Dodaj do ulubionych

plany wynikowe

23.08.06, 13:34
czy pisaliście już kiedyś plany wynikowe? mnie to czeka pierwszy raz w tym
roku i trochę mnie to przeraża, mnie i moje koleżanki; uczymy języka
angielskiego; była u nas w szkole jakaś pani na szkoleniu, bardzo
teoretycznym i ogólnym i nie wiele nam to dało;
Obserwuj wątek
    • eetakatam Re: plany wynikowe 23.08.06, 18:02
      Nie masz się czego bać, to wszystko naprawdę jest do przejścia. Zacznij od
      poszukiwań w internecie, można bardzo dużo ciekawych materiałów znaleźć. Poza
      tym spróbuj wejść na stronę internetową wydawnictwa, z którego książek
      korzystasz. Wiele szanujących się wydawnictw oferuje darmowe szablony planów
      wynikowych. Można je ściągnąć z ich strony. :)
      • pitubi Re: plany wynikowe 30.08.06, 19:21
        uczę j. angielskiego i niestety nie ma planów do podręczników, z których
        korzystam; po za tym uczę też w zerówce i jesli mogę pokombinować w starszych
        klasach i napisać niby fikcyjny papier to dla zerówki ni w cholerę nie
        potrafię; kurczę gdybym na studiach wiedziała, że z roku na rok będę coraz
        więcej papierów wypełniać, to poszłabym do biura, nie do szkoły; JA CHCĘ UCZYĆ
        I NA TYM SIĘ SKUPIAĆ, A NIE NA BEZSENSOWNYCH PAPIERACH!!! HELP PANIE MINISTRZE
        tylko czy pan zrozumie???
        • apluzina Re: plany wynikowe 30.08.06, 19:45
          Możesz poszukać planu wynikowego do jakiegokolwiek podręcznika języka
          angielskiego dla dzieci w wieku przedszkolnym. Tresci we wszystkich
          podręcznikach sa raczej takie same - róznią sie ewentualnie kolejnościa, oprawą
          graficzną itd.
          • pitubi Re: plany wynikowe 30.08.06, 20:56
            dzięki za odzew, myślę, że tak właśnie zrobię;
    • ajala1 Re: plany wynikowe 30.08.06, 21:03
      Znam dyrektora /na sczęście tylko towarzysko, a nie służbowo/, który mawiał, iż
      plany wynikowe, jak sama nazwa mówi, wynikają z przemyśleń nauczycieli ;)
      Nie panikuj pitubi, posłuchaj rad życzliwych forumowiczów, ściągnij sobie
      dowolny plan wynikowy /nawet niekoniecznie z j. angielskiego/ z dowolnego
      wydawnictwa, a już załapiesz o co chodzi /Nowa Era, Helion, WSiP - wszyscy mają
      to na swoich stronach/. Zaniepokoiło mnie coś innego, jesli nie wiesz, co to
      jest i jak się do tego zabrać, to albo musiałaś skonczyć uczelnię
      niepedagogiczną, albo z jakichś przyczyn nie masz opiekuna stażu. Może nie masz
      otwartego stażu, ale obowiązkiem dyrektora /jeśli sam nie ma na to czasu lub
      ochoty/ jest wówczas przydzielenie nieformalnego opiekuna, np. przewodniczącego
      zespołu przedmiotowego, który wdroży Cię w meandry "papierologii stosowanej"
      oraz organizacji pracy szkoły. Pytaj innych nauczycieli w swojej szkole, trafią
      się z pewnością tacy, którzy Ci udostępnia swoją dokumentację. jesli i to nie
      pomoże, napisz na jakich podręcznikach pracujesz - wprawdzie z j.angielskim mam
      niewiele wspólnego, ale mam sporo koleżanek - anglistek i dużą siłę
      przekonywania. Może jakoś zaradzimy "planom wynikowym". Wiesz co, niepokoi mnie
      jeszcze jedna sprawa, dlaczego Ty się za to bierzesz dopiero teraz? No chyba,
      że dopiero dostałaś tę pracę i przydział klas. Pzdr:))
    • danuta49 Plany wynikowe-widzi mi się dyrektora lub wizyta- 31.08.06, 12:42
      tora z kuratorium!Nie istnieje żaden przepis zobowiazujący nauczyciela do
      przygotowywania tej biurokratycznej makulatury!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka