Dodaj do ulubionych

szkoła Montessori

09.08.04, 19:24
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z nauką w szkole podstawowej metodą
Montessori. Bardzo bym prosił o podzielenie się ze mną, jesli takowe
doświadczenia zaistniały.
pozdrawiam @ll

d.
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczyciel Re: szkoła Montessori IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 13.08.04, 13:24
      Klasy Montessori znajdują sę w Lublinie w Szkole Podstawowej nr27 przy ulicy
      Kresowej. Znajduja sie tam klasy na II i III poziomie.Dzieci które uczęszczają
      na drugi pozim to 6,7,8 latki.Na kolejny poziom to 9,10,11latki.Taki dobór
      dzieci do klas ułatwia indywidualizację procesu nauczania, wzmaga motywację do
      uczenia się, zwłaszcza dzieci młodszych, sprzyja szybszemu uspołecznianiu się
      dzieci.Edukacja ma charakter indywidualnego podejscia do ucznia. Każde dziecko
      pracuje indywidualnie, wykorzystując pomoce dydaktyczne Montessori.Podjęte
      zadanie dziecko wykonuje we własnym tempie, zgodnie z własnymi możliwościami.
      • darpo3 Re: szkoła Montessori 13.08.04, 16:47
        Dzięki...już myślałem ze nikt nie ma zadnych info...mnie konkretnie interesuja
        szkoły koło wawy..np w konstancinie jeziorna..zastanawiam sie nad oddaniem
        chłopaka do 1 klasy...i czy cena za taką naukę (czesne) jest tego warta

pozdr
        d.
        • Gość: nauczyciel Re: szkoła Montessori IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 13.08.04, 18:28
          mogę tylko służyć doświadczeniem na terenie Lublina. Nasza szkoła jest
          szkołąpubliczną więc większych opłat się nie pobiera, no może wpłaty na Radę
          Rodziców.Jeżeli chodzi o Metodę Montessori mamy juz 10 letnie
          doświadczenie.Dzieci kończące naukę w tym systemie dają sobie doskonale radę na
          dalszym stopniu edukacji.Poniewaz nasza szkoła nie posiada strony
          internetowej , zapraszam na stronę internetową Przedszkola prowadzonego Metodą
          Marii Montessori. Stronę zrobil absolwent
          montessori.www,przedszkole34.lublin.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka