31paluszkow 03.09.09, 09:40 LUDZIE!!! LUDZIE!!! Kupujcie szczepionki!!! kupujcie lekarstwa!!! na astmę!!! KONCERNY FARMACEUTYCZNE CHCĄ ZAROBIĆ!!! KUPUJCIE, KUPUJCIE LEKARSTWA - NAJLEPIEJ NA WSZYSTKO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tacyjakja.pl Re: Jesienna epidemia astmy 03.09.09, 10:35 to niestety nie jest takie proste. Mnóstwo ludzi ma na prawdę problem z astmą i bez leków nie może się obyć.... Zapraszam astmatyków na www.TacyJakJa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 O ile wiadomo ... 03.09.09, 13:30 O ile wiadomo alergikom, to astma jest końcowym etapem nieleczonych innych chorób. To nadwrażliwość układu oddechowego. Palacze wieloletni - a i astmatycy leczeni objawowo zamiast nie "przyczynowo" - to znają! Ileż się człek doprasza, by alergolog wreszcie zaczął leczenie odczulające - zamiast dawać w nieskończoność te leki na katar... Narkomanów nikotynistów zatwardziałych ich choroba obturacyjana płuc też często mylona jest z astmą... --- Nota bene - pisanie o astmie jako o epidemii miałoby podkreślać, że ona zakaźną jest?! Ratuj się kto może ot takich porad Gazetowych! Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: O ile wiadomo ... a wiadomo? 07.09.09, 14:59 dar61 napisał: > Nota bene - pisanie o astmie jako o epidemii miałoby > podkreślać, że ona zakaźną jest?! > Ratuj się kto może ot takich porad Gazetowych! Epidemia «pojawienie się wśród ludności danego terenu dużej liczby zachorowań na określoną chorobę» Ani słowa o zakaźnym charakterze epidemii. Powalcz trochę ze stereotypowym myśleniem! Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
tak-sobie Jesienna epidemia astmy 03.09.09, 14:43 a skad nagle ta epidemia astmy? czyzby swinska grypa zawiodla? ciekawe co wymysla nastepne... niedlugo cala populacja bedzie alergikami i astmatykami i nikt nie bedzie sobie zadawal pytan dlaczego tak sie dzieje, tylko poleca do aptek i beda sie leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: Jesienna epidemia u żurnalistów 04.09.09, 11:15 A wystarczy tylko rzucić palenie, spalić palaczy i producentów tytoniu - i nauczyć się żyć w budzie od małego... Odpowiedz Link Zgłoś
tak-sobie Re: astma dzieci jest skutkiem nadmiaru szczepion 07.09.09, 09:54 no cos tu jest na rzeczy ;) ale tego sie raczej z oficjalnych mediow nie dowiesz. jedyny przekaz jaki mozesz dostac to: 'idz czympredzej do lekarza, wykup leki i lecz objawy'... Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: kolejny tekst sponsorowany przez "big pharme" 07.09.09, 12:29 Ciekwe, jaki to cudowny suplement lub inny lek niebawem pojawi sie na rynku.. :/ ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
13xm więc co dziś lekarz poleca? 07.09.09, 12:27 Ventolinek, czy berotec po którym ma się takie słodkie drgawki? A może budesonidzik od którego grzybek powstaje? Cromogenik?...bez skojarzeń z "krematorium" ;) Albo te leki super-hipo-mega-nowej generacji? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Jesienna epidemia astmy 07.09.09, 13:33 Czy GW sugeruje, iż astma to choroba zaraźliwa? Czy wystarczy przebywać w tym samym pokoju co astmatyk jesienią, aby się zarazić? Oczywiście żartuję, ale to jest tworzenie mitów. GW znów rozpuszcza fałszywe informacje o jakiejś epidemii astmy. Czyżby koncerny farmaceutyczne dobrze zapłaciły za reklamy leków? Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Ale wy wszyscy mądrzy jesteście! 07.09.09, 14:50 Ja mam astmę. Ciężko mi się oddycha, męczę się bardzo przy wysiłku fizycznym. Jakieś złote rady jak sobie z tym skutecznie radzić bez leków, geniusze? A wiem... Kąpać się w lodowatej wodzie i dwa razy spluwać przez lewe ramie przy zobaczeniu każdej reklamy koncernu farmaceutycznego. Że też na to wcześniej nie wpadłem... Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia100 specjalna gimnastyka dla astmatyków, darmo 07.09.09, 21:46 astmatyków namawiam: poszukajcie w internecie o ćwiczeniach Strelnikovej. To są proste ćwiczenia, lepiej się po nich czuję ja :). Znalazłam je na stronach w google wpisując: Strelnikova. Nikt ode mnie żadnych pieniędzy nie chciał (co dziwne...ale prawdziwe) Zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś