Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna.. ?

IP: *.boost.pl 13.07.09, 11:20
Jaka to szkoła, dobra/zła ?
Nauczyciele ?
Poziom ?
Czy jest bezpieczna i wolna od narkotyków ?
Czy przyjazna ?
Piszcie tylko prawdę, szukam naprawdę dobrej szkoły.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:45
      w tym roku skończyłam ZSP i jesli szukasz dobrej szkoły to na opewno
      nie zespoł. niestety nikomu nie moge jej polecic. Jest strasznie
      niesprawiedliwa, nauczyciele ucza tak jak by to była dla nich kara.
      Podoba sie tylko tym ktorzy nie maja zamiaru sie uczyc i chodza tam
      tylko dla rozrywki , lub na pokaz mody.jeslijestem ambitna/y idz do
      baiłego lub czerwonego..teraz pewnie pustaki z zsp mnie ładnie zjada
      ale to normlne w tamtym srodowisku
      • Gość: kuzyn Rafał Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.filehostserver.eu 13.07.09, 13:13
        Uwaga!!!!!! na Anię podpisującą się ABSOLWENTKA
        NIGDY NIE CHODZIŁA DO ZSP jest teraz w klasie 3 czerwonego
        ogólniaka !!!!!!!
        Pewnie wpisuje też się pod innymi ksywami
        Uwaga !!!, Nakryłem na gorącym
      • Gość: lays Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:36
        Zbyt dużo uogólnień zaobserwowałam.
        Przede wszystkim odnośnie nauczycieli, to prawda, że ich obowiązki można by sprowadzic do odbywania kary - ale jest też kilku, być może kilkunastu, którzy robią świetnie to, czego się podejmują. Przyznać trzeba jeszcze jedno, jeśli miałabym już wymieniać, to nie po nazwiskach, a po wieku. Nikt z "dobrych" nie przekracza 45 lat.
        Życzę wszystkim udającym się do szkoły w tym roku szkolnym trafienia m. in. na konsekwentną i szanowaną matematyczkę o świetnym podejściu i wielkiej wiedzy, ekscentrycznego polonistę, czy też kompetentną, lecz jednak w gorącej wodzie kąpaną panią od chemii. Tragedią są technika o najkrótszych statusach bytu w ofercie Zespołu, gdzie przedmioty zawodowe są prowadzone przez - w mojej opinii [lecz powielanej też wśród uczniów] zupełnie nieodpowiednią osobę, której cała wiedza to numer telefonu dyrektora [panowanie nad klasą graniczy z cudem, dodaję też do tego wrodzoną zdolność do uzyskiwania antypatii uczniów] i wystudiowany podręcznik do zabijania kreatywności. Na lekcjach zawodowych brakuje też podręczników, poanuje jedno, wielkie, ciągłe dyktowanie do zeszyciku.
        Jeśli chodzi o opinię, to wiadomo - wywyższajacy się ludzie z liceów oraz różnorodna, tym samym bardzo podzielona wewnętrznie młodzież z zsp zawsze będą stawać w szranki, choćby zaściankowo.
        Jedni i drudzy piją, palą, używają.
      • Gość: kaasia Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.08.09, 11:16
        super szkola:)
    • Gość: absolwentka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:47
      a i wolna od narkotykow nie jest zadna szkoła
      • Gość: uczę tu i tu Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.boost.pl 13.07.09, 12:52
        Największy problem z narkotykami ma chyba czerwony ogólniak? do
        którego trafiają tzw. z dobrego domu, używają coraz cięższych
        środków i robią takie specjalne imprezy, mogę tutaj zapytać, czy
        nauczyciele z czerwonego coś z tym robią? Inaczej w ZSP tu trafia
        młodzież w większości ze wsi, dla których szczytem występku jest
        zapalenie papierosa za garażami na przerwie. Plus dla ZSP tutaj jest
        profilaktyka, specjalne pogadanki, przedstawienia profilaktyczne,
        filmy edukacyjne, nawet happeningi.
        • Gość: nie zgadzam się Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.09, 12:02
          Nie zgadzam się z wypowiedzią "uczę tu i tu", że w czerwonym jest największy problem z narkotykami. Prawda jest taka że uczniowie ZSP zawsze pałają "sympatią" do uczniów czerwonego a skutek tego taki że przy każdej okazji wypisują bzdury na temat tego ogólniaka...A najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie, że dla uczniów ZSP "szczytem występku jest zapalenie papierosa za garażami na przerwie" hahaha:) kto chce ten już w gimnazjum pali...i żadne pogadanki itp. na ten temat nie pomogą!!! I nie rozumiem też stwierdzenia, że do ZSP trafiają przeważnie ludzie ze wsi...co to ma do rzeczy??? Chciałeś (łaś) przez to powiedzieć Że ludzie ze wsi są głupsi i miej uświadomieni i nie wiedzą co to narkotyki???? Może kiedyś tak było ( w poprzednim 100-leciu) ale teraz to już nie te czasy i wierz mi na wsi cywilizacja też się rozwija! (może i racja jak ktoś tu wcześniej napisał, że żadna szkoła nie jest wolna od narkotyków)...ale najpierw zastanów się zanim swoją wypowiedzią zniechęcisz kogoś kto ma szansę trafić do naprawdę dobrej szkoły, gdzie nauczyciele uczą na naprawdę wysokim poziomie, a za taka właśnie uważam czerwony ogólniak!!!
    • Gość: Była nauczycielka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.boost.pl 13.07.09, 12:34

Szkoła bardzo dobra,
      najwyższy poziom zdawalności egzaminu zawodowego w całym powiecie,
      oraz zdawalność matury, nie wyniki tylko zdawalność, wyższa niż w
      czerwonym i białym ogólniaku, lepszy jest tylko katolik. Widzę, że
      dopiero chcesz przyjść do ZSP ale nie tak prosto się dostać, trzeba
      mieć więcej punktów niż do czerwonego czy białego, tam dostaniesz
      się z dowolną ilością punktów, do ZSP najtrudniej do technikum, a do
      technikum ekonomicznego to 5osób na 1 miejsce, jest też liceum w ZSP
      i tutaj łatwiej. Szkołę bardzo polecam.

Jedyne co mi się nie podoba, ale nie ma wpływ na poziom, to, że po
      znajomości zatrudnia się tak dużo emerytów, dużo za dużo, zabierają
      oni młodym nauczycielom możliwość rozwoju i dalszego awansu, dla
      mnie nie starczyło godzin w nowym roku, a tego przedmiotu uczą trzy
      emerytki, co mają już źródło dochodu. A ja uczę teraz gdzie indziej.

Ale atmosfera rewelacja i wśród uczniów w czasie lekcji i wiele też
      się dzieje poza lekcjami. Polecam, polecam szkołę bardzo.
      • Gość: :o Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 13:58
        > nie tak prosto się dostać, trzeba
        > mieć więcej punktów niż do czerwonego czy białego, tam dostaniesz
        > się z dowolną ilością punktów, do ZSP najtrudniej

OMG, bez żartów proszę.
        • Gość: Agnieszka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: 94.75.253.* 13.07.09, 14:44
          Chciałam do ZSP technikum logistyczne, ale miałam numer 60 na liście
          dodatkowej. Kiepsko, trochę test gimnazjalny mi nie poszedł i ceny.
          Razem 42punkty, do 2 LO mnie przyjeli od razu, nawet nie liczyli. A
          można się przenieść do ZSP po półroczu?
          • Gość: ... Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 15:17
            > Trochę test gimnazjalny mi nie poszedł i ceny. Razem 42punkty

No nie żartuj, proszę. Sam test daje możliwość zdobycia 100 punktów. "Trochę" Ci
            nie poszedł?! Musiałaś naprawdę nie za dobrze go napisać. Skoro brałaś pod uwagę
            naukę w LO, i chociażby w TL, Twoje oceny powinny być adekwatne do poziomu
            takich szkół.
            Poza tym, właśnie "piątki" czy nawet "czwórki" z odpowiednich przedmiotów na
            świadectwie, to szansa na drugie tyle "oczek". Do tego jakieś konkursiki,
            wolontariat etc. i można mieć naprawdę niezły wynik. :)

Jesteś pewna, że chcesz kontynuować edukację tam, gdzie składałaś "papiery"? :D
            Nie należę do żadnej komisji rekrutacyjnej, ale dobrze wiem, że teraz mamy mało
            młodzieży i wszędzie jest łatwiej "się dostać". Dyrektorzy muszą przyjąć
            odpowiednią liczbę uczniów, bo wtedy szkole jest łatwiej.
            • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 15:52
              tylko nie zsp konczylem to cos i jestem bardzo niezadowolony poziom niski o
              nauczycielach emerytach nie wspomne...
              • Gość: absolwentka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 16:07
                a kuzyn to Pan Śniegocki:):)czyli mół..nakryłam na goracym
                uczyku:P:P jak napisze ktos kto skonczył ze jest zadowolony to
                bedzie cod albo tylko sie jakis nauczyciel bedzie podszywał...a jak
                interes miała by uczennic czerwonego pisac zle o zsp to raczej nesze
                pustaki moha taki pisac o czerwonym..a z tym ze ciezko sie dostac to
                juz nie przesadzajcie..jak do leceum dostaje sie dziewczyna ktora na
                lekcji geografi mowi ze stolica Wielkiej Brytani jest Dublin to
                prosze.........
          • Gość: yhym Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.09, 12:08
            prawda jest taka że do białego zawsze łatwo jest się dostać, moje kol., które w
            gimnazjum ledwo przędły dostały się tam bez problemu!!!
            • Gość: Prawda Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 11:25
              Też słyszałem, że do białego dostawały się osoby w tym roku z około 40punktami
              na 200możliwych (ze świadectwa+test gimnazjalny). Białe liceum albo cienko
              kwiczy i jest w najbliższym czasie do zamknięcia, albo już wcale nie dba o miano
              liceum.
          • Gość: Wojtek Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 16:32
            Super szkoła, polecam.
    • Gość: Mama Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: 85.17.146.* 13.07.09, 18:00
      Ogólnie szkoła w porządku.
      Tylko trzeba uważać co się na księdza mówi, bo on ma układ z
      dyrektorką. Tak formalnie to rządzi dyrektorka, ale faktycznie to
      ksiądz. Na jego imprezy zawsze są dodatkowe pieniądze. Jak robi ktoś
      inny to zawsze brak środków. U nich w szkole to ksiądz na rady
      pedagogiczne nie chodzi i z zajęć się zwalnia. Ale to co zadecyduje
      jest najmądrzejsze. Należy też uważać co się mówi przy starych
      nauczycielkach, bo donoszą i można później oberwać. Ogólnie to
      atmosfera pokoju nauczycielskiego jest nieciekawa. Konflikty i
      donosy i wzajemne oskarżenia, wiem z pierwszej ręki od męża. I
      ogólnie tak wszyscy mówią, wystarczy szczerze porozmawiać z kimś kto
      pracuje. Moja córka kończyła i sobie chwali. Poziom chwali. Bo
      nauczyciele to się gryzą i sobie szkodzą. Strasznie zepsute
      środowisko.
      • Gość: AGITEK Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 18:14
        teraz ksiedza juz nie bedzie.a i tak byl bardzi fajny.prawda mial uklady z mazur
        ale jej juz nie ma od roku.wiec ludzie co wy za bzdury wypisujecie.;/
        pustaki sa jak w kazdej szkole..heh a najgorsze pod tym wzgledem jest chyba
        czerwone;p
        tam to panny zadzieraja nosa

prawda prawda zostanie ze najgorsze kretynki i wiesniaczki to w zawodowce tona
        tapety i fajka w buzi..

ale szkola w miare...poziom w te za wysoki;/
        • Gość: iza Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.07.09, 20:49
          szkoła jak szkoła, ale takiej super głównej dyrektorki nie ma
          nigdzie - złota kobieta
          • Gość: PRACOWNIK Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: 85.17.146.* 13.07.09, 21:30
            TAK ZLOTA, CHYBA ZLOTÓWA, BO Z FUNDUSZU REPREZENTACYJNEGO ZA ZLOTÓWY
            DROZDZÓWKI W SKLEPIKU KUPUJE, TAK SLYSZALAM, PRAWDA TO IZA?
        • Gość: Torba Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.boost.pl 13.07.09, 21:24
          Nie ma ksiedza bo teraz u tej Mazur pracuje, jak sie przenosiła na
          vice dyrektorke do Torunia to go zabrała.
          • Gość: ble Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:31
            a oni co? jakaś parka? księżulo i dyrcia? podejrzane to, że wszędzie
            razem...
      • Gość: i takwiem!!! Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.09, 21:24
        a Pani Mama czego w szkole uczy?
        • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 21:29
          ksiadz jest i trzesie w tej szkole on ma wladze :) ogolnie szkola z bardzo zla
          atmosfera, konflikt na konflikcie ucza sami emeryci po znjomosci z zanikami
          pamieci...
    • Gość: P R A C O W N I K Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: 85.17.146.* 13.07.09, 21:40
      TOMASZU TWOJE PYTANIA SĄ TRAFNE, ALE JA MAM JESZCZE KILKA:
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE NAUCZYCIEL ZSP MA SPRAWE ZA
      MOLESTOWANIE UCZENNICY
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, JEDNA NAUCZYCIELKA LECZY SIĘ
      PSYCHIATRYCZNIE
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE JEDNA NAUCZYCIELKA SYPIA Z UCZNIEM
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE DWÓCH NAUCZYCIELI MA SKŁONNOŚCI
      HOMOSEKSUALNE
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE ZAGINĘŁO KILKA TON ZŁOMU
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE ZATRUDNIA SIĘ PO ZNAJOMOŚCI
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE JEDEN NAUCZYCIEL JEST KARANY
      CZY TO PRAWDA, BO MÓWI SIĘ, ŻE UCZNIOWIE NA ZAWODY BIORĄ STERYDY
      I TU SIĘ IM PODAJE
      PO UZYSKANIU ODPOWIEDZI NA TE NAGLĄCE PYTANIA, PRZEŚLĘ NASTĘPNE

• Gość: absolwentka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 21:48
        na moje to moze tam uczyc 100% gejow i lezbijek ..ich sprawa co
        robia z własnymi odbytami wazne zeby dobrze uczuli a tego nie
        robia...kolega z techikum opowiadał mi jak u nich na lekcji Pan
        nauczyciel sprawdzał obecnosc gdy na lekcji było 2 uczniów..a
        mianowiecie przejechał cała liste z imienia i nazwiska i odznaczył
        30nieobecnych:):) i to właśnie jeden z emerytow uczy histori wiec
        nie trzeba wymieniac nazwisk..
        • Gość: agitek Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 22:40
          ludzie co wy nagadacie...sa wybryki i ten co zadal w wiekszoci tyle pytan to
          niestey prawda..
          a pani mazur uczy w bydgoszczy jak co..sie udzielacie a G wiecie ...tsdsss
          pozdrwaim
          • Gość: Mała Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:49
            Ta szkoła potrafi nauczyć człowieka życia.
            wychować, nauczyć, co wy za głupoty gadacie... ludzie...
      • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 01:17
        MOLESTOWANIE UCZENNICY
        PSYCHIATRYCZNIE
        HOMOSEKSUALNE
        I TU SIĘ IM PODAJE
        ---------------------------------------------------------------------

to prawda :)

mozesz dawac kolejne :)
        • Gość: johny Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 12:07
          normalnie widze ze szkola marzen buahahahahahahaahh
        • Gość: good Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.09, 20:45
          chodze do tej szkoly i nie narzekam
    • Gość: Figur Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 12:55
      Widać, że nie byłaś na basenie w normalnym kraju. Tam wspólne szatnie czy widok
      nagiego człowiek nie jest niczym dziwnym.
    • Gość: dawny absolwent Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.09, 16:00
      Jestem dawnym absolwentem dwóch szkół. Widzę, że od czasu
      zakończenia nauki wiele się nie zmieniło. Kiepscy nauczyciele, zła
      atmosfera i ogólnie niski poziom nauczania. Póżniej w dalszej nauce
      i pracy zawodowej te braki wychodzą. Wielu nauczycieli nie powinno w
      ogóle trafić do tego zawodu. Dla dobra uczniów, emerytów nie powinno
      się zatrudniać, tylko młodych, zdolnych nauczycieli chętnych do
      przekazywania wiedzy.
      • Gość: rapid Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 18:41
        To nie szkoła tylko dom starców :)
        • Gość: nimka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 20:48
          Uczeszczam do ZSP i uwazam ,ze wybor tej wlasnie szkoly byl trafiony. Oczywiscie
          nie jest to idealna szkola, ale taka chyba nie istnieje. Kadra nauczycielska w
          niektorych przypadkach kompletnie nie pasujaca ,ale znajda sie nauczyciele,
          ktorzy angazuja sie w zycie szkoly, pomagaja uczniom i rzetelnie wykonuja swoje
          obowiazki. Atmosfera w szkole nie jest zla , obfitosc ludzi sprawia,ze mozna
          nawiazac wiele znajomosci. W zadnej ze szkol nie dzieje sie tyle co u nas .
          Szkoda ze juz nie bedzie u nas uczyl ks.W. Wiele na tym stracimy. Co do
          rekrutacji , zdziwil mnie fakt ,ze w tym roku poziom zostal zawyzony, chyba ze w
          "bialym" tak bardzo zanizyli , gdyz wiele moich znajomych do ZSP sie nie
          dostalo, a do "bialego" liceum jak najbardziej. Dodam jeszcze ze zaobserwowalam
          fakt,iz niektorzy pracownicy wrecz odstraszali potencjalnych uczniow tej szkoly
          . Wrazenia znajomych po zetknieciu sie z jednym z pracownikow sekretariatu i
          swietlicy szkolnej spowodowal , ze zniechecili sie do ZSP. Poziom tej szkoly nie
          jest niski, jesli ktos ma ambicje i chce cos osiagnac na pewno ma takie
          mozliwosci . I zgadzam sie ze p.dyrektor to zlota kobieta . Oby wiecej takich
          • Gość: Do szkoły Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 23:27
            Niestety poziom podniesiono w tym roku na rekrutacji w ZSP i wiele osób się nie
            dostało, przeniosło papiery do białego i się dostało od ręki, w białym na siłę
            utworzyli klasy, idzie niż i boją się zamknięcia i słusznie, bo poziom u nich
            spada na łeb na szyję. I coraz mniej ludzi się tam decyduje iść. Więc lepiej
            niech pomyślą trochę w ZSP i utworzą dodatkową klasę LO i dodatkowo z jeden
            profil medyczny i całe białe leży na łopatkach. A Starostwo to się nawet
            ucieszy, bo będzie mniej o jedną szkołę i to takiego darmozjada.
            • Gość: jaa Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 10:15
              Ludzie! Przeciez biale juz dawno nie jest medykiem! w ogole Przestancie tu
              bluzgac. wyniki matur mowia same za siebie. kazdy i tak sam wybiera sobie
              szkole. to ze na forum przeczyta jakies opinie od razu nie sprawi ze zmieni
              decyzje.
              • Gość: Tyy Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 11:41
                Oj widać, że 'jaa' się słabo orientuje. Białe nie jest medykiem tylko 2LO, ale
                nadal kształci w kierunkach medycznych. Wystarczy zajrzeć na naszą stronę
                www.2lo-swiecie.pl, a co do matury to nie jest miarodajna i nasze kiepskie
                tegoroczne wyniki o niczym nie świadczą. Odwalcie się od białego i sami się
                likwidujcie.
                • Gość: jaa Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 11:59
                  no wlasnie mialem na mysli, ze samo liceum nie jest medyczne. wiem ze medyk ale
                  policealny tez jest w bialym. sorry jesli zle mnie mozna zrozumiec.
                  a wiem ze w bialym ludzie mature dobrze bardzo pisza.

ale to temat o zsp wiec mozna zakonczyc dyskusje ;]
      • Gość: Głupota Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.kimsufi.com 20.07.09, 11:47
        Słyszeliście w czerwony ma być obserwatorium astronomiczne, ha ha ale głupota a
        co dalej może loty w kosmos. Niech się lepiej zajmą nauką bo im wyniki spadają.
        Katolik dawno ich wyprzedził z maturą. A zsp jest już na równo z poziomem
        czerwonego w wynikach, białe na szarym końcu, ale to norma. Nauka, nauka a nie
        bujanie w obłokach!!, naprawdę kosmiczny pomysł ktoś miał!
        • Gość: uczeń Re: do głupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:06
          naprawdę to jesteś głupotą, przecztaj asobie jakie szkoły i w jakich
          maistach ubiegają się o astrobazę i z czym to się wiąże, jeżeli nie
          masz nic wspólnego z czerwonym to zwyczajnie odwal się i polemizuj
          jeżeli masz argumenty. Kogo katolit wyprzedził ? Nie masz pojęcią o
          matematyce i procentach.
          • Gość: Nauczyciel w Re: do głupoty ! IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 18:01
            To prawda zdawalność procentowa w "katoliku" jest wyższa niż w "czerwonym" a
            zaraz za jest "zawodówka". I taka jest nieubłagana matematyka. Szkoda, że ILO
            nie może się z tym pogodzić.
            • Gość: woźny Re: do głupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:00
              chore myslenie! Czerwone zadowolone jest z wyników, wy nie, dlatego
              takie idiotyczne komentarze, szkoda polemiki, nie ma z kim!
              • Gość: katolik Re: do głupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 07:57
                to oczywiste, że w katoliku najlepiej zdają! jakby wam za średnią poniżej 98
                punktów groziła ekskomunika i 2 tygodnie klęczenia na grochu przed ołtarzem w
                klasztorku to też byście się lepiej w szkole starali...
        • Gość: do głupoty Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 17:26
          ...i innych co uważają tak samo jak on/ona.
          Nie wiem skąd słyszeliście o tym, że wyniki zdawalności matur w czerwonym spadły??? To jakieś kompletne bzdury!!! Zdawalność w tej szkole jest naprawdę bardzo wyskoka! No i artykuł w jednej ze świeckich gazet to potwierdza... Zaraz po ogłoszeniu wyników pojawił się artykuł że najwięcej powodów do zadowolenia mają uczniowie czerwonego bo ze świeckich szkół wypadli najlepiej!!!
          Także nie wiem skąd macie tak wybujałe informacje że katolik wyprzedził czerwonego no i żeby jeszcze było śmieszniej ZSP na tym samym poziomie???? Buahahahahahaha:D
    • Gość: ciekawy Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.filehostserver.eu 20.07.09, 11:07
      A może podajcie nazwiska tych o skłonnościach, nawet jak nie jesteście pewni
      tylko podejrzewacie, można wymienić kilka nazwisk.
      To kogo podejrzewacie o skłonności h...??
      • Gość: max Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 00:00
        a ty co partnera szukasz? daj sobie spokój, od tego są inne portale, a nie
        forum. Wątek jest o ZSP, i to nie są ogłoszenia matrymonialne. poszukaj na
        innych stronach - offtopic ciekawski
    • Gość: Maturzysta Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 23.07.09, 09:53
      Centralna komisja egzaminacyjna podała średnie wyniki punktów procentowych matur
      w tym roku, wszystkich niedowiarków zapraszam do obejrzenia www.cke.edu.pl
      teraz nie dziwi mnie fakt, że czerwone jest czerwone z zazdrości.
      Oficjalne wyniki, oficjalne, wszystko mówi samo za siebie!!
      • Gość: Mama 4 cór Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.filehostserver.eu 23.07.09, 10:24
        Ojej rzeczywiście, sprawdziłam, a ja dałam do ILO moją pociechę, czy można się
        jeszcze z tej szkoły wycofać? A może to tylko przypadek, gdzie szukać wyników z
        lat poprzednich? Czy do ZSP przyjmują jeszcze, jest tam klasa ogólnokształcąca?
        Dlaczego takich rankingów nie ma wcześniej, gdzieś w telewizji kablowej?
      • Gość: u-ń 1LOprze do ZSP Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: 83.96.144.* 23.07.09, 10:31
        Od dawna wiadomo, że czerwone rewelacyjne nie jest i jedzie tylko na dawnej
        opinii, tak dawnej, że nikt już nie pamięta kiedy to było. Za to nauczyciele
        czerwonego zachowują się jak kadra wyższej uczelni z profesurą. A wiedzą
        niewiele i poziom w szkole niski. Ja po przeniesieniu się do ZSP odżyłem. Nikt
        tu już mnie nie obrażał a maturę tak dobrze zdałem, że teraz jestem studentem
        1-go roku SGH w Warszawie. Polecam ZSP, super nauczyciele, świetna atmosfera i
        dużo się dzieje dodatkowych rzeczy. Takiej szkoły szukać ze świecą!!!!!!!!!
        • Gość: pracodawca Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:03
          aha, mialem juz paru uczniow ZSP na praktykach kilka lat z rzędu i powiem, ze
          takiej prowizorki to jeszcze nie widzialem: uczniowie nie mieli obowiazku
          prowadzic dziennikow praktyk (wiec rownie dobrze mogliby na praktyki nie
          uczeszczac..) kompletnie nie orietowali sie jakie zagadnienia powinni poznac w
          ramach programu praktyk i co powinni z tych praktyk wyniesc, i to wcale nie wina
          tych uczniow lecz kadry, ktora ich na te praktyki oddelegowala bez slowa
          poinstruowania, jednym slowem sztuka... szkoda slow

na koniec dodam, ze wymienieni uczniowie raczej "nie blyszczeli" wiedza z
          przedmiotow kierunkowych z ktorych mieli pobierac praktyki...
          • Gość: nonie Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.07.09, 12:56
            Czego nauczy ucznia na praktycznej nauce zawodu pracodawca, który sam nie zna
            programu praktyki?Kto decyduje o tym, czy uczeń ma systematycznie prowadzić
            zeszyt- nauczyciel(pracodawca na praktyce), czy sam uczeń?Od kiedy uczeń ma
            wiedzieć, c z e g o powinien być nauczony?Należy tylko mieć nadzieję, że to
            prowokacja, bo od takich niekompetentnych pracodawców lepiej z daleka!
            • Gość: pracodawca Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 14:11
              schemat pobierania praktyk jest prosty i w "normalnej" szkole wyglada tak:

- na praktyke zglasza sie uczen z lista zagadnien ktore powinien poznac dzieki
              uprzejmosci pracodawcy
              - pracodawca przerabia z uczniem owe zagadnienia w sposob praktyczny
              - calosc jest dokumentowana w dzienniczku praktyk, ktory jest podpisany przez
              pracodawce i ktory jest weryfikowany przez nauczyciela zawodu

raczej proste, proste tyle ze dla szkoly ktora podchodzi do praktyk na serio a
              nie na zasadzie: "wypchnijmy ich na miesiac i rubta z nimi co chceta, niech tam
              kartony nosza.."

w pierwszym punkcie uzylem sformuowania :"dzieki uprzejmosci" z jednej prostej
              przyczyny: nie ma zadnego realnego pozytku z praktykanta, poniewaz nikt mu nie
              powierzy zadnej normalnej pracy i wymaganie od pracodawcy by sie sam domyslil
              jakie zagadnienia obejmuja program nauczania szkoly jest raczej nie na miejscu...

• Gość: nonie Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.07.09, 17:11
                1 chodziło mi o praktyczną naukę zawodu, nie o miesięczne praktyki, to
                zasadnicza różnica. 2 o ile wiem, nie ma przymusu podpisywania umowy ze szkołą 3
                podpisanie umowy zobowiązuje obie strony do wywiązania się z zawartych w niej
                ustaleń
                • Gość: nie o tym dyskusja Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 23:52
                  Ale proszę kochani, nie mówi się o zawodówce, czy praktykach zawodowych. Mówi
                  się o poziomie matury, czyli przedmiotów ogólnokształcących, nie zawodowych.
                  Szkoła do zawodówki przyjmuje każdego (nawet średnio inteligentnego) bo też taki
                  uczeń musi się gdzieś do 18lat uczyć. Ale zobaczcie jakie rewelacyjne wyniki w
                  tak dużej szkole są na maturze a i na egzaminie zawodowym na technika a w ZSP to
                  jest z 10 techników, każde inne a takie rewelacyjne wyniki. BRAWO Brawo. Super.
                  • Gość: Popieram Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 12:59
                    Taka duża szkoła to ZSP i tak dobre wyniki w Centralnej Komisji Egzaminacyjnej
                    www.cke.edu.pl

wstyd czerwone i białe, wielki dla was wstyd
                    • Gość: xxx Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 14:16
                      podaj konkretny link do tych wyników bo jakoś z tego roku nic tam nie ma heheheh
                      nauczycielu ZSP buahaahhaahha
                    • Gość: Manek Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.07.09, 14:25
                      A kto mówi o zawodowce? przedmówca zaznaczył ze chodziło o miesięczne praktyki,
                      wiec raczej ludzi z jakiegoś technikum, a skoro temat jest o szkole a nie tylko
                      o maturze wiec dlaczego nie mówić o tym ze jest ściema z praktykami i jaki to
                      prezentuje poziom nauczania?
                      pozdrawiam
                    • Gość: wożny Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 17:28
                      Mniej niż zero!!!!! Ktos się pytał o ZSP, ale reprezentanci niskiego
                      poziomu intelektualnego , czyli zawistne czuby zaraz jadą na temat
                      innych szkół, frustraci, niedowartościowani, zazdrośnicy i
                      inteltualni głupcy podejmują polemikę nie znając zagadnień.
                      Wypowiadaj się na temat ZSP, daj innym spokój baranie.
                      • Gość: xxx Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 17:30
                        ...inteltualni... dlatego jesteś tylko woźnym... forum ma opcje sprawdzania
                        pisowni polecam :)
                        • Gość: woźny Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 19:11
                          "inteltualni" - skutek szybkiego pisanie inteletualny xxx czy
                          wielkie NIC!
                          • Gość: xxx Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.09, 19:21
                            akurat mam dużo lepsza posadę niż woźny a wiec wielkie NIC możesz zobaczyć w
                            lustrze...
                          • Gość: inny woźny Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 09:00
                            Widać tu woźny z czerwonego trochę przesadził z obrażaniem, ale skoro
                            nauczyciele są sfrustrowani to i uczniowie i oczywiście woźny. Temu mojemu
                            koledze polecam lekturę rankingów szkół średnich. Mówi samo za siebie. Może
                            nasze LO ma w nazwie drugie ale w rankingu stoimy wyżej niż pierwsze. Zaraz za
                            Katolikiem i ZSP.
                            • Gość: woźny Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 17:16
                              nie jestem woźnym z czerwonego tylko z białego. Zfrustrowani są ci,
                              którzy zamiast pisać na post dotyczący zsp wtrącają w to inne
                              szkoły, to świadczy o ich zawiści, chęci rozpętania polemiki na
                              niskim poziomie intelektualnym. To są ludzie, którzy lubią mieszać,
                              szczuć, szkoda gadać!
                              • Gość: inny woźny Re: tu jest poziom dyskusji ! IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 23:38
                                taaaaaaaaaaaa
                                a ja jestem sierotka marysia
              • Gość: nauczyciel Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 09:06
                Ja wiem o czym pisze "pracodawca". Chodzi o klasę TG (gastronomik) i grupę
                kelnerek. Trzy lata temu pewien pracodawca sam naciskał na utworzenie takiej
                klasy, że ma restaurację i takie są potrzeby rynku, że utworzy specjalny ciąg
                technologiczny do praktycznej nauki zawodu. Później zbankrutował i teraz tam
                stoi 'Biedronka' a szkoła została z kelnerkami, to bardzo dobre dziewczyny i
                bardzo ładne, czy mądre hmmmm ... są ładne. Ideał do pracy w restauracji, tylko
                gdzie, u kogo, sami wiecie jak wygląda w Świeciu gastronomia. (a dziewcząt jest
                prawie 20)
                • Gość: praca Re: Wyniki matur ZSP - 2miejsce w powiecie IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 23:39
                  Ja bym wziął ze dwie, ale czy potrafią tańczyć?
    • Gość: Ja Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 22:38
      Szkoła bardzo fajna. Można się uczyć na dobrym poziomie. A przy tym wiele się
      dzieje. To nie jedna z wielu nudnych szkół.
    • Gość: super szkoła Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 18:07
      Szkoła jedna z lepszych w regionie.
    • Gość: Daki Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 18:08
      Spox buda i belfry spox. Fajne imprezki są.
      • Gość: Kondi Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 00:43
        Jol men, prawda szkoła fajoska, i normalni nauczyciele.
        • Gość: Monika Re: Wpisy zniknęły IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 11:37
          Pisałam bardzo dużo i dobrze o mojej byłej szkole ZSP, a moje wpisy usunął
          moderator tego FORUM, dlaczego? Pisałam prawdę, nikogo nie obrażałam i
          chwaliłam, i mi to usunięto, a jak ktoś bluzga i oczernia, to się zostawia.
          Dlaczego moje usunięto. Kto z prowadzących ma interes, żeby moją byłą szkołę
          oczerniać niesprawiedliwie?
    • Gość: Andrzej Monia ma rację - usuwają. IP: 89.105.196.* 02.08.09, 11:40
      Ja też pisałem dobrze o ZSP - wynik - wszystko usunięto.
      • Gość: Andrzej Re: Monia ma rację - usuwają. IP: 89.105.196.* 02.08.09, 11:40
        2 wpisy usunięto
    • Gość: Mateusz Madert Odp na pytania Pana Kilaroskiego IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 10:18
      > Jaka to szkoła, dobra/zła ?
      Szkoła dobra mało powiedziane, jedna z lepszych w województwie (zobacz ranking
      szkół na interi)
      > Nauczyciele ?
      Nauczycieli bardzo dużo, mili, nie krzyczą, a co ważniejsze nie zadzierają nosa,
      są nawet z doktoratem.
      > Poziom ?
      Wysoki w technikach i liceum, (w zawodówkach mniej ) ale za to łatwo zdać maturę
      i egzaminy zawodowe.
      > Czy jest bezpieczna i wolna od narkotyków ?
      Nie ma narkotyków w szkole, bo są kamery i aż 4 panie pedagog i różne pogadanki,
      występy i hepeningi w szkole. A na wejściu pilnuje portierka czy obcy nikt nie
      wchodzi (uczniowie palą za to, ale poza szkoła za garażami)
      > Czy przyjazna ?
      Bardzo przyjazna, super atmosfera i super ludzie, jest nas dużo i zawsze możesz
      znaleźć bratnią duszę. Jest z czego wybrać.
      > Piszcie tylko prawdę, szukam naprawdę dobrej szkoły.
      Pisałem prawdę, szkoła naprawdę godna polecenia.
      • Gość: ccc Re: Odp na pytania Pana Kilaroskiego IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 13:31
        hehe widze ze P dyr. ma neta i znalazla watek o swojej szkole buahhaahahh, teraz
        bedzie z 20 postow pod rzad zachwalajacych ta szopke zsp
        • Gość: Szopki wigilijne Re: Odp na pytania Pana Kilaroskiego IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.09, 09:57
          Te szopki w ZSP o których pisze Pan CCC organizował ks. Wojtek, ale to nie
          nazywało się szopki wigilijne, tylko były to przedstawienia pod różnymi nazwami
          "Tam gdzie spadają czarne anioły", "Niczego już nie ma, tylko ..." itd.. swoją
          drogą super sprawa, teraz kiedy księdza nie będzie, kto się zajmie BOHEMĄ może
          jakiś polonista??
          • Gość: gosc 123405 Re: Odp na pytania Pana Kilaroskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 22:31
            i dobrze ze tego ksiedza nie bedzie nie cirpiałem bo bo uwaza sie za lepszego od
            nas to wielki panicz nie liczacy sie z opinia zwykłych ludzi i nawet ich
            wysmiewajacy. A poza tym to widziano go w warszawie w klubie dla gejów .
      • Gość: Mateusz Madert Re: Odp na pytania Pana CCC IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.09, 09:59
        Do wiadomości kolegi CCC z czerwonego, Nazywam się Mateusz Madert chodzę do III
        TG i mieszkam w Osiu. I podpisuję się imieniem i nazwiskiem, a kolega fan sklepu
        obuwniczego?
    • Gość: Nauczyciel Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.08.09, 10:41
      Szkoła dobra, mogą o tym świadczyć wyniki egzaminów zawodowych i matura. Bardzo
      dobra kadra pedagogiczna i zarządzająca, z wysokimi kwalifikacjami, część z nas
      posiada tytuły naukowe wyższe niż magisterium, a część od wielu lat z
      powodzeniem wykłada w szkołach wyższych. Uczestniczymy w wielu programach
      rozwoju szkół, za co otrzymaliśmy wiele nagród i podziękowań. Szkoła jest
      przyjazna dla ucznia, otwarta na uwagi rodzica i pomocna w podwyższaniu
      kwalifikacji kadry naukowej. Posiadamy bardzo bogate wyposażenie i pomoce
      dydaktyczne, których w innych szkołach regionu nie znajdziecie. Szkoła
      bezpieczna i przyjazna, otwarta i bardzo popularna, bo do Zespołu Szkół sito
      rekrutacji co roku przechodzi najwięcej młodzieży. O czymś to świadczy, prawda?
      • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: 83.238.144.* 05.08.09, 11:36
        Szkoła dobra, mogą o tym świadczyć wyniki egzaminów zawodowych i matura. Bardzo
        dobra kadra pedagogiczna i zarządzająca, z wysokimi kwalifikacjami, część z nas
        posiada tytuły naukowe wyższe niż magisterium, a część od wielu lat z
        powodzeniem wykłada w szkołach wyższych. Uczestniczymy w wielu programach
        rozwoju szkół, za co otrzymaliśmy wiele nagród i podziękowań. Szkoła jest
        przyjazna dla ucznia, otwarta na uwagi rodzica i pomocna w podwyższaniu
        kwalifikacji kadry naukowej. Posiadamy bardzo bogate wyposażenie i pomoce
        dydaktyczne, których w innych szkołach regionu nie znajdziecie. Szkoła
        bezpieczna i przyjazna, otwarta i bardzo popularna, bo do Zespołu Szkół sito
        rekrutacji co roku przechodzi najwięcej młodzieży. O czymś to świadczy, prawda?
        --------------------------------------------------------------------
        dopisz o narkotychach i sypianiu nauczycieli z uczniami i o calej reszcie o
        ktorej tak glosno w swieciu o tej cudownej szkole!!!!!!!!
        • Gość: Nauczyciel Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.08.09, 19:23
          Pełnoletni uczniowie sami dysponują swoim wolnym czasem i o ile nie ma tu
          konfliktu z prawem nic ze spaniem nie da się zrobić. ZSP jest w pełni wolna od
          narkotyków, budynek i teren przyległy. Co robią uczniowie w domach kontrolują
          już rodzice, co na dyskotekach właściciele klubów, a co na ulicy policja.
    • Gość: łysy Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: 77.255.7.* 05.08.09, 22:16
      no przecie muszą być różne szkoły i dobre ogólniaki i zawodowe i technika i
      "menagery"
    • Gość: Podstawa Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.08.09, 19:25
      Szkoła naprawdę dobra. Źle o szkole pisze tylko zazdrosna konkurencja, żaden
      uczeń czy absolwent tego nie zrobi. Ta szkoła to dobra podstawa na studia.
      • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.09, 20:11
        No to juz kolejny post szanownej pani dr buahahah sprawdzcie ip

