Dodaj do ulubionych

Wstyd Starościny

16.05.12, 23:55
Starościnie powinno być wstyd ,taka moja opinia ,że pobiera taką dużą pensję a tylu w Świeciu i w powiecie ma głodowe pensje albo na bezrobociu .Zaraz po wyborach to jej wielką podwyżkę przyznali ,a mi głodowe 20zł do najniższej krajowej .Czy ja mam inny żołądek ,ja się pytam ?I traktuje nas się jak zwierzęta .I nie piszcie że mam złe szkoły ,dobre mam i całe życie pracowałam w dużym zakładzie w Świeciu co go zlikwidowali i wiele zakładów za obecnej Starościny i Burmistrza zlikwidowali a ile powstało nowych zakładów ?jakie mamy bezrobocie ,to wstyd brać takie pieniądze ,a podległym pracownikom resztki wypłacać ,przy takim bezrobociu i biedzie ,mi by było wstyd.
Obserwuj wątek
    • tom-ton Re: Wstyd Starościny 17.05.12, 07:23
      co jakiś czas z tej szkółki ktoś wypisuje o naszej Pani Starościnie, jeżeli to czyta to na jej miejscu zwolnić wszystkich na zbity p.. od dyrektora po sprzątaczkę, całe towarzystwo tej szkółki rozgonić
    • strofka22dwa Re: i co jeszcze? 17.05.12, 09:29
      nie podpisuj sie jako pracownik zsp bo nim nie jesteś i robisz koło pióra niewinnym ludziom. To jedna sprawa, druga to czepiaj sie tych co naprawdę zarabiają i nic ! nie robią , zobacz ile dostają szefowie związków zawodowych, ile europosłowie co nie potrafią mówić po angielsku, ile mają rodwailery kaczyńskiego i on sam za robienie zadymy, ile ma rydzyk / a nie rozliczył sie z cegiełek stoczniowców/ mozna sypać przykładami. W gminach i powiatach i tak sobie radzą pomimo, ze wiecznie są budżety skubane przez warszawę bo tam dopiero biorą dużo za mało od siebie. Mam plan, startuj na królową Mazowsza.
      • hun.ltd Re: i co jeszcze? 17.05.12, 11:48
        Pomijając kwestię merytoryczną to boli mnie że ktoś chce kogoś zgnoić używając takich słów jak" rodwailery". Ludzie nauczcie się w końcu że jak coś piszecie i wyskakuje wam po napisaniu czerwony wężyk podkreślenia to znaczy że z pisownią coś jest nie tak. Może niektórym jest bez różnicy co i jak napiszą ale nawet dyslektycy nie maja z tym problemu .Wstyd strofka22dwa że masz tyle lat ile masz i nie umiesz pisać poprawnie.
        • strofka22dwa Re: i co jeszcze? 18.05.12, 07:19
          wiem jak się pisze nazwę rasy psów rottweiler, potrafię pisać poprawnie, tylko, ze tacy ludzie są bardziej zażarci i nieobliczalni niż rottweilery więc nazywamy ich rodwailery. Sprawdź to hasło w statucie PiS, oni mają takie tytuły.
    • babka55 Re: Wstyd Starościny 17.05.12, 21:53
      A ja mam przy okazji pytanie ........... Czy dyrektorzy placówek takich jak szkoły i poradnie podlegających pod panią starostę mogą mieć nadgodziny, ponoć mają nielimitowany czas pracy, więc jak się nie wyrabjają to może nie nadają się na takie stanowisko?
      Może ktoś mi rzeczowo wytłumaczy pozdr :)
      • polaris15 Re: Wstyd Starościny 21.05.12, 09:49
        Jest budżet na wypłaty i trzeba go doszczętnie roztrwonić bo jakby wyglądał bilans na koniec roku, co macie za dużo kasy? zostało? to ciach ciach i nie ma za rok 13tek. Też czekam, aż wreszcie skończy się to panowanie plus nieszczęsna obsada z PUP Świecie. Ile wspólnego ma Starościna z Burmistrzem to nie wiem, ale myślę, że są rozłączni bo wierzę jeszcze w Pana Pogody dobrą wolę i myślę, że jakby mógł to by ich ukrócił.
      • anoda-k Re: Wstyd Dyrektora 23.05.12, 22:05
        Jaki przykład to daje wszystkim, całej placówce, jak wyjeżdża się na tydzień omijając ważną charytatywną imprezę, gdzie zbieramy na taki ważny i szczytny cel, w której przygotowanie tyle osób serce włożyło i godziny niezapłaconej pracy, i nie jest ważne, czy wyjazd jest służbowy, czy wycieczkowy. Arogancja władzy, dla maluczkich dodatkowe obowiązki a samej i pupilom puszenie i okazywane nam ciągle obrzydzenie. Wstydzić się to mało, bo wygrać wybory to jedno i nie musi mieć nic wspólnego z bycia dobrym dyrektorem, życzliwym ludziom.
        • anoda-k Re: Wstyd Dyrektora 23.05.12, 22:13
          I bardzo ważna sprawa. Jak się głosuje nad absolutorium, czyli poparciu rady, potrzebnemu do wyborów. To takie głosowanie przeprowadza się tajne, nie jawne. Wyjście z sali podczas głosowania nie oznacza demokracji. Wszyscy wiedzą o pupilach rozglądających się podczas głosowania. I stąd 100% poparcia w zapisach protokołu z rady. Nawet jednego głosu przeciw, czy wstrzymującego. To skąd te częste głosy niezadowolenia. Tajne głosowanie i okaże się ile jest realnego poparcia, ale do tajnego głosowania przecież nikt nie dopuści, ani Pani dyrektor ani Pani zastępca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka