kuleczka82 19.07.08, 22:59 czy studia podyplomowe z rachunkowości są opłacalne? obecnie mam inż. więc po takich podyplomowych bede miec jakis dodatkowy tytuł czy poprostu inż z czegoś tam i dodatkowo wykształcenie podyplomowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mist3 Re: studia podypolomowe 20.07.08, 20:36 Będziesz mieć wykształcenie inż i dodatkowo studia podyplomowe. Ja robiłam studia podyplomowe z rachunkowości i moim zdaniem były to pieniądze wyrzucone w błoto. Moim zdaniem, jeśli masz pracę w tej dziedzinie i chcesz jakąś podporę teoretyczną to można ewentualnie takie studia robić (ale dobrze się rozpytać tych, którzy kończyli takie studia na uczelni na którą zamierzasz iść), jednak często w takiej sytuacji kursy przy izbach skarbowych są o wiele bardziej ukierunkowane na przekazanie umiejętności praktycznych niż sp. Odpowiedz Link Zgłoś
agoy.a Re: studia podypolomowe 21.07.08, 15:10 Ja myślę, że jednak warto. Kiedy Waszym zdaniem jest najbardziej odpowiedni czas na podjęcie studiów podyplomowych? Zapraszam do przeczytania artykułu i włączenia się do dyskusji na forum. www.edukacyjnykrakow.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=64 Odpowiedz Link Zgłoś
gochaws01 Re: studia podypolomowe 21.07.08, 16:31 Myślę, że tak. Wiedza jest zawsze potrzebna, a jeśli jeszcze są to s. podyplomowe na dobrej uczelnii to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: studia podypolomowe 21.07.08, 18:03 No właśnie - DOBRE studia podyplomowe na dobrej uczelni. Ja niestety nie zrobiłam rozeznania i poszłam na studia kierując się jedynie programem. W efekcie trafiłam na 'studia', które dały mi tylko papierek (i wykładowcy wcale nie ukrywali, że o to właśnie chodzi), a zero wiedzy praktycznej. Odpowiedz Link Zgłoś