Dodaj do ulubionych

Karmnik tudziez powiekszany

08.11.12, 10:38
Czy mozecie jakis polecic stanik dla karmiacej/ciezarnej tudziez stanik jakiby byl rozciagliwcem i aby "rosl" wraz z ciaza ( mial wiele stopni haczykow do zapinania) nie musiala nosic "przedluzek" ( bo zaraz potem ramiaczka spadaja)?

No dobra marze sobie, moze takich nie ma...
Obserwuj wątek
    • clarisse Re: Karmnik tudziez powiekszany 08.11.12, 10:55
      O ile wiem, biustonosze do karmienia firmy Cake Lingerie mają 6 stopni regulacji obwodu, zamiast standardowych trzech.

A ze swojej strony dodałabym: jeśli ramiączka spadają, może po prostu trzeba je wyregulować? Ewentualnie w ogóle sprawdzić dobre dopasowanie stanika. Mam spory biust i zdarzają mi się wahania wagi, więc noszę czasem przedłużki i nigdy od tego nie spadały mi ramiączka.

W ogóle przedłużka lub regulacja wielostopniowa załatwia tylko temat obwodu. Pytanie, jak zachowuje się biust w czasie ciąży. Jeśli znacząco rośnie (same piersi, czyli to co w miseczce) - to niestety nie ma na to patentu. Tzn. są różne wynalazki opisywane jako rosnące wraz z biustem. Być może - tego nie wiem - sprawdzają się przy niedużych "samonośnych" biustach. Ale na pewno nie poradzą sobie z dużym i do tego rosnącym biustem. Więc tu raczej zostaje wymiana stanika na taki z większą MISKĄ.
      • princesswhitewolf Re: Karmnik tudziez powiekszany 08.11.12, 11:08
        jeśli ramiączka spadają, może po prostu trzeba je wyregulować?

w normalnym ulozeniu nie spadaja jak wyregulowane ale jesli dodaje przedluzki to naturalnie oddalaja sie od siebie poza to co oryginalny kroj zakladal i zaczynaja spadac

W ogóle przedłużka lub regulacja wielostopniowa załatwia tylko temat obwodu. Py
        > tanie, jak zachowuje się biust w czasie ciąży.

Sam biust dzieki bogu nie tak bardzo powieksza sie bo normalnie poza ciaza mam rozmiar 34 a czasem 36GG ( zalezy czy rozciagliwiec czy scisliwiec).
        Teraz to pod biustem brzuch rosnie bo dziecko nadal wysoko usytulowane wiec jakies 38 a czasem i 40 mam. Miseczka nieco sie powiekszyla tylko, wiec przy powiekszajacym sie rozmiarze pod biustem GG jest nadal ok bo naturalnie kazdy stanik jak ma pod biustem wiecej to i zwieksza sie miska ciut.
        Sek w tym ze nie warto inwestowac w kolejne staniki bo pozniej dzidzia zejdzie w dol brzucha po 35 tyg i znowu "skurcze sie"

ide na zwiady w kwestii Cake Lingerie. 6 stopni regulacji brzmi obiecujaco.
        • clarisse Re: Karmnik tudziez powiekszany 08.11.12, 17:06
          Hmm... ale jeśli przedłużki Ci to robią, to moim zdaniem regulacja obwodu zrobi to samo...

Co do tego zaś czy warto czy nie warto inwestować - to nie do końca tak jest, moim zdaniem. Biusty są różne i dzieci też :) Mnie tam dzidzia nigdzie nie zeszła po 35 tygodniu, a w każdym razie nie bylo to wcale na tyle zauważalne, żebym musiała zmieniać stanik. Przez kilka ładnych miesięcy nosiłam obwód 80, bezpośrednio po porodzie też jeszcze przez jakiś czas, tylko zapinałam się ciaśniej, aż w końcu był generalnie za luźny. Notabene, u mnie skończyło się na obwodzie 60 bo w pewnym momencie karmienia piersią schudłam bardziej niż kiedykolwiek. A potem odbiłam z powrotem w górę. Więc generalnie nie warto robić założeń moim zdaniem - to i tak u każdego może wyglądać trochę inaczej. Raczej rozejrzałabym się za tańszymi stanikami, właśnie dlatego, że wkrótce rozmiar może się zmienić (no ale już tańszość zależy mocno od tego, o jakim zakresie rozmiarowym mówimy).
      • azymut17 Re: Karmnik tudziez powiekszany 08.11.12, 13:08
        Hot Milki tez mają po 6 rzędów haftek.

clarisse napisała:

> Tzn. są różne w
        > ynalazki opisywane jako rosnące wraz z biustem. Być może - tego nie wiem - spra
        > wdzają się przy niedużych "samonośnych" biustach.

