nunia01 Re: B R A V I S S I M O 16.01.08, 16:01 no dobra - bo chyba zaślepłam - gdzie na stronie bravissimo da się sprawdzić status swojego zamówienia? Odpowiedz Link
kasica_k Re: B R A V I S S I M O 16.01.08, 16:05 Masz konto w myBravissimo? Jak nie, to załóż: www.bravissimo.com/myBravissimo/login.aspx Odpowiedz Link
nunia01 Re: B R A V I S S I M O 16.01.08, 16:50 Diagnoza właściwa - zaślepłam - konto mam od dzisiaj, od momentu zakupu i z 10 razy na tą tabelkę patrzyłam i nie widziałam - status: In Progress. Dzięki Ci dobra kobieto! Odpowiedz Link
agastrusia Łączenie zamówień 23.01.08, 22:58 czy można? Moje pierwsze zamówienie jest jeszcze "in progres" a mam chrapke na jeszcze jedno zamówienie. Myślicie, że da się połączyć tak aby tylko raz płacić za przesyłkę? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Łączenie zamówień 23.01.08, 23:42 w bravissimo wszystko sie da ;) pod warunkiem,ze juz nie wyslali,bo ostatnio maja opoznienia ze zmienianiem statusow na stronie. napisz do nich. Odpowiedz Link
szarsz Re: Łączenie zamówień 25.01.08, 10:45 Możesz do nich napisać, że chciałabyś do zamówienia nr ... dodać jeszcze coś tam. Odpowiedz Link
dadaczka przesyłka zwrotu wyjasnienie 24.01.08, 13:39 Moze sie komus przyda: z ostroznosci wyslałam zwrot jako przesyłkę listową za potwierdzeniem odbioru, ale mnie tknęło i robiąć rezerwację na wymianę spytałam, czy to jest dla nich ok (bo na stronie jest informacja, ze nie odbierają przesyłek kurierem). I uwaga - nie przyjmują takich przesyłek, bo nie zawsze ma kto podpisać zwrot!! Czekam wiec teraz na zwrot zwrotu, zeby zadziałać jeszcze raz....ech coś nie mam ostatnio szczęścia ;-) Odpowiedz Link
fortunata0 Re: przesyłka zwrotu wyjasnienie 25.01.08, 11:30 nie przejmowałabym się tym. ja robiłam zwroty dwa razy (za każdym razem wysyłałam poleconym - czyli z potwierdzeniam nadania) i nie było żadnych problemów... oprócz tego, że przesyłki z Polski szły niemiłosiernie długo. Odpowiedz Link
szarsz Re: przesyłka zwrotu wyjasnienie 25.01.08, 11:34 ale to chyba co innego? Za potwierdzeniem odbioru, a potwierdzeniem nadania? Ja zawsze wysyłam poleconym, bałabym się inaczej, nigdy nie było problemów Odpowiedz Link
madzi1 pomoc ze zwrotem 25.01.08, 22:25 Na ich stronie jest napisane tak "please ensure that you pay the return postage, mark your parcel clearly with "returned goods". Nie jestem pewna, że dobrze to rozumiem. W pierwszej części chodzi o to żeby nie wysyłać im niczego na ich koszt tylko zapłacić za przesyłke tak? i żeby na paczce napisać "returned goods"? Odpowiedz Link
madzi1 formularz zwortu/wymiany 29.01.08, 10:21 Właśnie wzięłam się za jego wypełnianie. Pomocy :) W tabeli gdzie wpisuję na co chcę wymienić, są klumny "Page No." i"Picture No." nie mam pojęcia co tam wpisać?? Wpisujecie w tym formularzu swoje dane konta za każdym razem? Bo mi sie to wydaje trochę niebezpieczne... Odpowiedz Link
szarsz Re: formularz zwortu/wymiany 29.01.08, 10:24 W tych kolumnach nie wpisuj nic, jeśli znasz ich numer referencyjny ciucha - czyli OV15 czy FYE7, ten ze strony. Myślę, że te kolumny są przeznaczone dla zamawiających z katalogu papierowego. > Wpisujecie w tym formularzu swoje dane konta za każdym razem? Właśnie mi uświadomiłaś, że nie wpisałam i zakleiłam już kopertę :( Mam nadzieję, że wystarczy info przez e-mail, że kasę mają zwrócić na kartę z której wzięli... Odpowiedz Link
yaga7 Re: formularz zwortu/wymiany 29.01.08, 10:26 z tego co pamiętam, dane konta się wpisuje wtedy, gdy zwrot ma być na _inną_ kartę niż pierwotnie używana. Odpowiedz Link
madzi1 Re: formularz zwortu/wymiany 29.01.08, 10:33 Dzięki, ten referencyjny znam :) Gapa ze mnie bo tam gdzie wpisuje się nr konta jest napisane, że jak ma być zwrot na kartę której użyło się wcześniej to nie trzeba wypełniać, ale to ich wina bo napisali to maczkiem i jeszcze mało widocznym kolorem :P Odpowiedz Link
madzi1 jeszcze jedno pytanie 29.01.08, 10:38 Trzeba im to wysyłać w tym pudełku w którym to przysłali czy wystarczy tylko koperta bombelkowa? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: jeszcze jedno pytanie 29.01.08, 10:58 wystarczy koperta babelkowa. i moze jestem paranoikiem,ale ja bym nie podawala nr karty kredytowej w przesylce pocztowej... Odpowiedz Link
agastrusia Re: formularz zwortu/wymiany 18.02.08, 10:17 To jeszcze ja. Chcę dokonać wymiany na inny stanik. Czy wypełniam obie tabelki? W drugiej tabelce, w podsumowaniu jest zarówno "total value of returned items" oraz "total value of exchange order". No i żem nieco zgłupiała. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: formularz zwortu/wymiany 18.02.08, 10:42 w pierwszej wpisujesz to,co zwracasz.druga wypelniasz,jesli dokonujesz nie zwrotu a wymiany-wtedy wpisujesz to,na co wymieniasz. total value of returned items to wartosc przedmiotow,ktore zwracasz, a exchange-wartosc tego,na co wymieniasz. i na koniec jest total payment/refund,gdzie wpisujesz roznice w tej kwocie, tzn. czy oni ci wisza kase i ile czy ty im :) Odpowiedz Link
bluebebe pierwsze moje zakupy 29.01.08, 11:38 zakupy poczynione 16 stycznia, wysłane do mnie 23 stycznia i dostarczone 29 stycznia (4 dni robocze). Pięknie zapakowane. Duży plus. Odpowiedz Link
maja_sara Re: pierwsze moje zakupy 14.02.08, 15:32 To fajnie masz:-) Zazdroszcze Wam. Ja sie własnie zalamalam. Zrobilam swoje pierwsze zakupy w bravissimo prawie 3 miesiace temu. Czeakalam, czekalam, pytalam, slalam maile, chodzilam popocztach i....sie nie doczekalam. Wlasnie dostalam zwrot pieniedzy na konto. Przesylka wrocila/ po prawie 3 miesiacach bladzenia/ do nadawcy, czyli do sklepu. A ja zakupow nie mialam w ogole w reku!! NIC do mnie nie przyszlo, zadne awizo w skrzynce , NIC. panie an poczcie tez ciegle twierdzily, ze nie ma dlamnie zadnych przesylek z Anglii. Zla jestem!! Bo nie dosc, ze tyle czekalam i sie w koncu nie doczekalam. To jeszcze jestem stratna. Bo kiedy kupowalam biustonosz, to kosztowal mnie on ok 180zl, teraz funt mocno stanial i stracilam na tym 5 dych. No niby nie jest to majatek, ale do smieci ot tak sobie nie wyrzucilabym 50 zl. Buuuu, buuuu....:-(( Odpowiedz Link
amett Duży plus za podejście do klienta 29.01.08, 16:59 Powtórzę za innymi, że obsługa mailowa jest bardzo sympatyczna i pomocna. Złożyłam u nich zamówienie już na początku stycznia, ale dopiero teraz mogłam zająć się odsyłaniem niepasujących rzeczy. Jako że nie było żadnej możliwości, żebym zmieściła się w limicie 28 dni na zwrot, napisałam maila, co z tym fantem zrobić. Dostałam bardzo miłą odpowiedź, że nie ma najmniejszego problemu, że rozumieją, że przesyłki z zagranicy idą dłużej i żebym śmiało odsyłała :) Od razu też zarezerwowano mi biustonosz, na który chcę dokonać wymiany, wytłumaczono, gdzie na karcie mam wpisać jego numer i zapewniono, że wymiana pójdzie przesyłką rejestrowaną, jak o to prosiłam. I od razu apel do tych mniejszych i szczuplejszych dziewczyn! ;) Piszcie do nich o wprowadzenie mniejszych rozmiarów ubrań! Nie wierzę, że jestem jedyną osobą, która w ich rozmiarze 8 może się utopić i która miałaby ochotę na top z wbudowanym stanikiem z obwodem 28 ;) Na moją sugestię o wprowadzenie takich rozmiarów, odpowiedziano mi, że zostało to odnotowane i że rozważą to, kiedy otrzymają więcej takich próśb :) Odpowiedz Link
bathilda Re: Duży plus za podejście do klienta 29.01.08, 17:12 Ja ostatnio pytałam czy są szanse na strapless w miseczce H. I też odpisali, ze są w stałym kontakcie z producentami i że wpisują moją prośbę do książki życzeń i jak się nas uzbiera trochę to przekażą to do producenta. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O 31.01.08, 09:34 wkurzyli mnie troche wczoraj...zamowilam dwa topy,m.in. ov30 w kolorze jade. moj rozmiar byl dostepny w ciagu 3-5 dni. zamowienie zlozylam kolo 10 rano. i zerkalam co jakis czas,rozmiar ciagle pojawial sie jako dostepny.kolo 16 dostalam maila,ze niestety tego rozmiaru juz nie ma,odpisalam,ze wobec tego chce drugi kolor,ale ze top ciagle na stronie jest "available". a pani na to,ze czasem do 15 minut po zamowieniu strony nie aktualizuja.i ze przysla mi fioletowy. 15 minut a nie pare godzin...co wiecej,dzis rano tez jest na stronie,a ja sie wkurzam... Odpowiedz Link
yaga7 aktualizacja strony 31.01.08, 09:41 A w historii zamówień moje ostatnie zamówienie nadal wisi jako "awaiting despatch" .... ;) Mają trochę bałaganu jak widać. Odpowiedz Link
bathilda Re: aktualizacja strony 31.01.08, 10:16 Ja nie mam na stronie rzeczy które już odesłałam. A inne (też odesłane) wiszą jako "in progress". Odpowiedz Link
ekler.ka Re: aktualizacja strony 31.01.08, 10:59 ze statusami to ja akurat tez mialam problem. ale myslalam,ze rozmiary szybko aktualizuja... Odpowiedz Link
mefistofelia odsylka-problem z naklejka 02.02.08, 01:26 byc moze moje doswiadczenie sie komus przyda :) przygotowuje sie do odeslania tankini panache grace , ktore jednak okazalo sie za male i wymiany na wieksze. zastanawialam sie czy nie wymienic na cos zupelnie innego, wiec chcialam odeslac tez majtki. niestety odpadla mi ta paskudna naklejka higieniczna w ksztalcie podpaski i zastanawialam sie czy to nie problem (metki wszystkie sa, tylko naklejke wcielo) zapytalam sie wiec i okazalo sie, ze wszystko ok :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: aktualizacja strony 02.02.08, 16:15 Mnie też napisali, że Roses & Bows w kolorze Teal 30G wyprzedali (w środę to było) a na stronie wisi do dziś. Poza tym, zamówienie ma cały czas status 'In progress' i nic mi nie zeszło z karty. Naprawdę niezły bałagan : ((( Odpowiedz Link
agusia1977 zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 04.02.08, 22:36 Dziewczyny, odsyłam właśnie moje zakupy do Bravissimo. Z pięciu sztuk, jedną zostawiłam, resztę odsyłam. Chciałabym domówić coś jeszcze. No i mam pytanie, czy za taką przesyłkę, czyli wymiana+ nowe zakupy, płacę ja znowu te 5,50funtów, czy oni... Kwota do zapłaty będzie większa niż zapłaciłam poprzednim razem. I czy w ogóle tak można połączyć? Może ktoś też tak miał? ;) Pozdr Odpowiedz Link
szarsz Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 04.02.08, 22:48 Nie płacisz. Jeśli i nowe zakupy będą nieudane, wciąż możesz wymieniać i wciąż nie ponosisz kosztów wysyłki. Ja tak wymieniam od października.... Już nawet nie liczę, który raz. Tym bardziej, że oni sami dzielą zamówienie, jeśli coś jest dostępne już, a na coś innego trzeba czekać. 5.5 zapłaciłam tylko raz, na początku. Odpowiedz Link
agusia1977 Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 04.02.08, 22:54 Dziękuję za odpowiedź. To super! W sumie, to dziwne, że im się to opłaca, prawda? Odpowiedz Link
szarsz Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 04.02.08, 22:56 oni nie płacą za każdą paczkę, przesyłki od nich są niestemplowane i nie mają naklejonych znaczków. Mają podpisaną umowę ze swoją pocztą, przy dużej ilości przesyłek widać tak jest lepiej Odpowiedz Link
ekler.ka Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 04.02.08, 23:41 niby to wszystko wiem,ale tak sie zastanawiam...zalozmy,ze oddaje jedna rzecz za jakies 20 funtow i wymieniam ja na 2-3 za 40 funtow.mozna tak? Odpowiedz Link
agusia1977 Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 06.02.08, 09:19 Wysłałam do nich maila wczoraj rano z rezerwacją i info, że odsyłam, a oni mi nie odpowiedzieli. To chyba nie jest normalne dla nich, prawda? Przy pierwszym zamówieniu kontakt mailowy był "aktywny", a teraz cisza... Wyślę jeszcze raz... Odpowiedz Link
zazulla odpowiadanie na maile 06.02.08, 10:15 Mi tez nie odpowiadali szybko jak juz napisalam co rezerwuje. A odpisywalam na ich maile. Wtedy napisalam z formularza na stronie, ze wyslalam im maila z rezerwacja i zalezy mi na czasie [to byly ostatnie regulaminowe dni na odsylke]. Dostalam maila z odpowiedzia na obie wiadomosci z przeprosinami, za opoznienia. Badz cierpliwa albo wyslij do nich wiadomosc z formularza na stronie. Odpowiedz Link
amett Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 06.02.08, 10:21 Jak ja ostatnio rezerwowałam stanik, odpisywali mi na maile zawsze następnego dnia. Zazwyczaj mieścili się z odpowiedzią w 24h, raz zajęło im to trochę dłużej :) Odpowiedz Link
agusia1977 Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 06.02.08, 11:50 Dzięki, wysłałam im tę samą wiadomość ponownie i tym razem odpowiedź w ciągu 15 minut ;) To mam numer rezerwacji i mogę odsyłkę szykować. Pozdrawiam Odpowiedz Link
koma77 Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 06.02.08, 12:06 a mi raz odpisali o 2.00 w nocy:D Odpowiedz Link
ekler.ka Re: zwrot + wymiana+ nowe zamówienie 07.02.08, 18:32 e,rzeczywiscie cos nawalaja,jednego maila wyslalam wczoraj w poludnie,drugiego dzis i cisza...a nawet bylam dzis na poczcie i chcialam odeslac. Odpowiedz Link
zazulla wlasnie tak zrobilam 05.02.08, 07:33 Zamowilam 2 biustonosze i sukienke. Biustonosze odeslalam, domowilam 3 bluzeczki, mam doplacic 11 funtow. Przed odsylka zarezerwowalam sobie te bluzeczki, dostalam nowy nr zamowienia, na ich stronie moja rezerwacja jest widoczna w zamowieniach. Po raz kolejny przekonuje sie, ze ich obsluga jest rewelacyjna. Dla mnie to sklep nr 1. Mimo niektorych cen. Odpowiedz Link
agastrusia Re: B R A V I S S I M O 06.02.08, 12:04 Doszło dziś (6.02) moje pierwsze zamówienie ;-), tj.: czarne Harmony 32 GG www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/panache/balconette-bras/pnb2-details.aspx?colour=Black i niebieska tunika www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/bh14-details.aspx?colour=Dusky+Blue. Duży pozytyw za kontakt mailowy. Odpowiedz Link
melmire oplata za wysylke 07.02.08, 13:40 Hum, zlozylam nowe zamowienie na Bravissimo, stanik plus bluzka plus gatki. Na razie doszla do mnie bluzka sama, cena na fakturze to cena bluzki plus wysylka. Mam nadzieje ze nastepnych cen wysylek sobie nie dolicza, bo wyjdzie mi 30 funtow drozej! Czemu nie grupuja wysylek? Odpowiedz Link
szarsz Re: oplata za wysylke 07.02.08, 13:47 Tutaj tez Cię mogę pocieszyć. Nie doliczą, a jeśli by doliczyli, to się upominaj. Wysłali Ci tylko bluzkę, bo widać uznali, że na resztę musiałabyś poczekać. Oni tak robią standardowo - wysyłają, co mają szybko, a potem dosyłają resztę, jak uda im się skompletować Twoje zamówienie. Odpowiedz Link
martulka_s Re: oplata za wysylke 07.02.08, 16:01 Potwierdzam. Nie doliczą za wysyłkę do następnych. Ale nie przysłali Tobie maila z informacją o podziale zamówienia? Mnie zawsze informowali. Odpowiedz Link
melmire Re: oplata za wysylke 07.02.08, 20:40 A, mozliwe ze wyslali i gdzies mi w spamie przepadl. Dzieki za uspokojenie. Swoja droga, ile placicie az transport/odeslanie paczki do Anglii?. Odpowiedz Link
gryczana Re: B R A V I S S I M O 07.02.08, 16:50 O, widzę, że mój syn jednak znalazł sposób, żeby coś wysłać bez mojej wiedzy :) Odpowiedz Link
gryczana aktualizacja statusów 07.02.08, 16:31 Faktycznie mają opóźnioną. Od kilku dni miałam awaiting despatch, aż się wkurzyłam, bo ile mozna, zaglądam na konto, a tam kasa już dawno zeszła. Więc mniemam, że wysłali... Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić, pochlipię w poduszkę z tęsknoty za moimi nowymi staniczkami... Odpowiedz Link
martulka_s Re: aktualizacja statusów 07.02.08, 16:52 Ja mam to samo, dzisiaj mi się dopiero zmieniło na purchased. To już tydzień i 1 dzień od momentu złożenia zamówienia.(31.01) Co prawda zmieniałam je w międzyczasie, ale to zaraz tego samego dnia bo nie zdjęli rozmiaru ze stronki i przysłali mi maila, że sold out. I nawet ta zmiana się pojawiła dopiero z datą 2.02. Pierwszy raz tak długo to trwa u nich : / Odpowiedz Link
gryczana Re: aktualizacja statusów 07.02.08, 16:54 Co to będzie po tym artykule w wysokich obcasach ;) Odpowiedz Link
melmire czemu "cancelled"? 11.02.08, 14:06 Zamowialam bluzke i stanik, bluzka doszla, na stanik czekam i czekam...poszlam sprawdzic na strone bravissimo- i stanik figuruje jako cancelled, czemu? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: czemu "cancelled"? 11.02.08, 14:09 widocznie juz go nie maja na skladzie (ale wtedy zawsze pisza maila...) albo zaszla jakas pomylka,koniecznie do nich napisz! Odpowiedz Link
zazulla Przesylka polecona z Bravissimo 13.02.08, 11:25 Wczoraj dotarla do mnie wymiana. Miala byl wyslala listem poleconym wymagajacym podpisu. Pudelko [to wieksze, bo to byly bluzki - jutro opinia i zdjecia] przywiozl listonosz od paczek i bez podpisu wreczyl. Na pudelku nie widac dodatkowych oznaczen niz przy ich zwyklej wysylce. Tak wiec nie wiem, czy oni zapomnieli o tym, ze to mial byc polecony czy Poczta Polska nie traktuje ich przesylek jako wymagajace podpisu. To, ze przywiozl to listonosz od paczek to raczej skutek mojej reklamacji odnosnie poprzedniego, niedoreczonego pudelka. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Przesylka polecona z Bravissimo 13.02.08, 11:38 Ja się zawsze podpisywałam na poleconych z Bravissimo. Nie masz gdzieś na opakowaniu takiej nalepki "signed for" ? Odpowiedz Link
wronki12 Re: "signed for" 04.03.08, 21:53 co mam napisać w mailu, żeby przesyłka była "signed for", bo z moim angielskim różnie bywa i nie bardzo wiem. Odpowiedz Link
agastrusia Re: Przesylka polecona z Bravissimo 20.02.08, 09:55 Ja nie miałam też żadnej nalpki "signed for" mimo, że paczka była rejestrowana (czyli nalepka z R) ;-) a i przy odbiorze się podpisywałam u listonosza. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Kiedy przeceny? 14.02.08, 17:58 Dziewczyny, nie orientujecie się, czy Bravissimo robi przeceny w jakimś określonym czasie w roku? Chcę sobie kupić kilka staników, bo mam jeden, ale będzie pasować na mnie chyba tylko Tango, Tango plunge i Fiesta (tabelkowe 28H) - jakie są szanse na to, że Bravissimo je w końcu przeceni? To chyba nie jest nowa kolekcja, kasiamat pisała w Galerii, że rok temu wysłała swoje zdjęcia w Tangu. Gdy się kupuje kilka sztuk to te parę funtów już robi różnicę... Odpowiedz Link
bathilda Re: Kiedy przeceny? 14.02.08, 18:07 Ja się boję, że Tango i Tango Plunge to stała oferta bez przecen. Teraz jest promocja -10% na Listkach - spróbuj tam. Fiesta która? Bo w Brastopie jest przeceniona. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Kiedy przeceny? 14.02.08, 18:21 rzut przecen maja raczej w standardowych przecenowych porach,czyli poczatek stycznia i poczatek lipca. do tego czasem cos dorzucaja. jesli chodzi o tango, to jesli przeceniaja,to sezonowe kolory albo, tak jak teraz, floral. co do fiesty,to rzeczywiscie brastop albo (jeszcze taniej) ebay. no i fieste przecenic moga jak dostana ta nowa rozowa. moga,ale nie musza,bo zauwazylam,ze w ogole rzadko przecenia sie staniki w podstawowych kolorach:biel,czern i nudziarze.. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Kiedy przeceny? 14.02.08, 19:11 Ale w styczniu Bravissimo nie przeceniło tanga ani tanga plunge, czyli miałabym czekać do lipca? Tanga floral nie zamawiam, bo wszystkie forumki po nim jeżdżą, choć na początku myślałam o czerwonym. Masz rację z tymi kolorami, tzn. na pewno masz, bo się znasz:), ale nawet sama zauważyłam, że Undercover przeceniło Infermo granatowe i różowe, a standardowych kolorów nie chce. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Kiedy przeceny? 14.02.08, 19:40 widocznie to brzoskwiniowe im zeszlo. rozowe pewnie przecenia,jesli im nie zejdzie,ale na razie to nowosc... ale z tangiem kiepsko,najprosciej chyba zagladac na ebay, tam czesto krazy tango II jade i tango plunge brzoskwiniowe w przyzwoitych cenach.ale fakt,chwilowo 28h nie widze ;/ Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Kiedy przeceny? 14.02.08, 19:44 Dzięki, fajnie, że jesteście:) Będę szukać:) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Kiedy przeceny? 14.02.08, 19:05 Też się boję, że tanga im tak dobrze schodzą, że chyba nigdy ich nie przecenią... A tango floral krytykowałyście, więc chyba nawet nie zamawiam... Miałam na myśli Fiestę floral, bo ona też w Bravissimo, i w moim rozmiarze jest (hurtem bym zamówiła z jednego sklepu). Listki nie mają 28 powyżej G! ;( Odpowiedz Link
bathilda Fiesta Floral 14.02.08, 19:22 Na Brastopie jest czarna ale rozmiary przebrane. www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Panache%20Fiesta%20Black 28 rzeczywiście nie ma. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Fiesta Floral 14.02.08, 19:29 Ale Fiesta w Brastopie też od 30:( Chcę tango plunge w promocji;( I tak dzięki:) Odpowiedz Link
ximim Re: B R A V I S S I M O 18.02.08, 09:58 Dziewczyny, Czy zdarzyło się Wam czekać na odpowiedź mailową z Bravissimo przez tydzień? Zastanawiam się czy migracja poczty na gazecie się mogła do tego przyczynić? Napisałam do nich jszcze raz, bo na przesyłkę oznaczona Purchased 30.01.08 czekam niecierpliwie a jej ani widu ani słychu. Mam nadzieję, że pierwsze zamówienie nie będzie rozczarowaniem Odpowiedz Link
bathilda Re: B R A V I S S I M O 18.02.08, 10:19 1. Zajrzyj do folderu spam. 2. Napisz jeszcze raz. U mnie maksymalny czas odpowiedzi to było zawsze 48 godzin. Odpowiedz Link
ximim Re: B R A V I S S I M O 20.02.08, 09:47 Napisałam ponownie do Bravissimo w poniedziałek rano i znów echo. Wczoraj wieczorem się wkurzyłam bo pisałam jednocześnie do Brastopu i stamtąd odpowiedź dostałam w pół godziny. Zadzwoniłam do nich, dowiedziałam się że przesyłke wysłali 30 stycznia i bardzo im przykro że ją wcięło. Wyślą mi staniki ponownie, ale sign for. Podobno na maile odpisywali, ale ja nie wiem dlaczego nic nie dostałam - czyżby ściemniali? Dlaczego mail od Brastopu przeszedł bez problemu a 2 z bravissimo nie moga dojść - adres mailowy podawałam kilka razy. Nie sądzicie, że to dziwne Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O 20.02.08, 10:03 ja tez tak mialam,napisali zdziwieni,ze przeciez mi juz odpisali..u mnie sprawa wyjasnila sie tak:tego peirwszego maila dostalam juz po przeczytaniu tego drugiego,czyli po ponad 24 godzinach...uwielbiam poczte onetowa...choc gazetowa tez nie ma sobie rownych... Odpowiedz Link
zazulla problem z obciazeniem karty 23.02.08, 18:24 Wczoraj w nocy zlozylam zamowienie w Bravissimo. Dzisiaj rano wplacilam na eKarte pieniadze z zapasem, jakby kurs byl wyzszy. Przed godzina widze na koncie, ze Bravissimo obciazylo mi karte a 5 min. pozniej dostaje od nich maila ze maja problem z obciazeniem mojej karty i chca to wyjasnic. Wiec pisze im, ze widze wlasnie, ze karta jest obciazona wiec powinno byc ok. Niestety, dostalam mail zwrotny, ze zapewniaja, ze nie obciazali mi karty i ze pewnie musze to wyjasnic z bankiem. Teraz pytanie - czy mBank pracuje szybciej niz rejestruje to system Bravissimo, czy wyszedl jakis bubel jak problemy niektorych dziewczyn z blokada srodkow przez paypala? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O 25.02.08, 15:37 jestem wielka fanka bravissimo i generalnie maja u mnie kolejny plus za szybka wymiane.ale... topik przyszedl bez papierowej metki! specjalnie zwrocilam na to uwage jeszcze przed mierzeniem,metki nie bylo tez nigdzie w pudelku. no i dziwnie. topu nie wymieniam,wiec nie ma sprawy,ale gdybym chciala odeslac,to nie wiem,czy nie robiliby problemu...mialyscie tak kiedys? Odpowiedz Link
edytaf5 Koszt przesylki 02.03.08, 10:09 Sprawdzam na stronie o stanikowych sklepach, ze koszt przesylki do pl wynosi 5,5L. Ale dodajac zakup do koszyka sklep jej nie uwzglednia, w figleaves od razu dodaja ta kwote. Czy to znaczy, ze przesylka jest w cenie zakupu? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Koszt przesylki 02.03.08, 10:18 Sklep dolicza koszty przesyłki gdy koszyk jest skompletowany i przeszłaś już do następnych etapów finalizowania zamówienia, ale jesteś jeszcze przed podaniem danych z karty. Na etapie koszyka sklep jeszcze nie wie, gdzie będziesz chciała wysłać przesyłkę, a od tego zależy jakie będa koszty P&P. Odpowiedz Link
a1ma zdublowane zamówienie 02.03.08, 12:18 Zamówiłam dwie przesyłki z bravissimo, niestety - wszystko poszło do wymiany. Ale że na wymianę nie chciałam czekać, to napisałam, żeby mi wysłali to, o co prosiłam w formularzu zwrotu (wymieniłam w mailu), obciążyli moją kartę dodatkowo, a potem zdjęli całość zamówień - w momencie kiedy zwrot do nich dotrze. Wymieniłam się z nimi chyba 8 mailami, wyglądało na to, ze wszystko ok (choć trochę dziwne jest, że na każdego maila odpowiadał mi ktos inny). No i dziś dostaję maila, że przykro im, niestety, ale wysłali mi i to zamówienie dodatkowe z maila, i wszystko raz jeszcze z formularza zwrotu. Oczywiście mi oddadzą, kiedy im odeślę... Trochę mnie wkurza, że mam zablokowane prawie tysiąc złotych na karcie kredytowej tylko dlatego, że mają tam bałagan. Mam nadzieję, że zwrócą mi tez koszty przesyłki zwrotnej... Miałyście kiedys takie sytuacje? Jak sklep się zachował? Odpowiedz Link
bathilda Re: zdublowane zamówienie 02.03.08, 12:58 Ja raz tak miałam. Napisałam, żeby mi wysłali towar na wymianę i ściągnęli kasę a potem oddali jak dotrze zwrot. I w dniu w którym dostałam ten nowy towar dostałam maila, że przyszedł zwrot i że mi wyślą to co wpisałam w formularz ale z opóźnieniem bo nie mają. Na co ja że o co chodzi, przecież już mam. Wyjaśnili w 24 godziny i nie wysyłali drugiego. Ale jakbym nie zamawiała czegoś czego nie mieli to pewnie byłoby jak u Ciebie. Odpowiedz Link
wronki12 Re: B R A V I S S I M O 04.03.08, 18:16 Wreszcie pierwsze zamówienie i troszkę się boję jak to będzie. Ile czekać? Napisali 3-5 dni, ale może być dłużej. Wesprzyjcie mnie, bo się denerwuję. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: B R A V I S S I M O 04.03.08, 18:50 Czekasz do 14 dni po wysłaniu przez sklep, a poźniej piszesz maila, ze przesyłka nie dotarła ;-) Upss... miałam pocieszać, a nie straszyć. Jak dzisiaj zamówisz, to najwcześniej w poniedziałek wyglądaj listonosza. Odpowiedz Link
wronki12 Re: B R A V I S S I M O 04.03.08, 19:00 Zamówiłam po południu i dostałam od nich maila z informacją o produktach i kwocie - standard jak mniemam. Napisali, żeby w razie czego dzwonić lub pisać. Na razie jeszcze nie ściągnęli mi kasy z konta. Oj już siedzę jak na szpilkach, bo to mój pierwszy brytyjczyk. Odpowiedz Link
agastrusia Zwrot/wymiana 04.03.08, 18:48 Dziewczyny ile średnio idzie list polecony do UK? 18.02 dokonałam zwrotu Harmony z prośbą o zamiane na inny ale na razie cisza. Jak długo sie czeka i czy sklep informuje, że przesyłka dotarła i że wysyłają kolejny towar? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Zwrot/wymiana 04.03.08, 21:16 Ja robiłam ostatnio 2 zwroty z wymianą i nie przysyłali mi maila o dotarciu zwrotu. Ale jak później o wymianie informowali to się dopytałam i oni mają taką politykę, że jeśli ci wysłali towary na wymianę, znaczy się zwrot dotarł. Oni, nawet jeśli wcześniej rezerwujesz, kompletują ci zamówienie na wymianę po weryfikacji zwrotu. Także, jeśli się rusza sprawa z wymianą, zwrot już u nich jest. U mnie ta cała procedura trwała ostatnio prawie 2 tygodnie razem z wymianą. Jeśli się denerwujesz, napisz do nich maila czy otrzymali twój zwrot. Odpowiedz Link
agastrusia Re: Zwrot/wymiana 05.03.08, 12:34 W prawdzie nie minęły jeszcze dwa tyg. ale mam troche pitra bo na domiar złego zgubiłam dowód nadania i w razie co będe mogła się cmoknąć :/ Odpowiedz Link
agastrusia Re: Zwrot/wymiana 05.03.08, 14:57 Sprawdziłam status i moge odetchnąć Rio na wymiane już do mnie idzie :) Odpowiedz Link
marla30 pytanie o zwrot ubrań 04.03.08, 21:14 Dziewczyny, przeczytałam wątek, i albo mi na wzrok padło, albo nigdzie tu nie ma informacji o tym, czy ubrania też mogę w kopercie bąbelkowej wysłać. Chciałam zaryzykować i odesłac koszulę, bo mam piękną bluzkę na oku, a tak wyjdzie mi taniej niż zamawiać, bo na wymianę wysyłają za darmo, więc tylko koszt odesłanej koszuli poniosę. Koszula jest płaska, bez stanika, zmieści się do większej koperty. Czy tak będzie OK, czy muszę w tym wielkim firmowym kartonie? Dziękuję z góry za odpowiedź, gdzieś chyba mignął mi o tym post, ale nie mogę wyszukiwarką go namierzyć. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: pytanie o zwrot ubrań 04.03.08, 21:19 mozesz w kopercie,zawin tylko w papier albo wloz do jakiegos woreczka dodatkowo i gotowe. Odpowiedz Link
agastrusia Re: pytanie o zwrot ubrań 05.03.08, 12:31 Myśle, że jeżeli ciuch swobodnie mieści się w kopercie i nie trzeba go ugniatać to można wysłać w kopercie. Odpowiedz Link
joankb Zaginione ma status Returned 05.03.08, 12:24 Może ktoś wie jak to jest. To zamówienie (przesyłka), które do mnie nie doszło, zaginione, ma status "returned". Czy to może znaczyć, że bravissimo dostało zwrot tej przesyłki? Odpowiedz Link
marla30 Re: Zaginione ma status Returned 06.03.08, 22:46 Nie, nie, ja też tak miałam. Oni po prostu dla porządku ichniego (chyba) tak traktują drugą paczkę, którą Ci wysyłają - jakby wymianę, pewnie żeby nie pobierać opłaty za wysyłkę. Odpowiedz Link
wronki12 Re: B R A V I S S I M O 10.03.08, 16:05 Jak na pierwszy raz, to chyba całkiem dobrze, bo 6 zdjęli mi kaskę z konta, a już dzisiaj doszło - szczegóły w wątku ratunkowym. Odpowiedz Link