IP: 178.159.164.* 04.01.11, 19:58
Szukam samotnych osób 40+, chetnych wspolnie spedzac wolny czas. Wracam z pracy i czesto nie wiem co mam z soba zrobic, wiekszosc znajomych ma rodziny, na spotkania np. przy kawie raczej nie maja czasu. Moze stworzymy jakas grupe samotnych osob? Mieszkam w Tbg
Obserwuj wątek
    • Gość: Lili Re: Samotnosc IP: 178.159.170.* 04.01.11, 20:21
      O jaki fajny temat :)mam nadzieję że Twój pomysł spotka się z zainteresowaniem. Polecam w wolne popołudnia sport :) basen, siłownię :)
      • Gość: bozena Re: Samotnosc IP: 178.159.164.* 04.01.11, 20:25
        jestes chetna?
        • Gość: Monika Re: Samotnosc IP: *.smsiarkowiec.pl 04.01.11, 22:47
          A może się dołączyć do Waszego grona 20-letnia samotna dziewczyna?
          • Gość: Lili Re: Samotnosc IP: 178.159.170.* 04.01.11, 22:49
            Ja niestety wolnego mam bardzo mało. Pomysł osobiście mi się bardzo podoba ,bo wiem jak wielu jest samotnych ludzi. Z czasem jednak u mnie cieniutko .
            • Gość: Monika Re: Samotnosc IP: *.smsiarkowiec.pl 04.01.11, 22:52
              Tak to prawda,jest wiele samotnych osób w naszym mieście w przedziale wiekowym 20-50 lat.Potrzebują oni czyjegoś dobrego słowa,gestu a są zdani tylko na samych siebie lub rodzinę.Co konkretnie proponujecie?
              • Gość: Lili Re: Samotnosc IP: 178.159.170.* 05.01.11, 07:14
                Ja jak mówiłam proponuję Wam sport. W każdym wieku powinno się go uprawiac i tylko wyjdzie na zdrowie. Jest też opcja pub i kawka ,dom Kultury i film,zajęcia taneczne ,joga (sama szukam zajęc jogi w tbg,jeśli ktoś coś wie to proszę o namiary) jeśli istnieje w tbg, taniec a wiosną rower,rolki i spacerki :)
                Im grupa większa tym weselej...powodzenia :)
                • Gość: ja Re: Samotnosc IP: 80.50.161.* 05.01.11, 08:43
                  Pomimo tego że nie mam czasu na spotkania towarzyskie to bardzo mi się podoba Twój pomysł.Bardzo chętnie także bym skorzystała z takich spotkań ale nie mogę.Powodzenia.
                • da.nutka Re: Samotnosc 06.01.11, 21:29
                  ja też szukam zajęc jogi w tbg ,ale nie ma i chyba długo nie będzie/szkoda/
                  • Gość: Lili Re: Samotnosc IP: 178.159.170.* 07.01.11, 07:32
                    da.nutka ....wiesz ,zajęcia jogi nawet gdyby były gdzieś w pobliskim mieście to nie przeszkadza. Początkowo można z nich korzystac, a później już samemu można kontynuowac. Mi strasznie na nich zależy.
          • Gość: Do Moniki Re: Samotnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 20:15
            Wiesz Monika, ja jestem w Tarnobrzegu średnio raz w tygodniu,choć ostatnio miałam dłuższą przerwę. Masz wolny czas? Lubisz dzieci? Mogłabym Ci zorganizować zajęcie,np.pomoc w odrabianiu pracy domowej lub zwyczajna zabawa z dziećmi. Nic tak nie dodaje energii do życia i nie sprawia tyle radości, co kontakt z dziećmi.Przynajmniej dla mnie.Wolę takie zajęcie niż plotki z koleżankami. Nie lubię też chodzic do kawiarni. Ania jest w Twoim wieku,sympatyczna dziewczyna, za niedługo będzie mieć maleństwo. Mogłabyś sie z Nią zapoznać i czasem Ją odwiedzić,ma fajnego synka, mogłabyś się pobawić z Nim autami lub np.wybrać czasem z przedszkola.Ja bym się w Tranobrzegu nie nudziła, gdybym tam mieszkała. Jest tyle fajnych ludzi w tym mieście. Nawet nie wiem ,ile poznałam osobiście przez forum.Musiałabym policzyć! Pozdrawiam Wszystkich. Ostatnio (pół roku) gdy jestem w tym mieście,to nie mam czasu wdepnąć do Rodziny, bo mam zaplanowane(lub bez planu) wizyty u Znajomych poznanych przez forum.Wcale nie żartuję. Nie zawsze mogę zostać na kawę,bo się spieszę do domu , do dzieci.Za to przepraszam.
            Wiecie co mi córka ostatnio powiedziała? "Mamo, sory, ale o czym z Tobą może rozmawiać 30-latka?" Dla Niej (córki) to jest przepaść wiekowa , pewnych rzeczy nie rozumie, ale rozmawiam z Nią. Pozdrawiam. znajoma
            • Gość: Lili Re: Samotnosc IP: 178.159.170.* 06.01.11, 09:13
              Znajoma nie przesadzaj co ? Wszędzie musisz się wetknąc . Czy tu ktoś napisał że szuka dzieci do pilnowania ????? Ludzie chcą stworzyc grupę aby wspólnie spędzac czas.... jeśli dobrze nie zrozumiałaś to trzeba było przeczytac kilka razy. Ty to potrafisz, nie ma co. Masz już kilka wątków o pomocy , dlaczego tam nie nawołujesz ??? Monika umie czytac, więc myslę że jeśli tylko będzie zainteresowana pomocą to znajdzie Twoje wątki.
              • Gość: x_x Re: Samotnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 11:58
                heh Lili ma rację. Znajoma mi się kojarzy z świadkami Jehowy - to czynienie dobra to już bokami wychodzi na tym forum. A co do tematu fundamentem znajomości z drugim człowiekiem, który działa korzystnie jest porozumienie, a tego nie gwarantuje skrzyknięcie grupy z forum. Autorka założyła jeden z najmądrzejszych postów na tym forum. Pozdr.
          • Gość: xyz Re: Samotnosc IP: 80.48.174.* 16.01.11, 16:22
            hej moniko też mam 20 lat i jestem samotny może podaj gg to pogadamy co Ty na to?
            • Gość: monika Re: Samotnosc IP: *.smsiarkowiec.pl 16.01.11, 20:03
              a proszę Cię bardzo 32960132
    • Gość: maria Re: Samotnosc IP: *.smsiarkowiec.pl 05.01.11, 12:38
      Nie koniecznie trzeba być samym, aby czuć się samotnym. W wielu przypadkach ludzie w stałych związkach mający rodziny czują się samotni .Mam nadzieję, że tacy też mogą dołączyć do tej grupy.
      • nom73 Re: Samotnosc 05.01.11, 20:58
        Gość portalu: maria napisał(a):

> Nie koniecznie trzeba być samym, aby czuć się samotnym. W wielu przypadkach lud
        > zie w stałych związkach mający rodziny czują się samotni .

Bo samotność to choroba duszy.
        • Gość: maria Re: Samotnosc IP: *.smsiarkowiec.pl 06.01.11, 11:09
          tak..... to prawda, ale pomóc sobie można najskuteczniej znajdując przyjaciół, którzy będą dla siebie wsparciem.
          • Gość: znajoma Re: Samotnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 15:01
            Do Moniki - jeśli czujesz się samotna, a chcesz poznać fajną młodzież z Tarnobrzega, to mogę Ci w Tym pomóc. Znam parę osób, szczerych, skromnych, wesołych. Jeśli chcesz ze mną o tym pogadać, to napisz na pocztę. Ja już spadam z Tego wątku, bo nie jestem osobą samotną ,więc nie powinnam tu być. Pozdrawiam Was serdecznie.
            Miłego dnia.
            • Gość: bozena Re: Samotnosc IP: 178.159.164.* 06.01.11, 19:17
              Czy naprawde nie ma w Tarnobrzegu ludzi samotnych, ktorzy nie chca siedziec sami w domu??? Myslalam, ze bedzie lawina zgloszen, a tu nic. Zalamka!!
              • 1ccaro Re: Samotnosc 13.01.11, 19:21
                Nie załamuj się, myślę, że niejedna osoba wyszła by z domu, porzuciła kompa czy tv dla przyjemności rozmowy o wszystkim i o niczym. Może to obawa przed otwarciem się w stosunku do innych i powiedzenia "pusto" mi w domu... wypijemy razem kawę?
    • da.nutka Re: Samotnosc 06.01.11, 21:23
      witaj ,mam fajne pomysły na spędzanie wolnego czasu. Jest zima i nie ma dużego wyboru w tbg .Ja chodzę na basen i robię wypady w góry ogólnie preferuję relaks na łonie natury-spacer/mam miejsca wolne w samochodzie/.Jak znajdzie się ktoś chętny to namawiam na siłownie .Dużo jeżdzę na rowerze ,zapraszam na wiosenne wypady.Proszę pisać na gazetowy ,napewno coś razem wymyślimy na te zimne wieczory. pozdrawiam......:)
      • Gość: róża Re: Samotnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 09:44
        Może wcale nie potrzebujesz towarzystwa? Znalazłam książkę, która pomogła mi zrozumieć, że towarzystwo nie leczy samotności - "Przebudzenie" Anthonego de Mello. Żadne tam niepraktyczne psychologiczno-pedagogiczne brednie, dobre (?), nikomu niepotrzebne rady, mówienie o niczym, żaden człowiek - nie pomoże. Może uda ci się pokonać samotność, może nie, ale nie przechodź obojętnie - przeczytaj. Jest króciutka, na jeden wieczór, bez problemu można znaleźć ją w sieci. Mówią o niej - książka, która leczy.
        • nom73 Re: Samotnosc 07.01.11, 22:06
          Gość portalu: róża napisał(a):

> Może wcale nie potrzebujesz towarzystwa? Znalazłam książkę, która pomogła mi zr
          > ozumieć, że towarzystwo nie leczy samotności - "Przebudzenie" Anthonego de Mell
          > o.

www.astro.eco.pl/astro2/przebudzenie.html
          Książka faktycznie bardzo dobra, ale niektórym ciężko będzie zaakceptować mądrości ojca de Mello. :-)
    • e-ftalo Re: Samotnosc 12.01.11, 17:24
      heh,fajny temat.Szkoda że 10 lat temu nie było tego forum i takich tematów,bo wtedy sam miałem podobne problemy.Dziś bariera geograficzna skazuje mnie na samotność,ale idzie się przyzwyczaić,w końcu komputer najlepszym przyjacielem człowieka.
      • Gość: trochę sama Re: Samotnosc IP: 178.159.161.* 12.01.11, 20:41
        Uważam, że brakuje nam pewnej otwartości i tolerancji. Nieraz z nastoletnimi dziećmi chodziliśmy np. na pizzę i było O.K. Ale kiedy wybrałam się ze znajomą (obie 40+), spojrzenia młodych ludzi były przyczyną braku Jej apetytu:)) Ciekawe, jaka byłaby ich reakcja na widok samotnej w tym wieku. A powinniśmy brać te lepsze przykłady "z zachodu", gdzie nawet 60+ nie dziwi....
        • Gość: ela Re: Samotnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 08:09
          temat fajny, ale dziwi fakt, ze nie ma chetnych, czyzby nie bylo osób samotnych w Tarnobrzegu?
          • Gość: mieszkanka Re: Samotnosc IP: 178.159.173.* 13.01.11, 11:11
            A może jakaś kawiarenka zrobiłaby promocję dla samotnych emerytów i rencistów np.jakieś rabaty na kawę i ciasteczko.w określonych dniach i godzinach.Kiedyś słyszałam że w Przemyślu jest coś takiego i dofinansowuje to Prezydent Miasta.
    • e-ftalo Re: Samotnosc 13.01.11, 18:55
      Od czego masz swoje mieszkanie,umów się na spotkanie ,zorganizuj spotkanie.A kawiarnie,restauracje,dom kultury,to wszystko jest. Są ludzie samotni,ale dziś nikt nie ma czasu,czas pożera praca,telewizor,komputer,obowiązki.
      Można próbować założyć kółko parafialne i spotkać się w jakiejś sali kościelnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka