Gość: ania IP: 213.77.86.* 28.02.05, 13:43 Mam zamiar zaadaptować poddasze i szukam ludzi którzy tego dokonali (lub mają taki zamiar) w Tychach. Każda rada będzie cenna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczypior74 Re: poddasze 01.03.05, 08:53 Jeśli to jest poddasze w bloku to jak udało Ci się je zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poddasze IP: 213.77.86.* 02.03.05, 17:35 jestem w trakcie zdobywania Po prostu pytam we wspólnotach mieszkaniowych o te strychy które mnie interesują Teraz jest czas zebrań w MZBM-ach Czekam na decyzję lokatorów którą 10 marca poznam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leluka Re: poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:15 ...hmmm, miło jest nas poddaszowców coraz więcej, tez chętnie bym sie dowiedział czegoś na temat jakiejs kąkretnej ekipy budowlannej wykonującej adaptacje - mam juz przyjemność bycia na etapie rozgladania sie za wykonowcami ale wiem ze to nie koniec biegania z papierami pod pachą. pls mailto lukasz73@yahoo.co.uk a kolezance cierpliwosci zycze i bogatego meza;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: poddasze IP: 213.77.86.* 07.03.05, 15:05 no błagam nie strasz mnie z tym bogatym mężem :) bo wybrałam opcję poddasza m.in ze względu na niższe koszty no i klimat, przestrzeń... Mam kontakt na jedną firmę i architekta którzy zajmuja sie strychami, jeszcze ich sprawdzę i w przyszłym tygodniu prześlę jakieś inf. Jak długo trwają formalności by wreszcie móc myśleć o wykonawcach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leluka Re: poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:16 ...mi to zajeło ok 10 mies. ale mozna sie wyrobić w parę miesięcy, najbardziej wkurzajace jest to ze za kazdą głupie piecztake np pana kominiarza lub perporza lub elektryk trzeba placić ok 500 zł + branzowki ktorych mzbm wymaga + architekt, konstruktor + i wstępna aprobata techniczna - ale to juz w normie jak kto sie dogada. Jak kolezanka bedzie miala namiary na ekipe z doswiadczeniem i godna polecania to bede wdzieczny;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leluka Re: poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:21 ...ach i skoro juz taki dokladny jestem to jeszcze na samym poczatku notariusz chyba 2 stowki i na samym koncu po ok 450 za kazdego czlonka wspolnoty za zmiany w ksiegach wieczystych - fiu fiu - ale to na samym koncu jak juz sie bedziesz mogla pobujac w chamaku na tarasie wiec sie nie liczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leluka Re: poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:25 ...he he kurde ale mam pomysła - moja porada tez dwie stówki;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:27 Mam podobny problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poddasze IP: 213.77.86.* 02.03.05, 17:39 Co dwie głowy to nie jedna:) Mam pewne wiadomości więc chętnie służę pomocą Na jakim jesteś etapie załatwiania sobie stryszku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawez Re: poddasze IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 06:42 skąd ja to znam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poddasze IP: 213.77.86.* 02.03.05, 17:40 Jak znasz to się podziel wiedzą:) pliiis. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś