Dodaj do ulubionych

Codzienny Brodnicki Rock

IP: *.play-internet.pl 05.08.13, 13:19
Felieton bardzo stronniczy. Lansuje wybrane zespoły, za którymi stoją osoby bogate i prominentne naszego miasta, nie dostrzegając rozwoju naszej młodzieży, z której powinniśmy być dumni, a nie podcinać jej skrzydła taką wątłą krytyką, do czego przyczynia się nasza prasa regionalna: Czas Brodnicy, drukując ów felieton. Wyraźnie widać niechęć jego autora (Piotr Grążąwski, co zamieścił Czas Brodnicy pod tekstem) lub osób, które zleciły mu napisanie tego, by zdyskredytować młodych muzyków z naszego powiatu, grających częściowo w dwóch zespołach tj. Padło i Amarena Rockers. Nie dziwię się temu, gdyż są to młodzi muzycy, którzy w przeciwieństwie do innych grających na tej imprezie, grają swój własny repertuar i są bardzo dobrymi instrumentalistami. Nie rozumiem tu pochwały autora np. grania na gitarze smyczkiem. Gdyż nawet małe dziecko ze szkoły muzycznej i nie tylko wie, do czego służy smyczek i na jakich instrumentach się nim gra. Język, jakim posługuje się autor felietonu pozostawia wiele do życzenia np. "macie miny, jakby was wszystkie kły bolały, albo sumienie wam wywaliło za spalenie pięciu wsi." Swoją drogą zastanawia mnie też fakt, jak redaktor naczelny mógł ?puścić? panu Piotrowi Grążawskiemu taki tekst do druku? Znajomości? I tak się to wszystko kula. Narobić komuś koło tyłka, bylebym ja tylko coś zyskał. Taka miłość Polaka do Polaka. Jako czytelnik Czasu Brodnicy i fan zespołów Padło i Amarena Rockers domagam się przeprosin na łamach Czasu Brodnicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: echo Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.13, 15:07
      Drogi bono - niepotrzebnie się denerwujesz. Grążawski to elektryk, który ubzdurał sobie, że jest guru i zna się na wszystkim (oprócz chyba elektryczności, na temat której chyba jeszcze nie pisał). Język jakiego często używa, nazwał gwarą brodnicką. Nie przejmuj się chłopie, nikt przecież nie traktuje tej pisaniny poważnie.
    • Gość: kupidyn Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.eltronik.net.pl 06.08.13, 13:04
      pojechał po zespołach, to fakt, jednych opisał ładnie, innych zbeształ....tak to już jest z prasą, poszło i już, nie wstrzymasz tego, przeprosiny nic nie dadza.

• Gość: mały Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 00:07
      Jest pan, panie Piotrze człowiekiem najniższej kategorii. Ile panu zapłacili za ten artykuł?
    • Gość: Kosza Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 02:47
      Jak mozna krytykowac Padło i Amarenę jednocześnie zachwalając K.A.T.S ? Tosz to herezja zupełna. Jeszcze chamsko umieściliście zdjecie chłopaków w artykule. Widać jak bardzo "obiektywny" jest Czas Brodnicy... oby nikt nie sugerował się tymi bredniami.
    • Gość: ojej Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 10:12
      Usłyszeli parę słów prawdy o swoim brzdąkaniu i strasznie oburzeni. Trzeba było poprzestać na brzdąkaniu w piwnicy.
    • Gość: ojejuś Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.play-internet.pl 08.08.13, 22:12
      słyszałem zespół Padło na tegorocznym campingu i nie zdaje mi się żeby można było nazwać to "brzdąkaniem". Nie jestem żadnym znawcą, ale ta muzyka mi się podobała...
      a ty "ojej" chyba bardzo ich musisz nie lubić co?!
    • Gość: Rabin Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.play-internet.pl 09.08.13, 12:32
      hahaha... grążawski chyba pomylił wodę z wódką, że wypisuje takie bzdury.
      kim on w ogóle jest żeby oceniać nasze zespoły?!
      wielki muzyk się znalazł! hahaha, śmieszą mnie tacy ludzie jak on.
      • Gość: wiki Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.eltronik.net.pl 09.08.13, 13:38
        w najnowszym czasie b. opisuje grupkę w Woodstock, fajnie pasuje tam słowo "garderoba" jak kwiatek do kożucha/ dobrze, że leje wodę, susza
    • Gość: hehe Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.play-internet.pl 09.08.13, 17:18
      ok kckc padło
    • Gość: ojej Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 00:44
      Jeżeli ktoś decyduje się na publiczne występy, to musi sie przygotować na to, że jednym sie będzie podobało, a innym nie. Nie ma z czego robić wielkiego halo, ale widzę, że czyjeś ego bardzo ucierpiało.
    • Gość: crowley Re: Codzienny Brodnicki Rock IP: *.cpe.marton.net.pl 10.08.13, 11:51
      A mnie to jakos nie rusza bo watpie aby autor probowal grac po pijaku:D stad pewnie nasze dziwne miny:D A komentowac nie bede , wystarczy to ze beszta zespoly tworcze mlode itd a zachwala cover band ludzi grajacych po 20 lat zapewne:) zenada:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka