Dodaj do ulubionych

Lęk o dziecko

20.08.05, 23:44
Mam roczne dziecko, córeczke. Od samego poczatku boje sie o nia.
Ciagle wynajduje w niej jakies choroby, mimo iz moja homeopatka twierdzi ze
jest zdrowa poza alergia. Jak dzwonie do domu i nikt nie odbiera to ja juz
sobie wyobrazam, ze sa w drodze do szpitala itd..., jak wdraduje sie na
wysokie krzeslo to juz widze jak leci na glowke..., w nocy nasluchuje czy
oddycha, mam setki pomyslow co maogloby sie jej stac podczas snu i moglabym
tak pisac przez tydzien. Dodam tylko ze ogolnie boje sie o swoich bliskich
ale lek o dziecko zaczyna mnie pzreastac.Czy istnieje cos dla mnie?
Nie mam polskich liter-przepraszam:)
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Lęk o dziecko 21.08.05, 09:58
      Czy możesz iść do homeopaty tam gdzie mieszkasz?Tak byłoby najlepiej!
      Jeśli nie to napisz coś więcej o sobie:wzrost, waga,czy masz uzdolnienia
      manualne/może grasz na jakimś instrumencie?malujesz?/,kiedy i jak zaczęły się te
      lęki,co było najpierw:lęk o dziecko czy o przyjaciół?Ktoś Cię kiedyś przestraszył?
      Czy miałaś zapalenie płuc,oskrzeli itp...
      Jest kilka leków,o których tu myślę,np.Phosphorus,Sulfur,Aceticum acidum.
      • maryniek Re: Lęk o dziecko 24.08.05, 17:16
        akowik, ja chodzę do homeopatki. Jednak ciągle dostaję mase leków na dodatek
        głównie kompleksów. Po lekturze fotum homeopatia, wiem że to nie do końca jest
        dobre i u mnie tak jakby się sprawdza, ale cięzko zrezygnować mi z tej
        homeopatki, bo znam osobiście kilka przypadków dosyć ciężkich, które wyleczyła
        a niestety strach o dziecko to nie jedyna moje obsesja, na dodatek ze zdrówkiem
        u mnie nie jest za wesoło.
        Sama nie wiem co robić, może jednak pójde do innego lekarza, nie chcę tutaj
        pisać bo zanudziłbyś się , byłoby tego kilka stron, bo ja o swoich
        dolegliwościach mogłabym przez tydzień :)Myslisz, że dr J.o będzie O.k?
        • akownik Re: Lęk o dziecko 25.08.05, 13:22
          Niezależnie od tego co piszą gdzie indziej mogę stwierdzić,na podstawie własnego
          doświadczenia,że leki kompleksowe mogą być pomocne.Dla mnie jedynym kryterium
          właściwego doboru leku jest to czy lek pomaga i nie szkodzi.Kiedyś,gdy na lek
          homeopatyczny czekało się kilka tygodni stosowałem głównie kompleksy i one
          zdawały egzamin.
          Tak samo jest z wyborem homeopaty.To,że pomógł innym nie oznacza,że pomoże
          mnie.Może też być tak,że potrzeba czasu.Jeśli uważasz,że ten homeopata w Twoim
          przypadku nie sprawdza się to go zmień,ale zdecydować musisz sama.Ja napisałem o
          jakich lekach pojedyńczych myślę.Jednak by móc któryś z nich wybrać zadałem
          kilka pytań,ale pozostały bez odpowiedzi.
          • maryniek Re: Lęk o dziecko 25.08.05, 17:48
            Dlatego pozostały bez odp,bo tak jak napisałam wyzej ze mam masę przy[adłości,
            i nie starczyłoby tygodnia zeby to opisać.:) Po drugie mam masę problemów ze
            sobą natury psychicznej, jestem bardzo wystraszona i tak naprawdę wszystkiego
            się boję. Problem z moim homeopatą jest taki, że wywiad trwa w
            trakcie ,,używania wahadełka". Pani macha wachadełkiem po jakiś kartkach i raz
            na jakiś czas rzuci pytaniem typu: Woli Pani zimne czy ciepłe" itp. A na
            recepcie mam po kilka leków za sumę ok 300 zł z czego część z nich odbierane w
            jakims gabinecie medycyny naturalnej. Może zbyt szybko dochodze do wniosku, że
            mi to leczenie nie pomaga. Raz by,łam u dr J.O i on mi właśnie przepisał
            Phoshorus 30ch, który miałam brać 5 kulek w niedzielę przez 6 tyg., niestety w
            miedzyczasie poważnie rozchorowałam się dr był niedostępny i tak trafiłam do
            obecnej homeopatki. Najchętniej wybrałabym się do Twojego gabinetu:) Mozesz mi
            w takim razie napisać ile mniej więcej czasu powinnam czekać na jakies efekty.
            bo ja tak juz ok. roku sie lecze. Niby takie rzeczy jak watroba mi się
            podleczyły ale z psychiką to raczej nie ma poprawy.
            • akownik Re: Lęk o dziecko 25.08.05, 23:56
              Ja mieszkam w Gdyni a doktor o którym piszesz w Warszawie.Pewnie więc do mnie
              będzie za daleko.Nie wiem ile czasu trzeba czekać na efekty.Rok to jednak
              sporo.Czemu nie poszłaś znowu do doktora O. wcześniej?
              Może warto spróbować Phosphorus znowu?To tylko głośne myślenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka