Gość: dzieciak IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 14:44 ktos studiuje? trudno sie dostac? ile punktow trzeba miec, co dokladnie sie uczyc? dzieki z gory wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus19 Re: ekonomia na UW 08.06.02, 11:26 Zdawalam w zeszłym roku.Żeby dostać się na dzienne trzeba było mieć trochę powyżej 60 punktów na 100.Przy wieczorowych to było podobno poniżej 35 punktów. Test predyspozycji to sprawdzenie umiejętności rozumienia czytanego tekstu. Możesz poćwiczyć na zeszłorocznych testach, ale tak naprawdę nie można się do niego przygotować. Najtrudniejsza jest matematyka (test jest podchwytliwy, trzeba się mocno pilnować) ale da się przejść.Przerób egzaminy z zeszłych lat - spora część pytań się powtarza,albo jest bardzo podobna. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ekonomia na UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 22:17 A nie lepiej na SGH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: ekonomia na UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 12:32 czy na esgieh to juz zalezy co osoba zainteresowana chce robic in the future. Dla przyszlych analitykow, finansistow i graczy gieldowych polecam z tego co wiem i slyszalem od innych ekonomie na uw. mniej beznadziejnych i niepotrzebnych przedmiotow niz na sgh. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ekonomia na UW IP: *.chello.pl 09.06.02, 16:36 Na esgiehu sam sobie wybiersasz przedmioty, więc jak ktoś sobie wybierze beznadziejne to już jego sprawa. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gupik2 Re: ekonomia na UW 20.06.02, 15:26 Nie polecam (jako absolwent WNE UW) ekonomii na UW. Jeśli już koniecznie chcesz studiować ekonomię w Wa-wie, startuj na SGH. Ekonomia na UW to: 1.Żałośnie mała (w porównaniu z SGH) ilość godzin jezyka obcego, 2.Znacznie mniejszy wybór przedmiotów, zwłaszcza tych ciekawych i przydatnych w życiu. Kończy się studia z przekonaniem, że nic sie tak naprawdę nie umie. Stosunkowo łatwo sie dostać (samą liczbą osób na miejsce nie można się sugerować), trudno wylecieć, można miło spędzić czas, ale co potem? Ja i wielu moich znajomych miało duże problemy ze znalezieniem pracy. A poza tym to lepiej idź na informatykę lub inny bardziej "poszukiwany" na rynku kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaag1 Re: ekonomia na UW 26.06.02, 16:49 NO wlasnie. Ja skonczylam w tamtym roku i uwazam, ze te studia to byla strata czasu. Wszystko po lebkach, niedokladnie, jakies w ogole nieprzydatne przedmioty. Oczywiscie pracy w zawodzie ani widu ani slychu. Gdybym miala jeszcze raz wybierac, na pewno nigdy nie poszlabym na te studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ekonomia na UW IP: *.chello.pl 24.06.02, 19:26 Nie idz na ekonomie na uw! Jest to najbardziej teoretyczny i nudny kierunek. Prawie w ogole praktyk tylko teoria, teoria, teoria, teoria, teoria, teoria, teoria...! Uczysz sie trudno zrozumialych pojec, wykresow, teorii itp. W koncu wydaje ci sie, ze to pojelas a tu na koncu komentarz: "w rzeczywistym swiecie osiagniecie takiej sytuacji jest niemozliwe, gdyz zalozenia sa zbyt teoretyczne". Tragedia!!!!!!!!!! kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklon-B Re: ekonomia na UW IP: 63.78.171.* 26.06.02, 18:28 Wziąłem sobie jako fakultet. Byłem zdegustowany poziomem. Pierwsze dwa lata to żenada, szkółka dla dzieci. Materiał debilny do niemożliwości, wykładowcy jacyś zmanierowani, kapryśni. Dałem sobie siana, po części z braku czasu, a po części dlatego, że doszedłem do wniosku, że czytanie książek ekonomicznych w domu jest znacznie lepszym sposobem zdobywania dodatkowej wiedzy niż te idiotyczne zajęcia. Gdyby był na Twoim miejscu, waliłbym na SGH. Odpowiedz Link Zgłoś