asia.m3 29.06.05, 21:42 Proszę podpowiedźcie jak napisać odwołania z powodu nie przyjęcia na studia, może macie jakieś linki do stron gdzie jest wzór? BARDZO PROSZĘ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinoy Re: odwołanie na studia 02.07.05, 15:55 zależy na jaki uniwerek. ja odwołuję się na UJ i na stronie znalazłam druk do wypałnienia. tylko nie wiem co tak powinnam napisać, ale w poniedziałek się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: odwołanie na studia 03.07.05, 01:42 nie musisz sie specjalnie na niczym wzorowac. napisz, ze zalezy ci na tych studiach, ale slabiej ci poszlo na egzaminach/maturze. i ze uczelnia jest renomowana. moze, ze nie za daleko od domu a nie stac cie na wynajem mieszkania w innym miescie. no nie wiem co jeszcze. w kazdym razie musi byc przekonywujace. Odpowiedz Link Zgłoś
rangersss Re: odwołanie na studia 04.07.05, 10:47 asia.m3 podaj mi swoj mail. Wysle ci takiego gotowca. Wystarczy tylko wpisac swoje dane :))) Pozdrawiam Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
jz166 Re: odwołanie na studia 04.07.05, 13:39 I takie gotowce sa wlasnie bez sensu. Jesli ktos nie potrafi napisac dobrego odwolania, przekonac wlasnymi dokonaniami i motywacjami, to absolutnie na przyjecie z odwolania nie zasluguje. Komisje na uczelniach to wiedza i takie dyrdymaly gotowe laduja w smieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
rangersss Re: odwołanie na studia 04.07.05, 14:57 Akurat poslalem kolezance odwolanie, ktore napisalem koledze. Jesli zechce pozmienia co potrzeba i to nie tylko dane osobowe :) Oczywiscie zrobi jak uwaza. Pozdrawiam Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
sheena19 Re: ja też poproszę na maila. 12.07.05, 19:45 jakbyscie byli tak uprzejmi to rozniez poprosze;) sheena19@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krystian222 Re:do rangersss (bardzo pilne!) 20.07.05, 10:11 Siema Mateusz. Prosze wyślij mi jak nakszybciej takiego gotowca bo jest mi bardzo potrzebny. Z góry dziękuje. krystian222@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
slakoc Re: odwołanie na studia 22.07.05, 12:50 a mogłabym mieć Mateuszku do Ciebie prosbe o podesłanie i mnie takiego wzorku odwołania? Bardzo prosze o pomoc -jestem w podobnej sytuacji Mój e-meil: slakoc@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adrianwielki Re: odwołanie na studia 28.07.05, 17:22 jak możesz to kopsnij odwołanie bo też mam z tym mały kłopot.z góry dziękówka Odpowiedz Link Zgłoś
adrianwielki Re: odwołanie na studia 28.07.05, 17:31 adrianwielki@gazeta.pl prosze o jedno odwołanie.jak najszybciej.dziękówka dla dobrych Odpowiedz Link Zgłoś
siebo6 Re: odwołanie na studia 03.08.05, 15:17 witam, czy mógłbym dostac tez takiego gotowca ?? z góry dziekuję, mój adres Sebo1987@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: odwołanie na studia 06.07.05, 21:55 Jak możecie to mi tez wyślijscie wzór odwołania - bule@gazeta.pl Bardzooo dziękuję!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
jz166 Re: link 07.07.05, 11:18 No i tak mozna wprowadzac ludzi w blad. Ten link informuje, ze podanie sklada sie do dziekana wydzialu a na UW np. sklada sie je o szczebel wyzej - do przewodniczacego Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej, czyli do Prorektora ds. studenckich. Trzeba sie kierowac regulaminem danej uczelni a nie jakimis gotowcami! Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 to jest ogólny link 07.07.05, 17:18 a znasz linki do odwołań na poszczególne uczelnie? jak nie to się nie mądrz Odpowiedz Link Zgłoś
jz166 Re: to jest ogólny link 07.07.05, 21:34 ehehehe linki to ja mam pod czaszka jak ktos wierzy w istnienie jedynie slusznych oficjalnych formuł odwolan, to w gusła wierzy trescią sie przekonywuje a nie formą - dobra rada na dorosle zycie Odpowiedz Link Zgłoś
allllaa Re: to jest ogólny link 12.07.05, 21:14 ja tez bym prosila o taki wzor alicjat@op.pl z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka1980 Re: to jest ogólny link 13.07.05, 08:49 Ja też uważam, że pisanie gotowców jest bez sensu!! jeżeli dostałabym tysiące odwołań w formie gotowców i jedno napisane "od sibie" bez szablonowych wyrażeń - jasne jest które bym wybrała. To podobna sytuacja jak podczas pisania CV czy listu motywacyjnego - szablon odpada w przedbiegach....POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: odwołanie na studia 13.07.05, 15:57 nie piszcie ze wam zle poszlo na egz bo stres i gorszy dzien - inni tez sie stresowali! takie pisanie tylko odstrasza od was komisje odwolawcza, nie robcie z siebie ofiar przede wszystkim, skupcie sie na pozywywnych rzeczach, na tym jacy jestescie wspaniali, co zescie osiagneli i dlaczego dana uczelnia tak wam odpowiada. takie cos moze pomoc na uczelniach ktore czytaja rzeczywiscie odwolania. na tych na ktorych jest gotowy formularz to oczywiscie przyjmuja kolejnych z listy jak sie zwalniaja miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
profis1 Re: odwołanie na studia 16.07.05, 17:15 Do autora: sorry, ale według mnie dorosły człowiek, myślący o studiowaniu nie powinien zakładać takiego wątku, gotowe formularze są dla wtórnych analfabetów, jeżeli nie potrafi się napisać prostego podania, to może betoniarz-zbrojarz (z całym szacunkiem dla przedstawicieli tego potrzebnego zawodu), a nie uczelnia? Nie wszyscy nadają się na studentów, jak widać po niektórych postach. Ratunku! Jeżeli "któś" - bo napewno nie ktoś - mnie teraz zjedzie, to ... jak wyżej. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ebcia_86 Re: odwołanie na studia 16.07.05, 23:34 ja tez bym poprosiła tego gotowca na adres ebcia_86@tlen.pl była bym bardzo wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
write.often Re: odwołanie na studia 18.07.05, 13:12 postaram sie sam napisac jakies ciekawe i przekonywujace odwolanie, ale nie pogardze, jesli ktos bylby tak mily i przeslal mi wzor takiego tekstu ;-) A moze jest gdzies w sieci link do odwolan na UJ? moj adres to pisz.czesto@autograf.pl POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mentor19 Re: odwołanie na studia 28.07.05, 15:25 ludzie prosze tez o taki wzor mam juz swoj pomysl ale chce to zrobic idealnie bo od tego moja przyszlosci zalezy. Mateusz pszeslij mi jak mozesz na lewy1707@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: odwołanie na studia 29.07.05, 20:27 jeśli dostanę takiego gotowca na moja komisję odwoławczą to będę głosować na nie.Naprawdę licza się własne, oryginalne odwołania. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pegaz20 Re: odwołanie na studia 09.08.05, 21:19 plaplaplapla..dajcie spokoj ludzie,toz to wszytsko jest dla ludzi,nikt obdarzony standartowym kompletem szarych komorek nie wezmie tego tekstu zywcem,zmieniajac jedynie zsoje dane!no losie!oczywiscie nie ma czegos takiego jak uniwersalne argumenty ,idealne zarowno dla kowalskiego jak i zielinskiej ALE istnieje cos takiego jak odpowiednia forma i co w tym zlego ze bede sie na niej wzrorowac?i zrobie to smialo,majac gdzies utyskiwania jakis medrkow,ktorzy beda mi cos tam przebakiwac o moim rzekomym ograniczeniu..po to sa gotowce ,zeby biednym ludkom zycie ulatwiac,a to ze do takiej pomocy trza z dystansem podchodzic,to chyba kazdy wie...za obrone idei,czy moge prosic tesh o twoje odwolanko,rangersss?? Odpowiedz Link Zgłoś