Dodaj do ulubionych

Rozmowa kwalifikacyjna na doktorat

12.10.04, 18:54
Czy ktoś wie czego można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej na studia
doktoranckie?
Obserwuj wątek
    • Gość: paula Re: Rozmowa kwalifikacyjna na doktorat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:28
      tu oczywiscie wszystko zalezy pd uczelni.
      Czy proszono Cie o przygotowanie konspektu pracy doktorskiei i jej planu przy
      skladnaniu dokumentow?
      Jelsi nawet nie, to moga Cie zapytac czym bys sie chciala zajac w badaniach itd.
      Duzo zalezy od skaldu komisji, moze to byc zarowno bardzo luzna rozmowa jak i
      szczegolowo merytoryczna.
      I tak duza role odgrywa srednia ocen z toku studiow i....znaomosci...jak
      wszedzie:))
      • Gość: Richelieu* Re: Rozmowa kwalifikacyjna na doktorat IP: 195.117.90.* 12.10.04, 22:04
        no nie wiem, ja średniej 5,0 nie miałam. W większości szkół przyjmują od
        średniej 4,0. Konspekt, jeśli trzeba przygotować, jest punktem wyjścia.
        Przemaglują Cię z zagadnień okołokonspektowych, więc pikuś. Czasem komisja
        nawet nie zna się na Twojej dziedzinie i wtedy jest.. gorzej, bo zamiast skupić
        się na meritum zkupiasz się na udowodnieniu, że Twoja praca będzie wspaniała i
        strasznie dużo wniesie i takie tam bzdety. Generalnie egzamin może być miły i
        przyjemny i pożartować można, hehe, i pogadać o dupie maryni, nie tylko o pracy
        i własnych osiągnięciach.

co innego gdy st dr są masówką, na roku 50 i więcej osób, wtedy faktycznie mogą
        większą uwagę przykładać do faktów danych, a nie do faktów sprawdzonych na
        egzaminie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka