Dodaj do ulubionych

real za hypernowa?

IP: *.hanet.pl / 80.51.253.* 23.09.04, 10:22
doszły mnie słuchy ze od 1 pazdziernika zamiast hypernowej ma byc real nie
wiem na ile to prawda moze ktos z was to potwierdzic moze ?? kiedys jush
zamiast allkaufu dali hypernowa hm no zobaczymy..
Obserwuj wątek
    • Gość: basturk Re: real za hypernowa? IP: 80.51.254.* 23.09.04, 16:05
      tak to prawda.. nie wiem dokłądnie czy od 1 października ale zamiana nastąpi
      • Gość: Darek Re: real za hypernowa? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 23.09.04, 18:18
        Zamiana allkauf --> hypernova była w zasadzie kosmetyczna, bo w jednym i drugim
        przypadku zarządzał sklepem Ahold. W tym przypadku, jak rozumiem, bedzie miało
        miejsce odsprzedanie sklepu spółce Metro, która zarządza realami.
        Czy to dobrze, czy źle? Sam nie wiem. Chyba się przyzwyczaiłem do hypernovej :-)
        POzdrawiam
        • xin Re: real za hypernowa? 23.09.04, 20:54
          Ja również słyszałam o tym i to od samych pracowników, a oni chyba najlepiej
          się orientują bo chodzi o ich pracę....blisko mieszkam zobaczymy w Realu ponoć
          więcej promocji haha
          • Gość: ArTi22 Re: real za hypernowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:48
            No to pieknie.Od razu widac ze czas zwolnieni z podatku mija:) jesli wiecie o
            co chodzi.Teraz pyk zmienia znow nazwe i kolejne lata mozna robic miasto
            w ..... Ale w tej Polsce jest zabawnie hehe :)
            • plasmaman Re: real za hypernowa? 24.09.04, 15:51
              A bo to tylko u nas tak jest? W Niemczech stosują dokładnie takie same
              praktyki ;-D

Pozdrawiam :-)
            • man_x Re: real za hypernowa? 24.09.04, 16:38
              gdzies wyczytalem, ze nie chodzi o brak checi placenia podatkow.
              ahold jest zadluzony i musi sprzedac pare swoich hipermarketow.

PS: Jka to jest z tymi zwolnieniami z podatkow? jak na razie, nie slyszalem o
              chocby jednej zamianie hipermarketow na Slasku. macie jakies przyklady tego
              cwaniactwa?
              • Gość: ArTi22 Re: real za hypernowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:48
                Prosze: Allkauf na Hypernowa lub chociazby Sezam na Alberta.Wystarczy zmienic
                nazwe i juz sa zwolnienia z podatku tak jakby to byl nowy sklep....bezsens ale
                tak jest
                • man_x Re: real za hypernowa? 24.09.04, 16:51
                  ooo, to zmiana nazwy wystarczy?
                  myslalem, ze potrzebana jest zmiana wlasniciela
                  • Gość: ArTi22 Re: real za hypernowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 11:08
                    No taaak chodzi tu o to ze oni pasorzytuja za free a jak termin bezpodatkowy
                    sie konczy to zazwyczaj wlasciciele odsprzedaja sobie takie sklepy na
                    wzajem+zmiana nazyw zeby nie bylo...;)No i znow ten sam okres bezpodatkowy.Moze
                    to niedokladnei tak jest w rzeczywistkosci ale zarys na chlopski rozum tak
                    wyglada;]
    • radexior ke? 23.09.04, 21:45
      Cwaniactwo do potęgi. A polubiłem Hyper za wygląd i ciut przyjemniejszy klimat
      niż klasyczne hipermarkety.
      • Gość: basturk dla mnie zawsze to bedzie skałka bez względu na IP: 80.51.254.* 23.09.04, 22:02
        dla mnie zawsze to bedzie skałka bez względu na to co bedzie w środku
        • Gość: swerd Re: dla mnie zawsze to bedzie skałka bez względu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:41
          a dla mnie alkauf
          • Gość: magi Re: dla mnie zawsze to bedzie skałka bez względu IP: 62.233.231.* 24.09.04, 08:03
            A dla nas HIPER HIPER:)
            • Gość: ArTi22 Re: dla mnie zawsze to bedzie skałka bez względu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:51
              Jednak dla starych wyg bedzie to zawsze Allkauf!Allkauf uber ales;) chocby
              niewiadomo jak sie to nazywalo!
      • franck Re: ke? 26.09.04, 18:00
        radexior napisał:

> Cwaniactwo do potęgi. A polubiłem Hyper za wygląd i ciut przyjemniejszy
        klimat
        > niż klasyczne hipermarkety.

Jakie tam cwaniactwo. To się nazywa racjonalne ekonomiczne zachowanie. Nikt nie
        lubi płacić podatków. Dotyczy to zwłaszcza sytuacji w naszym kraju gdzie
        oddajesz państwu haracz(żeby bezrobotni, renciści i reszta plebsu nie wyszła z
        kosami na ulice) w wys. 1/3 dochodów, do tego dochodzi 1/5 z wydatków na
        konsumpcję(VAT) i nic w zamian z tego nie masz(może z wyjątkiem emerytury w
        nowym systemie) ani dróg, ani sprawnie działjącej administracji czy służby
        zdrowia.
    • Gość: Darek Re: real za hypernowa? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 25.09.04, 21:38
      Kolega mi mówił, że żonie jego znajomego (pracujacej w hypernovej) real
      zaproponował nową umowę z nową stawką za godzine - podobno tak koszmarnie
      niską, że dziewczyna zrezygnowała, bo się po prostu nie dało :-(.
      • franck Re: real za hypernowa? 26.09.04, 16:54
        Ach, ten nieludzki kapitalizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka