mieszkaniecvitalpark 30.01.13, 11:40 Pięknie płacimy za sprzątanie garaży. Zaczyna mnie dziwić dlaczego te garaże nie są sprzątane. No, może i są, ale ... 2-3x w roku czy rzadziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruq_1 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 12:37 W okresie wiosenno-letnim częściej. Nie jestem pewien, bo nie zwracałem na to specjalnie uwagi ale wydaje mi się, że raz w miesiacu. Teraz to byłoby bez sensu, bo jeszcze tego samego dnia byłoby znowu pełno błota. Odpowiedz Link Zgłoś
ulazabki Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:05 niestety też zastanawiam się za co płacę. Panie Krug widziałam jeżeli się nie mylę w grudniu jak był zmywany garaż wyjeżdzając rano do pracy gdy przyjechałam po południu okazało się ze nie było to zmywanie tylko rozmazywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:14 Tu się w pełni zgadzam, że sporo przepłacamy za różne "usługi" na naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:22 właśnie teraz (czyli z zimę) ma sens sprzątanie garaży, codziennie pod kołami samochodów przynoszony jest piach i sól i dużo błota itp. gdyby garaże były częściej sprzątane to nie było by tyle brudu i nie miało by się co rozmazywać. cena za garaż jest wyjątkowo wysoka, z tego co mi wiadomo to na osiedlu jest maszyna do sprzątania więc .... panowie którzy i tak sporo zarabiają powinni częściej sprzątać. kwestią czasu jest to żeby sól zniszczyła powierzchnię w garażach. co do rozmazywania, może przy pierwszym myciu "błoto" zostanie rozmazane ale przy drugim podejściu (albo trzecim) powinno już zostać zmyte. proste. jakiś czas temu w sobotę rano panowie sprzątali garaże ale tylko drogę główną i wolne powierzchnie (wolne miejsca postojowe), tam gdzie stały samochody (czyli to co jest najbrudniejsze) nic nie było robione. dodam że nie było żadnego ogłoszenia o sprzątaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulazabki Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:40 Panie Morpheus właśnie o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 13:47 dokładnie, jakiś miesiąc temu zakopałem się w błocie, udało się wyjechać ale samochód i podwozie było bardzo brudne. na myjni wszystko się umyło ale błoto z pod spodu nie. całe błoto spadło w garażu, żeby nie było to posprzątałem to :) z tego co widzę to pod większością samochodów jest dużo piachu, błota itp. i nit z tym nic nie robi... rozmawiałem z panią administrator, obiecała że zajmie się tym tematem, minęło ok 3 może 4 tygodnie i nadal nic. Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Sprzątanie garaży 30.01.13, 21:43 Przestańcie ubolewać, kto z Was zgłosił problem do p. Nowakowskiej? Ja przesłałem w grudniu @ do ww. Pani i następnego dnia było zmywane/rozmazywane. Inną kwestią jest fakt, że zarząd chyba czeka, aż ktoś zgłosi problem, a chyba nie o to chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś