darpo3 09.08.04, 19:24 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z nauką w szkole podstawowej metodą Montessori. Bardzo bym prosił o podzielenie się ze mną, jesli takowe doświadczenia zaistniały. pozdrawiam @ll d. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nauczyciel Re: szkoła Montessori IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 13.08.04, 13:24 Klasy Montessori znajdują sę w Lublinie w Szkole Podstawowej nr27 przy ulicy Kresowej. Znajduja sie tam klasy na II i III poziomie.Dzieci które uczęszczają na drugi pozim to 6,7,8 latki.Na kolejny poziom to 9,10,11latki.Taki dobór dzieci do klas ułatwia indywidualizację procesu nauczania, wzmaga motywację do uczenia się, zwłaszcza dzieci młodszych, sprzyja szybszemu uspołecznianiu się dzieci.Edukacja ma charakter indywidualnego podejscia do ucznia. Każde dziecko pracuje indywidualnie, wykorzystując pomoce dydaktyczne Montessori.Podjęte zadanie dziecko wykonuje we własnym tempie, zgodnie z własnymi możliwościami. Odpowiedz Link Zgłoś
darpo3 Re: szkoła Montessori 13.08.04, 16:47 Dzięki...już myślałem ze nikt nie ma zadnych info...mnie konkretnie interesuja szkoły koło wawy..np w konstancinie jeziorna..zastanawiam sie nad oddaniem chłopaka do 1 klasy...i czy cena za taką naukę (czesne) jest tego warta pozdr d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: szkoła Montessori IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 13.08.04, 18:28 mogę tylko służyć doświadczeniem na terenie Lublina. Nasza szkoła jest szkołąpubliczną więc większych opłat się nie pobiera, no może wpłaty na Radę Rodziców.Jeżeli chodzi o Metodę Montessori mamy juz 10 letnie doświadczenie.Dzieci kończące naukę w tym systemie dają sobie doskonale radę na dalszym stopniu edukacji.Poniewaz nasza szkoła nie posiada strony internetowej , zapraszam na stronę internetową Przedszkola prowadzonego Metodą Marii Montessori. Stronę zrobil absolwent montessori.www,przedszkole34.lublin.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś