liber444 27.06.06, 07:11 No cóż, nawet pis zoriętował się, że koniowi mozna dać do zabawy gabinet i biurko, ale decyzji to lepiej niech on nie podejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moroux Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 07:12 Teraz przy Giertychu to z pisu prawdziwi liberałowie... Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentowane ! 27.06.06, 09:25 Jesli na zadane pytanie, Giertych odpowie TAK, GW skrytykuje. Gdyby powiedział NIE - Gazeta Wyborcza też by się niepodobało. Dlaczego? Dlatego, że GW zwalcza Giertycha nieustannie, niezależnie od tego co mówi lub robi. Antypolska Gazeta Wyborcza zawsze atakuje to, co dla Polski dobre. Popiera i rozpowszechnia wszystko, co dla Polski jest złe. Na przykład popiera i rozpowszechnia dewiacje, chciałaby rozbioru Polski na regiony, no i kabarecik Olgi Lipińskiej w GW ma dobre recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 09:32 Znaczy, Giertych dobry jest? Hm... Regionalizacja i samorządność to najlepsza droga do sukcesu w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 09:37 Tak, Giertych jest zdecydowanie lepszy od Łybackiej, a jaki jest dobry, to zobaczymy, trzeba mu pozwolić na działanie, a nie krytykować z góry. Zdecydowanie antypolska jest Gazeta Wyborcza. "Antypolska Gazeta Wyborcza zawsze atakuje to, co dla Polski dobre. Popiera i rozpowszechnia wszystko, co dla Polski jest złe. Na przykład popiera i rozpowszechnia dewiacje, chciałaby rozbioru Polski na regiony, no i kabarecik Olgi Lipińskiej w GW ma dobre recenzje." Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 11:12 Stary - Takim ludziom jak Giertych w żadnym wypadku NIE WOLNO ( !!! ) dawać czasu na działanie i czekać co z tego wyniknie i czy sie sprawdzą. Faszystowskie poglądy, skrajna ksenoofobia , antysemityzm i patologiczna wręcz wrogość do wszystkiego co nie jest zgodne z jego chorymi przekonaniami to nie są cechy, ktore upważniają go do piastowania jakiegokolwiek stanowiska w państwie. Jego tzw. patriotyzm zatrzymał sie na etapie Dmowskiego i dalej co? Ściana. Nic od 100 lat sie nie zmieniło na świecie ? Dla Romcia G. nic. Dalej głownym wrogiem są Niemcy i cywilizacja Zach. a opierać sie trzeba o Rosję. To nic innego niż czerpanie pełnymi garściami z wątpliwego dorobku dziadziusia Jędzrzeja - piewce wsoaniałości hitlerowskich Niemiec i niedoszłego kapusia na środowika emigracji londyńskej ( nawet komunistyczna ubecja go olała ) oraz lizodupa gen. Jarusela - tatusia Maciusia. Ludzie opamiętajcie się - takim kreaturom jak Romcie NIE WOLNO dawać szansy - politykować to mogą sobie tylko w domowym zaciszu i to tylko pod ścisłym nadzorem psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 11:31 Prawda! On nie powinien dostać żadnej szansy. Giertyhch precz! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Jak odjąć gloryfikację nazizmu,to podobnie czarny 27.06.06, 12:19 Jak odjąć gloryfikację nazizmu,to podobnie czarny jest ten program. Czysta rydzykomoheroina! Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! Dylemat wieków nauka czy wiara, gdzie równowaga, prawda stara! Odurza nas rydzomoheroina! Nauka w kraju konać zaczyna! Wyborczy kołtun IV eRPe z blokiem Leppa w sejmowym WuCe! Przykłady. „Wystarczy wam tylko religia w szkole, bez biblioteki, bo książkowe mole zbyt racjonalnie nas weryfikują, dziewictwo Maryji wciąż kwestionują.” „W unijnej demokracji za przyczyną dewiacji arbuz służy awiacji!” „Jak w katolickim radiu Marii wieść niesie, kobiety wypoczywają sikając na sedesie, my chłopy mamy obowiązki stojące, dziewictwu zakutych cnotek zagrażające! My PISiORki jak Bóg, wadza nam pomoże, to nasikamy naszej flocie drogę w morze!" „Poprzemy, kleryka, buraka, poprzemy wiernego ciemniaka. Niech napisane będzie jak wół. Nie państwo, budujemy kościół!” Mam pytanie. Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki, skoczy do basenu czy też do gnojówki? Na pusty basen nie trzeba złotówki, więc może skoczą na te mądre główki? Odpowiedź! „Jak już podaliśmy w Radiu Maryja, Platforma z basenem z prawdą się mija. PiSWadza mohera troską otoczy, da mu szpitalny, do pełnego skoczy!” Decyzja. „To atak łżeelit na IV eRPe. To jakby zająć rządowe WuCe! Wysłać blokadę i zrobić bypassy, Nie dopuszczać wolnej łżeprasy. Ubrać biały personel w kamasze. Mają mieć tylko zdanie nasze!” Moja opowiedź. Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik. Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik, jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje, to w ten PiSiORnik gromem przyładuje! Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! Odpowiedz Link Zgłoś
yzb3 Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 10:37 lejbakogelmogel napisał: > Jesli na zadane pytanie, Giertych odpowie TAK, GW skrytykuje. > Gdyby powiedział NIE - Gazeta Wyborcza też by się niepodobało. > Dlaczego? > Dlatego, że GW zwalcza Giertycha nieustannie, niezależnie od tego > co mówi lub robi. Gdyby powiedział cokolwiek inteligentnego, nie zostałby skrytykowany. Czy to wina Wyborczej, że jest bałwanem? Wychowanie patriotyczne, podział historii... JAK MOZEMY TEGO NIE KRYTYKOWAC?! Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 11:15 "Wychowanie patriotyczne,... JAK MOZEMY TEGO NIE KRYTYKOWAC?!" NO COMMENTS ! Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __lejba, czytasz czasem to, co piszesz? 27.06.06, 11:19 lepiej zacznij, przestaniesz się błaźnić. A jak już dojdziesz do wprawy, to czytaj uważnie to, na co odpowiadasz, może nadludzkim wysiłkiem woli uda Ci się powiązać swoją wypowiedź z poprzednikami ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 10:45 lejbakogelmogel napisał: > Jesli na zadane pytanie, Giertych odpowie TAK, GW skrytykuje. > Gdyby powiedział NIE - Gazeta Wyborcza też by się niepodobało. > Dlaczego? .... bo to dla ludzi myślących, do których nie zaliczasz chyba Twojego guru Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Cokolwiek powie Giertych, bedzie źle komentow 27.06.06, 11:19 "A dewiacje to Ty najwyraźni9ej popierasz..." A co robi ta dziewiątka w twoim tekście? Pedantyczny literacie. A gdy chodzi o pedałów to popieram zgromadzenie ich na bezludnej dotąd wyspie. Niech tam się rozmnażają bez przeszkód. Najprawdopodobniej przez podział, bo jak inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 07:13 ups, zorientował oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 07:46 postawa PISu świadczy o tym, że nie potrafią się wzajemnie wspierać . Giertych nie jest moim ulubieńcem, ,ale zachowanie PISu wobec koalicjanta jest świńskie, czegóż jednak żądać od kompaniibylejakiej w składzie Gosiewski,Kaczyński, Zawisza, Cymański. Oni jak im plują w twarz powiedzą ,że deszcz pada jeśli za to będzie jakiś stołeczek, a lojalność jest im obca.Choć bogiem a prawdą trudno o lojalność wobec Girtycha. Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 zawistni i złosliwi mali ludkowie K. 27.06.06, 07:59 czy ktos z was ...(tu mi się nasuwa brzydki wyraz na "ch") wyborcy pisu nie zauważył że ci zakompleksieni ludkowie K. mają w d***e obywateli (w tej chwili młodzież i dzieci) i jedynym i celem to konflikty, ubiec koalicjanta w prezentacji kolejnego bubla prawnego, podłożyć komuś świnię etc. A gdzie jakis spójny, wspólny plan tej niby budowy IV RP ?????!!!!!! Znowu na durnych porzepychankach w tyłek dzieciaki dostaną (koń ma najlepszy pomysł - znowu DAĆ kase na przeczkola!!!!!) DaĆ to można komus w PAPE!!!! Dlaczego nie zachęcic ludzi do pracy (mniejszy ZUS!!!) Dlaczego w kraju prawie sprawiedliwym (jaka róznica) jedni płaca 330zł ZUS, a drudzy 780!!!! o świętych krowach rolnikach nie wspomnę. Dlaczego nie wspomóc ludzi pracujących (nie lewaków i leserów) i dzieciaków ie włączyc do wspólnego opodatkowania!!!!!! Nic od tego "państwa" nie chcę i nie potrzebuję, niech mnie tylko nie OKRADA i odda moją ciężko zarobioną kase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zofeyus Re: zawistni i złosliwi mali ludkowie K. 27.06.06, 08:42 pierwsi którzy coś chca zmienić i mają szansę to zrobić. nie mówmy o iluzorycznej reformie Buzka... Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: zawistni i złosliwi mali ludkowie K. 27.06.06, 10:37 zofeyus napisał: > pierwsi którzy coś chca zmienić i mają szansę to zrobić. nie mówmy o > iluzorycznej reformie Buzka... Może chcą i mają szansę, ale jakoś nie widać, żeby próbowali tą szansę wykorzystać. Jak na razię, wszystko sprowadza się do przepychanek, populistycznych haseł, mnożenia nowych instytucji i braku jakiegokolwiek konkretnego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __przecież koniowała wpuścili do MEN specjalnie 27.06.06, 08:35 żeby pogrążyć LPR. Gostek naparza się z uczniami, demonstracjami, kompromituje pomysłami w stylu 'matura z religii' ZNP go zje na przekąskę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Uważam, że pomiot o pseudo "przemjod" .... 27.06.06, 09:49 Uważam, że pomiot o pseudo "przemjod" przekroczył w swoim poście granice przyzwoitości wypowiedzi. Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy i bardziej chamski. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: _lejba, na byle kogo się nie obrażam, masz wo 27.06.06, 11:24 Widzę, że mam do czynienia z inteligentnym człowiekiem. Szkoda, że zgłupiał na chwilę przy pierwszym poście. -- Też ładny cytat: "Pozwolisz ekscelencjo, że zejdę ci z drogi. Tak do gówna na drodze powiedziały nogi." Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod Re: nie zgłupiał... 27.06.06, 11:41 naprawdę nie widzisz, że JK "zawsze dziewica teraz i zawsze" rozgrywa Romkiem swoją grę na przejęcie elektoratu LPR??? Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni Giertychowowie uważają Piłsudskiego za szpiega 27.06.06, 07:54 Ciekawe czy książki napisze dyżurny antysemita Radyja prof Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Dzięki prof. Robertowi Nowakowi 27.06.06, 09:19 Został przełamany monopol jedynie słusznych mediów. Wyszła na jaw obłuda, fałsz i manipulacje Gazety Wyborczej. " Ja codziennie Panu Bogu dziękuję, że jest takie radio jak Radio Maryja" i tacy profesorowie jak prof.Robert Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Dzięki prof. Robertowi Nowakowi 27.06.06, 09:32 Lejabgelmogel! A ja proszę Ducha Swiętego, zeby ten oszalały z nienawiści9 do wszystkich i wszystkiego J.R.Nowak wreszcie zrozumiał jak bardzo szkodzi Polsce i przepraszam Pana Boga za blużniercze radiomaryja. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Dzięki prof. Robertowi Nowakowi 27.06.06, 09:41 lejbakogelmogel napisał: > Dzięki prof.Robertowi Nowakowi, > Został przełamany monopol jedynie słusznych mediów. > Wyszła na jaw obłuda, fałsz i manipulacje Gazety Wyborczej. > " Ja codziennie Panu Bogu dziękuję, że jest takie radio jak > Radio Maryja" i tacy profesorowie jak prof.Robert Nowak. > Oszalały z nienawiści i z urojonego strachu to chyba ty jesteś i oponenci profesora. Wyrażnie to widać z twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __no nie, lejba, za Romana nie dziękujesz??? 27.06.06, 11:22 wstyć (SIC!) się, wstyć Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: Dzięki prof. Robertowi Nowakowi 27.06.06, 11:52 Tak Robert Nowak - Były lektor i wykładowca na Uniwersytecie Marksizmu i Leninizmu przy KC PZPR - wspanialy autorytet... Drugi to prof ( tfu..) Rysard Bender - w 1976 jako poseł ochoczo głosujący za wiernopoddańczą wobec Związku Sowieckiego nowelizacja konstytucj PRL. Rzygać sie chce jak sie patrzy i słucha takich autoryterów. Cóż jacy wyznawcy takie autotrytety... Odpowiedz Link Zgłoś
lakrimoza Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 07:56 "Mamy na spotkaniach uczą się, jak w domu pracować z dziećmi - mówi posłanka PiS Maria Nowak, wiceprzewodnicząca sejmowej komisji edukacji." A tatusiowie się nie uczą? Tatusiowie już to wszystko wiedzą, mam rozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 08:07 liber444 napisał: > No cóż, nawet pis zoriętował się, że koniowi mozna dać do zabawy gabinet i > biurko, ale decyzji to lepiej niech on nie podejmuje. ******************************************************* zamiast ubliżać ludziom (pomimo ich poglądów) ZORIENTUJ SIĘ MATOŁKU NA ORTOGRAFIĘ, tobie edukacja widać przeszkadza w każdej postaci, ot żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 09:34 Zamiast wyzywac innych od matołków, zerknij matołku dwa posty poniżej opisanego przez ciebie (poprawiłem tam błąd). Typowe dla matołów z MW, złapli cos i już nic innego nie widza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_z Re: Przedszkola 27.06.06, 08:13 Niestety wygląda to w Polsce tak, wiem ,ze to zalezy od miasta, ze własnie dzieci których jedno z rodziców nie pracuje chodza sobie do przedszkola na 5 godz za darmo, ja która pracowałam i musiałam zostawiac dzieci na ok 8 godz w przedszkolu płaciłam za kazdą dodatkową godzine powyżej tych 5 + za jedzenie + jakies dodatkowe zajecia x 2 robiła sie niezła kwota dlatego pomysły typu biednym pomożemy doprowadzaja mnie do stanu wrzenia.Biednym pomagamy a co z takimi ktorzy pracuja a nie zarabiaja nawet sredniej krajowej???? I nic nie mają za darmo???? Bo sa za bogaci na pomoc a za biedni by godnie zyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Bardzo liczymy na reformy Giertycha. 27.06.06, 09:46 Liczymy na to, że zostanie zdecydowanie przecięte to, co zostało w szkołach z żydokomunistycznego systemu. Zapewniam, że dyrektorzy z czerwoną legitymacją nie będą przecinani. A szkoda ! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Bardzo liczymy na reformy Giertycha. 27.06.06, 09:57 lejbakogelmogel napisał: > > A szkoda ! Wierzyć sie nie chce, że to XXI wiek i Europa??? Faszysta - to mało! Zastanów sie człowieku, co ty piszesz!!!Pewnie masz kilkanaście latek, więc masz prawo (pewne) do głupoty, ale aż takiej, to nie! Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Bardzo liczymy na reformy Giertycha. 27.06.06, 10:08 > lejbakogelmogel napisał: > > Liczymy na to, że zostanie zdecydowanie przecięte to, co zostało > w szkołach z żydokomunistycznego systemu. > Zapewniam, że dyrektorzy z czerwoną legitymacją nie będą przecinani. > A szkoda ! Po pierwsze: Lejba napisał to, co powyżej, a nie to co cytujesz; Po drugie: To XXI wiek, i tego nie da się przekłamać; Po trzecie: Pomówienia o faszyzm, antysemityzm i homofobie, to są typowe straszaki używane, gdy brakuje argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __Lejbapalecwd...pę??? 27.06.06, 11:24 chłopie, wyciągnij już ten palec romanowi, bo coś za bardzo się na tym ministerialnym stołku wierci ;-)))))) Że też takie oszołomstwo się jeszcze w Polsce pleni, ubaw po pachy ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: pomiot "przemjod" znowu zgłupiał 27.06.06, 11:41 Weź tabletkę pomiocie-przemjocie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __nie mam czasu, muszę odpisywać oszołomom 27.06.06, 11:43 na tym forum - bo inaczej zaleje nas hołota pseudonarodowa... Odpowiedz Link Zgłoś
zofeyus Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 08:39 a sejm to dawał pełną swobodę pani premier Gilowskiej? minister nie jest ustawodawcą, więc proszę nie panikować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 08:52 rozowykot napisała: > postawa PISu świadczy o tym, że nie potrafią się wzajemnie wspierać (...) zachowanie PISu wobec koalicjanta jest świńskie O czym Ty mówisz, człowieku?! Czy "lojalność wobec koalicjanta" ma być ważniejsza od dobrego rządzenia i edukacji naszych dzieci?! Mało, że temu (...) dali resort edukacji, to jeszcze mają wspierać każdy jego chory pomysł?! Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 09:20 Mało, że temu (...) dali re > sort edukacji, to jeszcze mają wspierać każdy jego chory pomysł?! skoro mu zaufali i "dali" resort to POWINNI go wspierać. oczywiście chorym pomysłem, było to, że "dali" Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 09:20 Mało, że temu (...) dali re > sort edukacji, to jeszcze mają wspierać każdy jego chory pomysł?! skoro mu zaufali i "dali" resort to POWINNI go wspierać. oczywiście chorym pomysłem, było to, że "dali" Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 09:21 Dla Giertycha w ramach satysfakcji koalicyjnej to powinni powołać ministerstwo pirotechniki to może przy tych swoich zabawach w rządzenie zniknąlby mówiący koń. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 27.06.06, 09:33 Nie znam przypadku, by komuna pozwoliła objąć stanowisko dyrektora choćby najmniejszej szkółki bezpartyjnemu człowiekowi, choćby miał najwyższe kwalifikacje. Nominowano w to miejsce głąba, ale z czerwoną legitymacją PZPR. A szkoły psuły się od głowy, taki schemat przeniesiono na zatrudnianych nauczycieli. Typowy przykład ostatnich czasów, to desant politruków do szkół, gdy grunt pod ich stopami zaczynał się palić. Zrozumiałe więc jest przerażenie tych środowisk, gdy Giertych został ministrem. I zrozumiałe stało się podburzanie młodzieży do protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 lejbakogelmogel...dyżurny idiota Rydzyka! 27.06.06, 09:47 tales1..śmieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 27.06.06, 09:52 Wypowiedz się jaśniej. Czy chcesz zaprzeczyć tej opini, że szkolnictwo było oczkiem w łapach żydokomuny? Ach, zrozumiałem twój protest - łapy nie mają oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 27.06.06, 10:08 TY nasiakniety jestes jadem nienawisci ,ale nie ma czemu sie dziwic skoro jestes zdeklarowanym sluchaczem RM isympatykiem prof.Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 27.06.06, 10:10 Ty byś chciał zakneblować każdego, kto wygłasza opinie rózne od twoich. Ja nie znam nienawiści. Ty jesteś jej znawcą, czy z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
drt5 Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 27.06.06, 11:55 coz za krotkowzrocznosc i zorientowanie wylacznie na siebie i swoje zdanie... nie znasz nienawisci??!! przeciez w co drugim Twoim poscie nia wieje jak letnim huraganem. nie miesci mi sie w glowie jak osoba mieniaca sie katolikiem - a skoro jestes sluchaczem RM to wydaje sie to oczywiste - moze tak obrazac i uwazac zydow za najwieksze zlo - Chrystus Cie tego nauczyl? RM nie wspomina o narodowosci syna Twojego Boga? zapomniales o odnoszeniu sie do Bibli a nie odbiornika radiowego?!! samokrytycyzmu troche... Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 27.06.06, 10:02 Opamietaj sie chory czlowieku z urojenia.Twoje wynurzenia na temat nauczycieli siegaja bruku .Jestem nauczycielem z 33 letnim stazem ,obecnie na emeryturze,.Nigdy nie nalezalam do zadnej partii,a wszkole w ktorej pracowalam 27lat legitymacja partyjna nie windowala na dyrektorski stolek lubianego przez grono pedagogiczne, uczniow i rodzicow dyrektora szkoly.Proponuje ,abys marny czlowieku zanim jezyk gietki cos chlapnie, niech wczesniej pomysli glowa, chociaz ma watpilwosci, czy cie na to stac ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 tang2..on jest chory z urojenia!... 27.06.06, 10:08 ten sam miot, co Rydzyk, Kurski...itd Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny ! 27.06.06, 10:14 Jeśli to prawda, co napisałeś nauczycielu drogi, to należysz do nielicznych wyjątków. Jesli nieprawda, to napisałeś niezłą agitkę, jak za dawnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
kajolka Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny ! 27.06.06, 10:51 Prawdę napisał nauczyciel. To pewnie zależy od układów u góry , ale w naszej szkole dyrektorzy nie są powoływani z klucza partyjnego- wiem- sama byłam dyrektorem, a jestem bezpartyjna.Następny dyrektor również nie należy do żadnej partii - namówiliśmy go- rada pedagogiczna, żeby startował w konkursie- ze szkoły nikt inny się nie zgłosił. Mamy dyrektora jakiego chcieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny ! 27.06.06, 11:28 Teraz, gdy zniknęła PZPR, wszyscy w szkołach są bezpartyjni. W czsach rozbuchanej żydokomuny było odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Szkoły od lat były oczkiem żydokomuny. 28.06.06, 11:27 > Nie znam przypadku, by komuna pozwoliła objąć stanowisko dyrektora > choćby najmniejszej szkółki bezpartyjnemu człowiekowi, choćby miał > najwyższe kwalifikacje. Ja znam. Został dyrektorem chociaż były naciski by do partii się zapisać. Cytuję tę osobę "Chcecie mnie zrobić dyrektorem? To zróbcie. Ja się do partii nie zapiszę" > Nominowano w to miejsce głąba, ale z czerwoną legitymacją PZPR. za tychże czasów to było Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 09:53 Czyżby cień szansy, że Romeczek nie będzie ministrem, pożal się Boże, edukacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:10 Ministrem pozostanie.Tyle ze ministrem malowanym - do parad, otwierania, wprowadzania i wyprowadzania sztandaru..... I ani sie zajaknie konskolebski, bo mu Jareczek znowu pogrozi wzczesniejszymi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Giertycha 27.06.06, 10:06 W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Giertycha. PiS niestety jest zbyt miekki i zbytnio ulega presji roznych nauczycielskich lobbies, ktore zainteresowane sa jednym: utrzymaniem stanu posiadania. Bezwzglednosc i konsekwencja Giertycha daje najlepsza rekojmie, ze ze szkoly usuniete zostana lub mocno ograniczone: narkotyki, przemoc, relatywizm moralny, propaganda homoseksualna, hedonistyczny model zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Gierty 27.06.06, 10:11 Czy ty przeczytales wczesniej, to co napisales? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Gierty 27.06.06, 10:32 tang2 napisała: > Czy ty przeczytales wczesniej, to co napisales? Chciales jakas mysl sformulowac czy tak sobie piszesz dla poprawy nastroju? Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Gierty 27.06.06, 18:35 Troche spozniona bedzie moja riposta.Nie pisze na forum ,aby porawic sobie nastroj,ale zeby wyrazic swoje zdanie i staram sie po napisaniu przeczytac swoje opinie zanim je wysle ,czego nie moge powiedziec wlasnie o Tobie junkier Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Gierty 27.06.06, 10:14 PiS ma jak widać nieco odmienną wizję co zrobić z MEN od twojej i Giertycha. Zresztą to nie pierwsze posunięcie Kaczyńskie mające na celu olewanie koalicjantów, Lepper przy tym jako stary cwaniak dobrze się zabezpiecza i radośnie wsunie nóż w plecy kaczorom przy dobrej okazji. Natomiast Giertych, który jeszcze politycznego cwaniactwa się nie nauczył, będzie jeszcze wielokrotnie zaskakiwany takimi posunięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Gierty 27.06.06, 10:18 A w każdym razie trzeba mu dać możliwość działania, a później ocenimy. Działanie odwrotne jest postawieniem spraw na głowie. Zwykła skłonność niektórych forumowiczów GW do przewrotności i krętactwa. -- "Wszelkie decyzje ograniczające prawa jednostki w imię państwa czy społeczeństwa to tylko pretekst do zaprowadzenia tyranii. John Stuart Mill" Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: W sprawach edukacyjnych trzeba poprzec Gierty 27.06.06, 10:31 > Natomiast Giertych, który jeszcze politycznego cwaniactwa się nie nauczył, będzie jeszcze wielokrotnie zaskakiwany takimi posunięciami. Ja sadze, ze trwa jeszcze "miodowy miesiac" jaki Giertych zaoferowal PiSowi i Kaczynskim, ktorzy dlugo nie chcieli zgodzic sie na jego kandydature. Jedno jest pewne: jesli radykalizm PiSu okaze sie jedynie werbalny, a zamiast zapowiadanych szybkich zmian bedzie zwykly zastoj, to bedzie to tylko woda na mlyn R. Giertycha i LPRu. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 10:16 Bardzo prosze nie laczyc Giertycha z koniem , bo to kon to zwierze wspaniale, madre i inteligentne, kochajace wolnosc.A Giertych , coz , golym okiem widac same tylko przywary.Gdzie mu tam do Bucefala? Giertychowi bardziej raczej pasuje kamienna maczuga neandertalczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 10:21 Nie wiem czy ta maczuga tez by sie nie obrazila? Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Edukację poprawi min.Giertych ! 27.06.06, 10:22 Bardzo proszę nie łączyć osoby "edi54" z mułem. Jak wiadomo, muł jest skrzyżowaniem konia z osłem. W "edim54" jest znacznie więcej osła niż muła. Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: Edukację poprawi min.Giertych ! 27.06.06, 10:26 Twoje wypowiedzi sa naprawde chore <czy mozesz powiedziec jaka jest krzyzowka twoich genow? Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: ubranka białe w niebieskie pasy byłyby lepsze? 27.06.06, 10:24 Byle tylko nie były przyozdobione w gwiazdy, bo to się żle kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tang2 Re: ubranka białe w niebieskie pasy byłyby lepsze 27.06.06, 10:29 Wole ubranka z gwiazdami, niz brunatne mundurki ,bo one to naprawde straszne skojarzenie ,jezeli tego nie rozrozniasz to jestes cie..... Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: ubranka białe w niebieskie pasy byłyby lepsze 27.06.06, 11:30 Ale te brunatne mundurki to twoje urojenia i pomówienia. Chora twoja wyobraźnia. Giertych nic o tym nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
yzb3 do lejbakogelmogela 27.06.06, 10:35 Jesteś głupim, zacofanym, ogłupionym przez RM krzykaczem. A określenie "żydokomuna" to dziedzictwo Hitlera. Gratuluję debilizmu, oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Siegnij do materialow IPN zamiast szkalowac. 27.06.06, 10:38 >>>określenie "żydokomuna". <<< W polskiej szkole tego nauczasz? Nic dziwnego ze boisz sie zmian Giertycha. Wszyscy Polacy, ktorzy podjeli nierowna walke w podziemiu przeciw komunistycznej dyktaturze po 1944 r., uzywali tego pojecia. Siegnij do materialow IPN zamiast szkalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Siegnij do materialow IPN zamiast szkalowac. 27.06.06, 11:15 A ktoz tak naprawde boi sie konskolebskieg trzymanego krotko przy pysku przez Jareczka? Robiacego pod siebie na mysl o wczesniejszych wyborach? Na mysl o smietniku historii popadajacego w omdlenia? Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 junkier..jesteś faszystowskie bydle..i tyle.. 27.06.06, 11:20 dziadzio był palaczem w krematorium? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier ty jestes zwyczajne komunistyczne zero i klamca 27.06.06, 11:27 ty jestes zwyczajne komunistyczne zero, klamca i pseudo-Polak, poza wyzwiskami nie masz ani argumentow ani wiedzy zeby podjac jakakolwiek merytoryczna dyskusje. Myslisz ze wystarczy powtarzanie sloganow wyczytanych w Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Siegnij do materialow IPN zamiast szkalowac. 27.06.06, 17:54 JUZ PRZESTANCIE Z TYM IPN I TECZUSZKAMI ,BO MA SIE JUZ ODRUCHY ZWROTNE. ZAJMIOJCIE SIE TYLKO I WYLACZNIE TERAZNIEJSZASCIA I PRZYSLOSCIA, PRZESZLOSC ZOSTAWCIE DO OCENY HISTORII. junkier napisał: > >>>określenie "żydokomuna". <<< > > W polskiej szkole tego nauczasz? Nic dziwnego ze boisz sie zmian Giertycha. > Wszyscy Polacy, ktorzy podjeli nierowna walke w podziemiu przeciw > komunistycznej dyktaturze po 1944 r., uzywali tego pojecia. Siegnij do > materialow IPN zamiast szkalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: do lejba.."yzb3"-ty antysemito, Lejbe atakuje! 27.06.06, 11:38 "yzb3", ty faszysto i antysemito! Lejbe Kogel-Mogela atakujesz? Gdybyś mógł, to chyba Ljebe byś zagazował i w piecu spalił! Podpadasz pod paragraf. Jak jeszcze raz napiszesz źle o Lejbie, to wyślę to do prokuratora, niech cię ściga za antysemityzm! Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 10:27 Dobre t.zn. z dobrą kadrą przedszkola uczą o wiele więcej niż szkoła. Dzieci po dobrym przedszkolu, które niekoniecznie musi być niepaństwowe i w dodatku drogie, uczą najtrudniejszych bo zupełnych podstaw. Nauczycielka z przedszkola odkrywa przed przedszkolakiem zupełnie nowy świat. Wiekszość nauczycieli kończy studia, pisze prace, zdobywa wiedzę, ... ale tylko nieliczni potrafią to wykorzystać bo mają talent w tym kierunku. Do przedszkoli z takimi nauczycielami należy kierować dziecko a nie do przedszkola drogiego gdzie mgr i dr to podstawowe tytuły. Może by już czas na odebranie zabawek Giertychowi. Dlaczego spoleczeństwo ma mu płacić za wymyślanie najgłupszych rozwiązań. Gdybym ja za to nie musiał płacić z włąsnych podatków to niechby i tam siedział do śmierci. LPR jest dobrym kabaretem. Nie chcę płacić, bo jest bardzo dużo problemów gdzie brak społecznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 10:37 Drogi dyrektorze szkoły chcesz mieć jak najwięcej klas (w dobie niżu demograficznego jest czasami walka o przetrwanie szkoły) sam zorganizuj obieg wtórny podręczników i się nie oglądaj na ministerstwo. Bo chyba idiotą trzeba być albo mieć w tym interes aby do tego czasu nie wprowadzić wtórnego obiegu książek. Na bazie szkolnej biblioteki zorganizuj odpłatne (komitet rodzicielski) wypożycznie podręczników w cenie ok 1/3 za komplet. Ćwiczenia dzieci wypełniają na samoprzylepnych karteczkach. Zniszczoną i zgubioną książkę rodzice odkupują. CZY TO NAPRAWDę TAK TRUDNO ZORGANIZOWAć? Trzeba tylko chcieć i się nie oglądać na głupich polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
kajolka Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:02 A kto powiedział, że w szkołach nie ma drugiego obiegu podręczników. Odkąd pracuję w szkole , czyli 17 lat zawsze były organizowane giełdy podręczników lub uczniowie między sobą odkupowali całe komplety. Ale odkrycie Ameryki!!! Nauczyciele kupują też książki w wydawnictwach , bo są TAŃSZE i dostajemy po kilka dodatkowych darmowych podręczników, które lądują w bibliotece szkolnej.!!! Ciekawe który nauczyciel się obłowił na kupnie tych tańszych podręczników. najczęściej jest tak, że ktoś tam zapomina zapłacić...A o ćwiczeniach to lepiej od razu zapomnieć - i tak połowa uczniów nie będzie ich miała - mówię o szkole wiejskiej z terenów popegeerowskich. Żeby nie było dziwnych komentarzy- 90% nauczycieli to mieszkańcy dużego miasta- młodzi, dobrze wykształceni ludzie z zapałem :-)Normalna szkoła, tylko biedna finansowo... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:26 Ja nie mówię o giełdzie to najłatwiej zorganizować. Zero odpowiedzialności i pracy. Ja mówie o czymś takim: Zapisuję dziecko do 3 letniej szkoły (gimnazjum, liceum). Uiszczam opłatę na komitet rodzicielski w kwocie ceny kompletu + normalna składka, dzięki temu nie martwię się przez kolejne 3 lata o podręczniki, a szkola ma wysoką ściągalność składki. To załatwia biblioteka szkolna. A tak co roku muszę biegać po giełdach, antykwariatach, księgarniach etc. zajmuje to mnówstwo czasu i przeważnie kosztuje więcej niż 50% ceny kompletu, czasami bywa tak że jakaś książka jest nie do zdobycia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 28.06.06, 11:43 > A kto powiedział, że w szkołach nie ma drugiego obiegu podręczników. Lecz co daje drugi obieg podręczników jeśli nauczyciele wybierają inne co roku lub co dwa. Komu je opylisz? Na bazarku za 1/10 ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
abacaba Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 10:39 Takie właśnie są owoce i orzechy do zgryzienia koalicji PiS S-ny i LPR. A z filtrami na monitory to dobre. Jakieś przedpotopowe monitory mają w polskich szkołach. A może chodzi o filtry uniemożliwiające oglądanie osobie stojącej z boku (np. nauczycielowi). Odpowiedz Link Zgłoś
grawod Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 10:45 To niesamowite jak beztrosko podchodzi się do edukacji w naszym kraju. Wydaje się, że nikomu nie zależy na jakości w polskiej szkole.Nikt nie ma wizji jak naprawić błędy i pozwolić nauczycielom spokojnie pracować z uczniami.Zabiera się im za to prawo do decydowania o tym czego i jak mają uczyć, z jakich źródeł korzystać. Nikt nie pyta czynnych zawodowo nauczycieli, co sądzą o tych pomysłach. Nowy minister nie ma pojęcia z czym mu przyszło się zmierzyć. Polska szkola nie ma szczęścia do decydentów i może właśnie dlatego opuszczają jej mury tacy toksyczni ludzie jak np.lejbakogelmogel. Przerażające, polityczne gierki zaprowadzą nasze dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:02 "Opozycja krytykuje. Krystyna Szumilas, minister edukacji w gabinecie cieni PO: - Poglądy Romana Giertycha w sprawach edukacji są skrajnie różne od tego, co po wygranych wyborach obiecywał PiS. Mija osiem miesięcy prac tego rządu, a spójnej polityki edukacyjnej ciągle nie widać. Szanse na jej stworzenie są nikłe" To po co tego palanta ministrem zrobiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:05 Pytanie oczywiście do pisiorków. Odpowiedz Link Zgłoś
abgal Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:07 liber444 napisał: > No cóż, nawet pis zoriętował się, że koniowi mozna dać do zabawy gabinet i > biurko, ale decyzji to lepiej niech on nie podejmuje. Ktoś kto sie "oriętuje" powinien zachować milczenie w sprawie edukacji. Niezależnie od tego kto nią kieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Przekonaliście mnie. Giertych to dobry minister. 27.06.06, 11:47 Po lekturze wsystkich nienawistnych postów, upewniłem się, że można liczyć na min.Giertycha, że zeobi porządki w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Giertych to faszysta i tchórz! 27.06.06, 14:50 poczkał aż dzieciaki rozjadą sie na wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:51 jeszcze sto razy to wytknijcie. Zerknij sobie dwa posty ponizej i zobacz, ze po dwóch minutach (jak tylko wyswietliło) to się zorientowałem i poprawiłem. Ale połaczenie dwóch postów przedzielonych dwoma innymi juz pewnie przerasta twoje mozliwości percepcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 11:57 Tylko, że ja potrafie sie przyznać - tak pomyliłem się. W przeciwieństwie do konia, który pisząc imię żony - Marii przez jedno i, wpiera, że tak kazała mu ona sama. Robiąc idiotę i z siebie i z niej. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Szumilas nie potrafi merytorycznie dyskutować 27.06.06, 11:58 Rzuca ocenami nie przejmując się faktami. Na czym ma polegać skrajność propozycji Giertycha? Na tym, że dąży do wyplenienia agresji w szkołach? Albo na odcięciu szkół od pornostron? Czy Szumilas zamierza lansować dostęp do pornostron dla uczniów? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 to nie będzie przedszkoli pod patronatem nazistów? 27.06.06, 12:03 a tak się dobrze zafafowało. cuż, gier tych nie zaPiSano w umowie, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Edukacja: PiS uprzedza Giertycha 27.06.06, 16:18 nareszcie ktos mu wlozyl kij w szprychy - nawet jesli to tylko PiS. Odpowiedz Link Zgłoś