Nie. Może mój biust nie był specjalnie samonośny, przed pierwszą ciążą nosiłam nieuświadomione 75B, ale takie wynalazki robiły z biustu jo-jo i go zniszczyły. Kilka lat i drugą ciążę później jest lepiej niż wtedy, dzięki regeneracji dobrymi rozmiarami.

Można jeszcze kupować staniki otwarte o góry, np. halfy. Z nich wolno się wyrasta, bo buły nie robią się tak łatwo.
    • madzioreck Re: Karmnik tudziez powiekszany 08.11.12, 14:39
      > Czy mozecie jakis polecic stanik dla karmiacej/ciezarnej tudziez stanik jakiby
      > byl rozciagliwcem i aby "rosl" wraz z ciaza ( mial wiele stopni haczykow do za
      > pinania) nie musiala nosic "przedluzek" ( bo zaraz potem ramiaczka spadaja)?

W kwestii spadania ramiączek na skutek przedłużenia obwodu - nie ma znaczenia, czy stanik ma 6-stopniową regulację, czy zwykłą 3-stopniową z przedłużką, realnie ustawienie ramiączek na plecach zmienia się tak samo. Można ewentualnie szukać czegoś, co ma węższy ich rozstaw (jakiś fullcup, np. Panache Andorra), bo jeśli jest szeroki na początku, to po dopięciu przedłużki/zapięciu na najluźniejsze haftki przy długiej regulacji - będą spadać.
    • 18lipcowa3 princess 10.11.12, 18:42
      jestes pewna ze beda potrzebne?

ja całą ciążę-jestem juz w 33 noszę swoje zwykłe, a na po ciąze mam ten sam rozmiar tyle że karmiące, one są jakoś tak szyte że nawet na lekki nawał i powiekszenie piersi dają radę
      nic a nic obwodu pod biustem mi nie przybylo wiec nie potrzebowalam przedłużek
      • princesswhitewolf Re: princess 10.11.12, 18:50
        No ale nosisz te karmiace, a ja dotyczas (29 tydzien) nosilam te moje normalne z przedluzkami.

No mi pod biustem przybylo jak ch...lera i to w sumie nie tyle ze jakos specjalnie przytylam bo poza samym brzuchem to tak nie bardzo widac jakos wiecej tuszy na nogach, ramionach, plecach i na twarzy, nawet sam biust w miseczce tylko troche moze sie powiekszyl. Mysle ze to dlatego pod tym biustem jest duzo wiecej bo dziecko posladkowo polozone i jakos wysoko ta ciaza siedzi...narazie przynajmniej. Bo to z przodu przybyly bo na plecach nie mam jakichs naglych zwalow tluszczu:))))

Musze kupic jakies karmniki...

• 18lipcowa3 Re: princess 10.11.12, 19:07
          princesswhitewolf napisała:

> No ale nosisz te karmiace, a ja dotyczas (29 tydzien) nosilam te moje normalne
          > z przedluzkami.

Noszę normalne. Karmiące nosiłam po porodzie nr 1 i czekają teraz na poród nr 2.

Jesli Ci przybyło pod czy w biuscie to owszem wtedy może warto kupic ze dwa na tą koncówkę teraz ? Ja pamiętam że kupiłam sobie 2 takie miękkie, gładkie, niedrogie w Marks Spencer.

Bo ja teraz ci przybyło to potem ubędzie, będą wiec wahania, jeden rozmiar nie wystarczy.
          • princesswhitewolf Re: princess 10.11.12, 22:40
            Ja pamiętam że kupiłam sobie 2 takie miękkie, gładkie, niedrogie w Marks Spencer.

no wlasnie na ebay ogladam karmniki M&S bo przystepne cenowo i duze rozmiarowo

Karmiące nosiłam po porodzie nr 1 i czekają teraz na poród nr 2

tego sie obawiam ze miska okresowo pojdzie w gore po porodzie...
            • 18lipcowa3 Re: princess 11.11.12, 10:08

>
              > Karmiące nosiłam po porodzie nr 1 i czekają teraz na poród nr 2

>
              > tego sie obawiam ze miska okresowo pojdzie w gore po porodzie...

Okresowo, na chwile a moze wcale. Te miekkie bawełnianie dadzą radę, ja bym nie świrowała z kupowaniem co tydzien nowego rozmiaru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka