slaskwebmaster 11.01.06, 18:25 Czy jest w Tychach oś I lub J jeśli tak ,to gdzie , a jak nie to dlaczego ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bty_tychy Re: Osiedla w Tychach 11.01.06, 21:19 Nie ma I,J,S i w zasadzie nie ma też Ł. S budowano, co do J to widziałem na jednym planiku że takie miało być w okolicach ul. Kolejowej, a o I nigdy nic nie slyszałem, tez mnie to zawsze intrygowało Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Osiedla w Tychach 11.01.06, 21:59 Os. Ł ( czyli Ł-1 i Ł-2) jest - znajduje się między os.R i H. Należy do niego m.in. ul. Rolna. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Osiedla w Tychach 11.01.06, 22:27 bty_tychy napisał: >...i w zasadzie nie ma też Ł. :D > co do J to widziałem na > jednym planiku że takie miało być w okolicach ul. Kolejowej Moj typ co do osiedla J to "sigmy". Zwroccie uwage na ulice: Jagielly,Jordana, Jurajska, Jutrzenki, Jesienna. Ciekawe.... Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz766 Re: Osiedla w Tychach 12.01.06, 17:57 bty_tychy napisał: > Nie ma I,J,S i w zasadzie nie ma też Ł. S budowano, co do J to widziałem na > jednym planiku że takie miało być w okolicach ul. Kolejowej, a o I nigdy nic ni > e > slyszałem, tez mnie to zawsze intrygowało osiedle S jest na przeciwko kościoła Ducha ŚW na Żwakowie ...... tak mi się o uszy obiło Odpowiedz Link Zgłoś
slaskwebmaster Re: Osiedla w Tychach 11.01.06, 21:33 No właśnie od pewnego czasu mnie to zastanawia dlaczego nie ma tych osiedli.Wprawdzie nie jest to takie ważne ,ale ciekawe dlaczego nie nazwali np któregoś z osiedli G,I,J tylko odrazu F i H a pozniej oś. K os. :) może ktoś zna odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bty_tychy Re: Osiedla w Tychach 12.01.06, 08:36 G przecież jest. J na pewno widziałem w okolicach Kolejowej Ł jak dla mnie to nie istnieje Może wyborcza się zainteresuje tematem i zrobi artykuł jak o 19 południku Odpowiedz Link Zgłoś
bty_tychy Re: Osiedla w Tychach 12.01.06, 08:38 Może jakąś legendę stworzymy o osiedlu I i J a konkretnie dlaczego ich nie ma. Kiedyś w echu tak z 14 lat temu był cykl artykułów opisuujących tyskie osiedla, mam wszystkie wycięte Odpowiedz Link Zgłoś
mylosolo Re: Osiedla w Tychach 13.01.06, 11:53 A coś ty się tak stary zawziął na to Ł? :)..że nazwy ulic nie zaczynaja sie od "Ł" ?..no tak czy siak czy ci sie to podoba czy nie osiedle Łucja-1 i Łucja-2 istnieje...co jako stosunkowo świeży, ale jednak mieszkaniec jednego z nich potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś