Dodaj do ulubionych

oceny semestralne

17.12.12, 22:08
Witam. Mam pytanie. Jestem chora i od zeszłego tygodnia nie było mnie w szkole. Do końca tego tygodnia nauczyciele muszą wystawić oceny na semestr. W czasie kiedy nie byłam w szkole moja klasa miała kilka sprawdzianów. Czy jeżeli mam zwolnienie lekarskie to nauczyciel może mi wpisać ocenę niedostateczną i przez to obniżyć ocenę semestralną?
Obserwuj wątek
    • e-emma-e Re: oceny semestralne 18.12.12, 20:54
      dariah11 napisała:

> Witam. Mam pytanie. Jestem chora i od zeszłego tygodnia nie było mnie w szkole.
      > Do końca tego tygodnia nauczyciele muszą wystawić oceny na semestr. W czasie k
      > iedy nie byłam w szkole moja klasa miała kilka sprawdzianów. Czy jeżeli mam zwo
      > lnienie lekarskie to nauczyciel może mi wpisać ocenę niedostateczną i przez to
      > obniżyć ocenę semestralną?

Chodzi ci o ocenę niedostateczną śródroczną? Może. Zwolnienie lekarskie Cię nie chroni. Oczywiście wszystko zależy od tego, jak wygląda Twoja sytuacja z ocenami uzyskanymi przed chorobą i z Twoją solidnością.
    • grubcio523 Re: oceny semestralne 19.12.12, 09:35
      Mam taką samą sytuacje . Moja mama była u nauczycielki z angielskiego i powiedziałą ze jeżeli nie pisałem tych sprawdzianów i kartkówek to może i ma prawo wpisać mi ocene niedostateczną.
    • randybvain Re: oceny semestralne 19.12.12, 20:09
      Powiem ci tak: żadna z ocen nie ma znaczenia w świecie poza szkołą. Nie znam nikogo, kogo by obchodziło, jakie oceny miałem na półrocze czy koniec roku. Liczy się to, co masz w głowie i rękach:)
      • ewa9717 Re: oceny semestralne 20.12.12, 21:00
        Jakim cudem nauczyciel może mieć prawo wstawić pałę z klasówki, jeśli uczeń był chory i w dodatku ma zwolnienie lekarskie???? Nie ma takiego prawa!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka