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megasceptyk To nie pijacy są biedakami ale biedacy pijakami 26.08.09, 11:11 Kto lubi seks ten polubi też marihuanę a nie kto lubi marihuanę to przez nią lubi seks i ma przedwczesne wytryski. Widać za bardzo są podjarani. Odpowiedz Link Zgłoś
puba badania NaókoweE:P 26.08.09, 11:15 Jednak zdaniem naukowców w tego typu analizie powinno się uwzględnić również inne czynniki, w tym palenie papierosów, picie alkoholu i wykonywany zawód. i pewnie naturalna impotencję:P Oto rzetelne badania naukowe. Ponizej cytowane przemyslenia kolegi mają równie wysoką wartość odkrywczą co przytaczane w tym marnym tekście badania. nawet śmiać mi się nie chce. megasceptyk napisał: > Kto lubi seks ten polubi też marihuanę > a nie kto lubi marihuanę to przez nią lubi seks > i ma przedwczesne wytryski. > Widać za bardzo są podjarani. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: badania NaókoweE:P 26.08.09, 11:21 wszystkie grubasy lubią czekoladę a może ten kto lubi czekoladę zostaje grubasem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_myszkow [...] 26.08.09, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: badania NaókoweE:P 26.08.09, 21:53 Moja chuda żona uwielbia czekoladę i się nią obżera pozostając chudzielcem :) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: badania NaókoweE:P 27.08.09, 14:58 I co w związku z tym? Cukier nie ma związku z otyłością. Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: badania NaókoweE:P 27.08.09, 21:09 megasceptyk napisał: wszystkie grubasy lubią czekoladę a może ten kto lubi czekoladę zostaje grubasem? Masz chłopie alzheimera czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: badania NaókoweE:P 28.08.09, 11:00 Uspokój się i pomyśl jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: badania NaókoweE:P 30.08.09, 09:23 No już widzę że źle założyłem w którym miejscu pytania był niewidoczny akcent :D pax Odpowiedz Link Zgłoś
truq Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:16 a zawsze myslalem ze jest dokladnie odwrotnie, wszyscy moi znajomi ktorzy pala mowia ze to najlepszy afrodyzjak, przedluza stosunek itd, nawet w inicjacjach greckich marihuana pelnila pierwotnie funkcje afrodisiacum, hindusi ktorzy caly czas pala wymyslili kamasutre...swiat bedzie stal na glowie dopoki bedzie mozliwosc drukowania takich bredni jak te Odpowiedz Link Zgłoś
ziggyskydive nie w drukowaniu problem... 26.08.09, 11:21 problem, ze niektórzy w to wierzą... www.politykanarkotykowa.pl/zostan,czlonkiem,naszej,sieci.html wyborcza.pl/narkopolacy/0,100612.html Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk znowu manipulacja danymi 26.08.09, 11:25 I dlaczego zniknął ten wątek forum.gazeta.pl/forum/w,904,99222775,99439838,delegalizowac_bialy_chleb_pieczywo_uzaleznia.html Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 12:12 truq napisał: > a zawsze myslalem ze jest dokladnie odwrotnie, wszyscy moi znajomi > ktorzy pala mowia ze to najlepszy afrodyzjak I pewnie dlatego Ci, ktorzy maja problemy zaczynaja palic. A potem takie wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:19 może to i prawda. ale nie trzeba przecież palić codziennie, prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:26 "Okazało się, że wśród mężczyzn codziennie palących marihuanę czterokrotnie częściej zdarzały się problemy z osiągnięciem orgazmu" ***************************** Z takich badań wynika jedynie korelacja, którą nie mówi czy w wyniku palenia marihuany pojawiły się owe problemy, czy też owe problemy skłoniły do palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:52 Może palacze marihuany mają po prostu cztery razy więcej stosunków. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:28 sprawdzałem sprawdzam i nie prawda... poza tym wynika to zapewne z dymu (tak jak papierosy) ... nie należy palić codziennie bo w dużych ilosciach to nawet wit. C szkodzi ciekawostka: w latach 60 tych przy badaniach stwierdzono ze u małp przy paleniu MJ zmniejszała się liczba komorek nerwowych... wywnioskowano ze marihuana to powoduje... okazalo sie ze faszerowano malpy gestym dymem 3-5 godzin dziennie przez 6 miesiecy codziennie i bylo to spowodowane niedotlenieniem mózgu legelize! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Z lekka off-topic 26.08.09, 15:13 te_rence napisał: > ciekawostka: > w latach 60 tych przy badaniach stwierdzono ze u małp przy paleniu > MJ zmniejszała się liczba komorek nerwowych... wywnioskowano ze > marihuana to powoduje... okazalo sie ze faszerowano malpy gestym > dymem 3-5 godzin dziennie przez 6 miesiecy codziennie i bylo to > spowodowane niedotlenieniem mózgu Ogarnij się!! NIkt nie mówi o siedzeniu w komorze gazowej!!! > > legelize! Konsekwencje palenia marihuany w czasie ciąży Wyniki badań opisanych w magazynie "New Scientist" dowodzą, że palenie marihuany w czasie ciąży może powodować defekty układu nerwowego potomstwa. A właśnie po ten narkotyk najchętniej sięgają kobiety w wieku reprodukcyjnym. Naukowcy podawali ciężarnym samicom szczura niewielkie dawki cannabinoidów (związków odurzających w marihuanie). Okazało się, że ich potomstwo przez całe życie uczyło się znacznie gorzej niż dzieci samic, które nie otrzymywały narkotyku. Ponadto szczury mające kontakt z narkotykiem w okresie płodowym wykazywały hiperaktywność w czasie dorastania i problemy z pamięcią w wieku dojrzałym, utrzymujące się aż do śmierci. Długoterminowe badania nad uczeniem się szczurów wskazują zatem na nieodwracalne zmiany w elektrochemicznym funkcjonowaniu mózgu dzieci, których matki podczas ciąży przyjmowały marihuanę. "Człowiek nie różni się w tym względzie od gryzoni" - twierdzi doktor Vincenzo Cuomo z Uniwersytetu La Sapienza w Rzymie. żródło: www.psychologia.edu.pl/index.php?dz=serwis&op=opis&id=198 Odpowiedz Link Zgłoś
shadowofeclipse Re: Z lekka off-topic 26.08.09, 16:01 Podobnie działa palenie poniżej 15 roku życia, osoby które tak wcześnie zaczną palić mają do końca życia większe problemy z uczeniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:42 te_rence napisał: > sprawdzałem sprawdzam i nie prawda... ***************************** Dane są opracowane statystycznie. Nie ma analizy poszczególnych przypadków, które mogą być wyjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:31 Wniosek - palisz ziolo to dzielisz kobiete z niepalacym. Palący ma zmniejszone libido i przedwczesny wytrysk (inaczej mowiac cienki z niego kochanek), paląca zwiekszone libido, brak problemow z orgazmem i wielu partnerow. Wniosek - Palacz gandzi = ROGACZ. Nie martwcie sie, kolejny joincik zmnijszy bol wynikajacy z porostu waszych rogow... Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:37 próbujesz podbujdować swoje ego? Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:37 Z depenalizacji marihuany nic w Polsce nie będzie dopóki nie wymrze pokolenie starych alkoholików którzy teraz trzymają władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza święte słowa 26.08.09, 12:46 dokładnie tak a nawet bardziej bo rośnie nowe pokolenie konserwatystów którzy będą się trzymać tradycyjnego narkotyku jakim w Polsce jest alkohol etylowy ćpany powszechnie w różnych stężeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Re: święte słowa 26.08.09, 15:02 Żyje na dzielnicy, na której sporo osób pali zielsko od lat, i widzę co sie porobiło na stare lata z tymi ludzimi. Grupa 25 latków, kórzy z trudem logicznie ubierają myśli w słowa. Jeśli o mnie chodzi to ćpajta i chlejta do upadłego, byle żadnen mi w drogę z agresorem nie wszedł bo źle się to dla niego skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Mylisz skutki z przyczynami 26.08.09, 15:18 też widuję dresbydło, myślisz że przez chlanie zostają złodziejami io degeneratami? Otóż nie, oni tacy są od początku i staczają się na dno w sposób naturalny. Zgadza się, prostaki nie znają umiaru. Daj prostakowi wybitne wino a wychleje je ciurkiem i zwali się pod stół. Po prawdziwej gandzi nie będzie żadnych konsekwencji. Druga sprawą jest to, że to coś dostępne teraz w Polsce to nie jest M tylko jakiś syf i do ust bym tego nie wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk zapominasz, że kobiety palące M nie lubią frajerów 26.08.09, 11:55 i siusiumajtków a to one mają zwiększone libido do tego czterokrotnie zwiększona akrywność wśród użytkowników M, chyba któryś ci żonę pyknął że taki kompleks masz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Re: zapominasz, że kobiety palące M nie lubią fra 26.08.09, 12:29 Drogi megasceptyku, porostu rozmawiam z kolezankami i poczatek konca ich wiernosci dziwnie nakladal sie na wzrost zaiteresowania gandzia u ich partnerow. Wszystko jak opisano w artykule, palacz nie bzykal i ktos go wyreczal. Co sie tak oburzasz? Chyba masz podejrzenia, ze pojawili sie w twoim zwiazku szwgarowie po pedzlu. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: zapominasz, że kobiety palące M nie lubią fra 28.08.09, 11:04 Domyślam się, że rozmawiasz z koleżankami. Ja gram z kumplami w kręgle a po pracy uszczęśliwiam żony frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 12:08 Tłumacz tak sobie dalej :) Czekam na kolejne "naukowe badania", które wykażą np. że mężczyźni rzadziej chodzący do fryzjera są bardziej narażeni z tego powodu na przedwczesne łysienie ;) Facet nałogowiec, palący codziennie spore ilości od dłuższego czasu, faktycznie może mieć problemy z bzykaniem. I wieloma innymi rzeczami. A każdy, kto spróbował baraszkować po gandzii, ma z hasła "marycha albo orgazm" solidną porcję radochy, legalnej i za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
darozlasu Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 12:55 HEH! Większej bzdury jeszcze nie czytałem. Zmniejszone libido i przedwczesny wytrysk :)- Jakoś nie zauwarzyłem....A ci co nie palą się cieszą jacy to oni są extra kochankami, no nie mogę. Jak jesteś kiepski to przykro mi potrenuj może będzie lepiej, zapalenie raczej nie pomoże, ani nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 14:14 A to dziwne bo na swoim forum palacze MJ mają inne wnioski. www.forum.haszysz.com/seks-t16644.html?t=16644&highlight=seks Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Przecież narkomani to generalnie impotenci 26.08.09, 11:35 Mozna poczytac na forach, że myśla tylko jak zdobyć "zioło". To uszkodzenie mózgu. Chcą np. legalizowac chocby marihuanę. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 11:52 Moment - albo przedwczesny wytrysk albo problem z orgazmem. Odpowiedz Link Zgłoś
tombanger Powiem tak... 26.08.09, 11:52 Po co komu jeszcze orgazm jak jest zbakany :) Litosci... :) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Powiem tak... 26.08.09, 11:57 właśnie, to tak samo jak bzykac się w czasie skoku spadochronem albo robić kupę na 40stopniowym mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_tosia To w ogole mial ten orgazm czy mial za wczesnie?! 26.08.09, 12:24 bo z artykulu wynika ze jak ktos jest zbakany to nie ma ale potem juz na czysto ma za wczesnie - i akurat z tym sie zgodze bo jak sie spalic z dziewczyna to mozna sie kochac godzinami :D Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Re: To w ogole mial ten orgazm czy mial za wczesn 26.08.09, 12:50 Mozliwe, ze liczni palacze ziola nie moga osiagnac orgazmu bo nie maja wzwodu, a Ci co maja, maja tez przedwczesny wytrysk. Wsrod mezczyzn ktorych wczesniej nie leczono z impotencji, lub nie zdiagnozowano jako impotentow, a mimo tego uzywajacych viagry (sildenafilu) 7% stanowia niepalacy gandzi, a 76% spośród nich przyznaje się do palenia gandzi (zrodlo ponizej. Dziwnym trafem, zbuchani siegaja po Viagre 10 razy czesciej. Palisz to potrzebujesz Viagry. Grunt, ze ich dziewczyny sa w potrzebie, a mnostwo trzezwych wyciagnie pomocna dlon, choc dlon brzmi dziwnie w kontekscie natury tej pomocy... Literatura naukowa: Eloi-Stiven ML, Channaveeraiah N, Christos PJ, Finkel M, Reddy R. Does marijuana use play a role in the recreational use of sildenafil? J Fam Pract. 2007 Nov;56(11):E1-4 Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Przyczyna czy skutek? 26.08.09, 12:49 Może być również tak, że mężczyźni z takimi zaburzeniami częściej palą marihuanę niż mężczyźni bez tych zaburzeń. Nie wiadomo więc co jest przyczyną a co skutkiem. Z wyciąganiem wniosków z wyników badań o takiej wyjątkowo wąskiej perspektywie należy bardzo uważać. Poza tym już tyle było artykułów, że np. kawa jest szkodliwa i równie dużo artykułów, że picie kawy jest zdrowe. Wyniki zależą od tego, kto zleca wykonanie badań. Wnioski z artykułu można więc potraktować jako ciekawostkę, ale z nauką nie mają one wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
handsolo Kolejny przykład na wyższość gandzi nad wódą... 26.08.09, 12:56 Coś mi się wydaje że chlejąc wódę codziennie, to korzeń może wogule odmówić współpracy. Jakoś mało jest badań w tym kierunku, dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
gshegosh81 Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 13:15 Albo się ma problem z osiągnięciem orgazmu, albo przedwczesny wytrysk, nie rozumiem jak można mieć oba naraz :D Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 13:35 Mozliwe, ze liczni palacze ziola nie moga osiagnac orgazmu bo nie maja wzwodu, a pozostali ktorzy maja wzwod, maja tez przedwczesny wytrysk. Nie wszyscy musz miec oba problemy jednoczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek [...] 26.08.09, 13:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
igit65 Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 14:11 Dziwne... . Mam 46 lat, palę marihuanę prawie codziennie (prawda, że z reguły w minimalnych ilościach) od 18 lat i nie zauważyłem ani jednego ze wspomnianych problemów. Rozumiem więc, że sezon jest zdecydowanie ogórkowy (sic!!) Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 14:54 igit65 napisał: > Dziwne... . Mam 46 lat, palę marihuanę prawie codziennie (prawda, że z reguły > w minimalnych ilościach) od 18 lat i nie zauważyłem ani jednego ze > wspomnianych problemów. Rozumiem więc, że sezon jest zdecydowanie ogórkowy (sic > !!) Mój dziadek ma 83 lata, od 21 roku życia palil papierosy, rzucił 4 lata temu i żyje dalej, m się całkiem nieźle, dokuczają mu tylko żylaki. Jak to w końcu jest z tym tytoniem co? Odpowiedz Link Zgłoś
sssnakeee Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:24 head-cancer napisał: > Mój dziadek ma 83 lata, od 21 roku życia palil papierosy, rzucił 4 lata temu i > żyje dalej, m się całkiem nieźle, dokuczają mu tylko żylaki. Jak to w końcu jest > z tym tytoniem co? Jest to samo co z innymi używkami, każdy organizm reaguje na dane substancje inaczej (ile masz lat? tylko nie mów że pełnoletni bo jakbyś był to byś się skapnął). Świat jest na tyle fajny że każdy człowiek jest inny (nie ma monotonii ;P ). Jedni wypiją dużo i jeszcze rozmawiają, inni wypiją 2razy mniej i słuchają szumu muszli klozetowej. Wszystko zależy od wielu czynników. Dlatego nie jest powiedziane czy od tego się uzależnisz a od tego nie, po zażyciu tego będziesz miał zgon/nie pożyjesz długo a po zażyciu siamtego nic ci nie będzie. Człowiek jest najbardziej skomplikowaną istotą na tej planecie (całkowicie nie zbadaną i ciągle poznawaną na nowo). Twojemu dziadkowi pogratulować że nie dostał od papierosów żadnego raka czy czegoś innego. I tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
gostz Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:21 niestety ja i Szanowny Pan Kolega miescimy sie zapewne w bledzie statystycznym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai ganda uczy nas hedonizmu 26.08.09, 14:38 I pokazuje, że orgazm jest w seksie zupełnie nieistotny. Jak się pojawi, OK, jak go nie ma, też OK. Przestrzeń rozkoszy jest znacznie szersza. A fazy typowych, pijących wódę heteryków (bo akurat nie słyszałem jeszcze o homo, który by nie jarał), żeby tylko włożyć twardego penisa do dziurki i szybko się spuścić - są słabe z punktu widzenia możliwości, jakie tkwią w ciele i umyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 14:57 Przeciwnicy konopi coś strasznie bokami robią, skoro aż posuwają się do robienia takich durnowatych badań. Działanie THC na organizm ludzki znane jest od 100 lat i nie trzeba już wymyślać nowych teoryjek. Co niby mają te badania potwierdzać?? Że palenie marychy szkodzi? A picie wódki nie szkodzi?? Napity człowiek jest dużo niebezpieczniejszy niż najarany. Po wódzie pitej codziennie też są problemy z erekcją, jest problem rozwiązłości i tym podobne hity, ale jakoś nikt nie postuluje zakazu uprawy ziemniaków, zbóż czy buraków cukrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroleptyk Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:17 ben-oni napisał: > Przeciwnicy konopi coś strasznie bokami robią, skoro aż posuwają się do > robienia takich durnowatych badań. Dlaczego durnowatych?? >Działanie THC na organizm ludzki znane jest > od 100 lat i nie trzeba już wymyślać nowych teoryjek. Jak to jest znane?? Masz na myśli, że wszystko wiemy o działaniu THC na mózg?? > Co niby mają te badania potwierdzać?? Że palenie marychy szkodzi? A picie > wódki nie szkodzi?? To zależy od hipotezy jaką kierują sę badacze, a gneralnie mają nam dać wiedzę jak oddziałuje na organizm, mózg. >Napity człowiek jest dużo niebezpieczniejszy niż najarany. Ale z tego nie wynika, że najarany jest bezpieczny. A picie > wódki nie szkodzi?? Szkodzi > Po wódzie pitej codziennie też są problemy z erekcją, jest problem > rozwiązłości i tym podobne hity, ale jakoś nikt nie postuluje zakazu uprawy > ziemniaków, zbóż czy buraków cukrowych. Konluzja z tego co napisałeś jest taka, że przyjąłeś do wiadomości iż THC może powodować problemy natury seksualnej. Zakazy, nakazy to już kwestia polityki a nie działania danej substancji na organizm i ja się tym specjalnie nie interesuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 16:59 Tak, działanie THC jest doskonale znane, bo badano te substancje tysiące razy. I dowiedziono już dawno, że szkodliwość jej jest znikoma w porównaniu z zaletami. Ale tego nikt otwarcie nie powie po narazi się lobby zwalczającemu konopie, czyli amerykańskim producentom bawełny i papieru z celulozy drzewnej. Hipotezę ci "naukowcy" postawili sobie jedną, udowodnić szkodliwości marihuany. Jak się chce, to można i udowodnić szkodliwości oddychania. Ale z alkoholikami nie walczy się przy pomocy policji tylko łaskawie, na koszt społeczeństwa leczy, bo alkoholizm to ponoć choroba... Pijaków nikt nie wsadza do więzienia, a palących trawę tak. Skoro picie wódki szkodzi to ja chcę zrównania w prawie picia alkoholu z paleniem marihuany, produkcji wódki z produkcją konopi indyjskich, zakazu handlu i spożywania alkoholu (tak jak to jest w przypadku trawy). Od palenia marihuany nigdy nikt nie umarł, z przepicia umierają tysiące. Przyjąłem konkluzję, że jeśli nawet po trawie ma się problem z erekcją to jest to problem palącego a nie "naprawiaczy świata". Jeśli ktoś walczy z konopiami to niech nie robi to pod hasłem dbania o zdrowie, bo w kontekście przemysłu spirytusowego zalatuje to straszna hipokryzją. Niech ten ktoś jasno powie, że nie chce konkurencji w przemyśle olejarskim, farmaceutycznym, włókienniczym czy papierniczym i niech nie wymyśla nowych idiotycznych badań na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroleptyk Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 18:24 ben-oni napisał: > Tak, działanie THC jest doskonale znane, bo badano te substancje tysiące razy. > I > dowiedziono już dawno, że szkodliwość jej jest znikoma w porównaniu z zaletami. Doskonale znane?? Na jakich badanich opierasz wniosek, że szkodliwość jest znikoma w porównaniu do zalet? Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Dyskusja z cpunem bez kija nie ma sensu 27.08.09, 15:54 Neuroleptyku, drogi kolego, nie probuj przemawiac do degenerata. Marycha, podobnie jak kazdy inny nalog, zabija przede wszystkim wole, niszczy mozg i prowadzi do bezmyslnego samooklamywania sie narkola. Alkoholika mozna czasem przekonac, choc baaardzo rzadko. Niuchacze i skretociagi wymagaja lania kijem, trzymania za brudny pysk i lania jeszcze raz. Bicie musi dolegac bardziej, niz glod narkotykowy, ot cala filozofia. Fakt, 99% nie przezywa terapii, ale czemu ma to nas obchodzic? Oni i tak sa skazani na marny zdech, to tylko kwestia czasu i niebotycznych kosztow spolecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Hmm, skąd ty czerpiesz wiedzę, z dyskoteki? 28.08.09, 11:11 Po pierwsze marihuana nie uzależnia więc dlaczego błędnie piszesz o nałogu. Według światowej organizacji zdrowia ( WHO) i wszystkicvh naukowców nie został odkryty i nie jest znany na całej planecie przypadek, żeby ktoś się w jakikolwiek spsosób kiedykolwiek uzależnił od marihuany. Tak jak jedzenie chleba czy patrzenie na słonie nie jest nałogiem tak palenie marihuany nie jest nałogiem. To są faky znane badaczom. Nie rozumiem na jakiej podstawie zaprzeczasz badaniom całej ludzkości? A teraz przejdźmy do nałogu, jest to choroba polegająca na uzaleznieniu organizmu w taki sposób, że objawy odstawienia powodują fizyczne reakcje organizmum bardzo nieprzyjemne, potocznie zwane głodem a jest to uczucie umierania pod wodą, Większość sięgnie w takim stanie po papierosa lub piwko. Mówisz, że trzeba chorych lać kijem i sprawdzać czy oddychają. Dobry z ciebie faszysta ale faszystowskie metody bezmózgich brudasów nigdy nie działały bo co głupi wymyśla jest po prostu głupie i nieskuteczne. I nie zdziw się jak założę ci chomąto na ryj i będę tobą orał pole, do tego jesteś stworzony i masz wszelkie kwalifikacje na woła. Odpowiedz Link Zgłoś
positum "Rośliny Miłosci" Christian Rätsch 26.08.09, 15:05 Polecam wszystkim niespełnionym kochankom książkę Christiana Rätscha "Rośliny Miłości". Nie dosyć, że bardzo pięknie wydana, to znajdziecie tam sporo użytecznych przepisów... Może jeszcze da się ją kupić gdzieś w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sssnakeee Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:09 Dziwi mnie fakt że ludzie co nie palili nigdy MJ (każdy wybiera, też musimy to uszanować) odzywają się mądrząc się i podpierając badaniami (z dupy dodam - firmy produkujące głównie papierosy z powodu braku zakazu reklamowania się muszą dać naukowcom łapówkę żeby trochę wyniki pozmieniać. Przyjmuję że jesteście dorosłymi ludźmi z funkcjonującymi mózgami - nadal nie wiecie że świat opiera się [sic!] na pieniądzach?!). Przestańmy w Polsce myśleć ideologicznie tylko logicznie!! Wyrzućcie TV bo to gó...!! Prawda jest tak obrabiana przez media itd. żeby była wygodna dla władzy!! Sprawdźcie wszystko na sobie potem się wypowiadajcie!! (nie wieżę że podczas sexu podpieraliście się wiedzą z PDŻwR więc ruszcie głową, narkotyki to także alkohol, papierosy (nikotyna) i je się da przedawkować a MJ nie!) POLAKU!! ODRZUĆ TĄ WCISKANĄ TOBIE CIEMNOTĘ !! CIEMNOTĘ NIE TYLKO W SPRAWACH UŻYWEK ALE TAKŻE DZIAŁAŃ I WYBORÓW PAŃSTWA!! ( akuku!! ty to czytasz a nam Polskę sprzedają gdzie tylko się da! a polityk właśnie za twoje pieniądze kupuje takie samochody, rzeczy itd. o których tylko możesz marzyć) *przepraszam trochę off-top ale wkurzyliście mnie. Powracając do tematu: Na mnie MJ wpływa pozytywnie, nie zauważyłem zmian na tle seksualnym na gorsze. Ja po MJ mam wręcz przeciwnie - kochać mógłbym się godzinami i doznania są znacznie lepsze. - I nie całuję się z "popielniczką" w ustach - Alkohol właśnie w dużych ilościach powoduje "dyskomfort w łóżku" Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:40 Nie wiem jaki jest sens opierać się na badaniach miernej australijskiej uczelni (La Trobe failed to make the top 100 in the world for any area-specific rankings in 2004, but managed to pull in 33rd place in the top 40 universities in the world outside Europe and North America - cytuję za Wikipedią)specjalizującej się w sztuce i naukach humanistycznych. Przecież jest do wglądu raport WHO Odpowiedz Link Zgłoś
andrioosha Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:46 Pytanie brzmi czy palenie marihuany jest przyczyna czy to tylko współwystępowanie zjawisk. Być może mężczyźni mający kłopoty z orgazmem są grupą, która choćby z powodu frustracji seksualnej czy z jakichś innych przyczyn sięga po różne używki, np codziennie po marihuanę. Podobne zastrzeżenia można wysunąć wobec badań wskazujących na dobroczynne skutki umiarkowanego spożycia alkoholu. Ludzie którzy nie przesadzają z alkoholem, nie przesadzają też z innymi używkami, żyją w sposób zrównoważony i zdrowszy, stąd żyją dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
777newbetterfastersatan ??? 26.08.09, 15:48 To dziwne wnioski jak na jeden z lepszych afrodyzjaków z jakimi miałem do czynienia... choć z drugiej strony jak się pali codziennie to może i faktycznie, przy czym jakby codziennie wp* całkowicie legalne hamburgery to po jakimś czasie też pewnie pojawiły by się problemy seksualne. Ja tam każdemu palącemu polecam, żeby spróbował seksu po spożyciu. Miód malina. Można chyba sfiksować od ogromu doznań. Odpowiedz Link Zgłoś
shadowofeclipse Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:57 Marihuanę można palić w Państwie RP ale trzeba uważać na policję i pamiętać o konsekwencjach jeżeli policja dogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
horaczek3 Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 15:57 Dobre zioło pierwsze orgazm w drugiej kolejności !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.obstruktor1 Re: Palacze marihuany mają problemy seksualne 26.08.09, 18:55 Całkowicie się NIE ZGADZAM !!! Mam 26 lat, palę od 9 lat i obserwuje całkowicie odwrotne zjawisko. Na mnie maryśka działa jak afrodyzjak :P Odpowiedz Link Zgłoś
c21h26o2 MOJA krótka OPINIA 26.08.09, 19:40 Mi się wydaję czego sam doświadczyłem ,że jest trochę tak jak mówi artykuł ale wcale nie musi tak być.Chroniczne używanie cannabinolu w postaci "trawki" powoduje to iż dana osoba staje się bardziej wrażliwa na bodźce wzrasta w niej empatia i odczuwanie emocji zarówno pozytywnych i negatywnych stąd właśnie problemy podczas stosunku.Wiadomo ,że seks jest super wspaniały etc. Ale wiążę się również ze stresem.Stres odczuwany przed stosunkiem może spowodować brak erekcji bądź osiągniecie orgazmu( z tym się nie spotkałem osobiście)podobnie z przedwczesną ejakulacją też może wynikać z podniecenie które odczuwa się nadmiernie na skutek właśnie większej wrażliwości psycho somatycznej.Paliłem konopie wiele lat teraz nie pale i obserwowałem siebie i ludzi co palili oraz nie. I z moich obserwacji...wierzcie mi przemyślanych to się cześciowo potwierdza.A raczej potwierdza teze ,że wszystko jest w głowie..w mózgu.Bądź co bądź ten artykuł jest prowokacją radykalną propagandowy.Tania sensacja..czymś co ludzie wiedzą a jeśli nie to powinni sami się przekonać. Seks po palenie "trawki" jest świetny może być wyniosły i ekstatyczny.Seks uprawiany na trzeźwo przez osoby palące CODZIENNIE bo tak mówi artykuł może napotkać na problemy nadmierne podniecenie czy stres(np. 1 raz z nową partnerką cheć wykazania się) Osoby takie nie są chore po prostu ich system jest rozregulowany i po powrocie do równowagi te odczuwanie ta wrażliwość wraca do normy.W kwestii konopi trzeba być precyzyjnym gdyż ludzie nie wiedzą co to jest tak naprawdę i przekazują mity miedzy sobą. Palenie + seks = kwintesencja ,,, Chroniczne palenie + seks (bez gandzi) = czasem problemy ze sprzętem.. Tak czy owak ta substancja nie współmiernie słabo działa w na te funkcję w porównaniu do innych znanych nam substancji psychoaktywnych takich jak etanol , nikotyna , kawa, sacharoza, i cała masa legalnych narkotyków z aptek których używanie chroniczne (trzeba to zaznaczyc) prowadzi do totalnego wyniszczenia organizmu. Pozdrawiam pozostających ponad.... Odpowiedz Link Zgłoś