IP: *.man.bydgoszcz.pl

juz kikla postow z niego chwalace ta szkole ja jestem absolwentem i nie polecam
        zdecydowanie tej szkoly
        • Gość: ip: man.netia.pl Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.08.09, 17:59
          Jak prawda, to dlaczego nie chwalić, a prawdziwy absolwent tej szkoły źle o niej
          nie powie.
          • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 19:46
            co to znaczy prawdziwy absolwent??? ta szkola to zenada skonczylem i wiem co
            mowie...
            • Gość: Nie wierzę Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.08.09, 09:09
              Jasne jakieś 15lat temu zawodówkę fotograf, dużo od tego czasu się zmieniło.
              • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 19:39
                a co mnie to obchodzi ze nie wiezysz ??? konczylem nie polecam a ostatnio sie
                duzo pogorszylo a jakby bylo tak pieknie to skad tyle tych wszystkich oskarzen
                ??? z nieba nic nie spada a w 99% to fakty...
                • Gość: Pomyłka Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.08.09, 12:07
                  Jakich oskarżeń?
                  Większość wpisów na tym forum jest bardzo pozytywna.
                  Nie ma oskarżeń. Napisz dokładnie o co chodzi, to z miłą chęcią odpowiem Ci na
                  te pytania.
                  • Gość: zdemaskowanie Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.08.09, 12:11
                    Myślę, też, że nie chcesz napisać, że kończyłeś np. zawód fotografa w 1985 roku,
                    czy coś innego, bo by się wydało, że nie było w tym okresie takiej klasy. Co by
                    się równało, że nie byłeś nigdy w Zespole Szkół i zostałeś zdemaskowany.
                    • Gość: Prośba Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.08.09, 12:16
                      Bardzo też proszę uczniów innych szkół, aby nie podszywali się pod inne osoby i
                      nie nakręcali spirali nienawiści i zakłamania na tym forum, bo pamiętajcie, kto
                      sieje wiatr zbiera burze.
                      • Gość: asz Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 15:40
                        MOLESTOWANIE UCZENNICY
                        PSYCHIATRYCZNIE
                        HOMOSEKSUALNE
                        I TU SIĘ IM PODAJE
                        • Gość: Niedożeczności Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.08.09, 15:59
                          Są to jawne bzdury i głupoty, ale proszę bardzo:
                          1. Wszystkie rozprawy są jawne a na wokandzie sądowej nigdy nie było takiej
                          sprawy, a ważniejsze jak myślisz, gdyby coś takiego miało istotnie miejsce to
                          nie huczało by w Świeciu i gazety by się nie rozpisywały. Kompletna bzdura.
                          2. Jeżeli ktoś się leczy to jest to utajnione i nie ma wglądu w kartoteki
                          lekarskie, bo obowiązuje w tej dziedzinie tajemnica. Lekarz prowadzący dopuszcza
                          do pracy w zawodzie, bądź nie. A wszyscy nauczyciele przechodzą wieloetapowe
                          badania okresowe. Czyli kolejna bzdura i fantazja.
                          3. Pedofilia jest poniżej 16go roku życia, a takich uczniów w ZSP nie ma. Jeżeli
                          nauczycielka jest bardzo młoda, a chłopak właśnie skończył szkołę ma 19lat i
                          jest już absolwentem ZSP, to tylko chwalić, że młodzieńcza fascynacja
                          przerodziła się w takie piękne uczucie.
                          4. W państwie polskim nie można prześladować osób ze względu na orientację
                          (zwolnić z pracy), to prywatna sprawa każdego.
                          5.ZSP nie handluje złomem, bo to jest szkoła, ani go nie kupuje, ani nie
                          sprzedaje, więc go nie posiada i nie mógł jej zginąć. To jest dopiero kretynizm
                          do kwadratu.
                          6. Jeżeli szkoła chce reprezentować naprawdę wysoki poziom, to nie może
                          zatrudniać każdego z ulicy, miło widziana jest rekomendacja, sprawdzonego
                          fachowca. To pytanie to na plus a nie minus.
                          7. Każdy nauczyciel przedstawia zaświadczenie o niekaralności z KRS, nie da się
                          tego ominąć. Kolejny idiotyzm kompletnie niezorientowanej osoby.
                          8. Na każdych renomowanych zawodach, nawet wśród juniorów prowadzone są
                          wyrywkowe kontrole antydopingowe. Mamy wiele sukcesów, dużo medali i pucharów, a
                          ani jednej wpadki dopingowej. Nawet jednej.
                          Odpowiedziałam na Twoje naglące pytania, czekam aż szanowny asz'u prześlesz
                          następne.
                          • Gość: Mama 4 cór Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.kimsufi.com 22.08.09, 13:35
                            Wreszcie ktoś odpowiedział, bo ja wierzyłam do tej pory w to. A teraz jak to
                            czytam, to nie wierzę, jak mogłam uwierzyć w takie głupoty.
                            • Gość: xxx Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.09, 14:01
                              odpowiedzi smieszne ehheeh wiadomo kto sie uczyl wie jak jest i zadne
                              zachwalanie tego nie poprawi !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Radosław Barski Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.flatbooster.com 23.08.09, 10:19
      Kiedy jechałem na wakacje było tu zaledwie kilka wpisów, teraz kiedy wróciłem
      jest mi bardzo przykro, że komuś tak bardzo zależy żeby skrzywdzić nas
      nauczycieli i pracowników Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu. Ja czuję
      się bardzo dotknięty kłamstwami które są tu wypisywane. Szkoła co roku
      organizuje Dzień Drzwi Otwartych, zapraszam wszystkich. Zobaczcie jaka Nasza
      szkoła jest naprawdę, a nie mamy się czego wstydzić. Jeszcze raz Wszystkich
      serdecznie zapraszam.
      Radosław Barski
      • Gość: Natalia Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 22:53
        Tak jest proszę Pana, szkoła jest the best:)
        • Gość: Przemek Re: Co sądzicie o ZSP - Zespole Szkół Ponadgimna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 17:02
          Chodzę do ZSP i nie narzekam. Nauczyciele są wyrozumiali, a przecież chodzisz do
          szkoły po to by się uczyć, a nie szukać sensacji... Głupi temat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka