Dodaj do ulubionych

Sprzątanie garaży

30.01.13, 11:40
Pięknie płacimy za sprzątanie garaży. Zaczyna mnie dziwić dlaczego te garaże nie są sprzątane. No, może i są, ale ... 2-3x w roku czy rzadziej?
Obserwuj wątek
    • kruq_1 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 12:37
      W okresie wiosenno-letnim częściej. Nie jestem pewien, bo nie zwracałem na to specjalnie uwagi ale wydaje mi się, że raz w miesiacu.
      Teraz to byłoby bez sensu, bo jeszcze tego samego dnia byłoby znowu pełno błota.
      • ulazabki Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:05
        niestety też zastanawiam się za co płacę.
        Panie Krug widziałam jeżeli się nie mylę w grudniu jak był zmywany garaż wyjeżdzając rano do pracy gdy przyjechałam po południu okazało się ze nie było to zmywanie tylko rozmazywanie.
        • kruq_1 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:14
          Tu się w pełni zgadzam, że sporo przepłacamy za różne "usługi" na naszym osiedlu.
        • morpheus33 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:22
          właśnie teraz (czyli z zimę) ma sens sprzątanie garaży, codziennie pod kołami samochodów przynoszony jest piach i sól i dużo błota itp. gdyby garaże były częściej sprzątane to nie było by tyle brudu i nie miało by się co rozmazywać.

cena za garaż jest wyjątkowo wysoka, z tego co mi wiadomo to na osiedlu jest maszyna do sprzątania więc .... panowie którzy i tak sporo zarabiają powinni częściej sprzątać. kwestią czasu jest to żeby sól zniszczyła powierzchnię w garażach.
          co do rozmazywania, może przy pierwszym myciu "błoto" zostanie rozmazane ale przy drugim podejściu (albo trzecim) powinno już zostać zmyte. proste.
          jakiś czas temu w sobotę rano panowie sprzątali garaże ale tylko drogę główną i wolne powierzchnie (wolne miejsca postojowe), tam gdzie stały samochody (czyli to co jest najbrudniejsze) nic nie było robione. dodam że nie było żadnego ogłoszenia o sprzątaniu.
          • ulazabki Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:40
            Panie Morpheus właśnie o to mi chodzi.
            • morpheus33 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:47
              dokładnie, jakiś miesiąc temu zakopałem się w błocie, udało się wyjechać ale samochód i podwozie było bardzo brudne. na myjni wszystko się umyło ale błoto z pod spodu nie.
              całe błoto spadło w garażu, żeby nie było to posprzątałem to :)
              z tego co widzę to pod większością samochodów jest dużo piachu, błota itp. i nit z tym nic nie robi... rozmawiałem z panią administrator, obiecała że zajmie się tym tematem,
              minęło ok 3 może 4 tygodnie i nadal nic.
              • smile53 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 21:43
                Przestańcie ubolewać, kto z Was zgłosił problem do p. Nowakowskiej?

Ja przesłałem w grudniu @ do ww. Pani i następnego dnia było zmywane/rozmazywane.

Inną kwestią jest fakt, że zarząd chyba czeka, aż ktoś zgłosi problem, a chyba nie o to chodzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka