play100cen 17.06.10, 09:48 Cześć, Szukam sklepu w Tychach, gdzie można kupić dobrą używaną odzież - nie musi być super tania, ale dobra jakościowo i większy wybór. Proszę o info od zorientowanych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimose Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 17.06.10, 16:40 Żadna rzecz z lumpeksu jeszcze mi się nie rozleciała, a kupuję w lumpeksie za Realem, na osiedlu K. Wybór dość duży, czasami wyjdzie się z niczym, innym razem z pełną siatą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-84 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 17.06.10, 19:28 Potwierdzam- os. K. fajne rzeczy można też wyszperać na Armii Krajowej koło byłego sklepu Albert oraz na Dąbrowskiego- w pawilonie na przeciwko Poczty Głównej Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 18.06.10, 18:16 Pisząc o os. K macie na myśli ten budynek w którym jest przychodnia i apteka? Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 18.06.10, 21:40 Przyznam szczerze, że nie jestem pewna, ale chyba jest tam jakaś apteka. Na hali targowej obok Reala też są fajne rzeczy, ale według mnie - jak na lumpeks - drogie. Kiedyś były tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 19.06.10, 18:20 My też jesteśmy fanami lumpeksu na K ;) tak, jest tam przychodnia i apteka :):) Odpowiedz Link Zgłoś
olaaa99 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 24.06.10, 22:59 Na K, jest dosc duzo ciuchów, na wagę, ale to raczej takie byle jakie i na wycenę. Pod biedronką-starym albertem, też znajdą się ładne, ale drogie, i na Dąbrowskiego, to chyba 3 podstawowe, największe. Tak poza tym, to na każdym osiedlu się jakiś mały znajdzie. Ale ceny już nie są takie małe jak kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-84 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 25.06.10, 08:35 Hi, właśnie się dowiedziałam, że chodzę do tych trzech podstawowych:) Dla mnie i ciuchy i ceny w nich są zbliżone, także polecam wszystkie trzy. Wiem, że sklep spod byłego Alberta ma "filie" na Marino, a przynajmniej kiedyś miał. Ale nigdy tam nie byłam- warto...? Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 25.06.10, 23:46 W biurowcu naprzeciw Azetu też jest, w sobotę najtaniej-w poniedziałki wykładają nowy towar.Towar na wagę i na wycenę.Byłam parę razy i coś fajnego zawsze wygrzebałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 26.06.10, 20:49 Możesz dokładniej opisać? Odpowiedz Link Zgłoś
tim-ka Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 30.06.10, 16:08 Wpadnij czasem do lumpeksu koło placu Baczyńskiego. Raz na jakiś czas łowi się "perełki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 30.06.10, 17:47 Kobieta z tego sklepu jest rozbrajająca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fryncita Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 29.07.10, 23:09 Ja także polecam te trzy podstawowe .A dla tych co nie lubią grzebac w ciucholanadach, lub nie mają na to czasu( bo nie ma co ukrywać czas w szmateksach leci bardzooooo szybko) polecam stronę www.na- wieszaku.pl dziewczyny prowadzą interntowy ciuchalad ,mają świtny gust i mają rzeczy zgodne z trndami i ceny przystępne. I są z Tychów, więc za przesyłke sięnie płaci:). Odpowiedz Link Zgłoś
zeta10 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 30.07.10, 23:20 W tym internetowym czasem można fajne ciuchy znaleźć:) Już korzystałam i też mogę polecić. choć ceny ostatnio niestety wzrosły:( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia361 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 31.07.10, 14:01 podajcie linki do tych szmateksów Odpowiedz Link Zgłoś
fryncita Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 16.08.10, 02:47 np. www.Na-wieszaku.pl i oprócz allegro ,które uwielbiam nie znam wiecej, może ktoś inny poda. Wiem ,że coś takiego jak wymiana przez internet ciuchów i wydaje mi sie ze jest to na stronie www.szafa.pl, ale pewna nie jestem. A co do cen, to faktycznie wzrosły..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 16.08.10, 17:13 A czy gdzieś w naszym mieście można się spotkać np w jakiejś knajpce i powymieniać ciuchami?Wiem, że w innych miastach babki tak praktykują.Ciekawe czy coś takiego byłobym możliwe w Tychach? Każda by przyniosła w siatce trochę (oczywiście w dobrym stanie)ciuchów na wymianę, które jej się znudziły.Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dotttek Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 16.08.10, 18:56 ja bym była bardzo za mam parę rzeczy których nie chcę wyrzucić, chodzić też nie bardzo na allegro mnię się nie chce... a tak by było "prościej" :D Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 17.08.10, 08:17 To poczekamy aż sie wypowie jeszcze parę chętnych,nie musza być tłumy-wystarczy nas kilka.Znalezienie miejsca to chyba nie byłby problem, np. jakas sobota przed południem?Na gazetowego maila mozemy sobie wysyłac numery tel coby sie łatwiej "zebrac".Czy to mogłoby się udać czy raczej nierealne? Mój rozmiar 40-42. Odpowiedz Link Zgłoś
1-achna Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 17.08.10, 08:30 Chętnie się dołączę.Mój rozmiar 38. Odpowiedz Link Zgłoś
dotttek Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 17.08.10, 19:36 ja mam 40-42 przy czym najczęściej ciuszki są 38 z lat "młodzieńczych" albo z kaprysów zakupowych. czyli funkielnówki raz noszone Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 23.08.10, 21:31 A może zorganizować taką wymianę z ubrankami dla dzieci? Mam tego trochę, a nie mam czasu na wystawianie aukcji na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
katasia1 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 23.08.10, 21:40 Też bym była chetna na wymianę - raczej dziecięcymi, ale i damskimi również. Odpowiedz Link Zgłoś
tullinka Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 24.08.10, 09:21 Ja mam sporo dziecięcych rozm. poniżej 92 ale i damskie się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_g8 Re: Szmateks, lumpeks, second-hand 06.09.10, 16:38 Czy ktoś wie kiedy zlikwidowano secondhand Milion Ciuchów na H (okolice merino) i gdzie ewentualnie go przeniesiono? Czasem udawało mi się coś tam fajnego znaleźć : - ( Odpowiedz Link Zgłoś