27.11.13, 10:05
Pomóżcie odnaleźć pieski. 12.11.2013r. zgubiły się w okolicach Świecia. Trzyletni owczarek niemiecki krótkowłosy miał na sobie czerwoną obroże odzywa się na imię Gandalf i mała biszkoptowa suczka kundelek Dina. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu.
kontakt 660-780-641
Obserwuj wątek
    • romaniaturk Re: ZGUBA 27.11.13, 10:37
      Wybacz pytanie, ale dopiero po dwóch tygodniach przypomniało Ci się, że zgubiły się dwa psy?
      • wiktoria_pl1 Re: ZGUBA 27.11.13, 10:50
        Od dwóch tygodni szuka ich cała rodzina i znajomi. Rozwieszono informacje o poszukiwaniu piesków. Zgłosiłam to na forum, żeby informacja dotarła do większej liczby osób.
        • romaniaturk Re: ZGUBA 27.11.13, 12:48
          Nie miałam na myśli tego, dlaczego w ogóle zgłosiłaś to na forum, tylko dlaczego dopiero po 2 tygodniach.
          W schronisku w Sulnówku już sprawdzaliście?
          • pieski1230 Re: ZGUBA 27.11.13, 14:16
            Właściciele bardzo aktywnie szukają psów od dwóch tygodni. Rozwiesili ogłoszenia w mieście i okolicy. Informacje i zdjęcia przekazali do odpowiednich służb. Fotografie znalazły się też na profilach Punktu Przetrzymań w Sulnowku (W SULNÓWKU NIE MA SCHRONISKA DLA ZWIERZĄT!!!), fundacji "Pieskie Życie" oraz profilach dotyczących zaginionych zwierząt w kujawsko - pomorskim, na portalu Facebook. Teraz tylko czekać na sygnał.
            Pieski nie trafiły do punktu w Sulnówku.
            Pozdrawiamy.
            Grupa Wolontariuszy z Punktu Przetrzymań w Sulnówku
            • chibi.pies5 Re: ZGUBA 27.11.13, 15:44
              Po takim czasie to tylko wspomnienie zostaje z kurczaka w pięciu smakach. Pies który w ciągu 48 godzi nie wraca do domu to albo nie chce wracać bo nie ma poczucia więzi albo jest przetrzymywany to pierwsze jest prawdopodobne , bo jeśli sam pies zaginie to czasem ktoś go gdzieś zniewoli ale jeśli wyprowadza z domu innego psa to znaczy że coś z tym stadem w którym był nie gra . Po analizie 17 tysięcy zaginięć czworonogów wiem że kiedy ginie więcej niż jeden pies to nie ma w tym nic przypadkowego .Nikt inny ich nie skrzywdził tylko rodzina w której przebywały .
              • ksiadzz Re: ZGUBA 27.11.13, 22:02
                widzialem kiedys te dwa psy kazdy sie ich bał bo ten jeden duzy a drugi maly ,spaly sobie spokojnie normalnie na trawie chyba ze zmeczenia wogole nie ragowali na ludzi ,dokladnie ul.wp.67 przy tych domkach
    • siudzix Re: ZGUBA 30.11.13, 10:11
      2 dni temu widziałem białego, dużego psa z czerwoną obrożą. Nie znam się na rasach, ale mógł być to owczarek niemiecki.
      • pieski1230 Re: ZGUBA 30.11.13, 23:00
        Pies, o którym Pan wspomina (biały z czerwoną obrożą), przebywa w punkcie w Sulnówku. Jest w typie Owczarka Szwajcarskiego Długowłosego. Jesteśmy "na tropie" właściciela. Pozdrawiamy. Wolontariusze z punktu.
        • siudzix Re: ZGUBA 30.11.13, 23:05
          To dobra wiadomość. Chciałem sam go przygarnąć, ale po tym jak zobaczyłem obrożę to stwierdziłem, że należy do kogoś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka